Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż będą dwa u mnie bo drugie raczej do chrztu się daje, drugie dziewczynka by miała Beata po mojej mamie lub Katarzyna po mnie a chłopak na drugie Michał po mężuLady Savage wrote:A moje dziecię będzie miało dwa imionka
jak to u mnie w rodzinie jest : będzie Nikodem Mikołaj albo Zuzanna Zofia -
nick nieaktualny
-
Nie no co, tradycja dwóch a nawet 3 imion ma swoje korzenia w pogaństwie, a nie w chrześcijaństwie
to że sobie potem to przywłaszczył Kościół nie oznacza, że jak dziecka nie ochrzczę to już mi nie wolno drugiego imienia dać, po za tym
jakby to należało do Kościoła to na dowodach osobistych 3 imie by się pojawiło z bierzmowania, a są tylko dwa
-
Staraczka23, ale po co o tym piszesz u nas? Chcesz sama wchodzić to proszę bardzo, ale po co straszysz dziewczyny tutaj? Ja rozumiem jak dzieje się coś złego jednej z nas, to naturalne jest, że się wspieramy i pocieszamy, ale pisanie o wszelkich nieszczęściach o jakich się tylko usłyszało czy wyczytalo na około nie ma sensu i tylko wywołuje niepotrzebny stres.
eM, Sigma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo takLady Savage wrote:Nie no co, tradycja dwóch a nawet 3 imion ma swoje korzenia w pogaństwie, a nie w chrześcijaństwie
to że sobie potem to przywłaszczył Kościół nie oznacza, że jak dziecka nie ochrzczę to już mi nie wolno drugiego imienia dać, po za tym
jakby to należało do Kościoła to na dowodach osobistych 3 imie by się pojawiło z bierzmowania, a są tylko dwa 
-
nick nieaktualnyTak tylko wspomniałam...la_lenka wrote:Staraczka23, ale po co o tym piszesz u nas? Chcesz sama wchodzić to proszę bardzo, ale po co straszysz dziewczyny tutaj? Ja rozumiem jak dzieje się coś złego jednej z nas, to naturalne jest, że się wspieramy i pocieszamy, ale pisanie o wszelkich nieszczęściach o jakich się tylko usłyszało czy wyczytalo na około nie ma sensu i tylko wywołuje niepotrzebny stres.
Na pewno Są tu osoby które o tym myślą co będzie itd może w sumie źle że tu o tym napisałam bo każda z nas ma tam dostęp i może zobaczyć jeśli coś najdzie -
No właśnie o to chodzi, każdy moze sam jeśli czuje potrzebę. Po każdej złej wiadomości nastepuje strach na forum, dziewczyny maja koszmary, bezsenne noce, stresy, a to nikomu nie służy. Niektórych wiadomości nie da sie uniknąć, ale warto jeszcze nie dokładać z zewnątrz...
Mia S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Taaak 4me Maja to dość popularne imię, a niestety to podobno ma spory wpływ na dziecko jak w pół przedszkola nazwa się tak samo
dlatego dla mnie te takie top5 imion: Julka, Zuzia, Maja, Hania, Lenka odpadają choć są naprawdę urocze
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Już jestem i jestem bardzo szczęśliwa. Moje szczęście ma 6,13cm. Są nóżki i rączki, serduszko cudownie bije. NT 2.20mm. Już na 80 % wiadomo że wszystko jest ok. Teraz mam czekać na wynik z krwi jeśli wszystko będzie wporzadku to dostanę wiadomość na pocztę. A jeśli będą jakieś wątpliwości to zadzwonia i osobiście będę musiała przyjechać. Ale jestem dobrej myśli. Acha był tak uparty że nie chciał pokazać co ma między nóżkami ☺
eM, Misi@, kasig, Dżuls, la_lenka, agatka196, 4me, ceska, wiaraczynicuda, chabasse, bento, sweety, skabarka, Sigma, Lady Savage, Terazsięuda:-), Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość
-
Gdy usłyszysz/pomyślisz TE imię to będziesz wiedziała4me wrote:No to trudno chyba Maja odpada... To nie mam imienia ale mam jeszcze pare miesięcy wiec chyba cos wymyśle
)
4me lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper wiadomości teraz tylko czekać na pocztęadzia wrote:Już jestem i jestem bardzo szczęśliwa. Moje szczęście ma 6,13cm. Są nóżki i rączki, serduszko cudownie bije. NT 2.20mm. Już na 80 % wiadomo że wszystko jest ok. Teraz mam czekać na wynik z krwi jeśli wszystko będzie wporzadku to dostanę wiadomość na pocztę. A jeśli będą jakieś wątpliwości to zadzwonia i osobiście będę musiała przyjechać. Ale jestem dobrej myśli. Acha był tak uparty że nie chciał pokazać co ma między nóżkami ☺
adzia lubi tę wiadomość
-
4me wrote:No to trudno chyba Maja odpada... To nie mam imienia ale mam jeszcze pare miesięcy wiec chyba cos wymyśle
)
My z mężem już kilka lat wstecz mówiliśmy, że będzie Maja, a później się tyle tego zrobiło...A w ogóle poszłam do koleżanki, a ona psa nazwała Maja:P i jeszcze opowiedziałam jej o tym, że zawsze chcieliśmy Maję, a ona: No co Ty? Majka dupodajka? I już w ogóle źle mi się kojarzy:p
eM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH