X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeny dziewczyny jesień nad morzem :/ od dwóch dni rano przed praca musze zapalac swiatlo. Pogoda po 18 stopni i leje - teraz leje jak z cebra... U Was tez taka masakra pogodowa? Bo zastanawiam się nad wyprowadzka z tego bieguna zimna ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leje, chłodno.

U nas noc z pobudka na 3h gadania, czuje sie jak zombie i ze stoickim spokojem obserwuje jak moje dziecko samodzielnie organizuje sobie śniadanie. No i w nosie, od słodkiej bułki (czerstwej) raz na jakiś czas nie padnie, a ja nie mam siły wstać. Jeszcze trochę to i mamie coś zrobi, czekam na te piękne czasy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Lalenka wspolczuje.... U nas leje nieprzerwanie od wczoraj- nie jest kolorowo :( my tez juz mamy problemy z podziemnym garażem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 06:41

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Wielkopolsce pogoda tez okropna, padało przez większość dnia wrrrr :/
    Z mówieniem u Gabi średnio idzie, dużo mowi po swojemu khęce się - kręcę się, kapki to truskawki, ale hitem jets pięknie wypowiedziane "ciesz się" a Paweł to Bebep xD
    Co do odpieluchowania... próbowaliśmy, udawało mi się ją wysadzać na nakładkę, jak widziałam ze idzie dwójka, ale nagle się wszystko zablokowało i nie chce siadać na nocnik ani na nakładkę, więc odpuściłam i czekam az sama zrezygnuje. Jakoś nie mam na to parcia, ani ochoty na zasikaną kanapę czy dywan :)

Ja już po mału tez dojrzewam do dezycji o drugim dziecku, ale blokuje mnie perspektywa przeprowadzki do Warszawy :/ Mąż ma awansować i będziemy się przenosić na dłuższy czas do stolycy :/

Dziewczyny, wasze dzieciaki śpią w łóżeczkach czy juz w łóżkach? Gabi u nas w łożku rozwala się na Jezusa, więc zaczynam kombinować że te jej problemy ze snem to moze brak miejsca w łóżeczku... (mamy zdjęty bok)
    Jeśli macie coś fajnego to podrzućcie linki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka my akurat jestesmy w temacie bo za nami pierwsza noc w nowym łóżku dla juniora ;)
    My mamy oklepany juz domek ale młodemu sie na Maksa podoba, jest podjarany, ze ma swój domek plus takie łóżko daje duzo możliwości z różnymi zabawami w namiot, dom itp itd - wystarczy kawałek, materiału, karton i troche wyobraźni ;)

Kupiliśmy na allegro ale jakos specjalnie tego konkretnego sprzedawcy nie polecam. bo łóżko mogloby być troche lepiej wyszlifowane- zwłaszcza, ze jest dedykowane dla małych dzieci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 19:55

la_lenka, Anitka201, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, moja by natychmiast wisiała na górnej belce. Nie wiem jak, ale by wisiała.
    Ostatnio jak buja się na drążku szafy to próbuje podciągnąć nogi i dotknąć belki stopami. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bardzo możliwe bo do górnej belki młody dosięga bez problemu ;) na szczęście on niszczy tylko cotton ballsy ściskając je z całej siły reka ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me świetnie to wyglada :-) a jaki to rozmiar pościeli? My się zastanawiamy nad zmiana łóżeczka i mamy po mojej siostrze klasyczne drewniane regulowane (na długość) i tak korci mnie żeby je przemalować :-)
    Do łóżeczka dokupimy nowy materac i myśle ze będzie Ok.

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel ma wymiar 100x135 - taka młody mial od poczatku i narazie zostawiamy. Zreszta on tak naprawde teraz śpi pod kocem bo ciągle spocony. Lozko ma wymiar 160x80

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pościel o wymiarach 120x90 i chyba będę musiała pomyśleć o większym (normalnym) wymiarze. Troche mi szkoda bo młody ma kilka kompletów z mumli i głupio zrobiłam ze nie kupiłam od razu większego wymiaru.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nasz teraz śpi pod otulaczami lub kołderka muślinowa. pościel sprawdza się w chłodniejsze noce.

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam narazie ten wymiar pościeli starcza ale moze zima wrócę do tematu...

Ale wlasnie chce kupic cos na lato- polecasz cos? Pościel muslinowa czy ogulacz lepiej? w ogóle są otualcze większe niz metr na metr?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko moja śpi bez niczego? Nawet w zimę przez większość nocy zrzuca, po prostu ubieram wtedy na długi rękaw. Obecnie to pampek i podkoszulka bez rękawów max, zero nakrycia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulacz taki 120x120 jest Ok :-) na pewno nie mniejszy. Ja lubię te bambusowe bo widzę ze młodemu pasują. My mamy kocyk muślinowy 4warstwowy z aden anais i jest super . Wiem ze firma lulujo ma Kocyk muslinowy 2 warstwowy.
    Ogólnie polecam test otulaczy który przeprowadziła "pani woźna " na blogu ma podział na polskie i zagraniczne.

Jeśli chodzi o pościel to ja polecam mumla. Fajne wzornictwo i jakość nie do zdarcia :-)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anitka- wieczorem po ogarniam temat.

Chodzi o to, ze ja lubię byc przykryta chociaż czymś leciutkim jak jest gorąco. O pewnej porze w nocy zawsze budzę sie zmarznięta... Stad pewnie przenoszę swoje przyzwyczajenia i meza tez, na małego. Co chyba nie jest takie bezzasadne bo maly tez często budzi sie rano z zimnymi girami ;) a ze sie tak wierci, ze wszystko leży obok to inna sprawa ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozko zamówione, mam nadzieję, że Gabi się spodoba i przestanie robić za skuteczną naturalną antykoncepcję xD
    W sumie o nowym komplecie pościeli tez muszę pomyśleć, bo mamy tylko taki od łóżeczka, więc taki 100x135 by się przydał. Gabrysia niebardzo lubi być przykryta, ale poduszka przydałaby się większa, więc zamówię pewnie od razu komplet :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie młody sam zasypia w pokoju- level master;) zobaczymy, czy sie uda- trzymajcie kciuki! Narazie slusze stukanie co chwile. Tacie się udało dwie ostatnie noce wiec ambitnie do tego podchodzę ;)
    W końcu trzeba nauczyć młodego samodzielnego zasypiania zanim sie drugie pojawi ;)

Edit: Sukces!!! Oł je! 20 -40 min więcej wieczorem na wszystko inne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 21:34

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja zasnęła 10 minut temu. Z moim udziałem, kołysankami, tuleniem itp.

Także tego. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Łucja zasnęła 10 minut temu. Z moim udziałem, kołysankami, tuleniem itp.

Także tego. :/
    Bedzie lepiej :(
    Na pocieszenie ja przed tym jakze milym akcentem z zaśnięciem, popołudniem myślałam, ze wyjde z siebie... a końcowe uciekanie mlodego skonczylo się kompletnym zasikaniem naszego małżeńskiego łoża przez dwulatka uciekającego na golasa po kąpieli ;) nie bylo mi wtedy do smiechu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaliczyliśmy ścianę pomalowaną w picassa.
    Próbowałam opierdzielić, ale buzia w taką podkówkę, szloch taki z żalikiem, że aż mi nerwy opadły. No i tłumaczę, że nie wolno, że teraz trzeba sprzątać, aż w końcu stwierdziłam coś w stylu "nie wiedziałaś, że po ścianie nie można". A Łucja wielkie "taaak" i wtuliła się we mnie z płaczem. No bida mała.
    Ech, czasem zapominam, że te nasze małe ludziki nie rozumieją "zasad". Że przecież to nie złośliwie, po prostu jeszcze nie mają świadomości, że ich fajna zabawa może nie być doceniona przez rodziców. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3354 3355 3356 3357 3358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ