Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i gdzie ten mój kurier? Głowa mnie boli, chyba przez tą szaloną pogodę, chciałam się zdrzemnac, a tu nie mogę, bo kuriera jak nie było tak nie ma.
Co u Was dziś na obiad? Mi sie znowu chce barszczu ukraińskiego, jakąś obsesje z tym mam. Ale rozsądek podpowiada, że zamrozone gołąbki na mnie czekają. Nie wiem co wygra
-
la_lenka wrote:No i gdzie ten mój kurier? Głowa mnie boli, chyba przez tą szaloną pogodę, chciałam się zdrzemnac, a tu nie mogę, bo kuriera jak nie było tak nie ma.
Co u Was dziś na obiad? Mi sie znowu chce barszczu ukraińskiego, jakąś obsesje z tym mam. Ale rozsądek podpowiada, że zamrozone gołąbki na mnie czekają. Nie wiem co wygra
No właśnie gotuje
barszcz ukraiński
-
U mnie fileciki z mintaja, ziemniaczki i sałatka ... powtórka z poprzedniej z kapusta peknska, pomidorkiem i ogórkiem, cała mąż zabrał do pracy i nie zaspokoilam zachcianki

Tylko jeszcze trzeba iść do lekarza, kupić po drodze warzywka i to wszystko zrobić...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie gulasz wczorajszy .
Nie mam sił , dzisiaj zaatakował mnie jakiś średni pies jak byłam na spacerze ze swoim , wiedziałam że to się źle skończy bo tak przeczuwałam , wzięłam swojego na ręce i szłam w stronę klatki a tamten przyspieszyl , kurier stał pod klatką i jak weszłam to wpuścił tamtego takich palpitacji dostałam myślałam że zemdleje , kurier myślał że to mój pies ale go przegnał z klatki , i tego właśnie obawiam się na wiosnę i lato spacery z psem ;/
Zaczął padać deszcz ze śniegiem -
Ja dzisiaj. .. stresik jestMozjaka wrote:A ja sie opchałam ziemniakami okraszonymi smazona cebulka i do tego maślanka. Jakie to dobre było. A w lodowce mam golabki bo mnie wzielo w weekend i jakos mi ochota przeszla.
Ja jutro mam prenatalne. Ktos ma w tym dniu badania?
-
A ja mam pytanie
moja mama wczoraj mi zrobiła wykład na temat muzyki, ja słucham różnej od jakieś muzyki filmowej, po muzykę z anime, czasem disco polo (piosenki z dzieciństwa
i tego się nie da wyplewić, byłam tym karmiona za młodu i lubię sobie posłuchać czasem starego disco polo) oraz pop francuski, rock i gothic metal, to ostatnie bardzo lubię, i właśnie moja mama wczoraj zadzwoniła kiedy ja słuchałam Nightwish, i wykład jaki mi zrobiła to taki że ja powinnam na okres ciąży odstawić taką muzykę bo nie każda muzyka się nadaje a niektóre wręcz wywołują skurcze. Co o tym myślicie?
-
No Was nadrobić, to graniczy z cudem

Po pierwsze gratuluję wczorajszych super wizyt, Anitka kciuki za dzisiaj a Mojzaka za jutro ;)będzie ok!
Ja sobie odpoczywam w Szklarskiej, mąż na nartach śmiga, a ja czytam, leżę, drzemię, byłam na godzinnym spacerku, co przy tutejszych wzniesieniach równe chyba 2 godzinom na płaskim
Pogoda od rana śliczna, świeci słoneczko, przez noc nasypało śniegu więc zrobiło się bajkowo. A co najważniejszy pierwszy raz od 10 dni mnie nie muli , ihhhaaa! Życie bez mdłości jest piękne!
Agusia, no jak nic ja też od razu zobaczyłam tą mikro-końcóweczkę i pomyślałam, że chłopak
Nancy, ale masz pokaźną kolekcję, a wszystkie takie słodziutkie. Ja na razie mam smykowy śpiworek, 2 pajacyki i 3 body. Mam za to całe 2 kartony ubranek dla chłopca od roku w górę, po synku szwagierki. Dobrze by było, żeby był u mnie chłopak, bo inaczej córcia będzie śmigać w, co prawda ślicznych, ale chłopięcych ubrankach
Ja na obiad zjem dziś wszystko co w karczmie podadzą, i po raz pierwszy od dawna zjem z mega apetytem. I dobiję goframi z bitą śmietaną, bo mi się śniły
same zresztą wiecie, jaka to rozkosz jedzenie jak nie muli i nie odrzuca. Jestem przeszczęśliwa!
Anitka201, agniesja lubią tę wiadomość

-
easymum wrote:Ja na obiad zjem dziś wszystko co w karczmie podadzą, i po raz pierwszy od dawna zjem z mega apetytem. I dobiję goframi z bitą śmietaną, bo mi się śniły
same zresztą wiecie, jaka to rozkosz jedzenie jak nie muli i nie odrzuca. Jestem przeszczęśliwa!
W kwestii snu
mi się śniło, że haftuję różowego jednorożca, wstałam, włosy potargane, ciemno i do Rafała który wstał do pracy, mówię: Muszę wyhaftować różowego jednorożca
Jak tylko wstałam znalazłam haft jednorożca
przygotowałam materiał i różowe nitki
i od jutra zacznę dzieło. Mój się śmiał że to Zuzia nasza daje mi znać jaki obrazek chce mieć u siebie w pokoju.
easymum lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Tak sobie myślę, że w niektórych sytuacjach w ciąży nasi mężowie muszą patrzeć na nas, jak na nieźle szurnięte

dokładnie, wyobrażam sobie jak musiałam wyglądać, jak ta księżniczka Anna z Krainy Lodu, mówiąca zaspanym głosem: muszę wyhaftować różowego jednorożca po czym przytulić się do poduchy i spać dalej
szkoda że nie widziałam jego miny
easymum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam od endo... ogólnie stwierdziła, ze wszystko jest dobrze i to zwiększenie TSH w ciąży jest rzeczą normalną, ale musimy je zbić... zwiększenie dawki euthyroxu do 100 i kolejne badania za miesiąc

A poza tematem... jaka dziś jest dziwna pogoda... wychodząc świeciło słońce, a jak wracalam padal śnieg
)