Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na już wróciłam z badań
wszystko jest w porządku
jest kość noska przeziernosc 1,06 no itu był szok bo lekarz wyliczyl że wg wzrostu wiek płodu to 13 tydz 3 dzień too tydzień więcej:-)
Misi@, Lady Savage, kasig, Dżuls, anima, eM, agatka196, adzia, Gusiak, Wonderland, karolcia87, Kasiarzynka, agniesja, chabasse, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i moje dylematy- czy nie za wcześnie będę mieć bad. prenatalne- zostały rozwiązane. Zadzwonili z przychodni i zmienili mi termin na 5 dni później

Ps. Kilka dni temu wrzuciłam informację o bezpłatnych warsztatach "Bezpieczny maluch" i właśnie z nich wróciłam
Polecam wszystkim- zwłaszcza część z pierwszej pomocy przy zadławieniu, bezdechu dziecka itd. Poza tym były informacje o banku komórek macierzystych, o wyborze bezpiecznego fotelika samochodowego, o wkładkach laktacyjnych i doborze smoczka, o karmieniu noworodka, o diecie dla mamy karmiącej itd. itp.
Jeśli któraś z Was chce iść- to np. w Warszawie, w następny wtorek będzie taki sam warsztat- w szpitalu Św. Rodziny. Warto zabrać męża/partnera
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/
Ps. no i wróciłam do domu ze smoczkami NUKa, rękawicą do kąpieli dziecka i czapeczką dla noworodka (prezenty)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:50
4me, anima, Anitka201 lubią tę wiadomość
Kubuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez się zapisałam
pojde razem z moim R wlasnie go o tym poinformowałam:) Dziękuje za informacje o tych warsztatach bez Was bym o nich sie nie dowiedziała:)we Wrocłaiwu sa 17 marca wiec niedługo:) Ktoś z Was tez idzie we Wrocku?
Luna1 lubi tę wiadomość
-
Hey, ale sie wkurzylam. Bylam wczoraj u giną na NFZ. Dzisiaj pojechalam zrobić zlecone przez niego badania, czyli posiew z pochwy mocz itp. A pani w rejestracji mówi mi ze wyniki będą w kartotece i dowiem sie co i jak na nastepnej wizycie czyli...uwaga...14.04!!! A jeżeli w posiewie będzie cos nie tak albo z moczem to mam 1,5 miesiąca chodzic z infekcja!!! Przecież to paranoja czy ja mam jakieś prawo do ksero tych wynikow albo przynajmniej zrobienia zdjecia???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustysss ostaqtnio gdzies był artykuło takich działaniach przychodni. oni nie mają prawa przetrzymywać twoich wyników. Poszukaj podstaw prawnych mówiących o dostępie do wyników badań i żądaj ich wydania. Jeżeli nawet ich nie znajdziesz to poproś o pisemne oświadczenie o odmowie wydania wyników. Ja bym tak zrobiła.
Ja dzisiam mam wizytę i chyba jajko zniosę do tej 18:00. Mąż idzie ze mną. mam nadzieję, że wejdzie bez grymaszenia.
ciekawe te warsztaty i gdyby były ciut bliżej niż we wrocławiu to bym się skusiła. Ja po izie mam odkrztuszanie niemowlaka opanowane do perfekcji. Tak mi się dławiła jak była malutka, że szok. -
eM wrote:Ja planuje sobie sama zrobić taki kalendarz ciążowy, ale to dopiero po porodzie bo siedzenie nad klejem raczej nie jest wskazane
a i do cięcia papieru trza użyć trochę siły i wtedy brzuch się mocno napina więc postanowiłam poczekać
po porodzie też muszę dokończyć mój aniołkowy album
i jeszcze zaproszenia na chrzest trza będzie zrobić
eh tyle roboty 
Ale to co Ty chcesz zrobić to chyba kalendarz już ''istniejącej fasolki''
A ten kalendarz jest na 9 miesięcy ciąży na każdy tydzien po kolei gdzie masz sporo fajnych informacji, miejsce na własne notatki oraz zdjęcia USG, jestem troche sentymentalna i pewnie dlatego mnie to tak kusi 
A tak w ogóle to zazdroszczę wam, jesteście trochę dalej ode mnie i już badania prenatalne, niektóre już znają płeć, a mi się to ciągnie i ciągnie jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty, jedno jest pewne dziecko będzie Duuże