X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla jesc kanapeczki kolorowe. Ciekawe czy ten dziwny smak w ustach tez mi przejdzie?

Tez jestem ostatnio placzliwa. Bylam w kosciele i poplakalam sie, bo przyszla pani z chlopcem bez rak i nog oraz mala dziewczynka, ktora byla zdrowa... lzy poplynely jak ich ujrzalam.

Edit;
    Nie moge ostatnio myc zebow. Przed chwila zaczelam szczotkowac i mam taki glupi nawyk, ze jak szoruje zeby to chodze po domu...no i nie zdazylam do toalety. Mialam taki odruch wymiotny ...mam nauczke, ;) fluoryzacja podzialala tak samo. Juz od tyg nie plukalam ust bo plyn wydawal mi sie slodki i powodowal mdlosci, a teraz to samo z pasta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:31

aldonaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pastę zmień ją używałam procudent z Rossmanna wybielajaca i mnie odrzucilo a zmieniłam na ziołowa i jest extra z tym że i tak co 2dzień na noc muszę myć wybielajaca bo ziołowe nie służą na moje szklaki :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja jedyne na co mam zachcianki to plasterek cytryny, ewentualnie 5 :D a według gin prawdopodobnie dziewuszka :D co do słodyczy to przed ciążą nie mogłam się opanować, a teraz dalej lubię ale potrafię sobie powiedzieć tylko 3-4 kawałki ptasiego mleczka :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Hehe ja jedyne na co mam zachcianki to plasterek cytryny, ewentualnie 5 :D a według gin prawdopodobnie dziewuszka :D co do słodyczy to przed ciążą nie mogłam się opanować, a teraz dalej lubię ale potrafię sobie powiedzieć tylko 3-4 kawałki ptasiego mleczka :D
    Dajesz mi nadzieję na dziewuszke haha

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ale tutaj smacznie się zrobiło. :-)
    Ja dziś na obiad zrobiłam pierś faszerowana w sosie serowym i było pycha, a jutro ryba po grecku.
    A teraz zjadłam kolorowa 1 kanapke- sałata, pomidor, rzodkiewka, cebulka, i gotowana pierś z indyka. Zobaczymy jaki cukier mi wyskoczy :-)
    Agatka smaka mi narobiłaś strasznego :) a czym faszerowałaś tą pierś? może jutro sie skuszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Misia pastę zmień ją używałam procudent z Rossmanna wybielajaca i mnie odrzucilo a zmieniłam na ziołowa i jest extra z tym że i tak co 2dzień na noc muszę myć wybielajaca bo ziołowe nie służą na moje szklaki :D
    Mam elemex a to jest chyba ziolowa i blendamend i parodontax tez ziolowa, ale slona :/ czytalam, ze niektorym pomaga pasta dla dzieci.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

kasig lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Szynka serem i masełkiem czosnkowym.:-)
    jutro zrobie sobie na obiadek :) a teraz znowu mnie naszła ochota na moje kwasioły i mężuś mi właśnie ogórkową zupkę robi :) bo nikt nie robi tak dobrej jak on :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale szalejecie z tym jedzonkiem :) ja mam ssanie niemal non stop, mdłości prawie całkiem przeszły, ale jeszcze cofa mnie na widok i zapach surowego mięsa. Ale taki kebab u Turka to wciągnęłam dzisiaj w trzy minuty ;) a przed chwilą pochłonęłam kanapki z bułeczki z masłem , przecierem pomidorowym (!) I cieniutkimi plasterkami cebulki, leciutko posolone i popieprzone. Ummm, pychota! A teraz zajadam serek waniliowy, tak że miszmasz totalny :))))

Przy okazji, dziewczyny jak myślicie, krewetki można jeść? Takie obgotowane, zamrożone i potem usmażone z czosnkiem, chili i masłem? Strasznie za mną chodzą...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, witaj!
    Fajny masz zawód! Kto wie, może nam się przyda Twoje medyczne doświadczenie :)))

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, co lodów, wczoraj przy kasie w markecie nie mogłam się oprzeć i potem mlaskałam i mruczałam w samochodzie jak małe dziecko :) waniliowy w czekoladzie ...

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co jem z musu, nie mam apetytu na nic, tylko pomarańcze jakoś mi smakują i banany :-)

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, ale szalejecie z tym jedzonkiem :) ja mam ssanie niemal non stop, mdłości prawie całkiem przeszły, ale jeszcze cofa mnie na widok i zapach surowego mięsa. Ale taki kebab u Turka to wciągnęłam dzisiaj w trzy minuty ;) a przed chwilą pochłonęłam kanapki z bułeczki z masłem , przecierem pomidorowym (!) I cieniutkimi plasterkami cebulki, leciutko posolone i popieprzone. Ummm, pychota! A teraz zajadam serek waniliowy, tak że miszmasz totalny :))))

Przy okazji, dziewczyny jak myślicie, krewetki można jeść? Takie obgotowane, zamrożone i potem usmażone z czosnkiem, chili i masłem? Strasznie za mną chodzą...
    myslę że można, tez ostatnio myslałam zeby zrobić. Przecież najpierw są obgotowane, potem jeszcze smażone, więc ja tam nie widze przeciwskazań

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum - chętnie służę pomocą :-))

relgio4pxlxziakh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Pisałam sms do lekarza bo ból biodra promieniujacy do pośladka nie ustawał, a wręcz nasilał się jeszcze bardziej i kazał wziaść paracetamol badź zakupić maść- podał nazwe. Stwierdził że to ból korzonkowy. Jednak po kompieli kazałam mojemu mi to miejsce porzadnie wymasować bo boli dalej, a teraz naczytałam się w necie że nie powinno się robić masaży lędźwiowych w 1 trymestrze. Co wy na ten temat uważacie?
    Agatko ja tez mam podobne bole, mysle, ze to od powiekszajacych sie pachwin. Co do masazu nie mysl juz o tym, juz jestes po. Jak nie masz niepokojacych objawow, skur czy i palmien to wydaje mi sie, ze jest wszystko dobrze ;)

agatka196 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę pod kropluwka całe szczęście ze mam mamę pielęgniarkę i w domu u mamy leżę tak dziś wymiotowala

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Ja mysle, ze my nie możemy surowego a takie jak piszesz sa po obróbce cieplnej- ja jadłam i w moim towarzystwie inne ciężarne, krewety tez pałaszowały;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:06

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ