SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z pobrania krwi. Tak mi się wydawało, że to leżenie to nic i polecę jak zwykle. A tu się okazuje, że ledwo dałam rade, kondycja niczym stara babcia, dobrze że mąż mnie odeskortowal. Po wejściu na schody nogi mi tak drzaly jakbym jakąś górę pokonała. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się rozruszać, jakieś spacery, bo jak nie to niedługo całkiem opadnę z sił. :(

Jeszcze głodna jestem, a nic nie mogę zjeść bo Euthyrox.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe la_lenka ja mam to samo. Jak idę gdzies na badania to od razu zadyszki dostaje. Dlatego wlasnie panicznie boje się leżenia przez cala ciaze. Uważam,, ze to nie jest zdrowe i profilaktyczne kladzenie przez lekarzy powinno sie konczyc po I trymestrze. Mam nadzieje, ze tak będzie z nami. Wyobraź sobie jak po 9 miesiącach w lozku musi wyglądać poród? Skoro po 2 nie many sily na przejscie 300 metrow.... Nie many juz miesni :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ja się nie chcę madrzyc, bo to moja pierwsza ciąża. Ale poczytaj jak to jest z ta "dietą" kobiety karmiącej i sama zadecyduj. Niestety to głównie u nas w Polsce panuje pogląd, że nic nie wolno i nawet niektórzy lekarze zalecają jakieś masakryczne ograniczenia. Na szczęście coraz częściej próbuje się od tego odchodzić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:23

chabasse lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:23

• eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie do gina czekam, mam nadzieję na skierowanie na ten PAPPa i musze popytać bo ostatnio miałam brazowawo-kremowe upławy... mam nadzieję że to nic takiego. Jeszcze chce o ten domowy detektor tętna płodu zapytać czy to bezpieczne bo kusi mnie strasznie :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady S co do tych ubranek to ja slyszalam jeszcze ze jak sie juz wypierze i wyprasuje to wlasnie musza sie skolonizowac naszymi bakteriami w domu czyli wlasnie dobrze jest wczeniej zrobic zakupy i zeby polezaly w szafce i "sie zadomowily" hehe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen hahaha wpadłam do sklepu u chińczyka a tam ktoś pomylił ceny i się obkupilam w jakieś dresy leginsy tuniki od 99gr do 4zł hahaha ach co za sen :D

Lady a o truskawkach też słyszałaS? Pamiętam jak siostra karmiła piersią i zjadła kilka truskawek mały miał czerwone plamy na buzi i szyji, uczulony na nie teraz nie jest Ale coś mówią o truskawkach że nie wolno. Co do diety bialkowej to brednie bo co jeśli kobieta ma skaze białkowa np ja :)

• eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam przerażający sen, aż ulgę poczułam jak się obudziłam. Śniło mi się że mąż mnie z moja siostrą zdradzał i mu powiedziałam że wiem to myślałam że przeprosi że wróci a on nie, że mnie zostawia i wyjeżdża do niej do niemiec :o no byłam załamana co ze mną co z dzieckiem, będzie miało tatę 2 razy w roku?! No i obudziłam się a on se śpi obok :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em haha miejmy nadzieje że te koszmarne sny w których się denerwujemy nie wpływają na dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta dieta mamy karmiacej nie jest zupelnie dat kal ci lady mama powiedziala. Nie musizz jesc tylko mlecznych produktow. Kiedys sadzono ze picie mleka ma wplyw na ilosc mleka wytwarzanego przez kobiety ale to bujda. Jesc mozesz miesa ale nie smazone. Gotowane badz gotoeane na parze. N poczatku malo przypraw. Unikac nalezy warzyw wzdymajafych typu kalafior. I tyle. Zczasem rozbudowujesz diete i obserwujesz jak dziecko sie zachowuje. Na pocztatku unikac nalezy tez czekolady pomidorow truskawek

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em przecież u Ciebie przezierność Krakowa wyszła 1,2 mm - nie masz się czym martwić :P

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:25

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia kochana też taką będę :D
    dzwoni i pyta czemu się nie odzywam od rana mówię dopiero wstałam a mamusia do mnie ze na te spaghetti mam przyjść bo wczoraj chciałam <3

A do diet w karmieniu to daleko nam :)
    jak przeglądałam ostatnie ciążowe to w trakcie karmienia pisały i ostrzegaly się np zjadłam to i mały dziwnie nóżkami przebiera

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja o ciuszkach i jedzeniu słyszałam. Ciuszki też trzeba prać w odpowiednim proszku dla dzieci. Dla mnie to w sumie takie oczywiste, bo dużo ciężarnych u mnie było i pamiętam jak wiecznie prały te ciuszki i prasowały:D Aaa i zawsze te karmiące obchodziły się smakiem na imprezach rodzinnych:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie przez ponad miesiąc bardzo uważałam na to co jem. Głównie było to gotowane mięso i warzywa(ziemniaki, marchew, buraczki), z owoców na pewno banany, z produktów mlecznych nie zrezygnowałam bo mały nie miał żadnych problemów z brzuszkiem i obeszło się bez wysypek. Pamiętam że po cytrusach było uczulenie.
    Ja jestem dziś zdołowana, pojawiło się plamienie... już wszystko było super i myślałam że więcej się nie pojawi, to pewnie z krwiaka...

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento na pewno z krwiaka, jeśli jest dużo krwi to lepiej zgłoś lekarzowi

Nie zapomnijcie że te pieluszki też trzeba wyprasowac, ja uwielbiam i pamiętam jak cała strerte prasowalam dla siostrzeńca :D
    z proszków tych bardziej reklamowanych dla dzieci znam lovele tylko :D

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwi czerwonej nie ma, tylko lekko brązowe bardzo rozcieńczone plamienie i to maluteńko, ale jednak... jeżeli będzie się utrzymywało to dzwonię dziś do lekarza i pewnie pojadę na wizytę.
    Jestem załamana, dlaczego nie może być bezproblemowo jak przy pierwszej ciąży.
    Poza tym w zeszłym roku przeszłam poronienie i teraz ten lęk o maleństwo jest jeszcze większy gdy pojawiają się tego typu problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 10:20

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień dobry TVN mówią o kobietach rodzących przed 40stka

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento a wtedy krwawilas i miałaś tego krwiaka? Bierzesz na podtrzymywanie coś?

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ