Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Kassie ja sie nie mogłam powstrzymać i parka z hm juz kupiona
przyjechałam sie w zeszłym roku- nie kupowałam kombinezonu bo drogie, no nie wiem jaki rozmiar a pozniej jak przyszła zima to latalam po sklepach jak szalona i bylam juz gotowa dać kazda kasę by tylko cos znalezc. I nie znalazłam nic bo wszystko bylo juz wykupione.... Takze w tym roku jestem gotowa
prawie bo jeszcze musze pomyśleć co z kombinezonem. Mamy jeden ale nie wiem czy młody nie wyrośnie...
ja juz mam u siebie karmelowa parkę z h&m wiec mody zaopatrzony na jesień / zimę
Karmelowa/beżowa jest bardzo miękka. Bałam się ze do mnie przyjdzie sztywna plachta a tu zaskoczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:37
-
Ja wlasnie obmacałam granatowa. Tez jest miekka. Te parki maja lekka owieczkę w środku, odpinany kaptur. My musieliśmy juz brać rozmiar 92 i i tak nie wiem czy na końcówkę zimy starczy
Camelowa tez fajna. Pewnie bardziej oryginalna, bo granatowa to co druga kurtka dla chłopaka
Moj dzis dla odmiany wstal o 6.40 ale to chyba dlatego, ze w nocy dokazywał.
Moja tesciowa to zlota kobieta. Przyjechala przywiozła obiad dla nas, dla młodego i jeszcze wziela go na spacer a ja jadę na zakupy
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny jeśli idzie o sprzątanie to na serio polecam metodę jedna szafka/ szuflada dziennie. Takim sposobem dom jest ogarnięty a wy nie spędzacie całego dnia sprzątając.
Zanim bym skończyła kółeczko to w tych pierwszych byłby meksyk nie z tej ziemi.
Ale ogólnie dziś się zmobilizowałam i zmywarka poszła, kuchenka doszorowana, pranie się kończy, dom odkurzony. Nadal jest bałagan, ale jakby trochę przyjaźniejszy.
Mała śpi, a ja zaraz się biorę za pstryknięcie kilku zdjęć rzeczy do sprzedaży.
Poza tym, nie widział ktoś fajnego, niedużego dywanika? Kolory dominujące - szary, pastelowo różowy, żółty. Tylko taki stonowany, żadne kwiaty, motyle, kubusie. I nie za 6 stów.
Rozważałam ten http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0399713001.html, ale to raczej taka grubsza "ściera" - będzie się zawijać; boję się, że mała się ciągle potykać, przewracać, ślizgać itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:00
-
To dzisiaj siadam i zamawiam camelowa
tez sie balam, ze to jakas sztywna kurtka bedzie ale skoro jest miekka to nawet sie nie zastanawiam
dziwne, ze nie ma jej w stacjonarnych bo jest bardzo fajna
wezme 86, ta jesienna z hm tez wzielam 86. W sumie moj to jeszcze wchodzi w kurtke wiosenna z pepco 74-no ale wiadomo ze jest juz ciut za krotka, w rekawkach idealna
w 92 to by mi sie mlody utopil
-
Anitka201 wrote:4me aż 92? Ja wzielam 86 ale mam zastrzeżenia do rękawów bo wydaja się być dziwnie krótkie.
Mój mały bardzo przystopowal z rośnieciem, nadal nosi 80 z h&m. Wyjątkiem jest zara, tu dominuje 86.
-
4me wrote:Anitka moj maly nosi juz bodziaki z hm na 92. Fakt ma maly zapas (nie widac tego jak nosi) ale mniejszych juz nie kupujemy. Teraz moze jest vout za duza ale mysle, ze te pare cm dorośnie do zimy. Młody jest dziwnie zbudowany bo on ma długaśny tułów i krótkie nóżki - dobrze, ze to facet
mój małż jest bardzo wysoki i ma długie nogi wiec myślałam że po nim odziedziczy budowę. Ale jednak ma długi tułów i w miarę krótkie nogi wiec budowa po mnie
-
4me wrote:Lalenka dywan jest super! Bierz go! Sa takie taśmy pod dywan by sie nie ściągam. Moze by poszperać w necie, moze by to zadzialalo? Bo tak to rzeczywiście te chodniczki sa takie ruchome - macałam na zywo w hm
Takie coś może zadziałać jak będą normalnie po tym chodzić dorośli czy starsze dzieci - ale w przypadku malucha, który nie dość, że teraz raczkuje to będzie się turlać, biegać, skakać itd to mam wątpliwości.
Do tego ja mam jeszcze koty, które mimo, że już wiekowo stateczne, to nadal potrafią galopować po mieszkaniu jak dzikie mustangi.
Już miałam nawet pomysł, że może gdzieś na ścianę powiesić, ale chyba po prostu muszę szukać czegoś innego.
Nawet kilka fajnych dywaników znalazłam, ale najczęściej jak mi się wzór podoba to kolory nie pasują.
W tej chwili najbardziej zastanawiam się nad pasiakiem (szarym lub z żółtym) alboszarymi zygzakami lub zygzakami z żółtym
albo jeszcze gwiazdki
albo duża gwiazda
Muszę też sprawdzić jaka wielkość mi tam wejdzie, bo trochę się obawiam, że 120cm wolnego może nie być. Więc jeśli mniej, to tylko ten kolorowy zygzak wchodzi w grę.
Ogólnie żaden mnie jeszcze nie złapał za serce tak do głębi, najbardziej chciałabym szary w różowe i żółte groszki. Ale taki to sobie mogę chyba tylko wymalowaćNa razie jeszcze szukam, ale chciałabym żeby doszedł jeszcze przed imprezą (28 sierpnia), więc czasu jakby mało.
Ewentualnie na razie puzzle znowu rozłożę, bo teraz to trochę łyso w tym pokoju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:02