X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie ten mój kurier? Głowa mnie boli, chyba przez tą szaloną pogodę, chciałam się zdrzemnac, a tu nie mogę, bo kuriera jak nie było tak nie ma.

Co u Was dziś na obiad? Mi sie znowu chce barszczu ukraińskiego, jakąś obsesje z tym mam. Ale rozsądek podpowiada, że zamrozone gołąbki na mnie czekają. Nie wiem co wygra :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No i gdzie ten mój kurier? Głowa mnie boli, chyba przez tą szaloną pogodę, chciałam się zdrzemnac, a tu nie mogę, bo kuriera jak nie było tak nie ma.

Co u Was dziś na obiad? Mi sie znowu chce barszczu ukraińskiego, jakąś obsesje z tym mam. Ale rozsądek podpowiada, że zamrozone gołąbki na mnie czekają. Nie wiem co wygra :P

No właśnie gotuje :P barszcz ukraiński :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dobre. To chyba i ja swój wstawię. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A mi farmaceutka i moj ginekolog powiedzial, ze kamfora jest ok bo tez mialam problem z uchem- i badz tu madry :/
    U mnie to samo. Nawet siedziałam na necie i szukałam jakie są skutki uboczne i się nie doszukalam żadnej informacji.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No właśnie gotuje :P barszcz ukraiński :P
    Ja wczoraj jadłam :-) mamcia mi podała :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fileciki z mintaja, ziemniaczki i sałatka ... powtórka z poprzedniej z kapusta peknska, pomidorkiem i ogórkiem, cała mąż zabrał do pracy i nie zaspokoilam zachcianki =)

Tylko jeszcze trzeba iść do lekarza, kupić po drodze warzywka i to wszystko zrobić... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie opchałam ziemniakami okraszonymi smazona cebulka i do tego maślanka. Jakie to dobre było. A w lodowce mam golabki bo mnie wzielo w weekend i jakos mi ochota przeszla.

Ja jutro mam prenatalne. Ktos ma w tym dniu badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gulasz wczorajszy .

Nie mam sił , dzisiaj zaatakował mnie jakiś średni pies jak byłam na spacerze ze swoim , wiedziałam że to się źle skończy bo tak przeczuwałam , wzięłam swojego na ręce i szłam w stronę klatki a tamten przyspieszyl , kurier stał pod klatką i jak weszłam to wpuścił tamtego takich palpitacji dostałam myślałam że zemdleje , kurier myślał że to mój pies ale go przegnał z klatki , i tego właśnie obawiam się na wiosnę i lato spacery z psem ;/

Zaczął padać deszcz ze śniegiem

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki wstręt do ziemniaków i wszelkich obiadowych dodatków typu ryż kasza itp aż mnie cofa jak sobie o tym myślę.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    A ja sie opchałam ziemniakami okraszonymi smazona cebulka i do tego maślanka. Jakie to dobre było. A w lodowce mam golabki bo mnie wzielo w weekend i jakos mi ochota przeszla.

Ja jutro mam prenatalne. Ktos ma w tym dniu badania?
    Ja dzisiaj. .. stresik jest :-/

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja mam dzis barszcz ukrinski a na drugie golabki :) jak widac mamy zbyt podobne menu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie :P moja mama wczoraj mi zrobiła wykład na temat muzyki, ja słucham różnej od jakieś muzyki filmowej, po muzykę z anime, czasem disco polo (piosenki z dzieciństwa :P i tego się nie da wyplewić, byłam tym karmiona za młodu i lubię sobie posłuchać czasem starego disco polo) oraz pop francuski, rock i gothic metal, to ostatnie bardzo lubię, i właśnie moja mama wczoraj zadzwoniła kiedy ja słuchałam Nightwish, i wykład jaki mi zrobiła to taki że ja powinnam na okres ciąży odstawić taką muzykę bo nie każda muzyka się nadaje a niektóre wręcz wywołują skurcze. Co o tym myślicie?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Co o tym myślicie?
    Nic, jak coś lubię to słucham.
    Skurcze to by mi mogło wywołać jakbym czegoś nielubianego słuchała na siłę (bo bym się zdenerwowała, że mi gniot leci :P )

Anitka201, 4me, bento lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Was nadrobić, to graniczy z cudem ;)

Po pierwsze gratuluję wczorajszych super wizyt, Anitka kciuki za dzisiaj a Mojzaka za jutro ;)będzie ok!
    Ja sobie odpoczywam w Szklarskiej, mąż na nartach śmiga, a ja czytam, leżę, drzemię, byłam na godzinnym spacerku, co przy tutejszych wzniesieniach równe chyba 2 godzinom na płaskim ;)
    Pogoda od rana śliczna, świeci słoneczko, przez noc nasypało śniegu więc zrobiło się bajkowo. A co najważniejszy pierwszy raz od 10 dni mnie nie muli , ihhhaaa! Życie bez mdłości jest piękne!

Agusia, no jak nic ja też od razu zobaczyłam tą mikro-końcóweczkę i pomyślałam, że chłopak :)
    Nancy, ale masz pokaźną kolekcję, a wszystkie takie słodziutkie. Ja na razie mam smykowy śpiworek, 2 pajacyki i 3 body. Mam za to całe 2 kartony ubranek dla chłopca od roku w górę, po synku szwagierki. Dobrze by było, żeby był u mnie chłopak, bo inaczej córcia będzie śmigać w, co prawda ślicznych, ale chłopięcych ubrankach ;)

Ja na obiad zjem dziś wszystko co w karczmie podadzą, i po raz pierwszy od dawna zjem z mega apetytem. I dobiję goframi z bitą śmietaną, bo mi się śniły ;) same zresztą wiecie, jaka to rozkosz jedzenie jak nie muli i nie odrzuca. Jestem przeszczęśliwa!

Anitka201, agniesja lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Ja na obiad zjem dziś wszystko co w karczmie podadzą, i po raz pierwszy od dawna zjem z mega apetytem. I dobiję goframi z bitą śmietaną, bo mi się śniły ;) same zresztą wiecie, jaka to rozkosz jedzenie jak nie muli i nie odrzuca. Jestem przeszczęśliwa!

W kwestii snu XD mi się śniło, że haftuję różowego jednorożca, wstałam, włosy potargane, ciemno i do Rafała który wstał do pracy, mówię: Muszę wyhaftować różowego jednorożca :P Jak tylko wstałam znalazłam haft jednorożca :P przygotowałam materiał i różowe nitki :P i od jutra zacznę dzieło. Mój się śmiał że to Zuzia nasza daje mi znać jaki obrazek chce mieć u siebie w pokoju.

easymum lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że w niektórych sytuacjach w ciąży nasi mężowie muszą patrzeć na nas, jak na nieźle szurnięte ;)

Lady Savage, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Tak sobie myślę, że w niektórych sytuacjach w ciąży nasi mężowie muszą patrzeć na nas, jak na nieźle szurnięte ;)

XD dokładnie, wyobrażam sobie jak musiałam wyglądać, jak ta księżniczka Anna z Krainy Lodu, mówiąca zaspanym głosem: muszę wyhaftować różowego jednorożca po czym przytulić się do poduchy i spać dalej XD szkoda że nie widziałam jego miny XD

easymum lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak by te forum czytali to juz wogole

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od endo... ogólnie stwierdziła, ze wszystko jest dobrze i to zwiększenie TSH w ciąży jest rzeczą normalną, ale musimy je zbić... zwiększenie dawki euthyroxu do 100 i kolejne badania za miesiąc =)

A poza tematem... jaka dziś jest dziwna pogoda... wychodząc świeciło słońce, a jak wracalam padal śnieg =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ