X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trojkaty?

http://carpetforyou.pl/nowoczesne/6411-dywan-carpetforyou-smoothie.html?utm_source=homebook&utm_medium=xml&utm_content=produkty&utm_campaign=Homebook+15

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Tu sa tez fajne

http://kiddyfave.com/na-podloge,137,0.html

Ale ceny powalaja.

Niestety, nie moja półka cenowa. Zwłaszcza że to jednak pokój dziecinny, przecież nie będę przeżywać każdej plamki, bułeczki, ciastoliny, brokatu. itp.
    Celuję w coś, co bez większego żalu wywalę jak mała wyrośnie z etapu przedszkolnego.
    Nie wiem czemu sprzedawcy tańszych dywanów nie mogą zrobić, poza fikuśnymi esami-floresami i upiornymi kucykami, prostych wzorów, takiej bazówki - gwiazdki, kropki, paseczki, serduszka itp.- w kolorach nie wywołujących oczopląsu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 22:02

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    A trojkaty?

http://carpetforyou.pl/nowoczesne/6411-dywan-carpetforyou-smoothie.html?utm_source=homebook&utm_medium=xml&utm_content=produkty&utm_campaign=Homebook+15
    Bardzo fajny wzór, ale kolorem mi nie bardzo pasuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba nie pomoge :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja też nie rozumiem czemu wszystko co gustowne kosztuje majątek a rządzą te pstrokacizny. I tak jest ze wszystkim dla dzieci- od becikow, przez posciele do dywanów. Juz mogli by te wzory od tych zdolniejszych projektantów pościągać ;)

Te, które pokazałaś z alegro sa ladne. Jak masz takie założenia jak pisalas- to bierz. Nie doradzę, który bo to zalezy juz od pokoju...
    Czasem jeszcze komfort stacjonarnie potrafi zaskoczyć ale to bardziej w dywanach dla dorosłych cos mi sie wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 23:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    O jaa mój też jest tak zbudowany ;-) mój małż jest bardzo wysoki i ma długie nogi wiec myślałam że po nim odziedziczy budowę. Ale jednak ma długi tułów i w miarę krótkie nogi wiec budowa po mnie :-)
    Taaaa znam to. Tata wysoki z długimi nogami- i to calkiem zgrabnymi ;) ;D- a mama wysoka ale mniej proporcjonalna i jak widac z silniejszymi genami ;D

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jak masz takie założenia jak pisalas- to bierz. Nie doradzę, który bo to zalezy juz od pokoju...
    Ja właśnie w sumie nie mam nadal założeń. Podoba mi się dużo skrajnych rzeczy i ciągle zmieniam zdanie.
    Na razie mam białe meble (malmy i besty), na podłodze lakierowany parkiet. Ściany są szare, takie ani ciemne ani jasne. No i mam lampkę księżyc (SMILA MÅNE) w otoczeniu fluorescencyjnych gwiazdek. Żółty kolor lubię, różowy jest taki oczywisty dla dziewczynki więc pomyślałam, że z tą szarością i bielą (plus drewno) stworzy to całkiem niezłą bazę.
    Ale! kilka dni temu widziałam znowu taki pokój. I podoba mi się szaleńczo jako inspiracja. Stonowane tło i eksplozja kolorów w dodatkach - super. No i w sumie łatwiejsze do ogarnięcia jak dojdą te wszystkie zabawki.
    Sama nie wiem na co się ostatecznie zdecydować. Bardzo chciałam zrobić pokój małej przed urodzinami, ale z moim poziomem zdecydowania to kiepsko to widzę. :/

Aaa, jeszcze dodatkowo mąż oprotestowuje taki tęczowy pokój, bo twierdzi, że obecnie to tęcza się kojarzy ze środowiskami homo, więc to nie pasuje dla dziecka. I weź tu coś zrób :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 08:58

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Taaaa znam to. Tata wysoki z długimi nogami- i to calkiem zgrabnymi ;) ;D- a mama wysoka ale mniej proporcjonalna i jak widac z silniejszymi genami ;D
    Ja juz kiedyś powiedziałam malzowi ze aż głupio ze to on w naszym zwiazku ma takie ładne proste i długie nogi :-)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka bardzo ładny ten pokój. Ale takie pokoje podobaja mi sie tylko z białym tlem. Ne wiem czy równie ladnie byloby z szarym... Skoro juz masz sxare ściany to ja bym poszła w któryś z szarych dywanów i te żółte i różowe dodatki dala na podusiach, pościeli, koszach na zabawki, jakis plakatach na scianach- oczywiscie wszystko z umiarem ;) z tego co pamiętam np plakaty szara różowe nie trudno znaleźć w sklepach wiec pewnie i reszta do ogarnięcia. No ale Twoja decyzja- Ci sie musi podobać! Mężowi juz nie koniecznie :D niech faceci się skupia na innych sprawach :) a mojego informuje o moich planach co wystroju wnętrza ;)

W końcu u nas lato. Marze by dotrzeć na plaze ale najpierw umówiłam się do fryzjera oby pogoda sie utrzmala do po południa!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas dziewczyny sorry za te moje literówki... Czy ktos w ogóle rozumie sens moich wypowiedzi?!?! Ja pisze ZAWSZE z telefonu, a tu te literki malutkie, a i często słownik wie lepiej, co ja chce napisać! a ze zawsze pisze w pośpiechu to srednio mam czas sama siebie czytać i poprawiać:D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Lenka może te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30319723/ dostępny w trzech kolorach lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20101871/ może trochę chłopięcy ale też fajny. My mieliśmy zielony z ulicami też z ikei i nie do zajechania :-) nic się nie przesuwa bo spód jest lekko gumowany.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka bardzo ładny ten pokój. Ale takie pokoje podobaja mi sie tylko z białym tlem. Ne wiem czy równie ladnie byloby z szarym...
    No właśnie trochę mam taką samą obawę. Tam ta biel "robi" pokój; to, że wszystkom, nawet podłoga jest pod kolor. A u mnie już tak się nie da, na podłodze mam "naturalny" kolor drewna, do tego zupełnie niepasujące okna drewniane itp.

bento, ten w gwiazdki jest super! Ale będzie u nas za duży... Chyba, żeby kawałek pod łóżko (obecnie materace) schować... Przemyślę to, bo fajowy rzeczywiście i tani.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajne re dywaniki z ikea, ale chyba im się jakiś błąd wkradl... Hehe napisali, żeby prac w pralce w 40 st. :D Nie wiem.. moze w Skandynawii takie pralki do dywanów są w każdym domu ;D

4me lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rok temu o 16.45 urodziła się moja córka, i Nancy pokazałam Wam pierwsze jej zdjęcie. Dziś moja córka skończyła rok, jest piękną młodą damą :)
    71ofhz.jpg

karolcia87, 4me, Magda_lenka, la_lenka, chabasse, mmalutka, Natka88, Anitka201, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co przygotowujecie dla dzieci na roczek do jedzenia? U nas będzie 5 dzieci takich do 2 latek i zastanawiam się jakie atrakcje kulinarne im zaserwować żeby było smacznie i zdrowo ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No fajne re dywaniki z ikea, ale chyba im się jakiś błąd wkradl... Hehe napisali, żeby prac w pralce w 40 st. :D Nie wiem.. moze w Skandynawii takie pralki do dywanów są w każdym domu ;D

Ja ten nasz zielony w ulice prałam w pralce i wszystko było ok.

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to one jakieś cieniutkie chyba..?? Bo dywan z grubym runem to kojarzy mi się z takim mięsistym, sztywnym, że nijak go do pralki chyba nie da rady włożyć. Chociaż... przy małych rozmiarach, może i to możliwe. Ja mam taki malutki dywanik pod ławą o wymiarach 105 x 55 i pojemną dość pralkę 6 kg i nie dałabym rady bez nadmiernego upychania.. Ale.. no skoro można to można..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse no nie wiem jak ten w gwiazdki, ale ten nasz(chyba grubość ta sama) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20176809/ jest raczej dość cienki. To nie taki typowy dywan jak do salonu, a w dodatku nie jest sztywny. Ja mam pralkę 7kg i ładnie się mieścił, większy problem mam z upchaniem kołdry do pralki.

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to dwa rózne. Widać to choćby pod spodem. Twój ma siatkę jakąś , a ten w gwiazdki jest jakąś gumą podklejony. Hehh.. ale ok.. nie czepiam się , żeby nie było.. :D tak sobie tylko pożartowałam tego prania w pralce..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze 5:45... Jak tylko wybija ta godzina to moje dziecko otwiera oczy i zaczyna dzien. Niestety nie jest wtedy wyspany i jeczy, steka, marudzi. A zasnac nie umie/nie moze.

‹‹ 3238 3239 3240 3241 3242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ