Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy u was też pogoda taka paskudna? No lało cały dzień ... A moje dziecko bez spaceru zmienia się w małego diabełka, kombinuje co by tu matce napsocić.
A i nocki u nas ciężkie bo czwórki wychodzą, pobudki są nawet co godzinę.
Dziś doszły nam balony z Aliexpress są superczekam tylko jeszce na taka ogromną cyfrę 1, mam nadzieję że w tym tygodniu też dotrze.
-
Witajcie Dziewczyny! Dawno tutaj nie pisałam, oj dawno
Wpadłam, żeby napisać zainteresowanym co u nas nowego. No więc Dawidek chodzi odkąd skończył 11 m-cy i 4 dni. Powoli szykujemy się do pierwszych urodzinek, goście już zaproszeni, zostaje tylko zamówić tort i wybrać prezent (macie może jakieś pomysły?). Mamy 5 ząbków, dalej cycamy i niestey nadal bardzo kiepsko sypiamyLiczę, że po zakończeniu kp to się poprawi. Pozdrawiamy wszystkie mamy i ich maluchy oraz życzymy spokojnych ciąż zaciążonym
la_lenka, chabasse, 4me, Kassie, Natka88, edysia5, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Jejku.. jakie fajne te Wasze robaczki. I tyle już chodzących.. Pięknie.
My wakacji w tym roku nie zaplanowaliśmy, ale jak tak czytam o waszych podróżach to chyba zmienimy plany. Mąż uwielbia Świnoujście, więc może tam.. tylko, że to daleko. Poza tym od dwóch dni, a właściwie nocy.. śpimy bez cyca.. postanowiłam sprawdzić, czy synuś jada nocą z głodu czy z przyzwyczajenia. Okazuje się , że to chyba nawyk. Pierwsza nocka bez cycka była kiepska. noszenia godzine, woda, smok a wreszczie położyłam go na łóżku koło siebie, pogłaskałam, pomasowałam po pupci i spał do 8 chyba.. Sukces. Druga nocka, pobudka o 3, 20 minutek bujania na rączkach i zapadł w sen w swoim łóżeczku aż do 7. Wychodzi mi na to, że le[piej śpi bez cyckania. W dzień karmię 3 razy i to na razie wystarcza. Ponieważ chcę dzidziusia, muszę chyba powoli zredukować cycka.. -
la_lenka wrote:Moje dziecko od 3 odmówiło snu. Ja się położyłam po pierwszej. Nadal nie śpi i nawet nie rokuje. Mąż próbuje, ale skutek żaden. Nie wiem jak przetrwam ten dzień.
Co z małą? Coś jej dolega czy po prostu "nie bede spać i juz! "
-
Agniesja śliczny chłopak
Jak ja bym chciała by moj juz chodzilalbo przynajmniej zanim pójdzie do
Zlobka
! Wiem, ze biegania bedzie dużo ale to by wiele w zlobku ułatwiło...
Edit: W sumie to nie. Wcale biegania dla mnie nie bedzie wiecej niż mam teraz. Młodemu nie przeszkadza raczkowanie/pelzanie by zapuszczać sie w ekspresowym tempie w najdziwniejsze zakatki mieszkania ani by uciekać na dworze po betonie;) wiec zmieni sie tylko na lepsze, bo mój kręgosłup troche odpocznie. To będzie kolejny krok milowy- największypodobnie jak to bylo z siadaniem- czekałam na to i ta umiejętność wiele zmienila u nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 15:41
agniesja lubi tę wiadomość
-
A.. i mam jeszcze pytanie.. Co podajecie dzieciom na śniadania i kolacje. Bo ja w kółko: kaszka hipp z owockiem/ kanapeczka/jajeczniczka/czasem twarożek z ogórkiem. Bo takie rzeczy jak placuszki, kluseczki, mięskoz warzywkami czy zypki to dajemy raczej na obiady. I nie mam pomysłów na jakieś proste dobre śniadanka. Podrzućcie proszę, co się u Was jada..??
-
Matkoo, kiedy moj tak bedzie chodzil
ale co prawda nie narzekam, odkad zaczal siedziec to wiele sie zmienilo-na dobrze rzecz jasna
szkoda tylko ze noce sa tak nieprzewidywalne. Nieraz potrafi spac z max 3 pobudkami, ale czesciej sa noce z pobudkami co godzine a nawet 30 minut
dzisiaj od 3:30 walczylismy z nim az w koncu wzielismy go do siebie do lozka i usnal kolo 5..
-
4me wrote:Łał brzmi zle, chyba bym padła po takiej nocy.
Co z małą? Coś jej dolega czy po prostu "nie bede spać i juz! " -
4me idzie sie przyzwyczaic
ja juz do niego wstaje jak automat-daje smoka, glaskam, uspokajam a potem nawet niewiem kiedy usypiam. Plus taki ze maly spi w lozeczku przy nas (w nogach), wiec nie musze chodzic w nocy po calym domu. No i na szczescie jeszcze nie wracam do pracy
a pobudki z czego wynikaja to sama niewiem.. po 3 miesiacu maly nam ladnie przesypial noce (narzekalam na 1-2 pobudki!). No i mam za swoje. Zwalam to na zeby, ale trwa to juz z 2-3 miesiace a zebow nadal 8
-
Ja ostatnio kupiłam młodemu jeszcze bezrekawnik na jesień. Wzięłam rozmiar 92! I musze wymienić na większy! Na długość wszystko super ale tak wąskie robią te bezrekawki, ze nawet grubsza bluza nie wejdzie pod spod
no chyba, ze mojemu misiowi urosl juz mocno brzuszek ale na moje Malo obiektywne oko to na grubaska on jeszcze nie wygląda!
Taki mi wielkolud rośnie....
-
chabasse wrote:Witam... Mój niunio dzisiaj kolejna noc bez cycka, przespał do 6,30 bez pobudki. Dostał cycka rano i śpi dalej. Pewnie da mi dzisiaj dżezu.. Tak się wyśpi, że dzrzemek bedzie zero.
Zdradz mi sekret- jak zrobic zeby dziecko nie budzilo sie w nocy i nie budzilo sie na dobre przed 6?