Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skabarka- powiedz mu, że facet będzie dokładnie i szczegółowo mówił o fotelikach, atestach, o zasadach przewożenia dziecka, o pasach i adapterach dla kobiet w ciąży itd. No a na kursie pierwszej pomocy- nauczy się jak Ci pomóc w razie zasłabnięcia, albo utraty przytomności, czy zaniku tętna. Ja strasznie żałowałam, że mój nie mógł ze mną pójść- bo kilkadziesiąt innych kobiet było z partnerami (niektóre z mamami, koleżankami).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:21
Kubuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie w 12 tyg i 2 dniu małe miało właśnie 7,5 cm i to odpowiada 13 tydzień 3 dzień..kurcze boję się że urodzę jakiegoś kolosaMozjaka wrote:Witam sie z rana.
Wczorajsza wizyta zaliczona raczej do udanych, chociaz z polzna to sie chyba pogryze do konca ciazy. Z dzieckiem wsio ok. Przeziernosc 1,5 . 7,5 cm wzrostu. Kosc nosowa ponoc widoczna. Lekarz sie zloscil bo chcial zrobic usg przez pochwe a macica po cieciu tak sie ulozyla ze dziecko lezalo wylacznie pionowo.
Najprawdopodobniej bede rodzic przez cc. Powiedzial mi ze jak bede chciala sprobowac i dziecko bedzie mniejsze to moge podejsc do sn. Ale ja chyba wole cc.
-
Ufffff... jeden dzien nieobecności i tyle do nadrobienia

Na początku gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt... najważniejsze, ze z maluchami wszystko dobrze
Skabarka u mnie mąż też jakoś średnio chętnie zareagował na te warsztaty... ale powiedziałam, ze musi iść koniecznie ;p
Ps. Pyyyyszne masz dziś śniadanko
skabarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mój mąż bardzo optymistycznie zareagował na te warsztaty, mówi że bardzo chętnie pójdzie bo przecież tak skąd będzie wiedział co robić jakby się maleństwo np. zakrztusiło
także dumna jestem z jego postawy. Znajoma z kolei idzie 12 do Katowic z siostrą bo jej stwierdził ze po co on ma iść jak tam same baby będą i pewnie nic się nie dowie co już wie..
-
nick nieaktualnyskabarka a co mąż powiedział? czemu nie chce isc?
ja wczoraj zadzwonilam do mojego i mowie mu ze 17 marca sa darmowe warsztaty dla kobiet w ciazy i ze beda gadac o pierwszej pomocy i fotelikach i takich tam i czy pojedzie ze mna a on ze tak
nawet nic nie dopytywal odrazu sie zgodzil:) w sumie nie spodziewalam sie innej odpowiedzi, w koncu to nasze pierwsze dziecko wiec na pewno warsztaty sie przydadza:)
-
nick nieaktualnymi sie wydaje ze na tyk etapie trudno powiedziec jak duze bedzie dziecko. Iza do polowy ciazy byla mniejsza niz wedlug okresu a potem jak przywalila pod koniec ciazu to tylko lekarz wielkie oczy robil. Prognozowal ze bedzie miala 4.6 kg.Anitka201 wrote:U mnie w 12 tyg i 2 dniu małe miało właśnie 7,5 cm i to odpowiada 13 tydzień 3 dzień..kurcze boję się że urodzę jakiegoś kolosa