SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nabawilam kaszlu, dychrze i dychrze. Az mnie od tego brzuch boli i sie martwie, zeby to nic nie wplynelo na ciaze.Pije syropy ale narazie nie ma poprawy.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakis sprawdzony sposob na kaszel?

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:05

eM lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ale z was ranne ptaszki! Ja po całym tygodniu pracy w weekend nie mogę się dobudzić. Całą niedzielę najchętniej bym przespała.

Któraś z was (nie pamiętam która) pisała chyba że bierze jakieś tabletki przeciw wymiotom? Jak się nazywają, to podpytam gin w tym tygodniu:)?

to ja miałam przepisane przez gina te tabletki, nazywają się Atossa i zwykle są stosowane przez pacjentów onkologicznych. Wprawdzie mnie troszke najpierw ulotka wystraszyła, bo pisali że w ciąży należy zachować ostrożność, ale jak spytałam gina to powiedział, że są bezpieczne ale lepiej nie jeść ich zbyt dużo, w ulotce górna dzienna dawka to 4 tabletki, natomiast mi zalecił maksymalnie 2. Mi natomiast zwykle wystarczyło jak wzięłam 1/2 tabletki z samego rana, czasem, ale to bardzo rzadko wzięłam drugie pół tabletki, jak mdłości nasilały się popołudniu.Zresztą starałam się je oszczędzać bo w opakowaniu jest tylko 10 sztuk. Ale ja to naprawdę musiałam coś brać, bo inne sposoby nie pomagały, a w pewnym momencie było już tak kiepsko, że co zjadłam to zwróciłam. Teraz już skończyłam opakowanie, ale myślę że kolejne nie będzie mi potrzebne, bo jest juz duzo lepiej. A i te tabletki kosztuja coś ok 25zł.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję przypływ energii no i dolegliwości mnie pomału opuszczają :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu cichutko dzisiaj, co tam dziewczyny porabiacie w niedzielne popołudnie ? :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nudzę strasznie.. nie mam za bardzo siły, żeby coś zrobić kreatywnego, chyba obejrzę jakiś film

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam kiepskich hehe nic ciekawego nie leci w tv cały dzień w łóżku leżę co wstaje to w głowie się kręci :(

Myślę co zjeść chyba jajka ugotuje i zrobię kanapki z sałatą pomidorem i jajkiem a na to ogoreczek kiszony.

Chciałam zapyta obecnych mam jak w poprzedniej cciąży miały się wasze smaki? Ciągnęło do słodyczy czy na kwaśne i efektem jaką płeć była, to tak pod zzabobony ale chciała bym dziewczynke a zachcianki jak no chłopca . :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia :-)

A ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od wczoraj meczy mnoe bol glowy i nie chce dac mi spokoju. Mdlosci mna rzucaja, kurcze juz wolalabym zwymiotowac niz sie tak meczyc. Gorzej ze zaczyna byc tak jak przy 1 ciazy, podczas spotkania z muszla robi mi sie slabo i ciemno przed oczami. W pierwszej ciazy 3 razy stracilam przytpmnosc. Caly dom czuwa jak sie w lazience mecze i nasluchuja czy wszystko ok.
    Do tego cukier robi sobie ze mnie jaja. W dzien jest ok, a w nocy kiedy teoretycznie nie powinno byc zle to on mi skacze, i rano jest wysoki. Jutro dzwonie do lekarza.

Jedyny plus ze jutro 10 z przodu :-)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie niestety bez poprawy a wręcz przeciwnie chyba gorzej ;( brak mi sił kiedy to się skończy ;( a co do zachcianek to też jestem ciekawa :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sie jakos tak nudze, nic ciekawego nie leci, robić nic mi się tez zbytnio dziś nie chce. Madzia chyba pójdę Twoim tropem i jakiegoś filmu w necie poszukam. Staraczko nie przejmuj się, ja też mam ochotę na same kwaśne, zero słodyczy, a też mocno liczę na dziewuszkę :) Myślę, że to zabobony, mam kilka znajomych, które miały podobne smaki i część ma chłopczyka, a część dziewczynke. Tak więc prawdopodobieństwo 50/50 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mi się wydawało że to na dziewczynme kwaśne się jadło a ogólnie to nawet przed @ czasami miałam zzachcianki na śledzie czy cos kwaśnego. Ja wcinam cukierki lodowe i mąż zrobił mi wodę z cytryną na rozgrzanie :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) nadrobilam te kilka stron :-) co do jeansów ciążowych to wczoraj małż zabrał mnie na zakupy i tak w h&m kupiłam 2 pary jeansów. Każde były po 99 zł ale w ten weekend jest jakaś akcja że kupując za100 zł jest 10% rabatu a za 200 zł 20% rabatu. Małż cos sobie kupował i mogę 2 pary kosztowały 160 zl. Są mega wygodne mimo że to sa slimy to materiał się naciąga.

Sigma lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiecie mi się wydawało że to na dziewczynme kwaśne się jadło a ogólnie to nawet przed @ czasami miałam zzachcianki na śledzie czy cos kwaśnego. Ja wcinam cukierki lodowe i mąż zrobił mi wodę z cytryną na rozgrzanie :D
    Jak dla mnie to sa jakieś zabobony wyssane z palca. Ciężko mi sobie wyobrazić że ktoś w to wierzy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np teraz uwielbiam kwaśne a jestem pewna że u mnie będzie chłopak. Mogę nawet zakład obstawić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kwaśne według zabobonów na chlopaka a slodycxe na dziewczyne

Traktuje zabobony z przymrużeniem oka

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny łykacie DHA?? ja próbowałam, ale za każdym razem wymiotuje:(

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bo kwaśne według zabobonów na chlopaka a slodycxe na dziewczyne

Traktuje zabobony z przymrużeniem oka
    :-) to jak cos to zwróce honor :-)

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ