Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZamiast tutaj szukać to idź lepiej do lekarza powiedz o tym i tyle bo widzisz że my tak nie mamy a jak szukasz to wpisz w Google czy to normalne na tym etapie.Aguś26 wrote:To tylko ja mam bóle @ z dziwnym uczuciem ciepła... oby to nie było nic zlego
Dziewczyny jak od środy nie biorę luteiny i brzuch zaczyna boleć czy aplikować ją? -
Wszystkie Ci powiedziałyśmy żebyś poszła do lekarza a nie odstawiała ją na własną rękę ...Staraczka23 wrote:Dziewczyny jak od środy nie biorę luteiny i brzuch zaczyna boleć czy aplikować ją?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Staraczka23 Ja biorę luteinę i dupka, pomimo że krwawień i plamień już nie mam to lekarz planuje, że odstawianie zaczniemy dopiero po 16 tyg.
Myślę, że powinnaś uzgodnić odstawienie z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 10:16
-
nick nieaktualny
-
Ale jak już zaczęłaś brać to odstawienie jest ryzykowne bo może Ci spaść poziom progesteronu, a to może doprowadzić do poronienia.Staraczka23 wrote:Ale ja miałam zapobiegawczo ta luteine po tamtej ciąży bo nie plamilam tylko w dniu @ ale to zagniezdzenie było, myślę lekarz by coś mówił pytał a tak nic, w poniedziałek pójdęAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aguś26 wrote:O uczuciu ciepła w brzuchu nikt nie wspominał i nie pytał z tego co śledzę forum... moja pani gin na wszystko odpowiada że to normalne ale tego bez badania nie da się ocenić a badanie mam dopiero za 3 tyg dlatego zapytałam was czy też czujecie takie ciepło po to jest forum!
Nie uczucia ciepła nie miałam, natomiast zdarza się, że jestem cała rozpalona jakby mnie gorączka trawiła, a nie kiedy mam taki dzień że jest mi bardzo zimno, np dziś normalnie siedze w grubym swetrze, skarpetkach i zimno mi
-
My nie jestesmy lekarzami, nie powinnas sama podejmowac decyzji o zaprzestaniu brania lekow.
Ja tez nie krwawie- biore dupka i luteine. Pytalam sie czy moge z jednych juz zrezygnowac powiedzial,ze NIE i ze jak sie powiedziało A to trzeba juz to dalej kontynuować.
Troche Ci sie dziwie - wszystkie Ci radzilysmy byś tego nie odstawiala. Dla mnie jesli lekarz nie mówi STOP znaczy, ze trzeba kontynuować.

-
Staraczka23 wrote:A jak się później odstawia np po 1 trymestrze to się o to nie martwią w sumie nie rozumiem już tego

Ja jestem w II trymestrze już i biorę nadal luteinę, i kazała mi brać do 16 marca a potem zdecyduje co dalej.
-
W I trymestrze progesteron (luteina) jest bardzo wazny- jego za niski poziom moze doprowadzić do poronienia. W II i III trymestrze funkcje produkcji progesteronu przejmuje łożysko.Staraczka23 wrote:A jak się później odstawia np po 1 trymestrze to się o to nie martwią w sumie nie rozumiem już tego

kapturnica lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

ja to mam czasami ostre kłucie w pachwinach, zwłaszcza w nocy jak się przekręcam na boki, aż mnie obudzi czasem. Ale uczucia ciepła nie mam