Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nabawilam kaszlu, dychrze i dychrze. Az mnie od tego brzuch boli i sie martwie, zeby to nic nie wplynelo na ciaze.Pije syropy ale narazie nie ma poprawy.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakis sprawdzony sposob na kaszel?

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:05

eM lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ale z was ranne ptaszki! Ja po całym tygodniu pracy w weekend nie mogę się dobudzić. Całą niedzielę najchętniej bym przespała.

Któraś z was (nie pamiętam która) pisała chyba że bierze jakieś tabletki przeciw wymiotom? Jak się nazywają, to podpytam gin w tym tygodniu:)?

to ja miałam przepisane przez gina te tabletki, nazywają się Atossa i zwykle są stosowane przez pacjentów onkologicznych. Wprawdzie mnie troszke najpierw ulotka wystraszyła, bo pisali że w ciąży należy zachować ostrożność, ale jak spytałam gina to powiedział, że są bezpieczne ale lepiej nie jeść ich zbyt dużo, w ulotce górna dzienna dawka to 4 tabletki, natomiast mi zalecił maksymalnie 2. Mi natomiast zwykle wystarczyło jak wzięłam 1/2 tabletki z samego rana, czasem, ale to bardzo rzadko wzięłam drugie pół tabletki, jak mdłości nasilały się popołudniu.Zresztą starałam się je oszczędzać bo w opakowaniu jest tylko 10 sztuk. Ale ja to naprawdę musiałam coś brać, bo inne sposoby nie pomagały, a w pewnym momencie było już tak kiepsko, że co zjadłam to zwróciłam. Teraz już skończyłam opakowanie, ale myślę że kolejne nie będzie mi potrzebne, bo jest juz duzo lepiej. A i te tabletki kosztuja coś ok 25zł.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję przypływ energii no i dolegliwości mnie pomału opuszczają :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu cichutko dzisiaj, co tam dziewczyny porabiacie w niedzielne popołudnie ? :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nudzę strasznie.. nie mam za bardzo siły, żeby coś zrobić kreatywnego, chyba obejrzę jakiś film

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam kiepskich hehe nic ciekawego nie leci w tv cały dzień w łóżku leżę co wstaje to w głowie się kręci :(

Myślę co zjeść chyba jajka ugotuje i zrobię kanapki z sałatą pomidorem i jajkiem a na to ogoreczek kiszony.

Chciałam zapyta obecnych mam jak w poprzedniej cciąży miały się wasze smaki? Ciągnęło do słodyczy czy na kwaśne i efektem jaką płeć była, to tak pod zzabobony ale chciała bym dziewczynke a zachcianki jak no chłopca . :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia :-)

A ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od wczoraj meczy mnoe bol glowy i nie chce dac mi spokoju. Mdlosci mna rzucaja, kurcze juz wolalabym zwymiotowac niz sie tak meczyc. Gorzej ze zaczyna byc tak jak przy 1 ciazy, podczas spotkania z muszla robi mi sie slabo i ciemno przed oczami. W pierwszej ciazy 3 razy stracilam przytpmnosc. Caly dom czuwa jak sie w lazience mecze i nasluchuja czy wszystko ok.
    Do tego cukier robi sobie ze mnie jaja. W dzien jest ok, a w nocy kiedy teoretycznie nie powinno byc zle to on mi skacze, i rano jest wysoki. Jutro dzwonie do lekarza.

Jedyny plus ze jutro 10 z przodu :-)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie niestety bez poprawy a wręcz przeciwnie chyba gorzej ;( brak mi sił kiedy to się skończy ;( a co do zachcianek to też jestem ciekawa :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sie jakos tak nudze, nic ciekawego nie leci, robić nic mi się tez zbytnio dziś nie chce. Madzia chyba pójdę Twoim tropem i jakiegoś filmu w necie poszukam. Staraczko nie przejmuj się, ja też mam ochotę na same kwaśne, zero słodyczy, a też mocno liczę na dziewuszkę :) Myślę, że to zabobony, mam kilka znajomych, które miały podobne smaki i część ma chłopczyka, a część dziewczynke. Tak więc prawdopodobieństwo 50/50 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mi się wydawało że to na dziewczynme kwaśne się jadło a ogólnie to nawet przed @ czasami miałam zzachcianki na śledzie czy cos kwaśnego. Ja wcinam cukierki lodowe i mąż zrobił mi wodę z cytryną na rozgrzanie :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) nadrobilam te kilka stron :-) co do jeansów ciążowych to wczoraj małż zabrał mnie na zakupy i tak w h&m kupiłam 2 pary jeansów. Każde były po 99 zł ale w ten weekend jest jakaś akcja że kupując za100 zł jest 10% rabatu a za 200 zł 20% rabatu. Małż cos sobie kupował i mogę 2 pary kosztowały 160 zl. Są mega wygodne mimo że to sa slimy to materiał się naciąga.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiecie mi się wydawało że to na dziewczynme kwaśne się jadło a ogólnie to nawet przed @ czasami miałam zzachcianki na śledzie czy cos kwaśnego. Ja wcinam cukierki lodowe i mąż zrobił mi wodę z cytryną na rozgrzanie :D
    Jak dla mnie to sa jakieś zabobony wyssane z palca. Ciężko mi sobie wyobrazić że ktoś w to wierzy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np teraz uwielbiam kwaśne a jestem pewna że u mnie będzie chłopak. Mogę nawet zakład obstawić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kwaśne według zabobonów na chlopaka a slodycxe na dziewczyne

Traktuje zabobony z przymrużeniem oka

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny łykacie DHA?? ja próbowałam, ale za każdym razem wymiotuje:(

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bo kwaśne według zabobonów na chlopaka a slodycxe na dziewczyne

Traktuje zabobony z przymrużeniem oka
    :-) to jak cos to zwróce honor :-)

‹‹ ‹ 391 392 393 394 395 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ