SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię będzie miało dwa imionka :) jak to u mnie w rodzinie jest : będzie Nikodem Mikołaj albo Zuzanna Zofia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A moje dziecię będzie miało dwa imionka :) jak to u mnie w rodzinie jest : będzie Nikodem Mikołaj albo Zuzanna Zofia
    Też będą dwa u mnie bo drugie raczej do chrztu się daje, drugie dziewczynka by miała Beata po mojej mamie lub Katarzyna po mnie a chłopak na drugie Michał po mężu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja dalej nie rozumiem na imię Zuzanna cię mdli a jednak chcesz tak nazwać :D
    ja bym tak nie zrobiła imię się nie podoba szukam innego :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no co, tradycja dwóch a nawet 3 imion ma swoje korzenia w pogaństwie, a nie w chrześcijaństwie :P to że sobie potem to przywłaszczył Kościół nie oznacza, że jak dziecka nie ochrzczę to już mi nie wolno drugiego imienia dać, po za tym :P jakby to należało do Kościoła to na dowodach osobistych 3 imie by się pojawiło z bierzmowania, a są tylko dwa :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23, ale po co o tym piszesz u nas? Chcesz sama wchodzić to proszę bardzo, ale po co straszysz dziewczyny tutaj? Ja rozumiem jak dzieje się coś złego jednej z nas, to naturalne jest, że się wspieramy i pocieszamy, ale pisanie o wszelkich nieszczęściach o jakich się tylko usłyszało czy wyczytalo na około nie ma sensu i tylko wywołuje niepotrzebny stres.

eM, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie no co, tradycja dwóch a nawet 3 imion ma swoje korzenia w pogaństwie, a nie w chrześcijaństwie :P to że sobie potem to przywłaszczył Kościół nie oznacza, że jak dziecka nie ochrzczę to już mi nie wolno drugiego imienia dać, po za tym :P jakby to należało do Kościoła to na dowodach osobistych 3 imie by się pojawiło z bierzmowania, a są tylko dwa :)
    No tak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Staraczka23, ale po co o tym piszesz u nas? Chcesz sama wchodzić to proszę bardzo, ale po co straszysz dziewczyny tutaj? Ja rozumiem jak dzieje się coś złego jednej z nas, to naturalne jest, że się wspieramy i pocieszamy, ale pisanie o wszelkich nieszczęściach o jakich się tylko usłyszało czy wyczytalo na około nie ma sensu i tylko wywołuje niepotrzebny stres.
    Tak tylko wspomniałam...

Na pewno Są tu osoby które o tym myślą co będzie itd może w sumie źle że tu o tym napisałam bo każda z nas ma tam dostęp i może zobaczyć jeśli coś najdzie

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi, każdy moze sam jeśli czuje potrzebę. Po każdej złej wiadomości nastepuje strach na forum, dziewczyny maja koszmary, bezsenne noce, stresy, a to nikomu nie służy. Niektórych wiadomości nie da sie uniknąć, ale warto jeszcze nie dokładać z zewnątrz...

Mia S lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prprzesadzasz z tymi koszmarami nie wymyslaj już ok..
    Przyznaję się do głupiego postu i tyle a drazysz temat i zaraz bedzie dym zamiast przestać pisać o tym, a z pewnością i tobie się trafiło strzelić gafe i napisać coś nie przemyslanego.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie pisać niczego nieprzemyślanego, a jak coś mimo to napiszę nie tak, to edytuje posta, polecam. :)

Mia S lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak 4me Maja to dość popularne imię, a niestety to podobno ma spory wpływ na dziecko jak w pół przedszkola nazwa się tak samo :P dlatego dla mnie te takie top5 imion: Julka, Zuzia, Maja, Hania, Lenka odpadają choć są naprawdę urocze :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trudno chyba Maja odpada... To nie mam imienia ale mam jeszcze pare miesięcy wiec chyba cos wymyśle ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem i jestem bardzo szczęśliwa. Moje szczęście ma 6,13cm. Są nóżki i rączki, serduszko cudownie bije. NT 2.20mm. Już na 80 % wiadomo że wszystko jest ok. Teraz mam czekać na wynik z krwi jeśli wszystko będzie wporzadku to dostanę wiadomość na pocztę. A jeśli będą jakieś wątpliwości to zadzwonia i osobiście będę musiała przyjechać. Ale jestem dobrej myśli. Acha był tak uparty że nie chciał pokazać co ma między nóżkami ☺

eM, Misi@, kasig, Dżuls, la_lenka, agatka196, 4me, ceska, wiaraczynicuda, chabasse, bento, sweety, skabarka, Sigma, Lady Savage, Terazsięuda:-), Magnolia3, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to trudno chyba Maja odpada... To nie mam imienia ale mam jeszcze pare miesięcy wiec chyba cos wymyśle ;))
    Gdy usłyszysz/pomyślisz TE imię to będziesz wiedziała :)

4me lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś się zastanawia może wejść w księgę imion, niewiem czy chcecie wybierać na podstawie znaczenia imienia , mi Roksana zawsze się podobało nawet nie zaglądałam co oznacza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Już jestem i jestem bardzo szczęśliwa. Moje szczęście ma 6,13cm. Są nóżki i rączki, serduszko cudownie bije. NT 2.20mm. Już na 80 % wiadomo że wszystko jest ok. Teraz mam czekać na wynik z krwi jeśli wszystko będzie wporzadku to dostanę wiadomość na pocztę. A jeśli będą jakieś wątpliwości to zadzwonia i osobiście będę musiała przyjechać. Ale jestem dobrej myśli. Acha był tak uparty że nie chciał pokazać co ma między nóżkami ☺
    Super wiadomości teraz tylko czekać na pocztę :)

adzia lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

My z mężem już kilka lat wstecz mówiliśmy, że będzie Maja, a później się tyle tego zrobiło...A w ogóle poszłam do koleżanki, a ona psa nazwała Maja:P i jeszcze opowiedziałam jej o tym, że zawsze chcieliśmy Maję, a ona: No co Ty? Majka dupodajka? I już w ogóle źle mi się kojarzy:p

eM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:03

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę po znajomych czy kuzynach to zrobiły się popularne Zuzia Hania Zosia Julka Wiktoria

Idę jajko sadzone robić :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam, że w tamtym roku dużo Alicji i Julianów się urodziło. Zosia, Hania, Julia to już od ładnych parę lat.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ