X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie ten mój kurier? Głowa mnie boli, chyba przez tą szaloną pogodę, chciałam się zdrzemnac, a tu nie mogę, bo kuriera jak nie było tak nie ma.

Co u Was dziś na obiad? Mi sie znowu chce barszczu ukraińskiego, jakąś obsesje z tym mam. Ale rozsądek podpowiada, że zamrozone gołąbki na mnie czekają. Nie wiem co wygra :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No i gdzie ten mój kurier? Głowa mnie boli, chyba przez tą szaloną pogodę, chciałam się zdrzemnac, a tu nie mogę, bo kuriera jak nie było tak nie ma.

Co u Was dziś na obiad? Mi sie znowu chce barszczu ukraińskiego, jakąś obsesje z tym mam. Ale rozsądek podpowiada, że zamrozone gołąbki na mnie czekają. Nie wiem co wygra :P

No właśnie gotuje :P barszcz ukraiński :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dobre. To chyba i ja swój wstawię. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A mi farmaceutka i moj ginekolog powiedzial, ze kamfora jest ok bo tez mialam problem z uchem- i badz tu madry :/
    U mnie to samo. Nawet siedziałam na necie i szukałam jakie są skutki uboczne i się nie doszukalam żadnej informacji.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No właśnie gotuje :P barszcz ukraiński :P
    Ja wczoraj jadłam :-) mamcia mi podała :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fileciki z mintaja, ziemniaczki i sałatka ... powtórka z poprzedniej z kapusta peknska, pomidorkiem i ogórkiem, cała mąż zabrał do pracy i nie zaspokoilam zachcianki =)

Tylko jeszcze trzeba iść do lekarza, kupić po drodze warzywka i to wszystko zrobić... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie opchałam ziemniakami okraszonymi smazona cebulka i do tego maślanka. Jakie to dobre było. A w lodowce mam golabki bo mnie wzielo w weekend i jakos mi ochota przeszla.

Ja jutro mam prenatalne. Ktos ma w tym dniu badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gulasz wczorajszy .

Nie mam sił , dzisiaj zaatakował mnie jakiś średni pies jak byłam na spacerze ze swoim , wiedziałam że to się źle skończy bo tak przeczuwałam , wzięłam swojego na ręce i szłam w stronę klatki a tamten przyspieszyl , kurier stał pod klatką i jak weszłam to wpuścił tamtego takich palpitacji dostałam myślałam że zemdleje , kurier myślał że to mój pies ale go przegnał z klatki , i tego właśnie obawiam się na wiosnę i lato spacery z psem ;/

Zaczął padać deszcz ze śniegiem

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki wstręt do ziemniaków i wszelkich obiadowych dodatków typu ryż kasza itp aż mnie cofa jak sobie o tym myślę.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    A ja sie opchałam ziemniakami okraszonymi smazona cebulka i do tego maślanka. Jakie to dobre było. A w lodowce mam golabki bo mnie wzielo w weekend i jakos mi ochota przeszla.

Ja jutro mam prenatalne. Ktos ma w tym dniu badania?
    Ja dzisiaj. .. stresik jest :-/

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja mam dzis barszcz ukrinski a na drugie golabki :) jak widac mamy zbyt podobne menu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie :P moja mama wczoraj mi zrobiła wykład na temat muzyki, ja słucham różnej od jakieś muzyki filmowej, po muzykę z anime, czasem disco polo (piosenki z dzieciństwa :P i tego się nie da wyplewić, byłam tym karmiona za młodu i lubię sobie posłuchać czasem starego disco polo) oraz pop francuski, rock i gothic metal, to ostatnie bardzo lubię, i właśnie moja mama wczoraj zadzwoniła kiedy ja słuchałam Nightwish, i wykład jaki mi zrobiła to taki że ja powinnam na okres ciąży odstawić taką muzykę bo nie każda muzyka się nadaje a niektóre wręcz wywołują skurcze. Co o tym myślicie?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Co o tym myślicie?
    Nic, jak coś lubię to słucham.
    Skurcze to by mi mogło wywołać jakbym czegoś nielubianego słuchała na siłę (bo bym się zdenerwowała, że mi gniot leci :P )

Anitka201, 4me, bento lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Was nadrobić, to graniczy z cudem ;)

Po pierwsze gratuluję wczorajszych super wizyt, Anitka kciuki za dzisiaj a Mojzaka za jutro ;)będzie ok!
    Ja sobie odpoczywam w Szklarskiej, mąż na nartach śmiga, a ja czytam, leżę, drzemię, byłam na godzinnym spacerku, co przy tutejszych wzniesieniach równe chyba 2 godzinom na płaskim ;)
    Pogoda od rana śliczna, świeci słoneczko, przez noc nasypało śniegu więc zrobiło się bajkowo. A co najważniejszy pierwszy raz od 10 dni mnie nie muli , ihhhaaa! Życie bez mdłości jest piękne!

Agusia, no jak nic ja też od razu zobaczyłam tą mikro-końcóweczkę i pomyślałam, że chłopak :)
    Nancy, ale masz pokaźną kolekcję, a wszystkie takie słodziutkie. Ja na razie mam smykowy śpiworek, 2 pajacyki i 3 body. Mam za to całe 2 kartony ubranek dla chłopca od roku w górę, po synku szwagierki. Dobrze by było, żeby był u mnie chłopak, bo inaczej córcia będzie śmigać w, co prawda ślicznych, ale chłopięcych ubrankach ;)

Ja na obiad zjem dziś wszystko co w karczmie podadzą, i po raz pierwszy od dawna zjem z mega apetytem. I dobiję goframi z bitą śmietaną, bo mi się śniły ;) same zresztą wiecie, jaka to rozkosz jedzenie jak nie muli i nie odrzuca. Jestem przeszczęśliwa!

Anitka201, agniesja lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Ja na obiad zjem dziś wszystko co w karczmie podadzą, i po raz pierwszy od dawna zjem z mega apetytem. I dobiję goframi z bitą śmietaną, bo mi się śniły ;) same zresztą wiecie, jaka to rozkosz jedzenie jak nie muli i nie odrzuca. Jestem przeszczęśliwa!

W kwestii snu XD mi się śniło, że haftuję różowego jednorożca, wstałam, włosy potargane, ciemno i do Rafała który wstał do pracy, mówię: Muszę wyhaftować różowego jednorożca :P Jak tylko wstałam znalazłam haft jednorożca :P przygotowałam materiał i różowe nitki :P i od jutra zacznę dzieło. Mój się śmiał że to Zuzia nasza daje mi znać jaki obrazek chce mieć u siebie w pokoju.

easymum lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że w niektórych sytuacjach w ciąży nasi mężowie muszą patrzeć na nas, jak na nieźle szurnięte ;)

Lady Savage, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Tak sobie myślę, że w niektórych sytuacjach w ciąży nasi mężowie muszą patrzeć na nas, jak na nieźle szurnięte ;)

XD dokładnie, wyobrażam sobie jak musiałam wyglądać, jak ta księżniczka Anna z Krainy Lodu, mówiąca zaspanym głosem: muszę wyhaftować różowego jednorożca po czym przytulić się do poduchy i spać dalej XD szkoda że nie widziałam jego miny XD

easymum lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak by te forum czytali to juz wogole

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od endo... ogólnie stwierdziła, ze wszystko jest dobrze i to zwiększenie TSH w ciąży jest rzeczą normalną, ale musimy je zbić... zwiększenie dawki euthyroxu do 100 i kolejne badania za miesiąc =)

A poza tematem... jaka dziś jest dziwna pogoda... wychodząc świeciło słońce, a jak wracalam padal śnieg =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ