Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny , długo sie nie odzwałam ale ciagle was podczytuje , miałam straszne mdłości i wogóle źle sie czułam , więc nie chciałam wam udzieac swoich humorków , u mnie ogólnie ok narazie nic się nie zmianiło , wizyte u gina mam w piątek , troche mi lepiej , wróciłam do zywych to mysle że już bede się udzielac hehe
easymum, eM, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość
-
Dobrze, ze wszystko ok Dzuls ale jednak to leżenie... ehhh ja juz mam naprawde dość. Staram sie być optymistka. Sily jednak przez te wszystkie miesiąc dawala mi myśl, ze w II trymestrze sie unormuje i bede mogla choc pól godzinne spacerki sobie robic;)wchodzę powoli w II trymestr i jutro kolejna wizyta - co prawda prenatalne ale mam nadzieje podejrzeć tez krwiaka i zobaczyć czy odwarstwianie się zmniejszyło i bardzo sie stresuje, ze będzie inaczej

-
Angelaa mam to samo od wczoraj straszne mdlości co miało niestety swój skutek ;/
Mam pytanie z innej beczki, nie widziałam żeby ktoś tu o tym pisał
Słyszałam o czyms takim jak kalendarz fasolki myślicie że warto zakupić? 
http://kalendarz-fasolki.pl/ -
A ja mam pytanie wiadomo w lato będziemy w ciąży i to końcówka czy można pływać i się opalać wiadomo brzuch trzeba chronić i strój kąpielowy kupić jednoczęściowy. Bo ja jak gorąco było lubiłam w lato jeździć nad wodę i się kąpać zastanawiam się jak to w tym roku będzie.
-
A ja już niby mogę chodzić, a właśnie się położyłam i chyba do wieczora nie wstanę. Czuję jakiś dziwny ból w dole brzucha. Niby nie mocno... Sama w sumie nie wiem czy to macica czy jelita, bo nadal mam straszne wzdęcia. Ech, profilaktycznie sobie poodpoczywam.
-
justyna1220 wrote:anulka20 jesli chodzi o opalanie w ciąży to raczej nie bardzo bo mogą pojawić się przebarwienia na skórze, tak słyszałam, ale może warto bliżej lata zapytać się lekarza:)
Na pewno trzeba używać kremów z filtrami, żeby zapobiec przebarwieniom i brzuszka za bardzo nie przegrzewać w słońcu. -
Ja planuje sobie sama zrobić taki kalendarz ciążowy, ale to dopiero po porodzie bo siedzenie nad klejem raczej nie jest wskazanejustyna1220 wrote:Mam pytanie z innej beczki, nie widziałam żeby ktoś tu o tym pisał
Słyszałam o czyms takim jak kalendarz fasolki myślicie że warto zakupić? 
http://kalendarz-fasolki.pl/
a i do cięcia papieru trza użyć trochę siły i wtedy brzuch się mocno napina więc postanowiłam poczekać
po porodzie też muszę dokończyć mój aniołkowy album
i jeszcze zaproszenia na chrzest trza będzie zrobić
eh tyle roboty
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyWitam. Ja dzisiaj mialam USG. Nie prenatalne bo sam lelarz powiedzial, ze sprzet nienajlepszy ale cos tam pomierzyl. Maluszek ma juz 52 mm, bicie serca 164, kosc nosowa widoczna, nt 1,7. Reszta tez obecna i prawidlowa. Tak czy siak dodatkowe usg zrobie, sam lelarz powiedzial, ze przy cukrzycy i insulinoe powinnam czesciej podgladac maluszka. Ale jestem szczesliwa.
kasig, Dżuls, Terazsięuda:-), eM, Lady Savage, easymum, agatka196, skabarka, Wonderland, Kasiarzynka, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGeneralnie to tez, ale chyba tez o to, ze skoro ta cykrzyca wyszla na poczatku to jest wieksze ryzyko wad i lepiej to kontrolowac. Ogolnie powiedzial, ze jest wszystko ok ale radzi jeszcze kontrolowac. Z przyjemnoscia zobacze niedlugo swojego kropka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny