X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trojkaty?

http://carpetforyou.pl/nowoczesne/6411-dywan-carpetforyou-smoothie.html?utm_source=homebook&utm_medium=xml&utm_content=produkty&utm_campaign=Homebook+15

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Tu sa tez fajne

http://kiddyfave.com/na-podloge,137,0.html

Ale ceny powalaja.

Niestety, nie moja półka cenowa. Zwłaszcza że to jednak pokój dziecinny, przecież nie będę przeżywać każdej plamki, bułeczki, ciastoliny, brokatu. itp.
    Celuję w coś, co bez większego żalu wywalę jak mała wyrośnie z etapu przedszkolnego.
    Nie wiem czemu sprzedawcy tańszych dywanów nie mogą zrobić, poza fikuśnymi esami-floresami i upiornymi kucykami, prostych wzorów, takiej bazówki - gwiazdki, kropki, paseczki, serduszka itp.- w kolorach nie wywołujących oczopląsu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 22:02

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    A trojkaty?

http://carpetforyou.pl/nowoczesne/6411-dywan-carpetforyou-smoothie.html?utm_source=homebook&utm_medium=xml&utm_content=produkty&utm_campaign=Homebook+15
    Bardzo fajny wzór, ale kolorem mi nie bardzo pasuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba nie pomoge :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja też nie rozumiem czemu wszystko co gustowne kosztuje majątek a rządzą te pstrokacizny. I tak jest ze wszystkim dla dzieci- od becikow, przez posciele do dywanów. Juz mogli by te wzory od tych zdolniejszych projektantów pościągać ;)

Te, które pokazałaś z alegro sa ladne. Jak masz takie założenia jak pisalas- to bierz. Nie doradzę, który bo to zalezy juz od pokoju...
    Czasem jeszcze komfort stacjonarnie potrafi zaskoczyć ale to bardziej w dywanach dla dorosłych cos mi sie wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 23:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    O jaa mój też jest tak zbudowany ;-) mój małż jest bardzo wysoki i ma długie nogi wiec myślałam że po nim odziedziczy budowę. Ale jednak ma długi tułów i w miarę krótkie nogi wiec budowa po mnie :-)
    Taaaa znam to. Tata wysoki z długimi nogami- i to calkiem zgrabnymi ;) ;D- a mama wysoka ale mniej proporcjonalna i jak widac z silniejszymi genami ;D

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jak masz takie założenia jak pisalas- to bierz. Nie doradzę, który bo to zalezy juz od pokoju...
    Ja właśnie w sumie nie mam nadal założeń. Podoba mi się dużo skrajnych rzeczy i ciągle zmieniam zdanie.
    Na razie mam białe meble (malmy i besty), na podłodze lakierowany parkiet. Ściany są szare, takie ani ciemne ani jasne. No i mam lampkę księżyc (SMILA MÅNE) w otoczeniu fluorescencyjnych gwiazdek. Żółty kolor lubię, różowy jest taki oczywisty dla dziewczynki więc pomyślałam, że z tą szarością i bielą (plus drewno) stworzy to całkiem niezłą bazę.
    Ale! kilka dni temu widziałam znowu taki pokój. I podoba mi się szaleńczo jako inspiracja. Stonowane tło i eksplozja kolorów w dodatkach - super. No i w sumie łatwiejsze do ogarnięcia jak dojdą te wszystkie zabawki.
    Sama nie wiem na co się ostatecznie zdecydować. Bardzo chciałam zrobić pokój małej przed urodzinami, ale z moim poziomem zdecydowania to kiepsko to widzę. :/

Aaa, jeszcze dodatkowo mąż oprotestowuje taki tęczowy pokój, bo twierdzi, że obecnie to tęcza się kojarzy ze środowiskami homo, więc to nie pasuje dla dziecka. I weź tu coś zrób :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 08:58

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Taaaa znam to. Tata wysoki z długimi nogami- i to calkiem zgrabnymi ;) ;D- a mama wysoka ale mniej proporcjonalna i jak widac z silniejszymi genami ;D
    Ja juz kiedyś powiedziałam malzowi ze aż głupio ze to on w naszym zwiazku ma takie ładne proste i długie nogi :-)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka bardzo ładny ten pokój. Ale takie pokoje podobaja mi sie tylko z białym tlem. Ne wiem czy równie ladnie byloby z szarym... Skoro juz masz sxare ściany to ja bym poszła w któryś z szarych dywanów i te żółte i różowe dodatki dala na podusiach, pościeli, koszach na zabawki, jakis plakatach na scianach- oczywiscie wszystko z umiarem ;) z tego co pamiętam np plakaty szara różowe nie trudno znaleźć w sklepach wiec pewnie i reszta do ogarnięcia. No ale Twoja decyzja- Ci sie musi podobać! Mężowi juz nie koniecznie :D niech faceci się skupia na innych sprawach :) a mojego informuje o moich planach co wystroju wnętrza ;)

W końcu u nas lato. Marze by dotrzeć na plaze ale najpierw umówiłam się do fryzjera oby pogoda sie utrzmala do po południa!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas dziewczyny sorry za te moje literówki... Czy ktos w ogóle rozumie sens moich wypowiedzi?!?! Ja pisze ZAWSZE z telefonu, a tu te literki malutkie, a i często słownik wie lepiej, co ja chce napisać! a ze zawsze pisze w pośpiechu to srednio mam czas sama siebie czytać i poprawiać:D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Lenka może te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30319723/ dostępny w trzech kolorach lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20101871/ może trochę chłopięcy ale też fajny. My mieliśmy zielony z ulicami też z ikei i nie do zajechania :-) nic się nie przesuwa bo spód jest lekko gumowany.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka bardzo ładny ten pokój. Ale takie pokoje podobaja mi sie tylko z białym tlem. Ne wiem czy równie ladnie byloby z szarym...
    No właśnie trochę mam taką samą obawę. Tam ta biel "robi" pokój; to, że wszystkom, nawet podłoga jest pod kolor. A u mnie już tak się nie da, na podłodze mam "naturalny" kolor drewna, do tego zupełnie niepasujące okna drewniane itp.

bento, ten w gwiazdki jest super! Ale będzie u nas za duży... Chyba, żeby kawałek pod łóżko (obecnie materace) schować... Przemyślę to, bo fajowy rzeczywiście i tani.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajne re dywaniki z ikea, ale chyba im się jakiś błąd wkradl... Hehe napisali, żeby prac w pralce w 40 st. :D Nie wiem.. moze w Skandynawii takie pralki do dywanów są w każdym domu ;D

4me lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rok temu o 16.45 urodziła się moja córka, i Nancy pokazałam Wam pierwsze jej zdjęcie. Dziś moja córka skończyła rok, jest piękną młodą damą :)
    71ofhz.jpg

karolcia87, 4me, Magda_lenka, la_lenka, chabasse, mmalutka, Natka88, Anitka201, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co przygotowujecie dla dzieci na roczek do jedzenia? U nas będzie 5 dzieci takich do 2 latek i zastanawiam się jakie atrakcje kulinarne im zaserwować żeby było smacznie i zdrowo ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No fajne re dywaniki z ikea, ale chyba im się jakiś błąd wkradl... Hehe napisali, żeby prac w pralce w 40 st. :D Nie wiem.. moze w Skandynawii takie pralki do dywanów są w każdym domu ;D

Ja ten nasz zielony w ulice prałam w pralce i wszystko było ok.

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to one jakieś cieniutkie chyba..?? Bo dywan z grubym runem to kojarzy mi się z takim mięsistym, sztywnym, że nijak go do pralki chyba nie da rady włożyć. Chociaż... przy małych rozmiarach, może i to możliwe. Ja mam taki malutki dywanik pod ławą o wymiarach 105 x 55 i pojemną dość pralkę 6 kg i nie dałabym rady bez nadmiernego upychania.. Ale.. no skoro można to można..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse no nie wiem jak ten w gwiazdki, ale ten nasz(chyba grubość ta sama) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20176809/ jest raczej dość cienki. To nie taki typowy dywan jak do salonu, a w dodatku nie jest sztywny. Ja mam pralkę 7kg i ładnie się mieścił, większy problem mam z upchaniem kołdry do pralki.

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to dwa rózne. Widać to choćby pod spodem. Twój ma siatkę jakąś , a ten w gwiazdki jest jakąś gumą podklejony. Hehh.. ale ok.. nie czepiam się , żeby nie było.. :D tak sobie tylko pożartowałam tego prania w pralce..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze 5:45... Jak tylko wybija ta godzina to moje dziecko otwiera oczy i zaczyna dzien. Niestety nie jest wtedy wyspany i jeczy, steka, marudzi. A zasnac nie umie/nie moze.

‹‹ 3238 3239 3240 3241 3242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ