SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Moja chrześnica ma na imię Maja :) Nam się podoba dla dziewczynki Zuzanna, ale też gdzieś przeczytałam, że to bardzo popularne imię :/

Oo ja bym się nad Zuzia zastanowila. U nas jest tyle Zuz, ze jak krzykniesz na placu zabaw to sie 5 dziewczynek odwraca ;) niestety :(
    Zoś i Juli tez sporo.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała Baśkę :) ale mąż uważa, że to imię dla 50letniej sekretarki i zaparł się na amen. Sam chciałby Mariannę albo Helenę, bo pierwsze imię we Włoszech jest dla sfreakowanych hipisów z lat 70tych, a drugie ładnie się tłumaczy na Elena. A dla chłopaka podoba mi się Jerzy, Mikołaj albo Aleksander, mąż z kolei marzy o jakimś mega słowiańskim imieniu typu Dobromir, Gniewko albo Ziemowit, do tej pory tylko tak żartował, ale coś czuję, że mówi coraz bardziej na serio :D Chyba się nie dogadamy :D

8pdp47e.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:04

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:05

adzia lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala na drugie dać po mojej kochanej babci jesli bedzie corka. Boje się jednak, ze nigdy mi tej Jozefy nie wybaczy :)

Andzia super, ze z badaniami ok- oby tak dalej u nas wszystkich :)

adzia lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam kochane za cieple słowa tak się cieszę że wszystko ok. I cieszę się że jesteście. Naprawdę takie forum jest nam potrzebne ☺

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dziękuję wam kochane za cieple słowa tak się cieszę że wszystko ok. I cieszę się że jesteście. Naprawdę takie forum jest nam potrzebne ☺
    Żebyś wiedziała bo po tamtej ciąży psycholog tak mi nie pomógł jak bycie na ovu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super dziewczyny wiesci:) Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze ja musze czekac do 2 marca na takie informacje:) Co do tatuazy mam jeden na stopie maly zgrabny napis, przed zajsciem planowalam duzy na biodrze no ale teraz to sie wstrzymam i moze po porodzie sie zdecyduje :) Kolczyki tylko w uszach :)
    A co do imienia to chlopiec ma byc Noel ale wlasnie gadalam z moim ze Tymek ladnie a on no ladniej niz Noel i mowi zeby byl Tymon a Noel na drugie ale ja sie nie zgadzam hehe z dziewczynka tez mamy klopot mi sie podoba Melissa np a on nie bardzo jest przekonany wiec pytam go jakie mu sie podoba a on Agnieszka (czyli tak jak ja mam )mi sie nie podoba to imie zreszta nie moze miec na imie tak jak ja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz wymyślił imię dla chłopaka Gerwazy. Na poczatku protestowalam , ale coraz bardziej mnie sie podoba ;-)
    Ziemowita mam kuzyna ;)

• kasig Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie, że te wizyty dziś takie udane, aż Wam dziewczyny zazdroszczę, że Wy już wiecie, że wszystko ok i że te Wasze dzidziolki takie śliczne :)

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :) zazdroszczę Wam że możecie sobie tak cały dzień pisać,ja w pracy nie dam rady,a po pracy zawsze coś do roboty dopiero wieczorami Was nadrabiam :)

my w przyszły czwartek mamy wizytę już doczekać się nie mogę, a 19 marca umówieni jesteśmy na prenatalne u mojej ginki tylko w innym miejscu :)

co do imion to dla dziewczynki podoba mi się : Anielka (ale mąż kręci głową, już moja w tym głowa żeby go przekonać), Nina, Lena, Blanka(te dwa imiona mu najbardziej sie podobają) i Michalina
    a dla synusia: Tymek, Mikołaj, Gabryś, Marcel, Daniel jeszcze Miłosz ale mąż mówie nie:)

teraz tylko się zdecydować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:17

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mój maz wymyślił imię dla chłopaka Gerwazy. Na poczatku protestowalam , ale coraz bardziej mnie sie podoba ;-)
    Ziemowita mam kuzyna ;)
    Misia całkiem fajnie, tylko żadne zdrobnienie nie przychodzi mi do głowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Misia całkiem fajnie, tylko żadne zdrobnienie nie przychodzi mi do głowy
    Ja juz wymyslilam :)
    Gerwek :) Gerwus ;)

• kasig Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no orginalne imię, ale mi się podoba, przynajmniej nie obróci się pół piaskownicy jak zawołasz :) u nas też już postanowione Aleksander albo Nadia, ale ja czuję że jednak Nadusia będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    :) no orginalne imię, ale mi się podoba, przynajmniej nie obróci się pół piaskownicy jak zawołasz :) u nas też już postanowione Aleksander albo Nadia, ale ja czuję że jednak Nadusia będzie
    Jesteś druga osoba której sie podoba i nie chwyta sie za głowę :p
    Bo oprócz babci wszyscy SA przeciwni i robią listę imion...ostatnio mojacsiostra tak sie zagalopowala, ze jej powiedzialam, ze widzę , ze planuje 3 a może i nawet 4 dziecko :p i ze będzie chrzestną wiec i tak mocno je pokocha... Na co ona no wiesz ja juz je kocham i jako matka chestna muszę dopilnować, żeby miało normalne imię np. Dorotka albo Piotruś ;)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie i ja zobaczyłam mojego alienka :) udało mi się lekarza namówić na podejrzenie choć sie opierał i jestem mega szczęśliwa, serduszko pukało jak głupie i dzięki temu morda mi sie cieszy od ucha do ucha choć to moj najgorszy dzień jeśli chodzi o mdłości od poczatku ciąży :/

eM, Misi@, kasig, chabasse, adzia, Lady Savage lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też te mdłości przychodzą falami, tzn kilka dni cisza, a potem cały dzień wymiotów? Dziś u mnie też jedem z najgorszych dni pod tym względem.

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest dzisiaj okropnie nie dobrze:( Leżę przed tv ale czuję, że zaraz będzie wizyta w wc.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie odpukać,ale mdłości już chyba odpuszczają, jeszcze czasem ratuję się moją antywymiotna tabletką, ale już coraz rzadziej na szczęście. Jeszcze tylko rano mnie mocno szarpie, ale tak to już jest coraz lepiej i nawet dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów mogłam zjeść mięsko na obiad :) tak więc Carolline nie martw się niedługo przejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:01

eM lubi tę wiadomość

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ