X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La lenka to troche ta brzmi jakby ona wyspana byla? O której na ostatnia drzemkę?
    Różnie. Ale najczęściej właśnie okolice 17 z groszami wstaje. Czasem nawet wcześniej. Czasem później trochę, ale to się nie przekłada na wieczorne zasypianie, nie widzę różnicy.

Tylko właśnie ona sprawia wrażenie śpiącej. Zaczyna marudzić, buczeć, minka poważna, nie chce się bawić, tylko na rączki. No to zabieram ją do spania, wsadzam do łóżeczka, pozytywka, przytulasy, cycuś... i się zaczyna. Ssie w pozycji na czworaka, próbuje wstać, fika nogami. Jak skończy jeść to jakby red bulla wypiła. Klęka przy szczeblach, siada, wspina się na mnie, chichocze, gada i ogólnie zaczyna się wygłupiać. A potem przeskakuje do opcji ryku bo "a właśnie, w sumie to ja już przecież śpiąca byłam".
    Nie wiem, coś robię najwyraźniej źle, ale nie wiem co. Frustruje mnie to strasznie :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka20 - done.

La_lenka - może to faktycznie od nadmiaru wrażeń. Często jest tak, że dziecko śpiące dotąd spokojnie nagle zaczyna w nocy szaleć, najprawdopodobniej od tego, że jego mózg przetwarza informacje zebrane w ciągu dnia. Łucja zaczęła raczkować, jest pełno wrażeń, więc i rytuał usypiania mógł Wam się przez to posypać.
    A co z naszymi "ulubionymi" skokami rozwojowymi? Kiedy następny? :>

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sprawdzałam, ale podobno od 41 tygodnia dopiero. A u nas już to tak trwa ze 2 tygodnie (?). Teraz powinno być właśnie spoko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls przecież na nasze dzieciaki nie ma lepszego wytłumaczenia niż skok rozwojowy albo zęby :)

Moja jęczącą znowu, położona o 20, a przed 22 musiał cyc wjechać bo była nie go opanowania. Wasze dzieciaki też tak wędrują po łóżeczku? Gabi często znajduję skitraną w kąciku w części gdzie ma głowę.

Kto ma podgrzewacz canpolu? Nie mogę rozkminić jak zostawić wodę na noc na podtrzymaniu temperatury. Jak pokrętło mam tam, gdzie pokazuje instrukcja to woda i tak stygnie :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co mnie jeszcze frustruje. Że mi się wydaje, że jej daję wszystko o co najczęściej z dziećmi bywa drama. Pozwalam ssać cycusia do snu jeśli ma ochotę, nie odkładam do łóżeczka, jestem blisko, przytulam, głaszcze, nie zostawiam żeby sobie sama poradziła, nawet lulanie się zdarza mimo, że to poza moją "strefą komfortu". No owszem, są rzeczy na które nie pozwalam... nie pozwalam zapitalać po całym łóżku i wspinać się na parapet, kopać mnie, szczypać po twarzy, ciągnąć za włosy itp. Jak gdzieś zwiewa to delikatnie, spokojnie (mimo, że w środku już bluzgam szpetnie) podnoszę, odkładam tuż koło mnie, przytulam. I co z tego, i tak jest ueee i to takie wkurzone jakbym jej krzywdę robiła. Czasem na serio jestem na skraju zamknięcia jej w łóżeczku i wyjścia z tekstem "chcesz to se płacz". Nie zrobię tego, bo to zupełnie sprzeczne z moimi poglądami, ale czasem z bezsilności już na serio nie mam pomysłu. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Anulka20 - done.

La_lenka - może to faktycznie od nadmiaru wrażeń. Często jest tak, że dziecko śpiące dotąd spokojnie nagle zaczyna w nocy szaleć, najprawdopodobniej od tego, że jego mózg przetwarza informacje zebrane w ciągu dnia. Łucja zaczęła raczkować, jest pełno wrażeń, więc i rytuał usypiania mógł Wam się przez to posypać.
    A co z naszymi "ulubionymi" skokami rozwojowymi? Kiedy następny? :>
    Priv

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ja też myślę, że to nadmiar wrażeń i to przejdzie. Rozumiem, bo ja to niestety dawałam się ponieść emocjom i klęłam szpetnie, ale nie w środku, tylko bardziej jednak na zewnątrz, ale raczej pod nosem i bez akcentowania ... No wiem, wstyd się przyznać, ale bezsilność mnie czasem rozwala, ale pracuję nad tym ;)
    Moja młoda też zasypia przy butli i zębów nie myjemy i zaczyna nnie to boleć, bo ja mam strasznie słabe zęby i wolałabym oszczędzić młodej tych problemów. Z drugiej strony, to przecież malutkie dzieci ... Moja uwielbia szczoteczkę, myjemy zęby razem, tzn ja przychodzę do jej pokoju ze swoją szczoteczką, ona ma swoją i aż podskakuje jak może mnie naśladować. Początkowo wkładała szczotkę obiema końcówkami, teraz szybko przekłada na właściwą stronę jak się zorientuje :) Nam dentystka poleciła pastę Nenedent dla takich małych dzieci, ale jeszcze nie używałam, bo trochę mam opór.

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka mój zaraz po tym jak zaczął wstawać i raczkowac miał bardzo ciężkie noce. Wydaje mi się ze w ten sposób odreagowuje nadmiar wrażeń. Nagle stała się mobilna, wszędzie może pójść.
    My ostatnio mieliśmy problem z zasnienieciem, musieliśmy załatwić kilka spraw i późno wróciliśmy do domu. Przez godzinę walczył w łóżeczku.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 mój zaczął się cały wpychac w róg łóżeczka gdzie powinien mieć głowę. Ale widocznie tak jemu wygodnie ( układa się w pozycji embrionalnej).

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez robi takie wygibasy w łóżku ze ja sie za głowę lapie. Wczoraj go znalazłam wcisnietego w szczeble, na brzuchu z dupa do góry ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyrkowcy nam rosną ;)

U nas jakieś pokręcone wyniki, niemal przy każdej pozycji strzałka w górę lub w dół, niemal nic nie jest w normie :/ Wczoraj się zdenerwowałam, ale postanowiłam nie czytać nic w necie, dziś idziemy z wynikami do lekarza, niech sam oceni. Gorączka zdecydowanie odpuściła, ale wczoraj młodą wysypało za uszami i na karku, dzisiaj doszło czoło, brzuszek i plecy ... Nic nowego nie dostała poza Dicoflorem, możliwe że coś w nim uczula?

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mocz easymum?
    Moze jakas trzydniówkę zlapala? To zazwyczaj w parze z wysypka idzie. Ma dalej temp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:11

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zgrzeszyć. Dziecko slodko spi ale musimy isc zalawic sprawy urzędowe zanim zamkną i trzeba go zbudzic- no nienawidzę jak cos nam poranna drzemkę przerywa :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ugotowałam w parowarze kawałek brokuła, podałam Anastazji cztery malutkie kawałki takie 0,5cm bezpośrednio do dzioba i ta odziwo ciumkała, przemieliła i zjadła bez ksztuszenia :O pierwsze koty za płoty!

la_lenka, 4me, easymum, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam jogurt w kubku... Już nawet nie próbuję tego opanować, zaraz po prostu wezmę ją do umycia i przebrania. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka ale że mała łapkami sama je jogurt? :)

a jaką kasze oprócz mannej można ugotować do owoców? Jaglaną, coś jeszcze?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja dałam jogurt w kubku... Już nawet nie próbuję tego opanować, zaraz po prostu wezmę ją do umycia i przebrania. :P
    Ja wczoraj tak zrobiłam po brokułku, na koniec wstawiłam cały fotelik pod prysznic :P

Mam trochę doła, bo kurna, zostały mi ostatnie 4h jazd, a dziś znów usłyszałam od instruktora, że jeżdżę "jak Jaś Fasola"... no żesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 13:31

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls spokojnie, zdawałam prawko 9 lat temu i w dniu egzaminu wzięłam ostatnią lekcje, cofając trzasełam w słup ale egzamin zdałam za pierwszym razem, ta wgniecona karoseria była chyba na szczęście :) a ty kiedy masz egzamin?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    la_lenka ale że mała łapkami sama je jogurt? :)

a jaką kasze oprócz mannej można ugotować do owoców? Jaglaną, coś jeszcze?
    My robimy płatki jaglane,jęczmienne, owsiane :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls bez paniki, ja na kursie (jedyna dziewczynna) zdałam jako pierwsza. Nawet instruktor był w szoku ze tak szybko mi się udało.

‹‹ 3170 3171 3172 3173 3174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ