Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No wg prenatalnych prawdopodobnie tak, choć staram się jak już kupuje to kupować coś uniwersalnegoKoalka wrote:eM a Ty już wiesz, ze będziesz miała dziewczynkę, że widzę spódniczkę
?
a te ciuszki znalazłam na olx, używalne ale podjechałam w super stanie nie zniszczone wcale
no i miałam wziąć tylko te body i ten komplecik, chciałam 5zł taniej a babka powiedziała ze zamiast taniej proponuje gratis
spódniczkę albo pół pajace no i ta spódniczka taka śliczna jest
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
A ja Ci powiem, że to wcale niegłupie jest. Ten lek w Polsce jest zakazany w czasie ciąży i u nas lekarze zakazują, ale już zagranica normalnie bierze. Rozmawiałam o tym z moją endokrynolog i ona zalecała raczej odstawić zwłaszcza na początek ciąży i kontrolować cukier itp. ale jeśli będzie nie tak to włączymy. Będę na początku kwietnia na kontroli i wcale nie wykluczam, że znowu zacznę brać (tyle, że ja brałam Siofor).anula1990 wrote:la_lenka masz racje co do lekarzy ale mój rodzinny zalecił mi branie glucopage XR1000 na poczatku ciąży! Jak ginekologi o tym powiedziałam to włosy mu staneły do góry! A moja diabetolog zbladła dosłownie...wiec taki lekarz a pytałam go 3 razy jak ulotke przeczytałam ze zakazane,bo pomyslalam lekarz wie lepiej.Na szczescie z dzidzia wszystko ok bo to była bardzo wczesna ciaza jeszcze...
Czytałam o tym bardzo dużo, miedzy innymi badania, że Metformina bardzo dobrze wpływa na kobiety mające problemy z cukrem i insuliną, zapobiega nadmiernemu przybieraniu na wadze (zwłaszcza osadzaniu tłuszczu wokół narządów wewnętrznych) i cukrzycy ciążowej. A w niektórych przypadkach (przy PCOS) jest nawet bardzo wskazana, bo właśnie zapobiega poronieniu we wczesnej ciąży. Tak więc wiesz, każda sytuacja ma dwie strony medalu.
-
Anitka201 wrote:Ja miałam cos podobnego do zapalenia ucha i wystarczyło aby 2 dni stosować olejek kamforowy (na patyczek do uszu) smarowalam w środku uchoi zatykalam wata. Do tego do okola przecieralam ucho slirytusem kamforowym. Kurcze no i przeszło a ból miałam taki ze w nocy nie moglam spać. To mi poleciła lekarka jak do niej zadzwoniłam i farmaceutka też potwierdziła.
A mi moja teściowa która pracuje na laryngologi jako pielęgniarka powiedziała że nie można tego używać w ciąży -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tak przed ciąża glucopage działa super na orgranizm,spadek masy ciala,przygotowanie do ciazy itp..to prawda ale w polsce nie stosuje sie lekow doustnych na cukrzyce w czasie ciazy.
Ja przy tym leku przez 2 miesiace brania zrzucilam prawie 15 kg...
-
Wiadomo, ja też staram się unikać wszystkiego, brać coś tylko jak nie ma innego wyjścia. Ale też nie można od razu panikować jeśli lekarz coś zaleca pomimo tego, co w ulotce napisane - lekarz jednak ma szansę wiedzieć więcej i lepiej ocenić poszczególne ryzyko a korzyści.
-
Wiecie dziewczyny acard w ciąży w teorii też nie jest wskazany, a w moim wypadku najprawdopodobniej konieczny
moja gin każe mi brać dawkę 75mg a na prenatalnych mówiła że nawet 150! Więc jak lekarz coś zapisuje to trza wierzyć że ewentualne działania niepożądane są mniej ryzykowne niż nie branie leku wcale.
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Witajcie Kobietki
Dług milczałam, ponieważ strasznie dobijały mnie mdłości, które juz na szczęście ustąpiły oraz zajęta byłam wybieraniem mieszkania i planami przeprowadzki. Teraz w dodatku jestem chora...Katar, kaszel, zawalone zatoki i tempka...
Mam takie pytanko: czy któraś z Was boryka się może z jakąś choroba serca? Mam tu na myśli np. arytmie itp. Pytam, ponieważ ja leczyłam się przed ciążą na dość ostrą arytmię nadkomorową i przed ciążą musiałam odstawić leki, a teraz bardzo często łapie mnie zadyszka i rwie lewa ręka. Nie wiem czy to akurat spowodowane kłopotami z sercem, ale dziś jadę do kardiologa. W piątek mam też badania prenatalne, jak tylko się dowiem co i jak to dam znać
Życzę Wam miłego dzionka

Córcia
-
karolcia87 wrote:dziewczyny jak jesteście ze śląska i potrzebujecie zrobić badania tarczycowe to jest teraz promocja w ŚLA i pakiet TSH ft3 ft4 jest za 29 zł do zrobienia

http://sla.pl/aktualnosci/
Moja mama tam pracuje i ja mam badania za darmo
bo co przyjeżdżam to robi mi
-
Anitka, dam znać na pewno
Ja brałam Bibloc i musiałam odstawić przed ciąża, ponieważ może powodować poronienia. No zobaczymy co się teraz dzieje. Niby taki płytki oddech może w ciąży wystąpić, z tym, że u mnie to nawet jak szybko mówię to występuje.

Córcia