X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me gratulacje! Szczescia!
    My urodziny robimy 18 wrzesnia, zaraz po powrocie z naszych wakacji :-) maz chcial catering, ale mu wytlumaczylam ze to bez sensu bo i tak tego nikt nie bedzie jadl. Tesciowie to z tych, co potrafia kawalek ciasta dzielic na pol bo jest za duzy ;-) Bedzie nas 13 osob i bedzie tylko tort, jakies ciasto, owoce, salatki, zimna plyta ;-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już na szczęście po imprezie. Wszystko się pięknie udało. Mała zjadła obiadek przy stole, babcie mało apopleksji nie dostały (jedz mięsko, ja Ci pomogę, ja Ci dam, ojej za duży kawałek do buzi, itd.), ale interweniowałam i jakoś poszło (aż musiałam zabrać teściowej z ręki wyrwany małej widelec :P)

Tort (a raczej jego specjalna zdrowa wersja) średnio małej przypasował (mimo, że ogólnie lubi i bardziej już rozgniatała, tylko owockami zakąsiła.

Przechodziła z rąk do rąk po wszystkich gościach, w pełni szczęśliwa, potem się pobawiła z dzieciakami w swoim pokoju - pełen sukces. Płaczu był dosłownie moment na samym początku jak nagle się zeszło tyle ludzi (mieliśmy 14 osób razem z nią - i tak ledwo się pomieściliśmy).

Musiałam ją 3 razy przebierać, bo co ubrana to zaraz jej ktoś dał pić, malinkę i zaraz plama. A naszykowałam tylko 2 sukienki :P

Jedno co to mało zdjęć mam, bo latałam podawać, a to zawsze ja robię w domu na etacie imprezowego fotografa. Muszę popytać bo jeszcze telefonami pstrykali, może ktoś będzie mieć lepsze ujęcia (np. z tortem)

Na razie na szybko moja urodzinowa panienka.
    WYq9gEBm.jpg
    aRsP2Kam.jpg

Było miło, ale cieszę się, że już mam to za sobą. ;)

mmalutka, chabasse, Anitka201, 4me, Kassie, Natka88, karolcia87, edysia5, agatka196, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow.. zazdroszczę lalenka.. i najlepszego dla córci z okazji urodzin. Ja tez najchętniej opedzilaby imprez torem i przekaskami, ale zjedzie co najmniej 5 osób z warszawy na podlasie prawie 200 km, wiec siedzenie na podłodze po podróży tez odpada. Reszta na miejscu będzie dzień wczesniej, no i tubylcy.. niestety musze trochę pompy zrobic..

la_lenka lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny, planujecie jakaś specjalna wersje torta dla naszych solenizantow? Czy podajecie do spróbowania tego samego co gościom?
    My na pewno robimy grilla. Kiedyś byłam na urodzinach chrzesnicy (droga ponad 100 km) a tam na stole tylko tort -t dosłownie. Tego dnia do pewnej godziny pracowałam i zaraz po pracy pojechałam na urodziny. W drodze powrotnej musiałam wstąpić do KFC bo myślałam że mój żołądek zaraz sie strawi :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja początkowo też chciałam robić na słodko tylko. Ale wyszło mi, że potrzebuję zaprosić ludzi na 14-15, bo to jest czas kiedy mała najczęściej się budzi. Więc to raczej taki obiadowy czas.
    Mama mi pomogła i zrobiła kotlety, ja dorobiłam ciepłą przystawkę (gulasz w bułeczkach) i sałatki. Potem był tort, deser w pucharkach (ja robiłam) i 3 ciasta (mama + siostra przywiozły). Impreza trwała gdzieś do 19.
    Bałam się, że będzie za mało, a ostatecznie zostało mi chyba ze 3/4 wszystkiego, mam zamrażarkę na full, chyba przez 2 tygodnie nie będę gotować :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goście spoza rodzinnego miasta to inna bajka ;) gdyby ktos taki do mnie przyjeżdżal to rzeczywiście bym zadbala o jego obiad ;) ale u nas wszyscy miejscowi ;)

Jeszcze mam gdzieś z tylu Glowy by zrobic wszystko na dzialce u siostry i wtedy zrobimy grilla ale musze się zastanowić czy to dobry pomysł bo 24 wrzesnia to juz srednio z pogoda u nas ;) no chyba, ze wrzesień bedzie tak piękny jak zeszłoroczny :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A właśnie dziewczyny, planujecie jakaś specjalna wersje torta dla naszych solenizantow? Czy podajecie do spróbowania tego samego co gościom?
    Ja nie lubię takich typowych tortów, więc zrobiłam po prostu ciasto w tortownicy.
    Na wierzchu zrobiłam "dekorację" w kształcie serduszka (z foremki do ciastek) z bezpiecznej masy (tak jak się robi ciasto "Stefania", z kaszy mannej tyko w wersji dziecięcej - rodzynki namoczone zmiksowane, kasza manna, masło). W serducho wbiłam świeczuszkę i po "zdmuchnięciu" dałam Łucji samo to serduszko, a resztę pokroiłam dla gości.
    Mam obecnie tylko takie zdjęcie - to co mała ma na blacie krzesełka to pokrojone serducho.
    FYg2BkKm.jpg

Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczek to wyjątkowe urodziny, tak jak 18, więc będzie z pompą :D tort zamówiony, w weekend pojadę zamówić garmażerkę, muszę zaplanować jeszcze jakie ciasta kupić i gdzie, ze dwie sałatki, kiełbaski, coś do kanapek (szynka, ser, pomidorki), mozarella z pomidorami, moze zrobię tą roladę z łososiem i szpinakiem (nigdy nie robiłam a wyglada pysznie). upiekę jakies zdrowe słodycze dla dzieci - chcę im zrobić osobny stół z kolorowymi talerzykami i rzeczami dla nich. W prawdzie będą siedzieć z dorosłymi przy stole ale myśle, że to fajna opcja. Będą dekoracje i balony i mam nadzieję, ze będzie pięknie :)
    Mała dostanie kawałek tortu ode mnie, tak symbolicznie i zje jakaś fajna muffinkę dla dzieci.

Mam tylko nadzieję, że zaproszenia dojdą, bo zamówiłam ze zdjęciem, a trocę się na nie czeka :/

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Łucji! Pięknego dzieciństwa królewno :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wieczorem się rozpiszę ale potrzebuje adresów gdzie kupowałyście balony, impreza mi się przyspieszyła na tą sobotę i muszę działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:29

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partybudzik.pl

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też po imprezie roczkowej :-).

Z racji że było strasznie gorąco zrobiliśmy na świeżym powietrzu grilla. Było super i wszystko się udało. Torta mieliśmy tradycyjnego z bitej śmietany z wiśniami i w środku. Delikatnie ozdobiony :-)

Chabsse my też jestemy posiadaczami joie litetrax 4 i dumnie mogę powiedzieć że jest super:-) więc polecam :-)

la_lenka, edysia5, chabasse, Kassie lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu właśnie pierwszy raz przytulilam moją córeczkę.

Kiedy to minęło? nie mogę uwierzyć że to już! <3

PePePe, agatka196, Dżuls, chabasse, bellaVi, karolcia87, 4me, Natka88, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, gratulacje! :D
    Jeszcze odn wózków - miałą któraśz Was w rękach X-landera X-move?
    http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=4069

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Łucji :)
    Ja nadal nie zdecydowałam czy urodziny na słodko czy raczej obiad... muszę delikatnie popytać jak wolą goście.
    Lila chodzić sama nie chce, ale za to ostatnio bardzo dużo mówi, głównie po swojemu i wplata znajome słowa tata, mama, baba, dada. Super jest jej Tak posłuchać. :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucji to się ostatnio buzia nie zamyka. Siada przed książką i "czyta". Można boki zrywać.

Mówi też jakieś swoje słowa np. "deń", "tci". Powtarza to regularnie, wyraźnie to coś oznacza, ale jeszcze nie rozszyfrowałam co. No i ostatnio ciągle nawija "to". Pokazuje paluszkiem i "to, to?". I tylko muszę jej mówić co jest co. Cały dzień by tak mogła :P
    Z chodzeniem też nie chce - na razie próbuje się puszczać podczas stania, jak jestem obok i wie, że ją złapię. Ale postoi sekundę i klapie na pupę/ręce. Na urodziny dostała pchacza, ale nie ogarnia. Próbuje się go trzymać i leci na plecy razem z nim. Schowałam na jakiś czas, bo to niebezpiecznie na razie wygląda.
    Ogólnie pomimo, że prosiliśmy o kasę to i tak dostała masę zabawek.
    A jeszcze dziś my pojechaliśmy do zabawkowego i w dniu oficjalnych urodzin kupiliśmy jej drewniane układanki.
    Muszę jakąś szafkę dokupić, specjalnie na zabawki, bo się mieścić przestaje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Jesień, idzie jesień! :( i zmiany, zmiany, zmiany. Mamy wyznaczony okres adaptacyjny ba początek października i juz sie boje :(

Ale! Przed nami jeszcze podróż poślubna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:40

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się na wyjazd nad morze w połowie wrzesnia. Trochę się boje podróży samochodem tyle godzin. Z wawy do kolobrzegu to pewnie z przerwami jakieś 7,8 godzin bedzie. Dziewczyny, ponieważ to pierwszy nasz daleki wyjazd z dzieckiem, podpowiedzcie co jest niezbędne oprócz ubranek rzecz jasna, leków pierwszej potrzeby (na goraczke, navkupke,). Plażowac chyba nie bedziemy, wiec namiotów i parawanow nie potrzeba, a jeśli to kupi się na miejscu.. no i nie wiem ci jest takim must have.. ? Pomożecie ? ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez się gaduła straszna zrobiła. Byliśmy w zoo i kupiliśmy jej balonik więc pozniej poł dnia pokazywała na niego i robiła łuuuuuuuu łuuuuuuuu xD ogólnie gada po swojemu u naśladuje jak robi piesek łoł łoł. Nadal skubana nie bije brawo, za to babcia pokazała jej raz jakie dobre i teraz klepie się po brzuszku i pokazuje jakie dobre jest śniadanko. Sama nie wstaje (bez podpórki) a tym bardziej sama nie chodzi :/

Chabasse - nie ma jakiś specjalnych must have, ktore trzeba zabrać, ale oprócz wyżej wymienionych radzę nie zapomnieć o czapce, bo strasznie daje po uszach :/ my w sierpniu trafiliśmy na 13 - 19 st także czapa obowiązkowo, kocyk na nóżki a czasami i ta przykrywka od wozka. Poza tym jakies jedzonko, ktore można dać poza domem np. chrupki, saszetki z biedry z musem itp. awaryjny obiadek w słoiczku i tyle. Mogę też doradzić, żeby wyjechać w nocy. My z poznania do jastrzębiej góry wyjeżdżaliśmy o 3 w nocy zaraz po nocnym karmieniu i byliśmy na miejscu na śniadanko także cały dzien przed nami, a dziecko większość spało także podróż była bez stresu :)

4me udanej podróży :)

chabasse lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki moka... cenne rady. Jazda nocą chyba odpada, bo na miejscu możemy się zakwaterowanie dopiero o 14. Pewnie dałoby radę trochę wczesniej, ale na pewno nie wcześniej niż o 12. Zwlasa, że klucze trzeba odebrać od jakiejś kobitki i nie wiem czy wypada robić nalot z rana. Jeszcze do niej będziemy dzwonic, to może się jakoś ugadamy. A w ogóle to jedziemy z teściową i szczrze ja bardzo ją lubię, ale mam mieszane uczucia, czy aby na pewno to najlepszy pomysl. Na pewno plus taki, że posiedzi z Antolkiem jak będziemy chcieli sami gdzieś wyskoczyc. Ale 24h na dobę przez 5 dni... żebym nie miała przesytu.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3244 3245 3246 3247 3248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ