Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na już wróciłam z badań :-) wszystko jest w porządku ;-) jest kość noska przeziernosc 1,06 no itu był szok bo lekarz wyliczyl że wg wzrostu wiek płodu to 13 tydz 3 dzień too tydzień więcej:-)

nick nieaktualny, Lady Savage, kasig, Dżuls, nick nieaktualny, eM, agatka196, adzia, Gusiak, Wonderland, karolcia87, Kasiarzynka, agniesja, chabasse, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kość nosowa miało być :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka grtuluje...ja juz nie moge doczekac sie czwartku ;)

Dzis nadal mecza mnie mdlosci i klucie w szyjce..wiec od poludnia jestem kanapowcem...ale mi sie nudzi...a przez te mdlosci nie moge skupoic sie na zadnym filmie i ksiazce...

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dzisiaj mam napad mdlosci. Przeziębienie odpuszcza wiec małe dokazuje :-) na badaniu tak fikal i pchal rączkę do buzi że nam uśmiech nie schodzil z ust ;-)

nick nieaktualny, agniesja lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka super wiadomości, gratuluję =)
    Az juz nie mogę się doczekać kiedy ten tydzien minie i tez będę mogła zobaczy swoje maleństwo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Anitka201, nick nieaktualny, justyna1220, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje dylematy- czy nie za wcześnie będę mieć bad. prenatalne- zostały rozwiązane. Zadzwonili z przychodni i zmienili mi termin na 5 dni później :)

Ps. Kilka dni temu wrzuciłam informację o bezpłatnych warsztatach "Bezpieczny maluch" i właśnie z nich wróciłam :) Polecam wszystkim- zwłaszcza część z pierwszej pomocy przy zadławieniu, bezdechu dziecka itd. Poza tym były informacje o banku komórek macierzystych, o wyborze bezpiecznego fotelika samochodowego, o wkładkach laktacyjnych i doborze smoczka, o karmieniu noworodka, o diecie dla mamy karmiącej itd. itp.
    Jeśli któraś z Was chce iść- to np. w Warszawie, w następny wtorek będzie taki sam warsztat- w szpitalu Św. Rodziny. Warto zabrać męża/partnera :)
    http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

Ps. no i wróciłam do domu ze smoczkami NUKa, rękawicą do kąpieli dziecka i czapeczką dla noworodka (prezenty) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:50

4me, nick nieaktualny, Anitka201 lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:46

agniesja, Wonderland, nick nieaktualny, kasig, 4me, Gusiak, adzia, Anitka201, nick nieaktualny, Lady Savage, Dżuls, eM, chabasse, bento, easymum lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:46

Luna1 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

Luna1 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:52

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłyscie i mnie na te warsztaty... właśnie się zapisałam =))
    Skoro można się dowiedzieć tylu ciekawych rzeczy i to w dodatku na bezpłatnych warsztatach to warto iść =)

Luna1 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja pędzie na uczelnię :) do zobaczenia popołudniu :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zapisałam :) pojde razem z moim R wlasnie go o tym poinformowałam:) Dziękuje za informacje o tych warsztatach bez Was bym o nich sie nie dowiedziała:)we Wrocłaiwu sa 17 marca wiec niedługo:) Ktoś z Was tez idzie we Wrocku?

Luna1 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda ja tak myślę, czy się nie przejechać do wrocławia na zakupy i na te szkolenie...Jestem z Jeleniej, także mam 1,5 h jazdy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu a gdzie konkretnie?Jakies namiary?

74disg18xt1q3yyo.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, ale sie wkurzylam. Bylam wczoraj u giną na NFZ. Dzisiaj pojechalam zrobić zlecone przez niego badania, czyli posiew z pochwy mocz itp. A pani w rejestracji mówi mi ze wyniki będą w kartotece i dowiem sie co i jak na nastepnej wizycie czyli...uwaga...14.04!!! A jeżeli w posiewie będzie cos nie tak albo z moczem to mam 1,5 miesiąca chodzic z infekcja!!! Przecież to paranoja czy ja mam jakieś prawo do ksero tych wynikow albo przynajmniej zrobienia zdjecia???

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy zrobia Ci ksero, mysle ze powinni. Napewno masz prawo wgladu w wyniki.

Tez sie zapisalam na warsztaty :-)

Luna1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss ostaqtnio gdzies był artykuło takich działaniach przychodni. oni nie mają prawa przetrzymywać twoich wyników. Poszukaj podstaw prawnych mówiących o dostępie do wyników badań i żądaj ich wydania. Jeżeli nawet ich nie znajdziesz to poproś o pisemne oświadczenie o odmowie wydania wyników. Ja bym tak zrobiła.

Ja dzisiam mam wizytę i chyba jajko zniosę do tej 18:00. Mąż idzie ze mną. mam nadzieję, że wejdzie bez grymaszenia.

ciekawe te warsztaty i gdyby były ciut bliżej niż we wrocławiu to bym się skusiła. Ja po izie mam odkrztuszanie niemowlaka opanowane do perfekcji. Tak mi się dławiła jak była malutka, że szok.

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Ja planuje sobie sama zrobić taki kalendarz ciążowy, ale to dopiero po porodzie bo siedzenie nad klejem raczej nie jest wskazane :) a i do cięcia papieru trza użyć trochę siły i wtedy brzuch się mocno napina więc postanowiłam poczekać :) po porodzie też muszę dokończyć mój aniołkowy album :P i jeszcze zaproszenia na chrzest trza będzie zrobić :P eh tyle roboty :P

Ale to co Ty chcesz zrobić to chyba kalendarz już ''istniejącej fasolki'':) A ten kalendarz jest na 9 miesięcy ciąży na każdy tydzien po kolei gdzie masz sporo fajnych informacji, miejsce na własne notatki oraz zdjęcia USG, jestem troche sentymentalna i pewnie dlatego mnie to tak kusi :P

A tak w ogóle to zazdroszczę wam, jesteście trochę dalej ode mnie i już badania prenatalne, niektóre już znają płeć, a mi się to ciągnie i ciągnie jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty, jedno jest pewne dziecko będzie Duuże :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ