X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na już wróciłam z badań :-) wszystko jest w porządku ;-) jest kość noska przeziernosc 1,06 no itu był szok bo lekarz wyliczyl że wg wzrostu wiek płodu to 13 tydz 3 dzień too tydzień więcej:-)

Misi@, Lady Savage, kasig, Dżuls, anima, eM, agatka196, adzia, Gusiak, Wonderland, karolcia87, Kasiarzynka, agniesja, chabasse, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kość nosowa miało być :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka grtuluje...ja juz nie moge doczekac sie czwartku ;)

Dzis nadal mecza mnie mdlosci i klucie w szyjce..wiec od poludnia jestem kanapowcem...ale mi sie nudzi...a przez te mdlosci nie moge skupoic sie na zadnym filmie i ksiazce...

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dzisiaj mam napad mdlosci. Przeziębienie odpuszcza wiec małe dokazuje :-) na badaniu tak fikal i pchal rączkę do buzi że nam uśmiech nie schodzil z ust ;-)

Misi@, agniesja lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka super wiadomości, gratuluję =)
    Az juz nie mogę się doczekać kiedy ten tydzien minie i tez będę mogła zobaczy swoje maleństwo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Anitka201, Misi@, justyna1220, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje dylematy- czy nie za wcześnie będę mieć bad. prenatalne- zostały rozwiązane. Zadzwonili z przychodni i zmienili mi termin na 5 dni później :)

Ps. Kilka dni temu wrzuciłam informację o bezpłatnych warsztatach "Bezpieczny maluch" i właśnie z nich wróciłam :) Polecam wszystkim- zwłaszcza część z pierwszej pomocy przy zadławieniu, bezdechu dziecka itd. Poza tym były informacje o banku komórek macierzystych, o wyborze bezpiecznego fotelika samochodowego, o wkładkach laktacyjnych i doborze smoczka, o karmieniu noworodka, o diecie dla mamy karmiącej itd. itp.
    Jeśli któraś z Was chce iść- to np. w Warszawie, w następny wtorek będzie taki sam warsztat- w szpitalu Św. Rodziny. Warto zabrać męża/partnera :)
    http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

Ps. no i wróciłam do domu ze smoczkami NUKa, rękawicą do kąpieli dziecka i czapeczką dla noworodka (prezenty) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:50

4me, anima, Anitka201 lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:46

agniesja, Wonderland, skabarka, kasig, 4me, Gusiak, adzia, Anitka201, Misi@, Lady Savage, Dżuls, eM, chabasse, bento, easymum lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:46

Luna1 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

Luna1 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:52

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłyscie i mnie na te warsztaty... właśnie się zapisałam =))
    Skoro można się dowiedzieć tylu ciekawych rzeczy i to w dodatku na bezpłatnych warsztatach to warto iść =)

Luna1 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja pędzie na uczelnię :) do zobaczenia popołudniu :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zapisałam :) pojde razem z moim R wlasnie go o tym poinformowałam:) Dziękuje za informacje o tych warsztatach bez Was bym o nich sie nie dowiedziała:)we Wrocłaiwu sa 17 marca wiec niedługo:) Ktoś z Was tez idzie we Wrocku?

Luna1 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda ja tak myślę, czy się nie przejechać do wrocławia na zakupy i na te szkolenie...Jestem z Jeleniej, także mam 1,5 h jazdy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu a gdzie konkretnie?Jakies namiary?

74disg18xt1q3yyo.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, ale sie wkurzylam. Bylam wczoraj u giną na NFZ. Dzisiaj pojechalam zrobić zlecone przez niego badania, czyli posiew z pochwy mocz itp. A pani w rejestracji mówi mi ze wyniki będą w kartotece i dowiem sie co i jak na nastepnej wizycie czyli...uwaga...14.04!!! A jeżeli w posiewie będzie cos nie tak albo z moczem to mam 1,5 miesiąca chodzic z infekcja!!! Przecież to paranoja czy ja mam jakieś prawo do ksero tych wynikow albo przynajmniej zrobienia zdjecia???

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy zrobia Ci ksero, mysle ze powinni. Napewno masz prawo wgladu w wyniki.

Tez sie zapisalam na warsztaty :-)

Luna1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss ostaqtnio gdzies był artykuło takich działaniach przychodni. oni nie mają prawa przetrzymywać twoich wyników. Poszukaj podstaw prawnych mówiących o dostępie do wyników badań i żądaj ich wydania. Jeżeli nawet ich nie znajdziesz to poproś o pisemne oświadczenie o odmowie wydania wyników. Ja bym tak zrobiła.

Ja dzisiam mam wizytę i chyba jajko zniosę do tej 18:00. Mąż idzie ze mną. mam nadzieję, że wejdzie bez grymaszenia.

ciekawe te warsztaty i gdyby były ciut bliżej niż we wrocławiu to bym się skusiła. Ja po izie mam odkrztuszanie niemowlaka opanowane do perfekcji. Tak mi się dławiła jak była malutka, że szok.

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Ja planuje sobie sama zrobić taki kalendarz ciążowy, ale to dopiero po porodzie bo siedzenie nad klejem raczej nie jest wskazane :) a i do cięcia papieru trza użyć trochę siły i wtedy brzuch się mocno napina więc postanowiłam poczekać :) po porodzie też muszę dokończyć mój aniołkowy album :P i jeszcze zaproszenia na chrzest trza będzie zrobić :P eh tyle roboty :P

Ale to co Ty chcesz zrobić to chyba kalendarz już ''istniejącej fasolki'':) A ten kalendarz jest na 9 miesięcy ciąży na każdy tydzien po kolei gdzie masz sporo fajnych informacji, miejsce na własne notatki oraz zdjęcia USG, jestem troche sentymentalna i pewnie dlatego mnie to tak kusi :P

A tak w ogóle to zazdroszczę wam, jesteście trochę dalej ode mnie i już badania prenatalne, niektóre już znają płeć, a mi się to ciągnie i ciągnie jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty, jedno jest pewne dziecko będzie Duuże :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ