X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    My zdecydowaliśmy się na wyjazd nad morze w połowie wrzesnia. Trochę się boje podróży samochodem tyle godzin. Z wawy do kolobrzegu to pewnie z przerwami jakieś 7,8 godzin bedzie. Dziewczyny, ponieważ to pierwszy nasz daleki wyjazd z dzieckiem, podpowiedzcie co jest niezbędne oprócz ubranek rzecz jasna, leków pierwszej potrzeby (na goraczke, navkupke,). Plażowac chyba nie bedziemy, wiec namiotów i parawanow nie potrzeba, a jeśli to kupi się na miejscu.. no i nie wiem ci jest takim must have.. ? Pomożecie ? ;)

My bylismy nad morzem teraz. Wyjechalismy przy pobudce nocnej Malego, po 4. W aucie zasnal i spal do ok. 7. Zrobilismy postoj na ok. 30 min, zjadl sniadanie i dalej w droge. Jesli chodzi o must have... Nie mamy takiego. Ja wychodze z zalozenia, ze jesli jestes w Polsce (za granica i poslugujesz sie jezykiem obcym), nie w jakiejs dziurze to wszystko kupisz. Ja na wszelkie wyjazdy (a wyjezdzamy srednio raz na miesiac) biore tylko cos przeciwgoraczkowego (nigdy jeszcze sie nie przydalo) i ksiazeczke dziecka. My, nawet plazujac nie mielismy zadnych namiotow, gadzetow. Koc i parawan.

chabasse lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasee ja bym powiedziala, ze na wyjazd do Polski żadnych wielkich musi have nie ma ;) awsze wszystko można kupić wiec np nie kupowałbym teraz lekow na wszelki wypadek tylko poczekala jesli juz by cos się przytrafiło. To samo pieluchy, obiadki itp. Z drugiej strony jedziecie autem wiec możecie sobie bra zapasów ile chcecie.

Pamiętajcie tylko o ciepłych ubraniach dla młodego bo jednak nad morzem bedzie pewnie już niezbyt cieplo i moze wiac. Gdybya jechala w lato to ja bym jednak bez parasola lub namiotu sie nie ruszyla ale w połowie września to raczej juz nie skorzystacie ;)

Takze weź po,prostu to co używasz na godzien w domu ;)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dzięki moka... cenne rady. Jazda nocą chyba odpada, bo na miejscu możemy się zakwaterowanie dopiero o 14. Pewnie dałoby radę trochę wczesniej, ale na pewno nie wcześniej niż o 12. Zwlasa, że klucze trzeba odebrać od jakiejś kobitki i nie wiem czy wypada robić nalot z rana. Jeszcze do niej będziemy dzwonic, to może się jakoś ugadamy. A w ogóle to jedziemy z teściową i szczrze ja bardzo ją lubię, ale mam mieszane uczucia, czy aby na pewno to najlepszy pomysl. Na pewno plus taki, że posiedzi z Antolkiem jak będziemy chcieli sami gdzieś wyskoczyc. Ale 24h na dobę przez 5 dni... żebym nie miała przesytu.
    Wiesz co, zapytaj o której najwcześniej możecie być, bo u nas na bookingu tez pisało o 12 chyba, a jak zadzwoniliśmy, żeby sie umówić, to dla babeczki nie było problemu zeby przyjść o 8 (ona sprzątała i przekazywała klucze do apartamentów). Jak wyjeżdżaliśmy, była o 6 rano w niedzielę i nie był to zaden problem :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Rok temu urodził się mój skrzacik :)

4498826516e0e122med.jpg

la_lenka, 4me, karolcia87, bellaVi, Kassie, Dżuls, agatka196, Anitka201, chabasse, Natka88 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Mikołajku :) samolot świetny

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka a ten samolot to chyba jakies rękodzieło dziadka??? SP MIKO ??? ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 20:45

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przygotowania do imprezy, rodzinka się zjedzie będzie 24osób w tym 10 dzieci, robimy na dworze mam nadzieję, że pogoda dopisze.
    Marysia już chodzi na 100%

chabasse, Anitka201, la_lenka, Natka88, 4me lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samolot zrobil dziadek :)
    Samoloty sie rejestruje tak jak samochody. I na początku jest SP (statek powietrzny) a potem znaki samolotu (3 lub 4 zalezy od klasy samolotu).

A mnie dziś potrącił samochód jak jechałam na rowerze..

tb734z17s9scq0zt.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dzis sobie zajrzalam do Was i postanowilam napisac :) Lila niedlugo konczy rok, ma 8 zebow i ida nam dwa kolejne, zjada wszystko, coraz lepiej spi i od paru dni sama chodzi a nawet nauczyla sie wstawac bez podpierania :) z marudy robi sie coraz pogoniejsza dziewczynka :) ma jednak swoj charakter jest uparta i wkurza sie gdy czegos nie wolno :) nie przepada za jezdzeniem autem za to wozkiem-ostatnio tak :) przez cale 11 miesiecy mialam co troche powod do narzekania a teraz jakby nie hehe :) niestety 3,10 wracam do pracy i strachmnie ogarnia :( oby jakos to bylo :)
    pozdrawiamy Was :*

b5f2c929bb6d07d6med.jpg

chabasse, Dżuls, Anitka201, la_lenka, karolcia87, Natka88, 4me, agniesja lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka, samolot mistrz!

La_lenka - ostatnie pytanie odn. bebetto, bo jednak w moim rankingu wygrywa i skusiłabym się nawet na nowy, gdyby nie kwestia tez niezdejmowanej do prania tapicerki. Łatwo się odsyfia mimo braku możliwości zdjęcia i uprania? Mówię tu o brudzie po zapaćkanych łapkach młodej, rozmemłanych chrupkach itd. Bo tylko tego brakuje mi do wózka idealnego.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/T3n-c6f0U08
    A ja chciałam wam pokazać mojego małego bohatera. Hehe.. trawa dla niego za twarda, ale po kamykach to pruje jak po dywanie.. ;)

Anitka201, la_lenka lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak leniuszek zasysa smoka...
    http://youtu.be/XhqFi-bDoCw

la_lenka lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

La_lenka - ostatnie pytanie odn. bebetto, bo jednak w moim rankingu wygrywa i skusiłabym się nawet na nowy, gdyby nie kwestia tez niezdejmowanej do prania tapicerki. Łatwo się odsyfia mimo braku możliwości zdjęcia i uprania? Mówię tu o brudzie po zapaćkanych łapkach młodej, rozmemłanych chrupkach itd. Bo tylko tego brakuje mi do wózka idealnego.
    Bardzo łatwo (a mam gładki czarny). Materiał jest taki hmm... śliski (choć to niezbyt trafne określenie, nie jak ortalion) - ogólnie wytrzepanie + mokra chusteczka załatwia prawie wszystko.
    Jak włożysz swoją dodatkową wkładkę (zwłaszcza, że idzie jesień) to w ogóle będzie spoko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka jak to potracil?!? Nic Ci sie nie stalo?
    Wymieklam dzis. Jedna drzemka 30 min, od 10 do 10:30. Pierwszy raz tez zrobil histerie we wozku.
    Dajecie dzieciom smoczek? Bo u nas jest tylko do zasypiania. Jest smoczek to wiadomo, ze idzie sie spac. Wydaje mi sie, ze Maly jest za duzy na smoczek (zaraz konczy 11 mcy) i ze powinnam oduczyc. Ale moze niepotrzebnie sie napinam?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała miała smoczek w buzi może z 5 razy. Nie szło jej ssanie, smoczek jej wypadał, a ja nie naciskałam, bo w sumie wolałam, żeby smoczka nie używała. Więc ostatecznie mam dziecko bezsmoczkowe.
    Ostatnio podczas sprzątania znalazłyśmy jej stary smoczek - oczywiście poszedł do buzi - ale już nie kumała, że to służy do ssania. Była tylko atrakcja w łapanie ząbkami i ciągnięcieeee. :P

A tak ogólnie - musisz się zastanowić czy masz teraz siłę na odsmoczkowanie, czy to jest dobry moment dla Twojego malucha, czy akuratnie ma stresujących momentów, ząbków, skoku itp. Raczej bez płaczu się nie obejdzie. Ale zbyt długie używanie smoka ma też swoje minusy - wady zgryzu, spowolniony rozwój mowy itp. Musisz przeanalizować co w tej chwili będzie dla Was lepsze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek jest do spania i niestety, ale tez w dzien kiedy bywa nieznosny. A takich chwil jest wiele.. na sama mysl o odstawieniu smoczka robi mi sie slabo.. Dzisiaj mlody tak mi dal popalic, ze az sie poplakalam z besilnosci :-( w sobote wyjezdzamy i chce troche rzeczy ogarnac, poprasowac itp a nie mam takiej mozliwosci bo maly chce zebym bez przerwy z nim siedziala/bawila sie/ewentualnie nosila na rekach :-( bo jak nie to albo piski albo ryk:-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas czeka jutro pierwszy dzień w żłobku. Mam nadzieję, że obejdzie sie bez histerii.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka tak mi wlasnie wygladal- śliczny ten samolot.
    Jak to potracilo Cie auto? Rozumiem, ze ok wszystko?

PannaB bardzo ładna dziewczynka Ci rośnie :)

Ja dzis wlasnie pralam nasza spacerowke- niezdejmowalny materiał. MASAKRA! I to jeszcze bialo czarny! To naprawdę jedyny minus elodie i niestety przez to drugi raz bym sie na ten kolor nie zdecydowala...

Dziewczyny pytanie- takie na szybko bo niedługo wyezdzamy ;) czy używa ktoras z Was kremu dziecięcego do opalania, który nie brudzi ubranek? My mamy z rosmanna- wszystko zolte a juz najbardziej wspomniany wózek :/ siostra ma kolastyne- tp samo... Mam jeszcze duzy zapas rosmanowskie i nie chce w ciemno kupowac czegos bez sprawdzenia, bo skończy sie tak samo :(

Macie cos i możecie polecić? Moze Ziajka jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 00:06

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia koniecznie zdaj relacje ze zlobka! My zaczynamy za miesiac i juz o tym myślę;) chociaż troszkę tez sie cieszę bo młody mi sie zaczyna poważnie w domu nudzic a jak idziemy do dzieci na plac zabaw to jest w siódmym niebie wiec moze będzie mial radochę... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 00:09

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3245 3246 3247 3248 3249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ