X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Anitka! dopisuje do listy zakupów

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie manewry na placu mogłabym robić z zamkniętymi oczami, w obu kierunkach, ale wykańcza mnie, nie wiedzieć czemu rondo. Jakiś takie pierdoły totalne.

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    la_lenka ale że mała łapkami sama je jogurt? :)

a jaką kasze oprócz mannej można ugotować do owoców? Jaglaną, coś jeszcze?

Owsiana, orkiszowa, ryzowa, kukurydziana, musli.

julita lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz rację 4me - u nas klasyczna trzydniówka. Wyniki z krwi wyraźnie wskazują na infekcję wirusową, wyniki z moczu będą dzisiaj, bo dopiero dziś udało sie zebrać siuśki. Ale za to z woreczkiem dla dziewczynek poszło koncertowo :) Wysypka powinna zejść w ciągu 2 dni, ale zewzględu na niskie płytki krwi musimy powtórzyć badanie za tydzień. Najważniejsze, że to klasyka i mamy to za sobą :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mogę dać młodej drożdżowego ciasta? Kupiłam gakie pyszne, a ona mi zjada oczami ;)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    la_lenka ale że mała łapkami sama je jogurt? :)
    Najpierw dawałam jej łyżeczką. Potem łyżkę mi zabrała, później wsadziła rękę do kubka. Od tego momentu stwierdziłam, że już mi jest wszystko jedno więc pozwoliłam rozsmarować jogurt po całym krzesełku. ;) Radocha była nieziemska, mazała po blacie i lizała palce :D

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, czy mogę dać młodej drożdżowego ciasta? Kupiłam gakie pyszne, a ona mi zjada oczami ;)
    Domowego bym kawałeczek dała, ale z kupnym bym się wstrzymała. W sumie nigdy nie wiadomo czy to nie jest suszona mieszanka z toną spulchniaczy i innych dziwnych rzeczy. Zwłaszcza jeśli mała ma wysypkę - coś ją uczuli i nie będziesz wiedzieć czy to choroba się zaostrza czy coś z jedzonka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor raczkuje i kolejne dwa ząbki mamy jedynki Górne

chabasse, karolcia87, edysia5, Hagne lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siadanie opanowała do perfekcji, łazi po mieszkaniu i co chwilę sobie siada i się cieszy :D

Chyba znalazłam sposób na twarde kupy. Do drugiego śniadanka - płatki jaglane, morela, poł jabłka dorzuciłam suszoną śliwkę i od razu jest poprawa. Czasami ma takie twarde kupy, że aż mi jej zal jak otwieram pieluszkę :/ Gdzie te piękne żółte kupki ja się pytam? :P

Dżuls - dasz radę!

Easymum - jak jej skubniesz odrobinkę, tak by poczuła smak to nic jej nie będzie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak robicie te kasze, platki z owocami to dajecie owoce ze sloiczka czy dodajecie normalne owoce typu banan, jabłko, gruszka? Tego typu owoce np z biedronki byście podaly/ podajecie ?

My jedziemy głównie na owocowych słoiczkach ale tam kawałków nie znajdziesz:/ sama papka! wiec chciałabym je wyeliminować..,

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest wszędzie w mieszkaniu... Ale nie tak, ze sobie chodzi ogląda, cieszy się, czasem cos złapie itp itd...
    Dla niego najlepsze są kontakty, kaloryfery i jego ostre kanty, śruby pod kaloryferem tez są w kit... I tor przeszkod- najlepiej wejść pod leżaczek! Nie wiem jak on to robi bo dziura jest minimalna i krzyczeć do mnie o ratunek bo wyjsc nie moze... Generalnie wymiękam a on nawet nie zaczął raczkować tylko pelza... Aaaaa i zapomniałam zajebiste są tez zawiasy od drzwi... Ja tylko widzę ucięte palce...

Jeszcze idą mu dwie górne jedynki- bawi sie, bawi i nagle ryk w nieboglosy- przypomniał sobie, ze go zeby bola... Dzis to nawet mial cala buzie we krwi... Tez napotykać krew jak dzieci zabkuja?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie mojego idealnego q dzien dziecka juz nie ma. Od początku widzialam diabliki w oczach "matka jak tylko będę mogl, to Ci pokaze!" No i miałam racje zaczelo się...
    Jak mowie "nu, nu nie wolno!" To w tej samej chwili widzę dziki uśmiech i reka dalej z premedytacją idzie do zawiasu drzwi...

Ejjj dzieci to juz w tym wieku nas testują co mogą???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj przeżyłam horror.. no jeszcze nigdy tak się nie wystraszyłam. Młody jak zwykle robił swoje akrobacje przy meblach, wstawał, siadał, wstawał, zrzucał różne rzeczy z takiej niskiej ławy, która stoi jako ława do siedzenia. w pewnym momencie ulało mu się na rączkę, którą się przytrzymywał i się rączka poślizgnęła bo blacie, a młody jakoś tak się dziwnie podwinął pod tą ławę i uderzył główką chyba w blat (nie wiem dokładnie, bo to trwało ułamki sekund. On od razu w płacz a ja go na ręce i biegiem do kuchni, żeby mu coś zimnego przyłożyć.. Nagle patrzę krew na moim ramieniu, potem widzę ubrudzone krwią czoło.. a następnie krew rozlaną po ustach.. Młody płakał może ze 30 sekund i ucichł. Złapałam za telefon, dzwonię do męża, żeby na sygnale przyjeżdzał, bo jest afera. Lecę do łazienki, przykładam wacik z wodą utlenioną do czoła, celem dezynfekcji ranki.. patrzę a ranki nie ma to tylko ubrudzenie, zmoczyłam kolejny wacik wodą i zaglądam do buzi, by znależźć skąd krew. Okazuje się , że z ząbka z jedyneczki, ale tak niewiele tej krwi, tylko że rożcieńczyła się ze śliną i rozpłynęła się po wardze i wyglądało jakby tej krwii było więcej. Zaraz krew zniknęła a młody znowu uśmiechnięty i gotowy do zabawy. Jezzuu, aż się rozpłakałam jak mi nerwy odpuściły. Mąż przyjechał w 15 minut, a w sumie młody nie ma nawet siniaka ani zadrapania. Ufff... Oby nigdy więcej takich akcji. Teraz już mam skrzywienie i trzymam go jak tylko wstaje.. Rutyna zgubiła i mnie i jego.
    Po jakiejś godzinie młody poszedł na drzemkę, a po drzemce poszliśmy na rodzinny spacerek do pobliskiego parku, gdzie jest mnóstwo atrakcji dla dzieciaczków. Młody zaliczył pierwsze bujanie na huśtawce. Nie wiedział za bardzo co się z nim dzieje, ale na pewno mu się podobało, bo ciężko go było z tej huśtawki zdjąć tak sie kurczowo jej złapał. A tu uwieczniony moment zabawy
    2c16b9c6c98010e6med.jpg
    1cfa746886f85f3bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:24

Anitka201, 4me, easymum, la_lenka, Dżuls, karolcia87, edysia5, julita, Hagne lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Generalnie mojego idealnego q dzien dziecka juz nie ma. Od początku widzialam diabliki w oczach "matka jak tylko będę mogl, to Ci pokaze!" No i miałam racje zaczelo się...
    Jak mowie "nu, nu nie wolno!" To w tej samej chwili widzę dziki uśmiech i reka dalej z premedytacją idzie do zawiasu drzwi...

Ejjj dzieci to juz w tym wieku nas testują co mogą???
    Jakbym czytała o swoim...on sunie jak czołg. Ciągle przed siebie :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja kupuję w biedronce, bo tylko taki sklep mam w zasięgu ręki, truskawki u babeczki na truskawkowym straganie (odstawiamy póki co bo jakies policzki czerwone dostała, zrobimy kolejne podejście). Warzywa zazwyczaj myję najpierw w wodzie z kwaskiem, pozniej w wodzie z sodą, owoce zazwyczaj myję pod bieżącą wodą.
    Do kaszki zazwyczaj blenduję na papkę, bo dwoma zębami z jabłkiem sobie nie poradzi, banana ugniatam widelcem :)

Przystojniak z Antosia :) widać, że zadowolony z chustawki :)

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi uwielbia ciagnąć za firanki i je gryźć. Odsuwam na bok, zeby mogła sobie patrzeć na dzieciaki przez okno balkonowe, ale i tak się do nich dorwie :)

Jak coś kombinuje i grożę jej palcem mówiąc, że nie wolno to sie śmieje xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse Lubie za zdjęcie, co do sytuacji to boje się ze mój w końcu wybije sobie któregoś zęba. Juz nawet nie wiem ile razy on upadł. Najgorsze upadki są z pionu, do tego wspinanie po meblach i schodach..

• PePePe Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a jak robicie te kasze, platki z owocami to dajecie owoce ze sloiczka czy dodajecie normalne owoce typu banan, jabłko, gruszka? Tego typu owoce np z biedronki byście podaly/ podajecie ?

My jedziemy głównie na owocowych słoiczkach ale tam kawałków nie znajdziesz:/ sama papka! wiec chciałabym je wyeliminować..,

Ja daje owoc, kupny, nie ze sloika. Kupuje na bazarze, w Lidlu, Biedronce... Tylko poza bananem nie daje zadnego innego surowego. Wszystkie pozostale gotuje i dodaje do kasz.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja kupuję owoce. Zazwyczaj w lidlu (seria bio- ciekawa jestem czy to prawda ). Ostatnio zaczęłam podawać swoje truskawki i gruszki z warzywniaka.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ja daje owoc, kupny, nie ze sloika. Kupuje na bazarze, w Lidlu, Biedronce... Tylko poza bananem nie daje zadnego innego surowego. Wszystkie pozostale gotuje i dodaje do kasz.
    Dlaczego gotujesz?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ