SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od 20 się witam z wc kurcze no dobrze że sama z tym nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:01

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny gratuluję wam slicznych dzidzkow w brzuszkach mnie od kilku dni męczą bóle@ ale takie lekkie i takie dziwne uczucie ciepła w brzuchu też tak macie? Bo ja już znów zaczynam panikowac :-\

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obudziłam się w nocy z takim silnym skurczem macicy i strasznie się wystraszyłam :( . Trwał może 3 minuty, plamienia nie było. Myślicie, że powinnam dzwonić do lekarza?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonić zawsze można, po co masz się denerwować.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20uv4na.jpgtu ma udo mierzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:10

eM, Lady Savage, agatka196, wiaraczynicuda, la_lenka, bento, kasig, chabasse, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w piękny słoneczny poranek :-)Życzę miłego i spokojnego dnia i dobrych wieści

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Taaak 4me Maja to dość popularne imię, a niestety to podobno ma spory wpływ na dziecko jak w pół przedszkola nazwa się tak samo :P dlatego dla mnie te takie top5 imion: Julka, Zuzia, Maja, Hania, Lenka odpadają choć są naprawdę urocze :)

Uważam podobnie, ale mój się uparł na Zuzę, bo on w życiu poznał tyle Zuz i wszystkie to takie łobuziary, chłopczyce i on chce taką córkę chłopczycę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2m5nntd.jpg

Misi@, Lady Savage, agatka196, bento, kasig, Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls chciala na priv do Ciebie napisac ale to nie takie latwe :-) Powiedz mi kochana czy Karowa umowila Cie na nastepna u siebie wizyte?? bo nie wiem jak to dalej u nich wyglada, myslisz ze jest szansa prowadzic u nich ciaze?? Bo np chcialam isc na NFZ do szpitala praskiego i wpasnie mi odmowili ze wzgledu na cukrzyce.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja zauważyłam, że w tamtym roku dużo Alicji i Julianów się urodziło. Zosia, Hania, Julia to już od ładnych parę lat.

Ja od paru lat w moim kręgu widzę popularność imienia Liliana, albo Lili (chyba wszyscy idą za Harrym Potterem) Zuzie i Hanie. Nie no ... na samą myśl że mam mieć Zuzę dostaję dreszczy, już to widzę pójdzie do przedszkola a tam pół grupy to Zuze ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hyia0j.jpgA tu jest mierzony w całości

Lady Savage, Misi@, agatka196, eM, wiaraczynicuda, bento, kasig, chabasse, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Cześć dziewczyny gratuluję wam slicznych dzidzkow w brzuszkach mnie od kilku dni męczą bóle@ ale takie lekkie i takie dziwne uczucie ciepła w brzuchu też tak macie? Bo ja już znów zaczynam panikowac :-\
    Tez tak mam. Ciagnie mnie do prawej nogi, ktora cierpnie, ale czy to normalne tego nie wiem. Poki nie plamie staram sie nie panikowac, a w poniedzialek mam wizyte u gin wiec sie dowiem.
    Moze macica sie rozciaga i to dlatego!

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    2hyia0j.jpgA tu jest mierzony w całości

Ale ma buziaka otwartego XD

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają bóle brzucha

Zapraszam do mojego kalendarza ciąży, tam zaznaczone są bóle brzucha zobaczcie sobie jak często mam takie bóle i przestancie panikować, macica Wam się rozciąga, i tyle, Wy w ogóle rozmawiacie z swoimi gienkologami, to jest moja pierwsza ciąża i ja o wszystko pytam ginekologa.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:24

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny które mają bóle brzucha

Zapraszam do mojego kalendarza ciąży, tam zaznaczone są bóle brzucha zobaczcie sobie jak często mam takie bóle i przestancie panikować, macica Wam się rozciąga, i tyle, Wy w ogóle rozmawiacie z swoimi gienkologami, to jest moja pierwsza ciąża i ja o wszystko pytaum ginekologa.

Wyobraź sobie, że też rozmawiam ze swoim ginekologiem. I też mam często bóle brzucha, ale nie skurcze, więc postanowiłam zapytać, czy wy też. Nie musisz odpowiadać w ten sposób, a na pewno mnie nie krytykuj i innych dziewczyn, bo to jest miejsce, gdzie mogę zapytać i mogę liczyć na wsparcie. Przynajmniej tak myślałam.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Oj, chyba coś muszę pogrzebać w ustawieniach. Mi kazali mierzyć cukry i zgłosić się, gdyby coś było nie tak, no i za tydzień po odbiór wymazu. Nie umawiali mnie na żadną kolejną wizytę. Myślę, że możesz zadzwonić pod ten nr podany na tych rozpiskach dietetycznych i podpytać, jak można u nich prowadzić ciążę. Ja mam dobrego prywatnego gina z MSWiA (dr Szafranko), prowadzi mi już drugą ciążę z cukrzycą, w razie czego odsyła do diabetolożki z tego samego szpitala, i potem nie ma problemu żeby tam urodzić, nawet z cukrzycą. We wtorek idę tam na 4 dni do szpitala na dobową kontrolę glikemii.

No wlasnie mnie zapisali na 4 marca. Niestety ja dostalam insuline na noc bo moj cukier po nocy to jakas masakra, a w dzien w normie nawet przy nie dozwolonych produktach. Czyli jest szansa ze sie mna zajma do konca. Na wypisie mam nawet zaznaczone ze od 36 tc mam sie do nich zglaszac na ktg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady co innego lekki bol a co innego jak z bolu nie mozna sie wyprostowac.
    Miedzy innymi dlatego mam luteine.
    Wydaje mi sie Lady, ze niekiedy przesadzasz i oceniasz dziewczyny zbyt pochopnie. Wszystko mierzysz swoja miara!
    Przeciez nikt tu nie sieje panki, dziewczyna sie zapytala to jej odpisalam, ze tez mniewam, ale wczesniej nic Wam o tym nie wspomnialam!
    Wyluzuj troche. Mamy prawo pytac po to jest to forum!
    Na innych watkach nie ma takiego problemu tylko tu kazdy krytykuje!

Staraczka23, Lilla My, sweety, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wyobraź sobie, że też rozmawiam ze swoim ginekologiem. I też mam często bóle brzucha, ale nie skurcze, więc postanowiłam zapytać, czy wy też. Nie musisz odpowiadać w ten sposób, a na pewno mnie nie krytykuj i innych dziewczyn, bo to jest miejsce, gdzie mogę zapytać i mogę liczyć na wsparcie. Przynajmniej tak myślałam.

Tylko to pytanie się na forum pojawia co 3, 4 strony,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nie tak że się ktoś nie pyta może lekarz taki że nie odpowiada na pytania, jak ja w środę o sluz pytać musiałam 2x żeby odpowiedział co do skurczy ja bym się nie wahala iść do lekarza

Witam sie teraz ja w suwaczkowym 10tyg :)

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ