X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imprezy roczkowej robimy 10 września no i ja szukam pełna parą pracy jedynie póki co chodze na rozmowę i na tym się kończy do pupy jestem beznadziejna nawet nie umiem pracy znaleźć

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moze to Cie pocieszy- Ty chociaz chodzisz na rozmowy. Ja od 3 mcy wysylam CV wszedzie i jeszcze nikt nawet do mnie nie zadzwonil :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pracy czasem szuka sie i pol roku ;) jesli szukacie naprawde a nie planujecie szukac i na planach sie konczy to zobaczycie bedzie dobrze. Bedzie tzw klęska urodzaju- najpierw nic a pozniej kilka propozycji na raz :)

My odhaczyliśmy dzis pepco. Robię zapasy do żłobka bo to trzy pary spodni juz nie wystarcza ;) zreszta młody tak zasuwa na tych kolanach, ze dwie pary poszly juz do smieci- jedna z pepco i jedna z h&m. Dobrze, ze idzie zima tych grubszych dresów nie jest w stanie tak zajechać;) albo przynajmniej dluzej mu to zajmie.

W pepco fajne rzeczy są teraz ale niestety trzeba uważać bo polowa- tych najtańszych- to 98% poliester :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nie załamuj mnie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje ze spokojnej ciazy i duzo sil ci zycze. Powodzenia!
    Ps. Mnie to czeka w styczniu

edysia5
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powinnam zacząć szukać czegos, bo na mezowej pensji to z dwójką dzieci będzie ciezko. A ja oczywiście zaczęłam od d*py strony i oblicza owulki i takie tam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie.. dziewczyny zaciazone.. jak wy dajecie rade? Pytam powaznie, bo sumie bardzo chce mieć drugie.. i to juz natychmiast, ale z drugiej strony cykam się jak by to było np z podnoszeniem dziecka, tzw kotlaszeniem czyli zabawa, gdzie młody sobie ze mnie robi trampolina i materac, i z takimi obciążającymi zajeciami..? Da się jakoś takie male dziecko przyzwyczaić do niemeczenia mamy???

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

My odhaczyliśmy dzis pepco. Robię zapasy do żłobka bo to trzy pary spodni juz nie wystarcza ;) zreszta młody tak zasuwa na tych kolanach, ze dwie pary poszly juz do smieci- jedna z pepco i jedna z h&m. Dobrze, ze idzie zima tych grubszych dresów nie jest w stanie tak zajechać;) albo przynajmniej dluzej mu to zajmie.
    3??? Serio? Moja ma z 15 par spodenek minimum. I to wcale nie jest za dużo, nie raz mam problem żeby jej strój ułożyć, bo większość jest w brudach/praniu/suszarce.
    Ja w pepco kupuję tylko legginsy. Na innych ciuchach już się przejechałam, poniszczyły się, sprały itp. Szkoda kasy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj bylismy w pepco :-) mlody wyrasta mi ze wszystkich spodenek i body, wiec kompletuje kolejny rozmiar. 4me serio tylko 3 pary?? Chyba musialabym wtedy pranie codziennie robic, bo to albo ubrudzi na podlodze, albo chlapnie soczkiem/zupka czy ubrudzi mpkrymi chrupkami/bulka :-) ostatnio kupilam tez w hm kurtke na jesien i mysle ze obejdzie w niej nawet zime jak ubiore mu pod spod cos grubszego. Wogole to chcialabym mu kupic na zime taka parke w hm, ale to zobaczymy jeszcze :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ok 10 par i ja naprawde nie przebieram malego ciagle jak sie ubrudzi jak siedzimy w domu albo na spacer kolo domu to chodzi uwalony. Ale rzeczywiscie albo cos sie pierze, suszy, albo brudne.
    Co do bycia e ciazy usmialam sie hahahahaha ze dziecko nie bedzie meczyc matki hahahaha taaaaa akurat! U mnie wyglada to tak ze maly jeszcze nie chodzi dopiero od tygodnia porzadnie raczkujke i wstaje pokracznie i ciagle wyciaga raczki i chce zeby go za nie prowadzic. Takze noszenia, schylania, wyciagania w moim przypadku jest mega duzooooooo. Tylko robie to odruchowo nie zastanawiam sie nad tym ze w ciazy jestem bo i tak musze to robic. U mnie 5 miesiac i nieraz rzecxzywiscie jestem wykonczona i czasem wieczorami z wysilku boli mnie brzuch. Tylkko to naprawde jest tak ze sie o tym tak nie mysli mocno jjak przy pierwszym dziecku

chabasse lubi tę wiadomość

edysia5
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam pracy, nie tylko o tym mysle. Rozmawialam juz ze wszystkimi znajomymi, odpowiadam na kazde ogloszenie. Nawet te ponizej moich kwalifikacji. Co prawde formalnie prace mam, i na pewno skorzystam z okresu ochronnego przez kolejny rok. Ale nie chce tam wracac a oni chca zebym ja tam wrocila.
    Tez nie wyobrazam sobie bycia teraz w ciazy. Co prawda w poprzedniej bylam aktywna do konca i jakos szczegolnie sie nad soba nie rozczulalam. Mnie chyba bardziej przeraza ewentualny kolejny rok w domu. I to jak ogarnac noworodka, ktory ciagle wisi na cycku z takim maluchem, ktory wszedzie wejdzie.

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi trzema parami to tak w cudzysłowie- ale zdecydowanie za małą ilość mamy jak na zlobek ;)

U nas spodnie domowe spokojnie dwa dni wytrzymują bez plam;) serio- no na podłodze sie nie brudzi- codziennie prawie odkurzamy, jakies zupkowo obiadowe historie nam sie nie zdarzają. Maly jest tak skupiony na jedzeniu, ze nie myśli nawet machać rękami ;)

Ale jak juz wyjdziemy do piaskownicy czy na trawę- to jest masakra ;) wraca brudny strasznie i na pewno tak samo, jak nie gorzej bedzie w żłobku :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie ja sie nie mogłam powstrzymać i parka z hm juz kupiona :D przyjechałam sie w zeszłym roku- nie kupowałam kombinezonu bo drogie, no nie wiem jaki rozmiar a pozniej jak przyszła zima to latalam po sklepach jak szalona i bylam juz gotowa dać kazda kasę by tylko cos znalezc. I nie znalazłam nic bo wszystko bylo juz wykupione.... Takze w tym roku jestem gotowa :) prawie bo jeszcze musze pomyśleć co z kombinezonem. Mamy jeden ale nie wiem czy młody nie wyrośnie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Anula ale szybko to zleciało. Dopiero co pisałaś że jesteś w ciąży :-).

Jeżeli chodzi o jedzenie my jemy wszystko. No teraz mamy jakiś kryzys jedzeniowy i mała wszystko wypluwa, rozgniata w paluszkach i rzuca na podłogę. Piratki z lidla też jada. ;-)
    My też zasypiam przy szumi misiu. Ba, on chodzi całą noc! I nie wiem jak małą jego oduczyć bo serio mam już go dość.
    A jeżeli chodzi o sprzątanie to robie to z małą która trzyma mnie za nogawke, koszule lub nawet za skórę. Czasem siadam i niewiem czy płakać czy się śmiać z tego. Ale jakoś dajemy sobie radę.
    A teraz jest dodatkowo gorzej bo od tygodnia chodzi już samodzielnie i nawet nie myśli bawić się jakimi kolwiek zabawkami tylko chodzi, a najlepiej jej wychodzi trzaskanie drzwiami! Więc jest wesoło. Spacery też są straszne bo chce tylko chodzić. Wózek ją parzy.

A za tydzień w sobotę mamy roczek :-D

A no i już dzisiaj byłam wypisać urlop i po urlopie idę na wychowawczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:27

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też myślimy o zimowych ciuchach, zrobiłyśmy przymiarkę kombinezonu. Nie do końca wiem czy się spodobał ;)
    tb0z0Vim.jpg

A ogólnie to starczy maks na jesień, na zimę będę musiała coś innego kupić. Ale u nas żadne parki itp. (śliczne swoją drogą) w grę nie wchodzą, bo ja nie lubię jak coś się kiepsko rozciąga przy ubieraniu, a mała nie lubi jak ma sztywno. Ja pewnie tradycyjnie będę szukać allegro/lumpeks.

A jeśli chodzi o brudzenie, to Łucja brudzi się baaardzo. Ciągle coś zalane, zaślinione, ręce wytarte o spodnie; kolana jak z kopalni. A niby też codziennie (więcej niż raz!) odkurzam...

karolcia87, 4me, chabasse, Kassie, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mimo wszystko (ciagle łobuzowanie, trzy upadki z lóżka i nawet rtg czaszki zaliczone :( - juz nie mialam sily Wam o tym pisac...) syn wdal sie w mamę. Podobno jak ja szlam do piaskownicy to rozkladam sukieneczkę na okolo siebie i wychodziłam czysta jak weszłam:)

Slodka, wesola Łucja :D

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a ktora wzielas? Ta granatowa czy taka jakby bezowa? :-) wogole warta swojej ceny? Nie mialam okazji widziec na zywo bo w naszym hm jeszcze jej nie ma, wiec jedynie opcja przez internet wchodzi w gre ;-) no ale jestem w niej zakochana :-D o matkoo dziewczyny myslicie, ze kombinezon bedzie konieczny? Ja jakos stwierdzilam po poprzedniej zimie, ze juz nigdy wiecej kombinezonu hmm :-) bardziej myslalam nad jakims spiworkiem do wozka a teraz to juz sama nie wiem

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me lubie za piaskownice i rozkladanie sukienki kolo siebie :-D
    Swoja droga my tez 2 upadki zaliczylismy i rtg.. najgorsze chwile w moim zyciu :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granatowa. Ja jestem zadowolona. Jest porządna. Jak chcesz wiecej szczegółów musze ja wymacać a teraz młody śpi a szafa u niego w pokoju.

Generalnie ja mysle, ze bez kombinezonu moze byc ciezko. Zwłaszcza jak przyjdzie śnieg i bedzie mokro a nasze szkraby będą nieporadnie chodzić, co chwile siadac na ziemie itp itd. Ja myślałam o kombinezonie dwuczesciowyn- mamy jeden po kuzynie, bardzo fajny ale roznica we wzorscie u nich bardzo duza i do zimy może juz z niego wyrosnac. Postaram się poszukać czegoś używanego bo taki kombinezon to pewnie swoje kosztuje a juz jedna nowa kurtka wystarczy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i z doświadczenia- nie liczylabym jakos bardzo, ze hm bedzie miał ja w sklepach stacjonarnych. Oni maja bardzo dużo rzeczy, które sa w sieci a nie ma w stacjonarnych. Tak bylo np z cala seria kostiumów kąpielowych dla naszych maluchów w tym roku.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3236 3237 3238 3239 3240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ