Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, współczuje Wam problemów zdrowotnych, ja odkąd jestem w ciąży (odpukać) jestem okazem zdrowia, żadnych przeziębień, infekcji, nic. Oby tak dalej
ale że równowaga musi być zachowana, to odkąd skończyły mi się tabletki na wymioty, jakiś tydzień temu moje mdłości i wymioty wróciły mam wrażenie ze zdwojoną siłą. Dziś mam wizytę i mam nadzieję że lekarz znów mi je przepisze. Trzymajcie kciuki za moją wizytę o 12, bo już miesiąc nie widziałam mojego robaczka i wiecie jak jest, martwię się po prostu czy jest wszystko ok. Miłego dzionka
-
nick nieaktualny
-
Staraczko ja chodzę i prywatnie i na Nfz, prywatnie mam usg co wizytę, a na NFZ mimo że jestem w 13 tygodniu nie miałam jeszcze ani jednego usg, a byłam już 3 razy, dzis na szczęście mam prywatną wizytęStaraczka23 wrote:Jest ktoś kto jest obeznany w temacie usg na NFZ? Podobno w całej ciąży usg nie jest robione na kazdej wizycie tylko w konkretnych tygodniach
Dziewczyny dzięki za wsparcie, jesteście kochane
-
USG co do zasady na NFZ robione jest jedynie 3-4 razy przez całą ciążę, takie sa medyczne założenia, ze tyle powinno wystarczyć do jej prawidłowego przeprowadzenia...
faktycznie sa one robione w konkretnych tygodniach ciąży- nie jestem w stanie teraz wymienić dokładnie kiedy...
Chociaż ja trafisz na dobrego lekarza powinien bez problemu zrobić je częściej, tyle ze chyba wtedy robi je mniej 'oficjalnie'
-
nick nieaktualnyCiekawe jak u mnie bedzie, mialam 2 wizyty i bylo usg i zdjęcie dostalam, jedyne co pytalam czy z kazdej wizyty bedzie zdjęcie mowil ze nie, ale jak wizyte mamy co miesiąc na NFZ lub częściej ewentualnie rzadziej i wizyta bez usg to co na samolot tylko bierze? Chyba w ciąży juz samolot odpada
-
nick nieaktualny
-
Tak mnie tylko babka na Nfz bada czy macica się powiększa i tyle. Dobrze że mam drugiego lekarza prywatnie bo bym osiwiała. Dobra zbieram się, trzymajcie kciukiStaraczka23 wrote:Ciekawe jak u mnie bedzie, mialam 2 wizyty i bylo usg i zdjęcie dostalam, jedyne co pytalam czy z kazdej wizyty bedzie zdjęcie mowil ze nie, ale jak wizyte mamy co miesiąc na NFZ lub częściej ewentualnie rzadziej i wizyta bez usg to co na samolot tylko bierze? Chyba w ciąży juz samolot odpada
-
Placki ziemniaczane z piekarnika-bez tluszczu=zdrowiej:)
Kochane z innej beczki...
Od paru dni czuje ból w gornej szczece,nie jest to ból zeba ,ani ból który moge dokladniej zlokalizować.Najbardziej boli przy kichaniu,czy w nocy...moze ktoraś miała podobny problem?Nie mam zadnej opuchlizny...
-
Kasig powodzenia na wizycie

Anula1990 może to też zatoki, tylko te przynosowe...
Współczuję Wam przeziębień, mnie na razie na szczęście wszystkie infekcje omijają.
U mnie obiady na słodko odpadają, jakoś w ciąży takie obiady mi nie pasują. W ogóle nie jem za bardzo słodyczy, bo mam po nich zgagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:20
-
Troszkę poszperałam, ale udało się

Tu macie Kochane wszystko wskazane w jakich okresach ciąży przeprowadzane są na NFZ dane badania:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20120001100
A u mnie dziś na obiadek ziemniaczki z koperkiem, sadzone i zsiadłe mleko
Taka zachciewajka
-
Ja bym jakąś dobrą zupę zjadła, ale nie chce mi się gotować, na razie jestem okropnie zmęczona po tych dwóch miesiącach leżenia i ciężko mi cokolwiek konkretniejszego robić.Anitka201 wrote:A co u Was dzisiaj na obiad? Bo ja planuję naleśniki na słodko

Mam też zamrożoną rybę, ale jakoś nie mam ochoty. Obiadów na słodko nie lubię... Sama nie wiem, na razie dopiero drugie śniadanie planuję, obiad u mnie jest tradycyjnie późno, dopiero jak mąż wróci z pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:34
-
Wonderland wrote:Kasig powodzenia na wizycie

Anula1990 może to też zatoki, tylko te przynosowe...
Współczuję Wam przeziębień, mnie na razie na szczęście wszystkie infekcje omijają.
U mnie obiady na słodko odpadają, jakoś w ciąży takie obiady mi nie pasują. W ogóle nie jem za bardzo słodyczy, bo mam po nich zgagę.
Hmmm dziekuje za odpowiedz,chyba wybiore sie do dentysty na konsultacje...
Swoja droga zazdroszcze Wam tych slodkosci na obiad,ja niestety musze uwazac na wszystko o jem-wykryto u mnie cukrzyce ciążową...ale przemecze sie bo wiem ze nagroda na końcu tej drogi bedzie najpiękniejsza

-
anula1990 wrote:Hmmm dziekuje za odpowiedz,chyba wybiore sie do dentysty na konsultacje...
Swoja droga zazdroszcze Wam tych slodkosci na obiad,ja niestety musze uwazac na wszystko o jem-wykryto u mnie cukrzyce ciążową...ale przemecze sie bo wiem ze nagroda na końcu tej drogi bedzie najpiękniejsza
Masz rację, chyba najlepiej,jak dentysta na to zerknie. Wtedy będziesz wiedziała czy to ząb, czy jednak szukać czegoś innego.
anula1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

ciekawe czy to zjem...znow zaryzykowam i umylam zeby elmexem..nie skonczylo sie to zbyt dobrze...znow wracam do pasty dla dzieci