X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak wieje ze wyszłam z psem i bałam sie ze mi porwie moją sunie kochana :)Oby do wiosnny szło jak najpredzej !:)
    Wczoraj troche sie nastraszyłam myśla ze czekaja mnie badania prenetalne po tych wpisach na forum...duzo rozmawialam z meżem i dzisiaj jakoś wyluzowałam i wiem ,że musi być dobrze i napewno tak bedzie:)
    Miłego i słoneczego dnia wrześniówką życze :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka my to chyba tego samego jeleniogórskiego wirusa mamy. Mnie od dwóch dni tak swędzą w srodku uszy. Nigdzie nie wychodzę, a tak w Starej wieje...Dzisiaj mnie strasznie gardło drapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:43

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy chyba tak heh ja nie wychodzę na dwór dzisiaj zaraz kawę sobie zrobię inke i ciasto zjem sobie.ja na wizytę mam 25 marca :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety słońca w ogólne nie widać... ;(
    Na 14 mam wizytę u endo, ale jak patrze za okno to nosa mi się nie chce wysciubiac z mieszkania ;)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kataryna Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Wczoraj miałam gościa, więc nie mogłam Wam towarzyszyć, ale udało mi się nadrobić ponad 11stron :D

Gratuluję Wam cudownych wyników, zazdroszczę - tak pozytywnie.
    Piękne rzeczy już kompletujecie, ja póki co jakoś nie mam zapału do tego - choć to dziwne. Mam nadzieję że po dzisiejszej wizycie u ginekologa humor mi się poprawi..
    Serce mi okropnie wali ze stresu, wszystko stoi w gardle. U ginekologa nie byłam miesiąc w dodatku zmieniam na innego. Mam nadzieję, że wszystko ok, rośnie i serce nadal bije.. Ehhh. Dam znać wieczorem.

Z innej beczki wszystkim schorowanym i uziemionym mamuśkom przesyłam link do filmu, aby na chwilę oderwały myśli od codziennych trosk :) miłego oglądania :)

http://www.cda.pl/video/18878441/Piecdziesiat-Twarzy-Greya---Fifty-Shades-of-Grey-2015-Napisy-PL

chabasse lubi tę wiadomość

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM a Ty już wiesz, ze będziesz miała dziewczynkę, że widzę spódniczkę ;) ?

Pisałyście wcześniej coś o pazurkach, więc ja od samego początku ciąży nieprzerwalnie robię sobie żele i hybrydę, w ogóle nie śmierdzi w przeciwieństwie do lakierów, więc mi nie przeszkadza ;) A hybrydę nie zmywam acetonem tylko spiłowuję ;)

Dziewczyny Was się NIE DA nadrobić :) Podziwiam, że chce Wam się tyle czasu marnować przed komputerem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:16

• bento Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    U mnie też pochmurno i nieprzyjemnie za oknem. Pisałyście dużo o TSH, mi wyszło 2,6 i lekarz powiedział, że ok. Nawet szczególnie się nad tym nie zastanawiałam, może zrobię jeszcze raz i dodatkowo ft3 i ft4.
    Dziewczyny co radzicie na katar? U mnie utrzymuje się już 2 tygodnie i boję się żeby przypadkiem nie przeszło na zatoki. Mam tylko wodę morską i tego używam.

sRUqp2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    U mnie też pochmurno i nieprzyjemnie za oknem. Pisałyście dużo o TSH, mi wyszło 2,6 i lekarz powiedział, że ok. Nawet szczególnie się nad tym nie zastanawiałam, może zrobię jeszcze raz i dodatkowo ft3 i ft4.
    Dziewczyny co radzicie na katar? U mnie utrzymuje się już 2 tygodnie i boję się żeby przypadkiem nie przeszło na zatoki. Mam tylko wodę morską i tego używam.
    Mam podobnie z tym katarem niestety roztwor z soli pomaga chwilowo...juz nie wiem co poradzic nie bylam u lekarza bo ostatnio przepisal mi leki zabronione w ciazy! i jeszcze z usmiechem ze sa wskazane jakby cos z glowa mial ;(

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam spray Prenalen i wodę morska i psikałam na przemian, a poza tym na kaloryfer kładłam mokrą ścierkę pokropioną olejkiem z drzewa herbacianego.
    Wszystko trwało ze dwa razy dłużej niż normalnie, ale w końcu przeszło, teraz czasem jeszcze rano mam lekko gardło wysuszone, ale jakoś z czasem się rozkręcam.

U mnie dziś taka pogoda masakryczna, można by przespać cały dzień. :( Na razie czekam aż kurier przywiezie żwirek dla kotów, a potem chyba pójdę się zdrzemnąć.

anula1990, ja też biorę lek który jest teoretycznie niewskazany w ciąży - ale lekarz zadecydował, że niebranie może być groźniejsze i doprowadzić do poronienia, więc łykam niezależnie od tego co jest na ulotce i dzidziuś rozwija się dobrze. Lekarz potrafi lepiej zadecydować co będzie groźniejsze - czy lek czy choroba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:18

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ihpmtlovb76c_t.jpg

wbafln21urn8_t.jpg

1c28tx7njlh4_t.jpg

g3r839lvlnsg_t.jpg

A to moje łupy dla boba:)

Anitka201, la_lenka, eM, agatka196, Kasiarzynka, kasig, chabasse, adzia, easymum, Lady Savage, 4me, agniesja, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja się obudziłam dalej gardło boli i katar meczy do tego wczoraj przez chwilę ucho mnie bolało ale narazie spokój dziś na uczelnię nie idę jak będzie dobrze to pójdę w czwartek.
    Ja miałam cos podobnego do zapalenia ucha i wystarczyło aby 2 dni stosować olejek kamforowy (na patyczek do uszu) smarowalam w środku uchoi zatykalam wata. Do tego do okola przecieralam ucho slirytusem kamforowym. Kurcze no i przeszło a ból miałam taki ze w nocy nie moglam spać. To mi poleciła lekarka jak do niej zadzwoniłam i farmaceutka też potwierdziła.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ciuszki wszystkie macie ja jeszcze nie kupuje czekam w wakacje zacznę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejecie z zakupami.ja niestety musze przelozyc zakupy na kolejny miesiac. Jak poplace wszystko to jutro juz wyplaty miec nie bede. D teko doszla mi oplata za spoznione praktyki 150 zl. Nic tylko sie pochlastac.

• bento Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba też kupię ten sprey do nosa Prenalen.
    Nancy87 pokaźny zbiór ciuszków :)
    Zmieniam suwaczek w końcu w brzuszku mieszka dziewczynka :) Powiem Wam, że jakoś od początku tak mi się wydawało i przeczucia potwierdziły się.
    Pomimo, że nie przepadam za różowym kolorem to jak przeglądam strony z ciuszkami dla dziewczynek w takim pudrowym odcieniu to jestem zachwycona :) :)
    Tak swoją drogą, ale będzie zaskoczenie jak jednak okaże się, że to chłopak.

agniesja lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdublowało się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:26

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ile masz juz ciuszków... prześliczne =)
    Az się nie mogę doczekać następnego tygodnia kiedy bedziemy mieli badania ... założyłam sobie, ze ciuszki będę kupować dopiero jak dowiem się co będzie ... ale jak tak patrzę na te Wasze ubranka to ciezko mi się powstrzymać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wiem jak jest ciężko się powstrzymać. Powiem Wam, że nieraz jak jest okazja, to ciężko przejść obojętnie. W niedzielę moja mama kupiła dzidziusiowi trzy koszulki i śpiochy, wszystko w super stanie i zapłaciła 7 zł, a dobre jakościowo (firma next i marks&spencer).

Luna1 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka masz racje co do lekarzy ale mój rodzinny zalecił mi branie glucopage XR1000 na poczatku ciąży! Jak ginekologi o tym powiedziałam to włosy mu staneły do góry! A moja diabetolog zbladła dosłownie...wiec taki lekarz a pytałam go 3 razy jak ulotke przeczytałam ze zakazane,bo pomyslalam lekarz wie lepiej.Na szczescie z dzidzia wszystko ok bo to była bardzo wczesna ciaza jeszcze...

74disg18xt1q3yyo.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu gardła to polecam płukanie gardls roztworem z szałwi i wody (2 łyżeczki szałwi pół szklanki wody) i tabletki prenalen na gardło. To mnie wyleczylo. Na katar i zatoki robiłam inhalacje łyżka soli, łyżeczka sody zalane wrzątkiem i do tego kilka kropli olejku olbas. I tak kilka minut pod recznikiem tych inhalacji. Matko to tak stawia na nogi :-) dzięki temu w miarę przespalam noc :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Szalejecie z zakupami.ja niestety musze przelozyc zakupy na kolejny miesiac. Jak poplace wszystko to jutro juz wyplaty miec nie bede. D teko doszla mi oplata za spoznione praktyki 150 zl. Nic tylko sie pochlastac.
    Ja tam nadal czekam kiedy ZUS się zlituje.
    Trochę mnie to koszty ciazowo-chorobowe z ostatnich czasów przerażają, ale co tam. Ze wszystkim dam rade. Najgorsze jest to, że musimy zrobić remont sypialni, wywalić obecne i kupić nowe meble plus zamówić szafę do drugiego pokoju. Chciałabym żeby to było jak najszybciej, żebym miała czas poukładać sobie wszystko zanim brzuch wyskoczy i będzie mi ciężko. Tyle, że finansowo to się nie zapowiada żeby to się udało w niedługim czasie. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ