Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam właśnie z pobrania krwi. Tak mi się wydawało, że to leżenie to nic i polecę jak zwykle. A tu się okazuje, że ledwo dałam rade, kondycja niczym stara babcia, dobrze że mąż mnie odeskortowal. Po wejściu na schody nogi mi tak drzaly jakbym jakąś górę pokonała. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się rozruszać, jakieś spacery, bo jak nie to niedługo całkiem opadnę z sił.

Jeszcze głodna jestem, a nic nie mogę zjeść bo Euthyrox. -
Hehe la_lenka ja mam to samo. Jak idę gdzies na badania to od razu zadyszki dostaje. Dlatego wlasnie panicznie boje się leżenia przez cala ciaze. Uważam,, ze to nie jest zdrowe i profilaktyczne kladzenie przez lekarzy powinno sie konczyc po I trymestrze. Mam nadzieje, ze tak będzie z nami. Wyobraź sobie jak po 9 miesiącach w lozku musi wyglądać poród? Skoro po 2 nie many sily na przejscie 300 metrow.... Nie many juz miesni

-
Lady, ja się nie chcę madrzyc, bo to moja pierwsza ciąża. Ale poczytaj jak to jest z ta "dietą" kobiety karmiącej i sama zadecyduj. Niestety to głównie u nas w Polsce panuje pogląd, że nic nie wolno i nawet niektórzy lekarze zalecają jakieś masakryczne ograniczenia. Na szczęście coraz częściej próbuje się od tego odchodzić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie do gina czekam, mam nadzieję na skierowanie na ten PAPPa i musze popytać bo ostatnio miałam brazowawo-kremowe upławy... mam nadzieję że to nic takiego. Jeszcze chce o ten domowy detektor tętna płodu zapytać czy to bezpieczne bo kusi mnie strasznie
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle miałam sen hahaha wpadłam do sklepu u chińczyka a tam ktoś pomylił ceny i się obkupilam w jakieś dresy leginsy tuniki od 99gr do 4zł hahaha ach co za sen

Lady a o truskawkach też słyszałaS? Pamiętam jak siostra karmiła piersią i zjadła kilka truskawek mały miał czerwone plamy na buzi i szyji, uczulony na nie teraz nie jest Ale coś mówią o truskawkach że nie wolno. Co do diety bialkowej to brednie bo co jeśli kobieta ma skaze białkowa np ja
-
A ja miałam przerażający sen, aż ulgę poczułam jak się obudziłam. Śniło mi się że mąż mnie z moja siostrą zdradzał i mu powiedziałam że wiem to myślałam że przeprosi że wróci a on nie, że mnie zostawia i wyjeżdża do niej do niemiec :o no byłam załamana co ze mną co z dzieckiem, będzie miało tatę 2 razy w roku?! No i obudziłam się a on se śpi obok
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ ta dieta mamy karmiacej nie jest zupelnie dat kal ci lady mama powiedziala. Nie musizz jesc tylko mlecznych produktow. Kiedys sadzono ze picie mleka ma wplyw na ilosc mleka wytwarzanego przez kobiety ale to bujda. Jesc mozesz miesa ale nie smazone. Gotowane badz gotoeane na parze. N poczatku malo przypraw. Unikac nalezy warzyw wzdymajafych typu kalafior. I tyle. Zczasem rozbudowujesz diete i obserwujesz jak dziecko sie zachowuje. Na pocztatku unikac nalezy tez czekolady pomidorow truskawek
-
nick nieaktualnyMamusia kochana też taką będę

dzwoni i pyta czemu się nie odzywam od rana mówię dopiero wstałam a mamusia do mnie ze na te spaghetti mam przyjść bo wczoraj chciałam
A do diet w karmieniu to daleko nam
jak przeglądałam ostatnie ciążowe to w trakcie karmienia pisały i ostrzegaly się np zjadłam to i mały dziwnie nóżkami przebiera -
Lady ja o ciuszkach i jedzeniu słyszałam. Ciuszki też trzeba prać w odpowiednim proszku dla dzieci. Dla mnie to w sumie takie oczywiste, bo dużo ciężarnych u mnie było i pamiętam jak wiecznie prały te ciuszki i prasowały:D Aaa i zawsze te karmiące obchodziły się smakiem na imprezach rodzinnych:)
-
Ja po porodzie przez ponad miesiąc bardzo uważałam na to co jem. Głównie było to gotowane mięso i warzywa(ziemniaki, marchew, buraczki), z owoców na pewno banany, z produktów mlecznych nie zrezygnowałam bo mały nie miał żadnych problemów z brzuszkiem i obeszło się bez wysypek. Pamiętam że po cytrusach było uczulenie.
Ja jestem dziś zdołowana, pojawiło się plamienie... już wszystko było super i myślałam że więcej się nie pojawi, to pewnie z krwiaka... -
nick nieaktualnyBento na pewno z krwiaka, jeśli jest dużo krwi to lepiej zgłoś lekarzowi
Nie zapomnijcie że te pieluszki też trzeba wyprasowac, ja uwielbiam i pamiętam jak cała strerte prasowalam dla siostrzeńca
z proszków tych bardziej reklamowanych dla dzieci znam lovele tylko
-
Krwi czerwonej nie ma, tylko lekko brązowe bardzo rozcieńczone plamienie i to maluteńko, ale jednak... jeżeli będzie się utrzymywało to dzwonię dziś do lekarza i pewnie pojadę na wizytę.
Jestem załamana, dlaczego nie może być bezproblemowo jak przy pierwszej ciąży.
Poza tym w zeszłym roku przeszłam poronienie i teraz ten lęk o maleństwo jest jeszcze większy gdy pojawiają się tego typu problemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 10:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH