SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, współczuje Wam problemów zdrowotnych, ja odkąd jestem w ciąży (odpukać) jestem okazem zdrowia, żadnych przeziębień, infekcji, nic. Oby tak dalej :) ale że równowaga musi być zachowana, to odkąd skończyły mi się tabletki na wymioty, jakiś tydzień temu moje mdłości i wymioty wróciły mam wrażenie ze zdwojoną siłą. Dziś mam wizytę i mam nadzieję że lekarz znów mi je przepisze. Trzymajcie kciuki za moją wizytę o 12, bo już miesiąc nie widziałam mojego robaczka i wiecie jak jest, martwię się po prostu czy jest wszystko ok. Miłego dzionka :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq trzymam kciuki, zobaczysz maleństwo na pewno zdrowo rośnie =))

kasig lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig, będzie dobrze! Ja swojego bąbelka widziałam 8 dni temu, a zobaczę dopiero za 12 dni na genetycznych ... jakoś musimy przeczekać, ale stresik wiadomo jest, i będzie, trzeba się przyzwyczaić :)
    Powodzenia!

kasig lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ktoś kto jest obeznany w temacie usg na NFZ? Podobno w całej ciąży usg nie jest robione na kazdej wizycie tylko w konkretnych tygodniach

• bento Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig również trzymam kciuki.

kasig lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jest ktoś kto jest obeznany w temacie usg na NFZ? Podobno w całej ciąży usg nie jest robione na kazdej wizycie tylko w konkretnych tygodniach
    Staraczko ja chodzę i prywatnie i na Nfz, prywatnie mam usg co wizytę, a na NFZ mimo że jestem w 13 tygodniu nie miałam jeszcze ani jednego usg, a byłam już 3 razy, dzis na szczęście mam prywatną wizytę

Dziewczyny dzięki za wsparcie, jesteście kochane :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG co do zasady na NFZ robione jest jedynie 3-4 razy przez całą ciążę, takie sa medyczne założenia, ze tyle powinno wystarczyć do jej prawidłowego przeprowadzenia...
    faktycznie sa one robione w konkretnych tygodniach ciąży- nie jestem w stanie teraz wymienić dokładnie kiedy...
    Chociaż ja trafisz na dobrego lekarza powinien bez problemu zrobić je częściej, tyle ze chyba wtedy robi je mniej 'oficjalnie' =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja chodzę też na NFZ i usg mam na każdej wizycie. Ale to chyba zależy od lekarza.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Was dzisiaj na obiad? Bo ja planuję naleśniki na słodko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie bedzie, mialam 2 wizyty i bylo usg i zdjęcie dostalam, jedyne co pytalam czy z kazdej wizyty bedzie zdjęcie mowil ze nie, ale jak wizyte mamy co miesiąc na NFZ lub częściej ewentualnie rzadziej i wizyta bez usg to co na samolot tylko bierze? Chyba w ciąży juz samolot odpada

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja dzisiaj pomidorowa robie :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ciekawe jak u mnie bedzie, mialam 2 wizyty i bylo usg i zdjęcie dostalam, jedyne co pytalam czy z kazdej wizyty bedzie zdjęcie mowil ze nie, ale jak wizyte mamy co miesiąc na NFZ lub częściej ewentualnie rzadziej i wizyta bez usg to co na samolot tylko bierze? Chyba w ciąży juz samolot odpada
    Tak mnie tylko babka na Nfz bada czy macica się powiększa i tyle. Dobrze że mam drugiego lekarza prywatnie bo bym osiwiała. Dobra zbieram się, trzymajcie kciuki

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki ziemniaczane z piekarnika-bez tluszczu=zdrowiej:)

Kochane z innej beczki...
    Od paru dni czuje ból w gornej szczece,nie jest to ból zeba ,ani ból który moge dokladniej zlokalizować.Najbardziej boli przy kichaniu,czy w nocy...moze ktoraś miała podobny problem?Nie mam zadnej opuchlizny...

74disg18xt1q3yyo.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig powodzenia na wizycie :)

Anula1990 może to też zatoki, tylko te przynosowe...

Współczuję Wam przeziębień, mnie na razie na szczęście wszystkie infekcje omijają.

U mnie obiady na słodko odpadają, jakoś w ciąży takie obiady mi nie pasują. W ogóle nie jem za bardzo słodyczy, bo mam po nich zgagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:20

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę poszperałam, ale udało się :)
    Tu macie Kochane wszystko wskazane w jakich okresach ciąży przeprowadzane są na NFZ dane badania:

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20120001100

A u mnie dziś na obiadek ziemniaczki z koperkiem, sadzone i zsiadłe mleko :)
    Taka zachciewajka :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja bym jakąś dobrą zupę zjadła, ale nie chce mi się gotować, na razie jestem okropnie zmęczona po tych dwóch miesiącach leżenia i ciężko mi cokolwiek konkretniejszego robić.
    Mam też zamrożoną rybę, ale jakoś nie mam ochoty. Obiadów na słodko nie lubię... Sama nie wiem, na razie dopiero drugie śniadanie planuję, obiad u mnie jest tradycyjnie późno, dopiero jak mąż wróci z pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:34

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:12

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Kasig powodzenia na wizycie :)

Anula1990 może to też zatoki, tylko te przynosowe...

Współczuję Wam przeziębień, mnie na razie na szczęście wszystkie infekcje omijają.

U mnie obiady na słodko odpadają, jakoś w ciąży takie obiady mi nie pasują. W ogóle nie jem za bardzo słodyczy, bo mam po nich zgagę.

Hmmm dziekuje za odpowiedz,chyba wybiore sie do dentysty na konsultacje...

Swoja droga zazdroszcze Wam tych slodkosci na obiad,ja niestety musze uwazac na wszystko o jem-wykryto u mnie cukrzyce ciążową...ale przemecze sie bo wiem ze nagroda na końcu tej drogi bedzie najpiękniejsza :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hmmm dziekuje za odpowiedz,chyba wybiore sie do dentysty na konsultacje...

Swoja droga zazdroszcze Wam tych slodkosci na obiad,ja niestety musze uwazac na wszystko o jem-wykryto u mnie cukrzyce ciążową...ale przemecze sie bo wiem ze nagroda na końcu tej drogi bedzie najpiękniejsza :)

Masz rację, chyba najlepiej,jak dentysta na to zerknie. Wtedy będziesz wiedziała czy to ząb, czy jednak szukać czegoś innego.

anula1990 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobie jajka sadzone i mizerie ;) ciekawe czy to zjem...znow zaryzykowam i umylam zeby elmexem..nie skonczylo sie to zbyt dobrze...znow wracam do pasty dla dzieci ;)

Wonderland lubi tę wiadomość

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ