Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasiarzynka wrote:Ale z was ranne ptaszki! Ja po całym tygodniu pracy w weekend nie mogę się dobudzić. Całą niedzielę najchętniej bym przespała.
Któraś z was (nie pamiętam która) pisała chyba że bierze jakieś tabletki przeciw wymiotom? Jak się nazywają, to podpytam gin w tym tygodniu:)?
to ja miałam przepisane przez gina te tabletki, nazywają się Atossa i zwykle są stosowane przez pacjentów onkologicznych. Wprawdzie mnie troszke najpierw ulotka wystraszyła, bo pisali że w ciąży należy zachować ostrożność, ale jak spytałam gina to powiedział, że są bezpieczne ale lepiej nie jeść ich zbyt dużo, w ulotce górna dzienna dawka to 4 tabletki, natomiast mi zalecił maksymalnie 2. Mi natomiast zwykle wystarczyło jak wzięłam 1/2 tabletki z samego rana, czasem, ale to bardzo rzadko wzięłam drugie pół tabletki, jak mdłości nasilały się popołudniu.Zresztą starałam się je oszczędzać bo w opakowaniu jest tylko 10 sztuk. Ale ja to naprawdę musiałam coś brać, bo inne sposoby nie pomagały, a w pewnym momencie było już tak kiepsko, że co zjadłam to zwróciłam. Teraz już skończyłam opakowanie, ale myślę że kolejne nie będzie mi potrzebne, bo jest juz duzo lepiej. A i te tabletki kosztuja coś ok 25zł.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa oglądam kiepskich hehe nic ciekawego nie leci w tv cały dzień w łóżku leżę co wstaje to w głowie się kręci

Myślę co zjeść chyba jajka ugotuje i zrobię kanapki z sałatą pomidorem i jajkiem a na to ogoreczek kiszony.
Chciałam zapyta obecnych mam jak w poprzedniej cciąży miały się wasze smaki? Ciągnęło do słodyczy czy na kwaśne i efektem jaką płeć była, to tak pod zzabobony ale chciała bym dziewczynke a zachcianki jak no chłopca .
-
nick nieaktualnyWitaj Madzia

A ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od wczoraj meczy mnoe bol glowy i nie chce dac mi spokoju. Mdlosci mna rzucaja, kurcze juz wolalabym zwymiotowac niz sie tak meczyc. Gorzej ze zaczyna byc tak jak przy 1 ciazy, podczas spotkania z muszla robi mi sie slabo i ciemno przed oczami. W pierwszej ciazy 3 razy stracilam przytpmnosc. Caly dom czuwa jak sie w lazience mecze i nasluchuja czy wszystko ok.
Do tego cukier robi sobie ze mnie jaja. W dzien jest ok, a w nocy kiedy teoretycznie nie powinno byc zle to on mi skacze, i rano jest wysoki. Jutro dzwonie do lekarza.
Jedyny plus ze jutro 10 z przodu
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
ja też sie jakos tak nudze, nic ciekawego nie leci, robić nic mi się tez zbytnio dziś nie chce. Madzia chyba pójdę Twoim tropem i jakiegoś filmu w necie poszukam. Staraczko nie przejmuj się, ja też mam ochotę na same kwaśne, zero słodyczy, a też mocno liczę na dziewuszkę
Myślę, że to zabobony, mam kilka znajomych, które miały podobne smaki i część ma chłopczyka, a część dziewczynke. Tak więc prawdopodobieństwo 50/50
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
nadrobilam te kilka stron
co do jeansów ciążowych to wczoraj małż zabrał mnie na zakupy i tak w h&m kupiłam 2 pary jeansów. Każde były po 99 zł ale w ten weekend jest jakaś akcja że kupując za100 zł jest 10% rabatu a za 200 zł 20% rabatu. Małż cos sobie kupował i mogę 2 pary kosztowały 160 zl. Są mega wygodne mimo że to sa slimy to materiał się naciąga.
Sigma lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie to sa jakieś zabobony wyssane z palca. Ciężko mi sobie wyobrazić że ktoś w to wierzy.Staraczka23 wrote:Wiecie mi się wydawało że to na dziewczynme kwaśne się jadło a ogólnie to nawet przed @ czasami miałam zzachcianki na śledzie czy cos kwaśnego. Ja wcinam cukierki lodowe i mąż zrobił mi wodę z cytryną na rozgrzanie

-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH