SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:35

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mnie też mój pomasował w pierwszym trymestrze jak mnie te lędźwie bolały. Później też myślałam czy to było do końca mądre no ale na szczęście nic się nie stało:) Nie martw się:)

agatka196 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny, a czy ktoras z Was miala do czynienia z bolem w pachwinach? Mnie strasznie rwie od rana z pachwiny w dol uda od wewnetrznej strony. Czasami ciezko mi nawet krok dac? Wczesniej sie z tym nie spotkalam dopiero dzis... myslalam ze moze cos podnioslam ciezszego, ale chyba nie...
    Tak duZo dziewczyn to ma ;)
    Gin mi mowila, ze to normalne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a kurde nie wiem czy można i nie będę się zagłębiać ;-/ jasny gwint mnie strzela, bo jak zaczynam czytać co wolno a co nie to wychodzi na to że trzeba by żyć miłością i powietrzem ;)
    także zjadłam ze smakiem, Fasolce smakowało i jutro też zjem :D a co!
    Hehe pytam bo tez lubie chorizo, zwlaszcza w jajecznicy ;p ale narazie mnie odrzuca wiec i tak nie jestem wstanie zjesc.
    Anulko biedaku trzymaj sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:23

Misi@ lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Misi@ wspomniałaś o jedzonku i z moje brzucha wydobyło się właśnie głośne burczenie głodowe :D o losie! no idę chociaż jakiś jogurt tam wrzuce, bo nie zasnę ;)
    Mnie tez, ale nie zjem nic bo znow bede musiala myc zeby. Ide sie polozyc, zeby to zaguszyc ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko:
    Miałam niedawno taki ból, który mocno promieniował z pachwiny aż do nóg. Dosłownie zginało mnie, cały dzień rozwalony. Nie dało się go niczym zbić (ani no-spa, ani magnez, ani paracetamol, ani prysznic, ani leżenie). Bolało mnie piekielnie od samego rana do momentu kiedy się położyłam. Nie mogłam zasnąć (oczywiście czarne myśli, że się coś odkleja w środku etc.). Poszperałam w necie, że może być to kolka jelitowa - są na nią 2 sposoby. Herbatka z kopru włoskiego i ćwiczenia. O 3 w nocy na próżno było mi szukać herbatki w okolicy. Postawiłam na ćwiczenia (głównie ruchy okrężne bioder, góra-dół). Po pół godziny poczułam, że jelita zaczęły pracować i ból po calutkim dniu ustał.

in8vzdb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Edit;
    Nie moge ostatnio myc zebow. Przed chwila zaczelam szczotkowac i mam taki glupi nawyk, ze jak szoruje zeby to chodze po domu...no i nie zdazylam do toalety. Mialam taki odruch wymiotny ...mam nauczke, ;) fluoryzacja podzialala tak samo. Juz od tyg nie plukalam ust bo plyn wydawal mi sie slodki i powodowal mdlosci, a teraz to samo z pasta :(
    Ja już dawno zmieniłam pastę na taką bez fluoru. Za nic nie mogłam ogarnąć niedoczynności i robiłam wszystko żeby wyeliminować cokolwiek może przeszkadzać. Mam teraz bardzo przyjemną ziołową pastę, chyba z wyciągiem z ananasa, delikatny smak, dobrze myje, fajnie odświeża. Chyba już nie wrócę do normalnej.

A jutro w końcu czeka mnie spacer! Jakieś 300 metrów do przychodni na pobranie krwi, ale zawsze. Obecnie to dla mnie atrakcja jak nie wiem co! ;)

easymum, Misi@ lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dzisiaj lepiej się czuje i oby nie zapeszyc :-) dziękuję za wsparcie :-) na 8 na praktykę i trzymajcie kciuki by było ok :-) dam znać później

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że niektóre z was studiują moje pytanie co studiujecie który rok studiów i mgr czy licencjat czy może wyżej jeszcze. Zacznę od siebie studiuje pedagogikę wczesnoszkolna i przedszkolna jestem na 3 roku studiów semestr 6 ostatni :-) licencjat

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) moi rodzice wczoraj pojechali o 23 :) było rewelacyjne :) ależ się mojej mamie nasze przyszłe mieszkanie spodobało :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tez robie ten kierunek tylko mgr ostatni semestr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) przezylam weekend na studiach choc troche sie nameczylam, usypialam juz na pierwszych zajeciach na 8 rano mialam zawroty glowy czulam sie slabo duzo jadlam brzuch mnie bolal ale wytrwalam :)

dzis ide do laboratorium oddac mocz na badanie ogolne bo mi lekarz kazal powtorzyc ze wzgledu na liczne bakterie wiec ide mam nadzieje ze juz tych bakterii tak duzo nie bedzie :)

co do studiow to magisterka 1 rok 2 semestr biotechnologia ze specjalnoscia kosmetologiczna :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zaległe ciuszki, mówiłam Wam że moja mamcia kupiła do tej biedronki jeszcze 2 body, ale coś zdjęcie się nie chciało wgrać
    r2m6hk.jpg

któraś się pytała o znak zodiaku :) strzelec 19 grudnia
    Aldona czkawka mnie nie męczy ale od 12 tyg mam krwawiące dziąsła
    Sigma :P też planuję 3 dzieci
    Witam Madziu, mnie też ginekolog powiedział że do 13 tyg mam brać kwas foliowy a potem zamienić go na witaminki i biorę już od 2 tyg femibion 2 ;/ wczoraj właśnie zapomniałam wziąść, ale wydaje się że dzidzi to nie zaszkodzi
    Magnolia mi na kaszel pomaga żucie gożdzików, albo herbata z majeranku.

Studia jestem na ostatnim semestrze, 4 semestr II roku magisterskich studiów na UAM i studiuję mediewistykę :P jak dobrze pójdzie to w lipcu obrona a jak nie :P do dopiero w wrześniu.

skabarka, eM, wiaraczynicuda, bento, chabasse lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja ten sam kierunek i ostatni semestr magisterki. Mam dużo roboty w tym ostatnim semestrze- praktyki, różnice programowe i pisanie magisterki. Muszę w tym tygodniu ogarnąć praktyki i różnice i od marca zaczynam ostro z magisterką.

A w ogóle dzień dobry wszystkim:) Idę się szykować i muszę jechać po posiew.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle moja mama powiedziała mi coś o czym nie miałam zielonego pojęcia, że wszystkie ubranka dziecięce zanim dziecko w nie ubiorę powinnam wyprać i wyprasować by pod żelazkiem wszystkie bakterie zginęły. I powiedziała mi jeszcze że przez pierwszy miesiac karmienia nie będę mogła nic jeść normalnego bo dzidzia jakieś kolki może dostać, wysypek, że tylko jakieś mleczne produkty, cały miesiac na jogurtach, kaszach mannach czy budyniach, boziu nie wyobrażam sobie tego, z owoców to tylko banany bo po winogronach dzidzia może dostać rozwolnienia a dla takiego małego dziecka to niebezpieczne, nic z cytrusów, nie wolno jabłek

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ