X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię będzie miało dwa imionka :) jak to u mnie w rodzinie jest : będzie Nikodem Mikołaj albo Zuzanna Zofia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A moje dziecię będzie miało dwa imionka :) jak to u mnie w rodzinie jest : będzie Nikodem Mikołaj albo Zuzanna Zofia
    Też będą dwa u mnie bo drugie raczej do chrztu się daje, drugie dziewczynka by miała Beata po mojej mamie lub Katarzyna po mnie a chłopak na drugie Michał po mężu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja dalej nie rozumiem na imię Zuzanna cię mdli a jednak chcesz tak nazwać :D
    ja bym tak nie zrobiła imię się nie podoba szukam innego :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no co, tradycja dwóch a nawet 3 imion ma swoje korzenia w pogaństwie, a nie w chrześcijaństwie :P to że sobie potem to przywłaszczył Kościół nie oznacza, że jak dziecka nie ochrzczę to już mi nie wolno drugiego imienia dać, po za tym :P jakby to należało do Kościoła to na dowodach osobistych 3 imie by się pojawiło z bierzmowania, a są tylko dwa :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23, ale po co o tym piszesz u nas? Chcesz sama wchodzić to proszę bardzo, ale po co straszysz dziewczyny tutaj? Ja rozumiem jak dzieje się coś złego jednej z nas, to naturalne jest, że się wspieramy i pocieszamy, ale pisanie o wszelkich nieszczęściach o jakich się tylko usłyszało czy wyczytalo na około nie ma sensu i tylko wywołuje niepotrzebny stres.

eM, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie no co, tradycja dwóch a nawet 3 imion ma swoje korzenia w pogaństwie, a nie w chrześcijaństwie :P to że sobie potem to przywłaszczył Kościół nie oznacza, że jak dziecka nie ochrzczę to już mi nie wolno drugiego imienia dać, po za tym :P jakby to należało do Kościoła to na dowodach osobistych 3 imie by się pojawiło z bierzmowania, a są tylko dwa :)
    No tak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Staraczka23, ale po co o tym piszesz u nas? Chcesz sama wchodzić to proszę bardzo, ale po co straszysz dziewczyny tutaj? Ja rozumiem jak dzieje się coś złego jednej z nas, to naturalne jest, że się wspieramy i pocieszamy, ale pisanie o wszelkich nieszczęściach o jakich się tylko usłyszało czy wyczytalo na około nie ma sensu i tylko wywołuje niepotrzebny stres.
    Tak tylko wspomniałam...

Na pewno Są tu osoby które o tym myślą co będzie itd może w sumie źle że tu o tym napisałam bo każda z nas ma tam dostęp i może zobaczyć jeśli coś najdzie

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi, każdy moze sam jeśli czuje potrzebę. Po każdej złej wiadomości nastepuje strach na forum, dziewczyny maja koszmary, bezsenne noce, stresy, a to nikomu nie służy. Niektórych wiadomości nie da sie uniknąć, ale warto jeszcze nie dokładać z zewnątrz...

Mia S lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prprzesadzasz z tymi koszmarami nie wymyslaj już ok..
    Przyznaję się do głupiego postu i tyle a drazysz temat i zaraz bedzie dym zamiast przestać pisać o tym, a z pewnością i tobie się trafiło strzelić gafe i napisać coś nie przemyslanego.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie pisać niczego nieprzemyślanego, a jak coś mimo to napiszę nie tak, to edytuje posta, polecam. :)

Mia S lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak 4me Maja to dość popularne imię, a niestety to podobno ma spory wpływ na dziecko jak w pół przedszkola nazwa się tak samo :P dlatego dla mnie te takie top5 imion: Julka, Zuzia, Maja, Hania, Lenka odpadają choć są naprawdę urocze :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trudno chyba Maja odpada... To nie mam imienia ale mam jeszcze pare miesięcy wiec chyba cos wymyśle ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem i jestem bardzo szczęśliwa. Moje szczęście ma 6,13cm. Są nóżki i rączki, serduszko cudownie bije. NT 2.20mm. Już na 80 % wiadomo że wszystko jest ok. Teraz mam czekać na wynik z krwi jeśli wszystko będzie wporzadku to dostanę wiadomość na pocztę. A jeśli będą jakieś wątpliwości to zadzwonia i osobiście będę musiała przyjechać. Ale jestem dobrej myśli. Acha był tak uparty że nie chciał pokazać co ma między nóżkami ☺

eM, nick nieaktualny, kasig, Dżuls, la_lenka, agatka196, 4me, ceska, nick nieaktualny, chabasse, bento, sweety, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lady Savage, Terazsięuda:-), Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to trudno chyba Maja odpada... To nie mam imienia ale mam jeszcze pare miesięcy wiec chyba cos wymyśle ;))
    Gdy usłyszysz/pomyślisz TE imię to będziesz wiedziała :)

4me lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś się zastanawia może wejść w księgę imion, niewiem czy chcecie wybierać na podstawie znaczenia imienia , mi Roksana zawsze się podobało nawet nie zaglądałam co oznacza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Już jestem i jestem bardzo szczęśliwa. Moje szczęście ma 6,13cm. Są nóżki i rączki, serduszko cudownie bije. NT 2.20mm. Już na 80 % wiadomo że wszystko jest ok. Teraz mam czekać na wynik z krwi jeśli wszystko będzie wporzadku to dostanę wiadomość na pocztę. A jeśli będą jakieś wątpliwości to zadzwonia i osobiście będę musiała przyjechać. Ale jestem dobrej myśli. Acha był tak uparty że nie chciał pokazać co ma między nóżkami ☺
    Super wiadomości teraz tylko czekać na pocztę :)

adzia lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

My z mężem już kilka lat wstecz mówiliśmy, że będzie Maja, a później się tyle tego zrobiło...A w ogóle poszłam do koleżanki, a ona psa nazwała Maja:P i jeszcze opowiedziałam jej o tym, że zawsze chcieliśmy Maję, a ona: No co Ty? Majka dupodajka? I już w ogóle źle mi się kojarzy:p

eM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:03

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę po znajomych czy kuzynach to zrobiły się popularne Zuzia Hania Zosia Julka Wiktoria

Idę jajko sadzone robić :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam, że w tamtym roku dużo Alicji i Julianów się urodziło. Zosia, Hania, Julia to już od ładnych parę lat.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ