SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) kurcze ale mam dzisiaj dobre samopoczucie :-) Wczoraj znajomi przywieźli mi rowerek stacjonarny :-) takiego wypasu to się nawet nie spodziewałam bo w kierownicy jest pomiar pulsu i wieelki wyświetlacz lcd :-) po ciąży kiedy uznam, że już mi nie potrzebny mam im go oddać :-)
    Z innej beczki to u mnie szykuje się długi wieczór bo kumpela robi urodziny i więc pewnie trochę zabalujemy :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie to przechodzą mi wszelkie objawy ciążowe. Wieczorem lub w nocy brzuch delikatnie pobolewa no i mdłości już odczuwam tylko w nocy i po śniadaniu ale one są tak delikane, że czuję, że żyję ;-) W którym tygodniu zaczęło Wam przechodzić?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron odstawia się potem, jak już wytworzy się łożysko - które przejmuje odpowiedzialności za dzidziusia, co może trwać nawet do polowy ciąży. No i przestaje się brać bardzo stopniowo.
    Odstawianie zwłaszcza tak prawie z dnia na dzień, w tak wczesnej ciąży, to ogromne ryzyko. To nie są witaminy, które można brać lub nie.
    Ja na swoje leki mam ustawiony budzik, i staram się nie przekraczać czasu brania o więcej niż pół godziny, żeby utrzymywać stały poziom hormonu w organizmie.

agatka196 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Mdłości bardzo mi się zmniejszyły w ostatnich dniach, czasami jeszcze się zdarzy, ale nie cały dzień jak wcześniej. Piersi też nie bolą tak bardzo, są wrażliwsze niż normalnie i trochę powiększone.

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:24

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Anitka201 Mdłości bardzo mi się zmniejszyły w ostatnich dniach, czasami jeszcze się zdarzy, ale nie cały dzień jak wcześniej. Piersi też nie bolą tak bardzo, są wrażliwsze niż normalnie i trochę powiększone.
    U mnie to samo :-) bo te kilka ostatnich tygodni to był jakiś horror. Obecnie mogę zrobić obiad i zjeść go ze smakiem ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls tego Ci życzę, może to ostatnie dni takiej męki, a później będziesz cieszyła się ciążą :-)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:06

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:06

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio wrażenie, że wraca mi apetyt. Wcześniej to nawet mimo, że mnie nie mdlilo to na nic nie miałam ochoty. A obecnie coraz częściej zjadam ze smakiem, muszę zacząć bardziej pilnować wagi. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mdlosci przeszly. Mam tylko bole brzucha i kwas w ustach, ktorego nie moge zbic a no i biegunki ;p

Dzis robie gofry na podwieczorek ;)
    Ciasto juz odpoczywa w lodowce. Troche odpoczne i ide do sklepu musze kupic mezowi kremowke do gofrow. Ale mu zrobie niespodzianke ;)
    Ech posiedzialam troche na tarasie i grzebalam sobie w moich kwiatkaCh, ale mi przyjemnie! Uwielbiam taka pogode, mam wowczas duzo energi :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam ostatnio wrażenie, że wraca mi apetyt. Wcześniej to nawet mimo, że mnie nie mdlilo to na nic nie miałam ochoty. A obecnie coraz częściej zjadam ze smakiem, muszę zacząć bardziej pilnować wagi. :/
    U mnie to samo :-) ja na prawdę mam ochotę na konkretną potrawę :-) Dlatego ćwiczenia idą w ruch. No i widzę, że brzuszek zaczyna się delikatnie zaokrąglać :-) ważne, że mężowi te krągłości się podobają :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gofry to bym zjadła oj nawet bardzo :-) tylko, że ja od wielu lat w czasie postu nie jem słodyczy, fast foodów no i nie piłam alkoholu. W tym roku alkohol jest odrzucony z wiadomych względów na długo dłużej niż post. Co roku w tym czasie gubiłam około 4 kg, czyli to co nadrobiłam od października do stycznia ;-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ćwiczenia to ja sobie jeszcze poczekam :P
    Brzucha ciążowego u mnie jeszcze nic.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A gofry to bym zjadła oj nawet bardzo :-) tylko, że ja od wielu lat w czasie postu nie jem słodyczy, fast foodów no i nie piłam alkoholu. W tym roku alkohol jest odrzucony z wiadomych względów na długo dłużej niż post. Co roku w tym czasie gubiłam około 4 kg, czyli to co nadrobiłam od października do stycznia ;-)[/QUsote
    Ja tez nie jadlam slodyczy w czasie postu, teraz mi nie smakuja, przez ten kwasny smak w ustach ;)
    Ps. No to zapraszam na wirtualne gofry ;)
    Ja ogladam teraz gordona Ramsaya ;)
    Kurcze ja z kolei jie wiem na co mam ochote. Odrzuca mnie od kwasnych i slodkich rzeczy i mam problem z obiadami. Mam nadzieje, ze zjem te gofry, chociaz z cukrem pudrem lub nawet sote!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Dupka to ja bralam tylko przez 20dni i z dnia na dzien koniec ale tak tez mi lekarz zalecil i wszystko bylo ok po odstawienu ale ja pewnie mialam calkiem inna sytuacje :) jesli chodzi o mdlosci to kurcze dziewczyny myslalam ze juz jeste lepiej i zaraz mi przejda calkiem np 2 dni z rzedu nie wymiotowalam a na 3 dzien kurcze wczoraj mdlilo mnie bylo zle zjadlam chinskie jedzonko a po nim masakra bole brzucha okropne poszlam spac a jak sie obudzilam to biegunka wymioty ale potem bylo juz okej dzis tez mnie muli caly dzien.... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam progesteron ponad normę na poczatku ciąży, gdyby ten głupek się interesował to padło by chociaż pytanie czy ta luteine mam żeby starczyło do kolejnej wizyty noszkuzwa zadzwonię bo macie rację

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj na te urodziny robię kumpeli sałatkę i muffiny bo o nie to każdy znajomy się dopytuje, a jak są u nas to zazwyczaj z małżem tylko je spróbujemy bo reszta zostaje pożarta albo zabierają do domu :-) myślę, że w formie urodzinowego torta zjem kawałek muffinki :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przed chwila przytulalam kibelek :( kiedy to sie skonczy??:(

• eM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo zaczynam 13tc a mdłości się nasilają :P ale ja nadal nie narzekam i nie protestuje :)

Anitka201, 4me, Lady Savage, monaaa85 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ