SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    la_lenka - ja mam dużo dłuższych tunik i t-shirtów więc póki co nie muszę nic kupować, no oprócz spodni ;) bo w swoje jeansy wchodzę ale zapiąć je ze względu na brzuch nie mam szans ;)
    A ja właśnie bez problemu zapinam sie, siadam itd. w przedciążowych spodniach. Niby to takie ze stretchem, ale i tak aż mnie trochę dziwi, to już w sumie u mnie prawie drugi trymestr. Może decyduje o tym, że ja przed ciążą ogólnie miałam brzuch i nie kupowałam niczego co mogłoby cisnąć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś kupi na allegro jakieś legginsy warte polecenia to podzielcie się tą informacją koniecznie :) bo ja tak patrzam i patrzam i nie wiem które będą miały sens :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, pytanie zwłaszcza do mam, co myślicie o pasach ciążowych? Chodzi mi o te nakładki żeby móc chodzić w rozpietych spodniach, albo żeby brzuch nie wychodził spod za krótkiej koszulki. Na allegro to kosztuje grosze, ale nie wiem na ile to się sprawdza - jesli jest do niczego to szkoda nawet niedużych pieniędzy. Planujecie kupować coś takiego?

eM lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:04

eM lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te pasy ciążowe to nie są przypadkiem do podtrzymywania brzucha i odciążania kręgosłupa, a nie do zasłaniania golizny? :D

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz jak mnie dziś męczą mdłości. Do tego mam na maxa wzdęty brzuch i czuję, jakbym miała jakieś mega zaparcie, tak mnie brzuch boli. W pierwszej ciąży czułam się tak w szóstym miesiącu, gdy zaczął mi się pojawiać brzuch, a teraz jeszcze nie dobrnęłam do końca trzeciego i już nie wyrabiam.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:04

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A te pasy ciążowe to nie są przypadkiem do podtrzymywania brzucha i odciążania kręgosłupa, a nie do zasłaniania golizny? :D
    Takie też są, ale ja mówię o takim zwykłym. Coś jak ten pas od spodni ciążowych, taka zwykła szmatka. Przykladowy link jak to wygląda http://allegro.pl/anatomiczny-wiskozowy-pas-ciazowy-ciaza-s-m-i5030266054.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Takie też są, ale ja mówię o takim zwykłym. Coś jak ten pas od spodni ciążowych, taka zwykła szmatka. Przykladowy link jak to wygląda http://allegro.pl/anatomiczny-wiskozowy-pas-ciazowy-ciaza-s-m-i5030266054.html
    LOL, nie głupie! Chyba sobie kupię taki na lato, pod t-shirty, żeby nie musieć chodzić w worach. Wyglądają na dość cienkie.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko zastanawiam na ile to sie trzyma na miejscu, bo jak sie bedzie zsuwac, podwijac czy rolowac to nie warto.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie właśnie tak zrobię, tylko najpierw poczekam aż będę go miała na co założyć ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może lepiej opinie poczytać od kobiet wakacyjnych brzuszków bo wiecie upały i taki pas mogą się zrobić odparzenia chyba

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam z uczelni. Jestem padnięta, aż mi się ręce trzęsą. Uciekam się położyć, dobranoc:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że o żadnych odparzeniach nie powinno być mowy, bo te pasy uszyte są z naturalnych tkanin (bawełna albo wiskoza) z jakąś niewielką domieszką dla rozciagliwosci. Ale jeszcze nie wiem, na razie tylko sobie czytam i oglądam co może się przydać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie orientuje się Ale w wakacje nie noszę bawełny właśnie dlatego że miałam odparzenia, tak tylko nabaknelam o tym :)
    myślę że i mi nie będzie potrzebny bo będą sukienki długie leginsy plus tuniki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez jaj, bawełna jest naturalnym i oddychającym materiałem. Odparzenia można mieć od wiskozy, poliestru itp. tkanin.

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze taki pas to fajna sprawa. Jak jest jakaa luźniejsza bluzka- wiosna czy latem przy zimniejszym wietrze moze sie przydać po pierwszy jako ochrona po drugie jako zakrycie golizny przy jakis krótszych bluzkach. Poza tym dziewczyn my mieszkamy w Polsce! ;) przecie w lato jak sie wychodzi wieczorami to zazwyczaj bez kurtki czy ciepłego swetra nie da rady ;) a pewni my za dnia będziemy uciekać w cień i wychodzić wreszcie wieczorami kiedy chlodniej;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ