Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    eM a Ty już wiesz, ze będziesz miała dziewczynkę, że widzę spódniczkę ;) ?
    No wg prenatalnych prawdopodobnie tak, choć staram się jak już kupuje to kupować coś uniwersalnego :) a te ciuszki znalazłam na olx, używalne ale podjechałam w super stanie nie zniszczone wcale :) no i miałam wziąć tylko te body i ten komplecik, chciałam 5zł taniej a babka powiedziała ze zamiast taniej proponuje gratis :P spódniczkę albo pół pajace no i ta spódniczka taka śliczna jest <3

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    la_lenka masz racje co do lekarzy ale mój rodzinny zalecił mi branie glucopage XR1000 na poczatku ciąży! Jak ginekologi o tym powiedziałam to włosy mu staneły do góry! A moja diabetolog zbladła dosłownie...wiec taki lekarz a pytałam go 3 razy jak ulotke przeczytałam ze zakazane,bo pomyslalam lekarz wie lepiej.Na szczescie z dzidzia wszystko ok bo to była bardzo wczesna ciaza jeszcze...
    A ja Ci powiem, że to wcale niegłupie jest. Ten lek w Polsce jest zakazany w czasie ciąży i u nas lekarze zakazują, ale już zagranica normalnie bierze. Rozmawiałam o tym z moją endokrynolog i ona zalecała raczej odstawić zwłaszcza na początek ciąży i kontrolować cukier itp. ale jeśli będzie nie tak to włączymy. Będę na początku kwietnia na kontroli i wcale nie wykluczam, że znowu zacznę brać (tyle, że ja brałam Siofor).
    Czytałam o tym bardzo dużo, miedzy innymi badania, że Metformina bardzo dobrze wpływa na kobiety mające problemy z cukrem i insuliną, zapobiega nadmiernemu przybieraniu na wadze (zwłaszcza osadzaniu tłuszczu wokół narządów wewnętrznych) i cukrzycy ciążowej. A w niektórych przypadkach (przy PCOS) jest nawet bardzo wskazana, bo właśnie zapobiega poronieniu we wczesnej ciąży. Tak więc wiesz, każda sytuacja ma dwie strony medalu. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja miałam cos podobnego do zapalenia ucha i wystarczyło aby 2 dni stosować olejek kamforowy (na patyczek do uszu) smarowalam w środku uchoi zatykalam wata. Do tego do okola przecieralam ucho slirytusem kamforowym. Kurcze no i przeszło a ból miałam taki ze w nocy nie moglam spać. To mi poleciła lekarka jak do niej zadzwoniłam i farmaceutka też potwierdziła.

A mi moja teściowa która pracuje na laryngologi jako pielęgniarka powiedziała że nie można tego używać w ciąży

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:31

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula z tego się dowiadywalam to byś się musiała cala natrzec olejkiem kamforowym aby ci zaszkodzil. A kilka kropli na dwa dni to raczej nie sądzę :-) no ale nie namawiam. Może antybiotyk jest lepszym rozwiązaniem :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała w ciąży nie brać, bo po Sioforze czułam się okropnie źle, miałam ciągły ból brzucha i biegunki. Ale jak będzie trzeba to dam radę. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:52

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak przed ciąża glucopage działa super na orgranizm,spadek masy ciala,przygotowanie do ciazy itp..to prawda ale w polsce nie stosuje sie lekow doustnych na cukrzyce w czasie ciazy.

Ja przy tym leku przez 2 miesiace brania zrzucilam prawie 15 kg...

74disg18xt1q3yyo.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to, że się w Polsce jeszcze nie stosuje nie oznacza, że robią coś złego, skoro w wielu krajach używa się ich z bardzo dobrymi skutkami. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka tak ale nie wybaczyłabym sobie jakbym zaszkodziła dzidzi...

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:31

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ja też staram się unikać wszystkiego, brać coś tylko jak nie ma innego wyjścia. Ale też nie można od razu panikować jeśli lekarz coś zaleca pomimo tego, co w ulotce napisane - lekarz jednak ma szansę wiedzieć więcej i lepiej ocenić poszczególne ryzyko a korzyści. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny acard w ciąży w teorii też nie jest wskazany, a w moim wypadku najprawdopodobniej konieczny :) moja gin każe mi brać dawkę 75mg a na prenatalnych mówiła że nawet 150! Więc jak lekarz coś zapisuje to trza wierzyć że ewentualne działania niepożądane są mniej ryzykowne niż nie branie leku wcale.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki

Dług milczałam, ponieważ strasznie dobijały mnie mdłości, które juz na szczęście ustąpiły oraz zajęta byłam wybieraniem mieszkania i planami przeprowadzki. Teraz w dodatku jestem chora...Katar, kaszel, zawalone zatoki i tempka...:(

Mam takie pytanko: czy któraś z Was boryka się może z jakąś choroba serca? Mam tu na myśli np. arytmie itp. Pytam, ponieważ ja leczyłam się przed ciążą na dość ostrą arytmię nadkomorową i przed ciążą musiałam odstawić leki, a teraz bardzo często łapie mnie zadyszka i rwie lewa ręka. Nie wiem czy to akurat spowodowane kłopotami z sercem, ale dziś jadę do kardiologa. W piątek mam też badania prenatalne, jak tylko się dowiem co i jak to dam znać :)

Życzę Wam miłego dzionka :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa chętnie się dowiem jak to u ciebie wygląda bo moja młodsza siostra bierze betaloc i tez się martwi jak to będzie z jej ciąża.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    dziewczyny jak jesteście ze śląska i potrzebujecie zrobić badania tarczycowe to jest teraz promocja w ŚLA i pakiet TSH ft3 ft4 jest za 29 zł do zrobienia ;)
    http://sla.pl/aktualnosci/

Moja mama tam pracuje i ja mam badania za darmo :P bo co przyjeżdżam to robi mi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas w Poznaniu dziś pogoda w kratkę, deszcz, śnieg i słońce i tak na zmianę, :) w największej wichurze ze śniegiem musiałam iść na uczelnię, mam nadzieje że się nie zakatarze jak wy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dam znać na pewno :) Ja brałam Bibloc i musiałam odstawić przed ciąża, ponieważ może powodować poronienia. No zobaczymy co się teraz dzieje. Niby taki płytki oddech może w ciąży wystąpić, z tym, że u mnie to nawet jak szybko mówię to występuje.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mi moja teściowa która pracuje na laryngologi jako pielęgniarka powiedziała że nie można tego używać w ciąży
    A mi farmaceutka i moj ginekolog powiedzial, ze kamfora jest ok bo tez mialam problem z uchem- i badz tu madry :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ