SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla jesc kanapeczki kolorowe. Ciekawe czy ten dziwny smak w ustach tez mi przejdzie?

Tez jestem ostatnio placzliwa. Bylam w kosciele i poplakalam sie, bo przyszla pani z chlopcem bez rak i nog oraz mala dziewczynka, ktora byla zdrowa... lzy poplynely jak ich ujrzalam.

Edit;
    Nie moge ostatnio myc zebow. Przed chwila zaczelam szczotkowac i mam taki glupi nawyk, ze jak szoruje zeby to chodze po domu...no i nie zdazylam do toalety. Mialam taki odruch wymiotny ...mam nauczke, ;) fluoryzacja podzialala tak samo. Juz od tyg nie plukalam ust bo plyn wydawal mi sie slodki i powodowal mdlosci, a teraz to samo z pasta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:31

aldonaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pastę zmień ją używałam procudent z Rossmanna wybielajaca i mnie odrzucilo a zmieniłam na ziołowa i jest extra z tym że i tak co 2dzień na noc muszę myć wybielajaca bo ziołowe nie służą na moje szklaki :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja jedyne na co mam zachcianki to plasterek cytryny, ewentualnie 5 :D a według gin prawdopodobnie dziewuszka :D co do słodyczy to przed ciążą nie mogłam się opanować, a teraz dalej lubię ale potrafię sobie powiedzieć tylko 3-4 kawałki ptasiego mleczka :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Hehe ja jedyne na co mam zachcianki to plasterek cytryny, ewentualnie 5 :D a według gin prawdopodobnie dziewuszka :D co do słodyczy to przed ciążą nie mogłam się opanować, a teraz dalej lubię ale potrafię sobie powiedzieć tylko 3-4 kawałki ptasiego mleczka :D
    Dajesz mi nadzieję na dziewuszke haha

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ale tutaj smacznie się zrobiło. :-)
    Ja dziś na obiad zrobiłam pierś faszerowana w sosie serowym i było pycha, a jutro ryba po grecku.
    A teraz zjadłam kolorowa 1 kanapke- sałata, pomidor, rzodkiewka, cebulka, i gotowana pierś z indyka. Zobaczymy jaki cukier mi wyskoczy :-)
    Agatka smaka mi narobiłaś strasznego :) a czym faszerowałaś tą pierś? może jutro sie skuszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Misia pastę zmień ją używałam procudent z Rossmanna wybielajaca i mnie odrzucilo a zmieniłam na ziołowa i jest extra z tym że i tak co 2dzień na noc muszę myć wybielajaca bo ziołowe nie służą na moje szklaki :D
    Mam elemex a to jest chyba ziolowa i blendamend i parodontax tez ziolowa, ale slona :/ czytalam, ze niektorym pomaga pasta dla dzieci.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

kasig lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Szynka serem i masełkiem czosnkowym.:-)
    jutro zrobie sobie na obiadek :) a teraz znowu mnie naszła ochota na moje kwasioły i mężuś mi właśnie ogórkową zupkę robi :) bo nikt nie robi tak dobrej jak on :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale szalejecie z tym jedzonkiem :) ja mam ssanie niemal non stop, mdłości prawie całkiem przeszły, ale jeszcze cofa mnie na widok i zapach surowego mięsa. Ale taki kebab u Turka to wciągnęłam dzisiaj w trzy minuty ;) a przed chwilą pochłonęłam kanapki z bułeczki z masłem , przecierem pomidorowym (!) I cieniutkimi plasterkami cebulki, leciutko posolone i popieprzone. Ummm, pychota! A teraz zajadam serek waniliowy, tak że miszmasz totalny :))))

Przy okazji, dziewczyny jak myślicie, krewetki można jeść? Takie obgotowane, zamrożone i potem usmażone z czosnkiem, chili i masłem? Strasznie za mną chodzą...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, witaj!
    Fajny masz zawód! Kto wie, może nam się przyda Twoje medyczne doświadczenie :)))

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, co lodów, wczoraj przy kasie w markecie nie mogłam się oprzeć i potem mlaskałam i mruczałam w samochodzie jak małe dziecko :) waniliowy w czekoladzie ...

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co jem z musu, nie mam apetytu na nic, tylko pomarańcze jakoś mi smakują i banany :-)

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, ale szalejecie z tym jedzonkiem :) ja mam ssanie niemal non stop, mdłości prawie całkiem przeszły, ale jeszcze cofa mnie na widok i zapach surowego mięsa. Ale taki kebab u Turka to wciągnęłam dzisiaj w trzy minuty ;) a przed chwilą pochłonęłam kanapki z bułeczki z masłem , przecierem pomidorowym (!) I cieniutkimi plasterkami cebulki, leciutko posolone i popieprzone. Ummm, pychota! A teraz zajadam serek waniliowy, tak że miszmasz totalny :))))

Przy okazji, dziewczyny jak myślicie, krewetki można jeść? Takie obgotowane, zamrożone i potem usmażone z czosnkiem, chili i masłem? Strasznie za mną chodzą...
    myslę że można, tez ostatnio myslałam zeby zrobić. Przecież najpierw są obgotowane, potem jeszcze smażone, więc ja tam nie widze przeciwskazań

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum - chętnie służę pomocą :-))

relgio4pxlxziakh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Pisałam sms do lekarza bo ból biodra promieniujacy do pośladka nie ustawał, a wręcz nasilał się jeszcze bardziej i kazał wziaść paracetamol badź zakupić maść- podał nazwe. Stwierdził że to ból korzonkowy. Jednak po kompieli kazałam mojemu mi to miejsce porzadnie wymasować bo boli dalej, a teraz naczytałam się w necie że nie powinno się robić masaży lędźwiowych w 1 trymestrze. Co wy na ten temat uważacie?
    Agatko ja tez mam podobne bole, mysle, ze to od powiekszajacych sie pachwin. Co do masazu nie mysl juz o tym, juz jestes po. Jak nie masz niepokojacych objawow, skur czy i palmien to wydaje mi sie, ze jest wszystko dobrze ;)

agatka196 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę pod kropluwka całe szczęście ze mam mamę pielęgniarkę i w domu u mamy leżę tak dziś wymiotowala

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Ja mysle, ze my nie możemy surowego a takie jak piszesz sa po obróbce cieplnej- ja jadłam i w moim towarzystwie inne ciężarne, krewety tez pałaszowały;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:06

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ