Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja liczy "do pięciu", jeden, ciyy, pięć. Dwa i cztery uznaje za zupełnie zbędne Jak ją pytam ile ma lat, to też mówi, że "ciyy".
U nas piaskownica to "baby". A plac to nawet nie pamiętam, pewnie "bawisie" (bawię się), bo to ogólne określenie na wszelkie sprzęty do zabawy/zabawki.
-
Hehe nasz tez mowi, ze ma ciy lata fajna sprawa z tym testem- młody sie ostatnio niezle rozgadal wiec zobaczymy co mu wyjdzie. Zapominanie o spojnikach to u nas standard "kawa mekiem" "mamą tatą" bez "z" i "i"
Ostatnio tez w końcu nauczył sie mówić swoje i imię i jak zawsze ładnie mowil, ze robi coś "sam" to teraz mowi, ze zrobi to "sama"
-
Hej☺ podczytuje Was troche ale nie mam kiedy sie odezwac.
Widze, ze na tapecie temat mowy. Nasza Hela mowi sporo ale glownie po swojemu. Nie uzywa "i","z" itd. Potrafi usiąść z ksiazka i nawijac ale polowe slow z tego rozumie tylko Ona☺
Co do tego co pisałaś Lalenka o tym jak Łucja mowi o kapciach to ponoc to taki etap kiedy dziecko nadaje rozne formy słowom, to tak jak my odmueniamy mama, mamie, z mamą itp.
Poza tym wrzesień coraz bliżej a ja nic za bardzo nie naszykowalam dla malenstwa. Ginekolog mnie straszy, ze jak dotrwam do poczatku wrzesnia to bedzie super bo moja szyjka tak jak i w pierwszej ciazy- wytrzymala nie jest.
Szkoda by było jakby watek upadl, bo pomimo, ze malo sie udzielam to mam sentyment do wrzesniowek 2015.☺la_lenka lubi tę wiadomość
-
A ja wam powiem, że ostatnio miałam trochę stracha, bo okres się spóźnił tydzień. A akurat mieliśmy jedną taką sytuację na granicy ryzyka. No i teraz jak już dostałam to trochę ulga, a trochę jednak szkoda, mąż to w ogóle rozczarowany. Taaa, jemu to łatwo mówić, jak to wszystko na mojej głowie
Kiedyś mi się wydawało, że jak Łucja skończy 2 latka to koniecznie zaczynamy starania o drugie. Ale im bliżej do tego, tym bardziej czuję, że jeszcze nie, że jeszcze potrzebuję trochę czasu, z pół roku minimum. Trochę mnie to martwi, bo z drugiej strony nie chciałam za dużej różnicy, a kto wie ile zajmą starania, ale też nie będę na siłę nic robić, skoro nie czuję się gotowa. -
A ja juz bym chciała mam dość pracy, chorób, czas leci - czuje presje. Nie miałam takiego ciśnienia przy pierwszym i mam nadzieje, ze to ciśnienia nie obija sie negatywnie na staraniach, bo wiadomo jak to jest
Samej ciąży sie boje ale chcemy juz bardzo - nawet jestem zla na siebie, ze za dlugo zwlekalismy
-
Nam do odpieluchowania jeszcze daleko. Próbowaliśmy juz cos zaczynax ale młody nienawidzi nocnika, nakladki itd... Jest ryk, wrzask i przerażenie w przypadku nakladki- a na sile to chyba nienajlepszy pomysl
Narazie komunikuje, ze zrobil kupę - sorry ale jakos kompletnie nie przeszkadza mu, ze ja tam ma
-
U nas babcia ostatnio zapytała Łucję czy robi kupkę, odpowiedziała "nieee, bawie się". Spryciula, nienawidzi przewijania, więc kombinuje tylko żeby nie trzeba było. Próbujemy z nocnikami, nakładką - ale raczej mizerne sukcesy.
Ale mi się nie spieszy, jeszcze przyjdzie czas, że sama do tego dojrzeje. -
Spróbuję jeszcze raz:
Bardzo, bardzo się cieszę, że moje wrześniówki nadal aktywne:)
Też Was czasami podczytuje ale jakoś na fb mi łatwiej pisać Niedługo nasze szkraby kończą dwa lata. Nie mam pojęcia, kiedy to zleciało. Co u nas? Mikuś od dwóch tygodni bez smoka i pampersów, chociaż z tym odpieluchowaniem różnie bywa, bo jak zajmie się czymś, to wszytko ląduje w majtkach. Aaaaa no i najważniejsze! Muszę się pochwalić, że Mikołaj zostanie starszym bratem:) Aktualnie jestem w 12 tygodniu, za dwa dni pierwsze prenatalneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 23:24
la_lenka, 4me, Anitka201, chabasse, Magda_lenka, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
O kurcze, nie wierzę.. Nancy się pojawiła. A ostatnio wertowalam wątek od początku i sobie o niej pomyślałam, że chyba najdłużej się nie odzywala... A tu proszę. Jest i to z jakimi wiesciami cudnymi. Gratulacje i zdrówka dla was.
-
Na CCC wyprzedaż na letnie buty 70%
Jako, że moja właśnie wyrosła, to właśnie kupiłam nową parę skórzanych Lasockiego za 27zł (wysyłka do Ruchu za free). Miejmy nadzieję, że rozmiar będzie dobry, bo następnego już nie było, ale w razie czego odsprzedam w takiej cenie.
Tak daję znać, może ktoś też potrzebuje.4me lubi tę wiadomość