Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
PePePe wrote:Tu sa tez fajne
http://kiddyfave.com/na-podloge,137,0.html
Ale ceny powalaja.
Niestety, nie moja półka cenowa. Zwłaszcza że to jednak pokój dziecinny, przecież nie będę przeżywać każdej plamki, bułeczki, ciastoliny, brokatu. itp.
Celuję w coś, co bez większego żalu wywalę jak mała wyrośnie z etapu przedszkolnego.
Nie wiem czemu sprzedawcy tańszych dywanów nie mogą zrobić, poza fikuśnymi esami-floresami i upiornymi kucykami, prostych wzorów, takiej bazówki - gwiazdki, kropki, paseczki, serduszka itp.- w kolorach nie wywołujących oczopląsu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 22:02
-
Lalenka ja też nie rozumiem czemu wszystko co gustowne kosztuje majątek a rządzą te pstrokacizny. I tak jest ze wszystkim dla dzieci- od becikow, przez posciele do dywanów. Juz mogli by te wzory od tych zdolniejszych projektantów pościągać
Te, które pokazałaś z alegro sa ladne. Jak masz takie założenia jak pisalas- to bierz. Nie doradzę, który bo to zalezy juz od pokoju...
Czasem jeszcze komfort stacjonarnie potrafi zaskoczyć ale to bardziej w dywanach dla dorosłych cos mi sie wydaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 23:08
-
Anitka201 wrote:O jaa mój też jest tak zbudowany
mój małż jest bardzo wysoki i ma długie nogi wiec myślałam że po nim odziedziczy budowę. Ale jednak ma długi tułów i w miarę krótkie nogi wiec budowa po mnie
- a mama wysoka ale mniej proporcjonalna i jak widac z silniejszymi genami
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Jak masz takie założenia jak pisalas- to bierz. Nie doradzę, który bo to zalezy juz od pokoju...
Na razie mam białe meble (malmy i besty), na podłodze lakierowany parkiet. Ściany są szare, takie ani ciemne ani jasne. No i mam lampkę księżyc (SMILA MÅNE) w otoczeniu fluorescencyjnych gwiazdek. Żółty kolor lubię, różowy jest taki oczywisty dla dziewczynki więc pomyślałam, że z tą szarością i bielą (plus drewno) stworzy to całkiem niezłą bazę.
Ale! kilka dni temu widziałam znowu taki pokój. I podoba mi się szaleńczo jako inspiracja. Stonowane tło i eksplozja kolorów w dodatkach - super. No i w sumie łatwiejsze do ogarnięcia jak dojdą te wszystkie zabawki.
Sama nie wiem na co się ostatecznie zdecydować. Bardzo chciałam zrobić pokój małej przed urodzinami, ale z moim poziomem zdecydowania to kiepsko to widzę.
Aaa, jeszcze dodatkowo mąż oprotestowuje taki tęczowy pokój, bo twierdzi, że obecnie to tęcza się kojarzy ze środowiskami homo, więc to nie pasuje dla dziecka. I weź tu coś zrób
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 08:58
-
4me wrote:Taaaa znam to. Tata wysoki z długimi nogami- i to calkiem zgrabnymi
- a mama wysoka ale mniej proporcjonalna i jak widac z silniejszymi genami
4me lubi tę wiadomość
-
Lalenka bardzo ładny ten pokój. Ale takie pokoje podobaja mi sie tylko z białym tlem. Ne wiem czy równie ladnie byloby z szarym... Skoro juz masz sxare ściany to ja bym poszła w któryś z szarych dywanów i te żółte i różowe dodatki dala na podusiach, pościeli, koszach na zabawki, jakis plakatach na scianach- oczywiscie wszystko z umiarem
z tego co pamiętam np plakaty szara różowe nie trudno znaleźć w sklepach wiec pewnie i reszta do ogarnięcia. No ale Twoja decyzja- Ci sie musi podobać! Mężowi juz nie koniecznie
niech faceci się skupia na innych sprawach
a mojego informuje o moich planach co wystroju wnętrza
W końcu u nas lato. Marze by dotrzeć na plaze ale najpierw umówiłam się do fryzjera oby pogoda sie utrzmala do po południa!
-
Dzizas dziewczyny sorry za te moje literówki... Czy ktos w ogóle rozumie sens moich wypowiedzi?!?! Ja pisze ZAWSZE z telefonu, a tu te literki malutkie, a i często słownik wie lepiej, co ja chce napisać! a ze zawsze pisze w pośpiechu to srednio mam czas sama siebie czytać i poprawiać
-
Hejka,
Lenka może te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30319723/ dostępny w trzech kolorach lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20101871/ może trochę chłopięcy ale też fajny. My mieliśmy zielony z ulicami też z ikei i nie do zajechanianic się nie przesuwa bo spód jest lekko gumowany.
-
4me wrote:Lalenka bardzo ładny ten pokój. Ale takie pokoje podobaja mi sie tylko z białym tlem. Ne wiem czy równie ladnie byloby z szarym...
bento, ten w gwiazdki jest super! Ale będzie u nas za duży... Chyba, żeby kawałek pod łóżko (obecnie materace) schować... Przemyślę to, bo fajowy rzeczywiście i tani.
-
Dokładnie rok temu o 16.45 urodziła się moja córka, i Nancy pokazałam Wam pierwsze jej zdjęcie. Dziś moja córka skończyła rok, jest piękną młodą damą
karolcia87, 4me, Magda_lenka, la_lenka, chabasse, mmalutka, Natka88, Anitka201, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a co przygotowujecie dla dzieci na roczek do jedzenia? U nas będzie 5 dzieci takich do 2 latek i zastanawiam się jakie atrakcje kulinarne im zaserwować żeby było smacznie i zdrowo
-
chabasse wrote:No fajne re dywaniki z ikea, ale chyba im się jakiś błąd wkradl... Hehe napisali, żeby prac w pralce w 40 st.
Nie wiem.. moze w Skandynawii takie pralki do dywanów są w każdym domu
Ja ten nasz zielony w ulice prałam w pralce i wszystko było ok. -
no to one jakieś cieniutkie chyba..?? Bo dywan z grubym runem to kojarzy mi się z takim mięsistym, sztywnym, że nijak go do pralki chyba nie da rady włożyć. Chociaż... przy małych rozmiarach, może i to możliwe. Ja mam taki malutki dywanik pod ławą o wymiarach 105 x 55 i pojemną dość pralkę 6 kg i nie dałabym rady bez nadmiernego upychania.. Ale.. no skoro można to można..
-
chabasse no nie wiem jak ten w gwiazdki, ale ten nasz(chyba grubość ta sama) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20176809/ jest raczej dość cienki. To nie taki typowy dywan jak do salonu, a w dodatku nie jest sztywny. Ja mam pralkę 7kg i ładnie się mieścił, większy problem mam z upchaniem kołdry do pralki.