SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Z tego co wiem ZUS ma 30 dni od daty kiedy dostanie zwolnienie. Ale u mnie jest teraz ten przełom, że płacił jeszcze pracodawca, zwolnienia były przedłużane i w końcu zupełnie nie wiem od kiedy mogę liczyć te 30 dni.
    o kurcze to dostane teraz za miesiac ?
    No to nie wesolo! ;/

Fete mozna, ale tylko z mleka pasterowanego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:53

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:29

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuuj staraczka co to za opisy... Jak mozna je przeplatac z opowieściami o obiedzie bleeeee ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja z nim wychodze bo to york to normalnie tylko luzem nie biega, to tez pierwszy raz sie zdarzylo ja sie wystraszyłam ze to gruczolak jakis bo psy tak maja ze trzeba wyciskac jak pryszcza fuj, wet mowil zeby mu tez przyciac wlosy na zadzie, ja sie ciesze ze przez forum jestem doinformowana o tym ze np zmieniajac kuwete trzeba rekawiczki i tak w rekawiczkach go kapalam.
    Nancy co on jadl hm moja salatke z tunczyka ale teraz ni chu chu zadnego dokarmiania bo on nawet pączków nie moze w tamtym roku smecte na biegunke dostal bo robil gdzie popadlo po kawalku pączka.

Ktoś mi podpowie jak zrobić wpis do pamiętnika?

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Fuuuuj staraczka co to za opisy... Jak mozna je przeplatac z opowieściami o obiedzie bleeeee ;)
    Hehe biorąc pod uwage dziewczyny z mdlosciami to wspomoglam :D

Carolline lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 mój pies też miał wyciskany ten gruczoł u weta, więc coś o tym wiem...
    Dżuls u mnie plamienia utrzymywały się do 3dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:04

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:12

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny z krwiakami - jak długo mgą się utrzymywać brązowe plamienia?? Mi ten krwiak pękł we wtorek wieczorem, w środę miałam już ciemniejsze plamienia, wczoraj nic, a dziś znów brązowy śluz.
    W moim przypadku tak ze 2 miesiące :P Ale z coraz dłuższymi przerwami i coraz delikatniej, początkowo 2 dni czysto, 2 plamienia, a ostatnio to miałam 10 czysto, dzień plamienia.
    To niestety może długo schodzić, ale to też żadna reguła, u Ciebie może być inaczej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady a ten lekarz jest w przychodni czy w jakims osobnyM miejscu?

Przychodnia ginekologiczna NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:05

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gdyby moj nie byl w pracy to zajal by sie tym przypadkiem :D
    Sterylizacje miala? Moj po kastracji tak nam sikal az panele napuchly w korytarzu i wiesz co na noc spi na smyczy i juz pod siebie nie robi biachowatysta czy jak to sie mowi polecil tak zrobic i działa

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:29

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Przychodnia ginekologiczna NFZ
    Jestem ciekawa jak u mnie to bedzie bo lekarz na nfz ale przyjmuje w bloku na recepcji jest położna, powinno sie robic usg za kazdym razem bo przecież ile przypadków ciąży obumarlej jest :/

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast moules zrobiłam sobie dzisiaj frytki z stekiem z tuńczyka z sosie cytrynowym :) Moules poczekają do poniedziałku, bo mój jak zobaczy ze jem moules to mnie udusi, ostatnio jak byłam w sklepie to spojrzeć nie mogłam bo mówił że takie moules to zaszkodzić moją w ciąży ;/ nie dociera do niego że ja nie chcę ich na surowo jeść tylko ugotować

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki za mna chodzą od kilku dni tylko u mnie w domu raczej ketchupu nie uzywamy a bez wkladki nie zjem :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka przechlapane z tym ZUSem. I brak finansy to też kiepska sprawa. My mamy auto u mechanika już 3 tydzień i musze wybulić kupe kasy bo nie stać nas by teraz kupić nowe. A na leki też majatek wydaje+wizyta troche dużo, ale jak trzeba to trzeba. Ważne by dzidzia była zdrowa.
    Jedno dobre, że mój mąż jakoś znośnie zarabia, więc na rachunki czy jedzenie będzie. Ale juz wszelkie ekscesy, choćby ciuchy czy inne tego typu to już będzie ciężko z jednej pensji. A niestety, Zusu nie interesuje czy się ma, czy nie ma za co żyć, płaci w swoim terminie :( Mam nadzieję, że nie będzie to jeszcze bardzo długo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ten miesiąc taki ciężki bo i u mnie nie za wesoło ale na pewno sie nadrobi :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Zastanawiam się tylko, czy to po prostu goi się to miejsce po tym ostatnim krwiaku, bo gdyby powstawało następne (odpukać) to krew byłaby czerwona...
    Też nie ma żadnej reguły, ja ani przez moment nie miałam czerwonej krwi (choć przez pewien czas było jej dużo, ale takiej prawie czarnej). Tu nie ma nic pewnego, każdy może mieć inaczej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:40

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj ZUS napisał, że sprawa została wyjaśniona i pracowałam na legalu hehe. Śmieszni są oni. Jakieś dokumenty musiałam im poprzywozić żeby udowodnić, że nie zostałam zatrudniona przez kolegę i nie opłaciłam sobie zusu, tylko normalnie tam pracowałam. Najbardziej ich chyba przekonał mój staż, bo łącznie ze stażem 9 miesięcy tam pracowałam. Ciekawe kiedy zapłacą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:12

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ