X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    eM a Ty już wiesz, ze będziesz miała dziewczynkę, że widzę spódniczkę ;) ?
    No wg prenatalnych prawdopodobnie tak, choć staram się jak już kupuje to kupować coś uniwersalnego :) a te ciuszki znalazłam na olx, używalne ale podjechałam w super stanie nie zniszczone wcale :) no i miałam wziąć tylko te body i ten komplecik, chciałam 5zł taniej a babka powiedziała ze zamiast taniej proponuje gratis :P spódniczkę albo pół pajace no i ta spódniczka taka śliczna jest <3

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    la_lenka masz racje co do lekarzy ale mój rodzinny zalecił mi branie glucopage XR1000 na poczatku ciąży! Jak ginekologi o tym powiedziałam to włosy mu staneły do góry! A moja diabetolog zbladła dosłownie...wiec taki lekarz a pytałam go 3 razy jak ulotke przeczytałam ze zakazane,bo pomyslalam lekarz wie lepiej.Na szczescie z dzidzia wszystko ok bo to była bardzo wczesna ciaza jeszcze...
    A ja Ci powiem, że to wcale niegłupie jest. Ten lek w Polsce jest zakazany w czasie ciąży i u nas lekarze zakazują, ale już zagranica normalnie bierze. Rozmawiałam o tym z moją endokrynolog i ona zalecała raczej odstawić zwłaszcza na początek ciąży i kontrolować cukier itp. ale jeśli będzie nie tak to włączymy. Będę na początku kwietnia na kontroli i wcale nie wykluczam, że znowu zacznę brać (tyle, że ja brałam Siofor).
    Czytałam o tym bardzo dużo, miedzy innymi badania, że Metformina bardzo dobrze wpływa na kobiety mające problemy z cukrem i insuliną, zapobiega nadmiernemu przybieraniu na wadze (zwłaszcza osadzaniu tłuszczu wokół narządów wewnętrznych) i cukrzycy ciążowej. A w niektórych przypadkach (przy PCOS) jest nawet bardzo wskazana, bo właśnie zapobiega poronieniu we wczesnej ciąży. Tak więc wiesz, każda sytuacja ma dwie strony medalu. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja miałam cos podobnego do zapalenia ucha i wystarczyło aby 2 dni stosować olejek kamforowy (na patyczek do uszu) smarowalam w środku uchoi zatykalam wata. Do tego do okola przecieralam ucho slirytusem kamforowym. Kurcze no i przeszło a ból miałam taki ze w nocy nie moglam spać. To mi poleciła lekarka jak do niej zadzwoniłam i farmaceutka też potwierdziła.

A mi moja teściowa która pracuje na laryngologi jako pielęgniarka powiedziała że nie można tego używać w ciąży

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:31

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula z tego się dowiadywalam to byś się musiała cala natrzec olejkiem kamforowym aby ci zaszkodzil. A kilka kropli na dwa dni to raczej nie sądzę :-) no ale nie namawiam. Może antybiotyk jest lepszym rozwiązaniem :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała w ciąży nie brać, bo po Sioforze czułam się okropnie źle, miałam ciągły ból brzucha i biegunki. Ale jak będzie trzeba to dam radę. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:52

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak przed ciąża glucopage działa super na orgranizm,spadek masy ciala,przygotowanie do ciazy itp..to prawda ale w polsce nie stosuje sie lekow doustnych na cukrzyce w czasie ciazy.

Ja przy tym leku przez 2 miesiace brania zrzucilam prawie 15 kg...

74disg18xt1q3yyo.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to, że się w Polsce jeszcze nie stosuje nie oznacza, że robią coś złego, skoro w wielu krajach używa się ich z bardzo dobrymi skutkami. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka tak ale nie wybaczyłabym sobie jakbym zaszkodziła dzidzi...

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:31

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ja też staram się unikać wszystkiego, brać coś tylko jak nie ma innego wyjścia. Ale też nie można od razu panikować jeśli lekarz coś zaleca pomimo tego, co w ulotce napisane - lekarz jednak ma szansę wiedzieć więcej i lepiej ocenić poszczególne ryzyko a korzyści. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny acard w ciąży w teorii też nie jest wskazany, a w moim wypadku najprawdopodobniej konieczny :) moja gin każe mi brać dawkę 75mg a na prenatalnych mówiła że nawet 150! Więc jak lekarz coś zapisuje to trza wierzyć że ewentualne działania niepożądane są mniej ryzykowne niż nie branie leku wcale.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki

Dług milczałam, ponieważ strasznie dobijały mnie mdłości, które juz na szczęście ustąpiły oraz zajęta byłam wybieraniem mieszkania i planami przeprowadzki. Teraz w dodatku jestem chora...Katar, kaszel, zawalone zatoki i tempka...:(

Mam takie pytanko: czy któraś z Was boryka się może z jakąś choroba serca? Mam tu na myśli np. arytmie itp. Pytam, ponieważ ja leczyłam się przed ciążą na dość ostrą arytmię nadkomorową i przed ciążą musiałam odstawić leki, a teraz bardzo często łapie mnie zadyszka i rwie lewa ręka. Nie wiem czy to akurat spowodowane kłopotami z sercem, ale dziś jadę do kardiologa. W piątek mam też badania prenatalne, jak tylko się dowiem co i jak to dam znać :)

Życzę Wam miłego dzionka :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa chętnie się dowiem jak to u ciebie wygląda bo moja młodsza siostra bierze betaloc i tez się martwi jak to będzie z jej ciąża.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    dziewczyny jak jesteście ze śląska i potrzebujecie zrobić badania tarczycowe to jest teraz promocja w ŚLA i pakiet TSH ft3 ft4 jest za 29 zł do zrobienia ;)
    http://sla.pl/aktualnosci/

Moja mama tam pracuje i ja mam badania za darmo :P bo co przyjeżdżam to robi mi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas w Poznaniu dziś pogoda w kratkę, deszcz, śnieg i słońce i tak na zmianę, :) w największej wichurze ze śniegiem musiałam iść na uczelnię, mam nadzieje że się nie zakatarze jak wy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dam znać na pewno :) Ja brałam Bibloc i musiałam odstawić przed ciąża, ponieważ może powodować poronienia. No zobaczymy co się teraz dzieje. Niby taki płytki oddech może w ciąży wystąpić, z tym, że u mnie to nawet jak szybko mówię to występuje.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mi moja teściowa która pracuje na laryngologi jako pielęgniarka powiedziała że nie można tego używać w ciąży
    A mi farmaceutka i moj ginekolog powiedzial, ze kamfora jest ok bo tez mialam problem z uchem- i badz tu madry :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ