SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesteczko czytając Twój wpis to tak jakbym miała przed oczami swoją gin z NFZ..masakra wiem co czujesz. Ja np na ostatniej wizycie w 8 tc zapytałam czy wszystko ok bo ona tylko wlepiała gały w monitor z usg (zero odzewu nawet słowem się nie odezwała) po kilku minutach powiedziała że niby jest wszystko ok ale kto wie co się wydarzy... wyszłam od niej tak przybita, że małżon zakazał mi tam chodzić. Także głowa do góry :-) wszystko u ciebie jest ok więc się nie zamartwiaj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba wredna potrafi podnieść cisnienie na cały dzień , ja tam do głowy jej nie biorę bo byłam prywatnie u jednego najlepszych ginów od usg w naszym regionie i powiedział że nie mam się niczym przejmować to tak właśnie robię, ale usłyszeć coś takiego od zachwalanej lekarki to porażka na całego. Ja tam po przejściach nie jestem, ale jak by któraś dziewczyna z przejściami i długimi staraniami trafiła do niej i takie coś usłyszała to czysta załamka> pooglądałam fotki waszych bobofrutków z ostatnich wizyt prenatalnych i nie tylko i powiem że każda fasola przepiękna , i zyczę wam niech zdrowo rosną te nasze fasolindy :)
    zazdroszcze też zakupów :D ja poczekam ze swoimi troszkę chociaż kupiłam już pare rzeczy nawet wkładki laktacyjne bo mam zniżki pracownicze i po taniosci mi wychodziło, ale z ubraniami muszę się wstrzymywać bo w sumie mam już w domu 2 walizki ubranek do 9 miesiąca i chyba bez sensu żeby kupowała więcej :D po wypłacie rusze na zakupy dla siebie bo już mi się brzuch w portki nie mieści :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka ta doktor to straszna uciekałabym jak najdalej od niej, nie wiem jak mozna byc tak bezdusznym i nieczułym czlowiekiem..:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesteczko wspolczuje przejsc. To skandal, jakmozna traktowac w ten sposob ludzi :/

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko znaleźć dobrego ginekologa na USG o czym się sama przekonałam, ale polecam poczytać opinię w internecie - ja dzięki opiniom znalazłam super lekarza!! ale też miałam najpierw wizytę, o której wolę nie pamiętać. Lepiej już zapomnieć i myśleć pozytywnie, my jutro mówimy teściom - ciekawe jak zareagują, a w weekend moim rodzicom. Jak Wy powiedziałyście rodzinie? bo my nie mamy pomysłu...

Misi@ lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyslalismy zyczenia z okazji dnia dziadkami babci i podpisalismy do zobaczenia we wrzesniu ;)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ciężko znaleźć dobrego ginekologa na USG o czym się sama przekonałam, ale polecam poczytać opinię w internecie - ja dzięki opiniom znalazłam super lekarza!! ale też miałam najpierw wizytę, o której wolę nie pamiętać. Lepiej już zapomnieć i myśleć pozytywnie, my jutro mówimy teściom - ciekawe jak zareagują, a w weekend moim rodzicom. Jak Wy powiedziałyście rodzinie? bo my nie mamy pomysłu...

Normalnie :) moja mama była prze szczęśliwa, a wczoraj nagadała się i na przytulała do brzusia :) mój chłopak :P zaczął z swoją mamą rozmowę:
    -> cześć babciu
    a ta mu odpowiedziała cześć dziadku XD i było dużo śmiechu potem jak się uspokoiliśmy to powiedzieliśmy normalnie że babcią będzie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miałyście albo macie takie kłucia w dole brzucha? coś jakby chwilowe skurcze. Od wczoraj je mam- nie cały czas ale od czasu do czasu. Poza tym jest ok, żadnego krwawienia nie ma, a mdłości prawie przeszły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:14

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Co mi Pan listonosz przyniósł :) prezent od koleżanki która prowadzi bloga z haftami, a w paczce było mnóstwo mulin, kanw i body :)
    2uzp6b7.jpg

chabasse, eM, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście albo macie takie kłucia w dole brzucha? coś jakby chwilowe skurcze. Od wczoraj je mam- nie cały czas ale od czasu do czasu. Poza tym jest ok, żadnego krwawienia nie ma, a mdłości prawie przeszły.
    no właśnie ja od wczoraj wieczor mam coś takiego.. nie wiem czym to jest spowodowane, ale jakoś strasznie mnie to nie wystraszyło.. Staram się sobie wytłumaczyć, że to jakieś zmiany typu rozciąganie czy coś.. no w końcu musimy te zmiany jakoś odczuwać. mniej lub bardziej...

Luna1 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Em przecież u Ciebie przezierność Krakowa wyszła 1,2 mm - nie masz się czym martwić :P
    Oj ja wiem, ale jak nie płacę to co mi zależy? :P
    4me wrote:
    eM a jak Ty to skierowanie kombinujesz? Jestes po 35 roku lub masz jakies inne wskazania, które są kwalifikacja, aby dostać skierowanie? I jak juz je dostaniesz to bedziesz miala Pappa za darmo?
    Nieee, nie mam żadnych wskazań. No więc ja te skierowanie to nie na nfz tylko z prywatnej opieki, gin wystawia skierowanie do lab i wtedy mam za free.

No i ogólnie skierowanie dostałam :) ale nie wiem czy coś z tego będzie bo podobno powinno to być zrobione tego samego dnia, a nie 3-4 dni później. No nic, zobaczymy :)

A i jeszcze się pochwalę aktualizacją brzusia :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/898dc228df34.jpg

chabasse, Misi@, agatka196, Lady Savage, la_lenka, Dżuls, aldonaa, adzia, Sigma, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam, że pappa i ust tego samego dnia powiiny być zrobione..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    hej dziewczyny :) Em ja bym nie robiła pappa, przezierność masz super, a pappa to tylko statystyka. Coś Ci tam wyjdzie i będziesz sie martwić, a z taką przeziernością naprawdę nie ma powodu do obaw :) co do detektora daj znać co powie lekarz, bo ja też chyba to sobie sprawię, jestem nerwus i wiem że będę panikować o dzidziusia, a taki detektor zawsze może mnie troszkę uspokoi
    Eh jedna strona mi umknęła :P

A ja właśnie słyszałam że dopiero usg + pappa daje pełen obraz sytuacji, zobaczymy czy coś wyjdzie z tego mojego pappa...

Co do detektora to wyśmiała mnie trochę :P bo powiedziała że w tym tyg ciąży to marne szanse że sama znajdę i że często znajduje się własny puls a nie dzidzi, ale powiedziała że jest to bezpieczne więc ja sobie kupiłam :P tylko ze ja trochę pojechałam w kosmos bo kupiłam taki z pomiarem, głównie dlatego że dla mnie owinięcie pępowiną przed porodem to jakaś mi w głowie siedzi i chciałabym sprawdzać czy serducho dzidzi nie zwalnia... no i odróżnię swój od dzidzi bez problemu :) eh mam nadzieje że mnie to uspokoi a nie będzie schizować bo to różnie bywa. Można nie znaleźć a wszystko jest git :)

Maks - ur 08.09.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Eh jedna strona mi umknęła :P

A ja właśnie słyszałam że dopiero usg + pappa daje pełen obraz sytuacji, zobaczymy czy coś wyjdzie z tego mojego pappa...

Co do detektora to wyśmiała mnie trochę :P bo powiedziała że w tym tyg ciąży to marne szanse że sama znajdę i że często znajduje się własny puls a nie dzidzi, ale powiedziała że jest to bezpieczne więc ja sobie kupiłam :P tylko ze ja trochę pojechałam w kosmos bo kupiłam taki z pomiarem, głównie dlatego że dla mnie owinięcie pępowiną przed porodem to jakaś mi w głowie siedzi i chciałabym sprawdzać czy serducho dzidzi nie zwalnia... no i odróżnię swój od dzidzi bez problemu :) eh mam nadzieje że mnie to uspokoi a nie będzie schizować bo to różnie bywa. Można nie znaleźć a wszystko jest git :)

A mówiła Ci może od którego tyg taki detektor łapie dzidzię?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A mówiła Ci może od którego tyg taki detektor łapie dzidzię?
    Powiedziała że od 20tc, choć w specyfikacji wielu które oglądałam jest że od 12tc (ale nie we wszystkich). Ja tak czy siak bym kupiła, więc wypróbuję i dam wam znać :) tylko niech przyjdzie szybko :D

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM a jaki kupilas?

• eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    EM a jaki kupilas?
    Tylko proszę się ze mnie nie śmiać, że taki drogi :P to jest taki mój wczesny prezent urodzinowy :P
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-zel-baterie-fv-i5095751484.html

Maks - ur 08.09.2015
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:
    A ja muszę się wyżalić:D byłam dzisiaj na drugich prenatalnych tym razem darmowych NFZ
    I tak mi lekarka podniosła ciśnienie, że normalnie nie wie jak to zrobiłam że nie wyłam tam jak małe dziecko.
    Nie chciała mi dać L4, ale ze nie jest moją lekarz prowadzącą to łaskawie wypisała mi do wizyty u mojej lekarki.
    Ale to na usg dosłowny kosmos: nie chciała zgodzić się żeby mąż był przy usg dosłownie nawrzeszczała na mnie że facetów nie ma prawa być przy tym badaniu bo jak badanie przez pochwe to opcji nie ma, chyba ze uda się przez brzuch to może się zgodzi, mi już łzy w oczach bo mąż specjalnie ubłagał w pracy dzień wolny żeby wreszcie zobaczyć fasolkę.
    podczas badania tłumaczy mi tak, kość nosowa jest, przezierność 1,4 czyli wszystko dobrze ale proszę się nie cieszyć bo to później i tak może wyjść że Down może być mimo że teraz nie widać, serce mi stanęło, sprawdza głowę i mówi że mózg prawidłowo ale to też rozwija się do 20 tygodnia i nie wiadomo czy się dobrze rozwinie mimo ze teraz jest dobrze, Norzeszzzzz KUR......., jak można takie rzeczy gadać kobiecie w ciąży , ja rozumiem że nie ma co słodzić ale gadać z wielkim fochem i jak do psa takie teksty to też chyba nie na miejscu .... i na koniec z łaską zapytała się o nazwisko mojego męża żeby go zaprosić i pokazała przez minute jak dziecko wygląda.
    Na koniec zapytała się czy test pappa chce robic bo ona da skierowanie do przychodni (jej prywatnie) jak odmówiłam to foch i do widzenia ( tonem takim że pies by z podkulonym ogonem zwiewał od niej przez kilometr ) :D to jest właśnie traktowanie pacjentów na NFZ bo jak byłam wcześniej prywatnie u innego to az z gabinetu wychodzić się nie chciało , sorki za długi esej ale musiałam komuś się wyżalić
    Proponuję szybki skok nan znanylekarz.pl i napisanie tej lekarce odpowiedniej opinii.

aldonaa lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też detektor kusił, ale postanowiłam, że będę twarda i nie kupuję. To jednak nie na moje nerwy, jakbym kiedyś nie znalazła to nie sądzę żebym umiała sobie tak do końca wytłumaczyć, ze to wina sprzętu czy braku moich umiejętności.
    Poza tym nie do końca wierzę w to, że to takie całkiem obojętne... w końcu z jednej strony się uczula żeby nie słuchać serduszka u lekarza za często, a to przecież podobnie działa... Chyba jestem za duża panikara i profilaktycznie wole nie ryzykować. :P

agniesja lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mnie też detektor kusił, ale postanowiłam, że będę twarda i nie kupuję. To jednak nie na moje nerwy, jakbym kiedyś nie znalazła to nie sądzę żebym umiała sobie tak do końca wytłumaczyć, ze to wina sprzętu czy braku moich umiejętności.
    Poza tym nie do końca wierzę w to, że to takie całkiem obojętne... w końcu z jednej strony się uczula żeby nie słuchać serduszka u lekarza za często, a to przecież podobnie działa... Chyba jestem za duża panikara i profilaktycznie wole nie ryzykować. :P
    Też właśnie miałam i trochę dalej mam te same wątpliwości, ale myślę że z tym słuchaniem to chodzi o słuchanie do jakieś wielkości dzidzi im dzidzia większa bym bardziej obojętne. Tak czy siak dlatego lekarki pytałam mimo że w internecie się naczytałam że nie są one szkodliwe no i potwierdziła. Ale :D podziwiam twoją decyzję i zdecydowanie jest bardziej rozsądna niż moja :D Tego się trzymaj!!!

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ