Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój liczy do trzech :-) Mówi Eden, da , cyyyy :-) Ale wie ile to jeden itd bo potrafi wskazać np na pojedynczy przedmiot i powiedzieć" Eden"

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ale ogólnie my często zgadujemy o co jemu chodzi. Np z ostatnich słów "badziac" to płac zabaw a "pinda" lub "pica" to piaskownica :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja liczy "do pięciu", jeden, ciyy, pięć. Dwa i cztery uznaje za zupełnie zbędne :D Jak ją pytam ile ma lat, to też mówi, że "ciyy".

U nas piaskownica to "baby". A plac to nawet nie pamiętam, pewnie "bawisie" (bawię się), bo to ogólne określenie na wszelkie sprzęty do zabawy/zabawki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nasz tez mowi, ze ma ciy lata ;) fajna sprawa z tym testem- młody sie ostatnio niezle rozgadal wiec zobaczymy co mu wyjdzie. Zapominanie o spojnikach to u nas standard "kawa mekiem" "mamą tatą" bez "z" i "i"
    Ostatnio tez w końcu nauczył sie mówić swoje i imię i jak zawsze ładnie mowil, ze robi coś "sam" to teraz mowi, ze zrobi to "sama" ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A włosy u nas cienkie i liche ale za to duzo- juz cztery razy musieliśmy odwiedzić fryzjera i jest coraz trudniej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 00:13

la_lenka, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jaki duży chłopak!! U nas młody rano włącza mi ekspres i mówi ze robi kawkę :-) to raczej tekst niani bo między sobą mówimy o kawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 22:35

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody zapytany o wiek mówi ze ma "da lat" :-)

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺ podczytuje Was troche ale nie mam kiedy sie odezwac.
    Widze, ze na tapecie temat mowy. Nasza Hela mowi sporo ale glownie po swojemu. Nie uzywa "i","z" itd. Potrafi usiąść z ksiazka i nawijac ale polowe slow z tego rozumie tylko Ona☺
    Co do tego co pisałaś Lalenka o tym jak Łucja mowi o kapciach to ponoc to taki etap kiedy dziecko nadaje rozne formy słowom, to tak jak my odmueniamy mama, mamie, z mamą itp.

Poza tym wrzesień coraz bliżej a ja nic za bardzo nie naszykowalam dla malenstwa. Ginekolog mnie straszy, ze jak dotrwam do poczatku wrzesnia to bedzie super bo moja szyjka tak jak i w pierwszej ciazy- wytrzymala nie jest.

Szkoda by było jakby watek upadl, bo pomimo, ze malo sie udzielam to mam sentyment do wrzesniowek 2015.☺

la_lenka lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że ostatnio miałam trochę stracha, bo okres się spóźnił tydzień. A akurat mieliśmy jedną taką sytuację na granicy ryzyka. No i teraz jak już dostałam to trochę ulga, a trochę jednak szkoda, mąż to w ogóle rozczarowany. Taaa, jemu to łatwo mówić, jak to wszystko na mojej głowie :/
    Kiedyś mi się wydawało, że jak Łucja skończy 2 latka to koniecznie zaczynamy starania o drugie. Ale im bliżej do tego, tym bardziej czuję, że jeszcze nie, że jeszcze potrzebuję trochę czasu, z pół roku minimum. Trochę mnie to martwi, bo z drugiej strony nie chciałam za dużej różnicy, a kto wie ile zajmą starania, ale też nie będę na siłę nic robić, skoro nie czuję się gotowa.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz bym chciała ;) mam dość pracy, chorób, czas leci - czuje presje. Nie miałam takiego ciśnienia przy pierwszym i mam nadzieje, ze to ciśnienia nie obija sie negatywnie na staraniach, bo wiadomo jak to jest ;)

Samej ciąży sie boje ale chcemy juz bardzo - nawet jestem zla na siebie, ze za dlugo zwlekalismy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me jaki duży chłopak!! U nas młody rano włącza mi ekspres i mówi ze robi kawkę :-) to raczej tekst niani bo między sobą mówimy o kawie.
    Chyba zdjęcie mu trochę wzrostu dodalo aczkolwiek do niskich nie należy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już podjęliśmy pierwsze próby i mam nadzieje ze uda nam się szybciej niż z młodym. Razem z mężem jesteśmy gotowi na drugie.
    Dziewczyny zaczynacie walczysz z pielucha? W sumie zastanawiam się kiedy Brdzie na to dobrym moment :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do odpieluchowania jeszcze daleko. Próbowaliśmy juz cos zaczynax ale młody nienawidzi nocnika, nakladki itd... Jest ryk, wrzask i przerażenie w przypadku nakladki- a na sile to chyba nienajlepszy pomysl ;)

Narazie komunikuje, ze zrobil kupę - sorry ;) ale jakos kompletnie nie przeszkadza mu, ze ja tam ma ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 4me u nas to samo (z kupa) mówi ze ma kupę, jak zrobi siku mówi ze ma bombę i tyle. Nie znosi przewijania i każde podejście do przebrania kończy się rykiem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas babcia ostatnio zapytała Łucję czy robi kupkę, odpowiedziała "nieee, bawie się". Spryciula, nienawidzi przewijania, więc kombinuje tylko żeby nie trzeba było. Próbujemy z nocnikami, nakładką - ale raczej mizerne sukcesy.
    Ale mi się nie spieszy, jeszcze przyjdzie czas, że sama do tego dojrzeje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, bardzo się cieszę, że moje wrześniówki nadal aktywne☺
    Też Was czasami podczytuje ale jakoś na fb mi łatwiej pisać☺ Niedługo nasze szkraby kończą dwa lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 23:12

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrr znowu mi tu coś ucina wiadomości...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję jeszcze raz:

Bardzo, bardzo się cieszę, że moje wrześniówki nadal aktywne:)
    Też Was czasami podczytuje ale jakoś na fb mi łatwiej pisać:) Niedługo nasze szkraby kończą dwa lata. Nie mam pojęcia, kiedy to zleciało. Co u nas? Mikuś od dwóch tygodni bez smoka i pampersów, chociaż z tym odpieluchowaniem różnie bywa, bo jak zajmie się czymś, to wszytko ląduje w majtkach. Aaaaa no i najważniejsze! Muszę się pochwalić, że Mikołaj zostanie starszym bratem:) Aktualnie jestem w 12 tygodniu, za dwa dni pierwsze prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 23:24

la_lenka, 4me, Anitka201, chabasse, Magda_lenka, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, nie wierzę.. Nancy się pojawiła. A ostatnio wertowalam wątek od początku i sobie o niej pomyślałam, że chyba najdłużej się nie odzywala... A tu proszę. Jest i to z jakimi wiesciami cudnymi. Gratulacje i zdrówka dla was.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na CCC wyprzedaż na letnie buty 70%
    Jako, że moja właśnie wyrosła, to właśnie kupiłam nową parę skórzanych Lasockiego za 27zł (wysyłka do Ruchu za free). Miejmy nadzieję, że rozmiar będzie dobry, bo następnego już nie było, ale w razie czego odsprzedam w takiej cenie.

Tak daję znać, może ktoś też potrzebuje.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3353 3354 3355 3356 3357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ