Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
kurcze ale mam dzisiaj dobre samopoczucie
Wczoraj znajomi przywieźli mi rowerek stacjonarny
takiego wypasu to się nawet nie spodziewałam bo w kierownicy jest pomiar pulsu i wieelki wyświetlacz lcd
po ciąży kiedy uznam, że już mi nie potrzebny mam im go oddać 
Z innej beczki to u mnie szykuje się długi wieczór bo kumpela robi urodziny i więc pewnie trochę zabalujemy
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Progesteron odstawia się potem, jak już wytworzy się łożysko - które przejmuje odpowiedzialności za dzidziusia, co może trwać nawet do polowy ciąży. No i przestaje się brać bardzo stopniowo.
Odstawianie zwłaszcza tak prawie z dnia na dzień, w tak wczesnej ciąży, to ogromne ryzyko. To nie są witaminy, które można brać lub nie.
Ja na swoje leki mam ustawiony budzik, i staram się nie przekraczać czasu brania o więcej niż pół godziny, żeby utrzymywać stały poziom hormonu w organizmie.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
U mnie to samobento wrote:Anitka201 Mdłości bardzo mi się zmniejszyły w ostatnich dniach, czasami jeszcze się zdarzy, ale nie cały dzień jak wcześniej. Piersi też nie bolą tak bardzo, są wrażliwsze niż normalnie i trochę powiększone.
bo te kilka ostatnich tygodni to był jakiś horror. Obecnie mogę zrobić obiad i zjeść go ze smakiem
-
nick nieaktualnyMnie tez mdlosci przeszly. Mam tylko bole brzucha i kwas w ustach, ktorego nie moge zbic a no i biegunki ;p
Dzis robie gofry na podwieczorek
Ciasto juz odpoczywa w lodowce. Troche odpoczne i ide do sklepu musze kupic mezowi kremowke do gofrow. Ale mu zrobie niespodzianke
Ech posiedzialam troche na tarasie i grzebalam sobie w moich kwiatkaCh, ale mi przyjemnie! Uwielbiam taka pogode, mam wowczas duzo energi
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
U mnie to samola_lenka wrote:Ja mam ostatnio wrażenie, że wraca mi apetyt. Wcześniej to nawet mimo, że mnie nie mdlilo to na nic nie miałam ochoty. A obecnie coraz częściej zjadam ze smakiem, muszę zacząć bardziej pilnować wagi.

ja na prawdę mam ochotę na konkretną potrawę
Dlatego ćwiczenia idą w ruch. No i widzę, że brzuszek zaczyna się delikatnie zaokrąglać
ważne, że mężowi te krągłości się podobają
-
A gofry to bym zjadła oj nawet bardzo
tylko, że ja od wielu lat w czasie postu nie jem słodyczy, fast foodów no i nie piłam alkoholu. W tym roku alkohol jest odrzucony z wiadomych względów na długo dłużej niż post. Co roku w tym czasie gubiłam około 4 kg, czyli to co nadrobiłam od października do stycznia
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:A gofry to bym zjadła oj nawet bardzo
tylko, że ja od wielu lat w czasie postu nie jem słodyczy, fast foodów no i nie piłam alkoholu. W tym roku alkohol jest odrzucony z wiadomych względów na długo dłużej niż post. Co roku w tym czasie gubiłam około 4 kg, czyli to co nadrobiłam od października do stycznia
[/QUsote
Ja tez nie jadlam slodyczy w czasie postu, teraz mi nie smakuja, przez ten kwasny smak w ustach
Ps. No to zapraszam na wirtualne gofry
Ja ogladam teraz gordona Ramsaya
Kurcze ja z kolei jie wiem na co mam ochote. Odrzuca mnie od kwasnych i slodkich rzeczy i mam problem z obiadami. Mam nadzieje, ze zjem te gofry, chociaz z cukrem pudrem lub nawet sote! -
nick nieaktualnyco do Dupka to ja bralam tylko przez 20dni i z dnia na dzien koniec ale tak tez mi lekarz zalecil i wszystko bylo ok po odstawienu ale ja pewnie mialam calkiem inna sytuacje
jesli chodzi o mdlosci to kurcze dziewczyny myslalam ze juz jeste lepiej i zaraz mi przejda calkiem np 2 dni z rzedu nie wymiotowalam a na 3 dzien kurcze wczoraj mdlilo mnie bylo zle zjadlam chinskie jedzonko a po nim masakra bole brzucha okropne poszlam spac a jak sie obudzilam to biegunka wymioty ale potem bylo juz okej dzis tez mnie muli caly dzien....
-
nick nieaktualny
-
No dzisiaj na te urodziny robię kumpeli sałatkę i muffiny bo o nie to każdy znajomy się dopytuje, a jak są u nas to zazwyczaj z małżem tylko je spróbujemy bo reszta zostaje pożarta albo zabierają do domu
myślę, że w formie urodzinowego torta zjem kawałek muffinki
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja niedługo zaczynam 13tc a mdłości się nasilają
ale ja nadal nie narzekam i nie protestuje
Anitka201, 4me, Lady Savage, monaaa85 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]