X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady żadna z nas nie pisala ze sie nie podobaja skąd takie myśli?
    :P bo żadna nic nie napisała ani nie polubiła :P poprzednie zdjęcia były polubiane i pisane ;p że ładne, że śliczne a teraz była cisza :P dlatego wywnioskowałam że się nie podobają :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulus :P trzymamy kciuki :P ciekawe czy sie dowiesz :P kto u Ciebie mieszka

Dżuls lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P bo żadna nic nie napisała ani nie polubiła :P poprzednie zdjęcia były polubiane i pisane ;p że ładne, że śliczne a teraz była cisza :P dlatego wywnioskowałam że się nie podobają :)
    Zbierasz polunienia? Ech to tak jak bum dodala zdj usg polubien 3 na 60 osob i bym pisala ze sie nie podoba wam bo nie ma polubien dziwny tok myslenia, zwróć uwagę że że to tylko ciuszki jednolitego koloru jakich wiele, ja nie wszystko zaznaczam jako polubienie mimo ze sie podoba, takich ciuszkow jednolitych duzo jest ja osobiście lubie kolorowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj piątek 13stego :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b6c871e5d00.jpg

• bento Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Kaftaników nie kupowałam dla syna i teraz też nie kupię, wydają mi się strasznie niewygodne dla dziecka(ściągają się na pleckach itp.)
    Dżuls trzymam kciuki za dobre wieści na wizycie.

Jeżeli chodzi o wózki to ja już zdecydowałam, ale oczywiście jak tylko lekarz da przyzwolenie na jakieś większe chodzenie, to przetestuję w sklepie.
    Na dzień dzisiejszy mam dwóch faworytów maxi cosi mura 4 plus i baby design husky.

A tak poza tym to wybrała bym się na spacer, już nie mogę wysiedzieć(wyleżeć :P ) w domu.... oby do poniedziałku, może dostanę przyzwolenie na małe przechadzki.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento tez masz sloneczko?:)
    u mnie ladna pogoda dzisiaj, z psem wyjde i musze sie zaopatrzyć w jakies cytryny i sok malinowy :D

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:47

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Poznaniu to pięknie świeci słońce i ptaszyny śpiewają :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 Słońca brak, a nawet trochę mży, ale to mnie nie odstrasza, wzięła bym parasol i połaziła trochę, a przy okazji wstąpiła do kilku sklepów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:16

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka udaj ból glowy hehe :D
    Lady u nas zawsze tak samo jest :D
    bento oddalas nam pogode na pomorze haha :D
    Zjadlam dziwne śniadanie :D jedna buleczka z nutella a druga z wędlina i ogromna porcja musztardy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogląda Ktos dzien dobry tvn? Reklamowali o kobiecie ktora w rok schudła 80kg bez zadnej pomocy

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P Ja przed ciążą schudłam 30 kg w 6 miesięcy da radę, tylko ja z pomocą dietetyczki

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w ciagu miesiaca pozbylam sie wody z organizmu zeszlo 12kg ciaza byla ale pozamaciczna i tak po operacji po gazie na wadze pokazalo +8kg nie zgubilam ich i znowu w ciazy jestem a planowalam cwiczyc od stycznia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czytałam o płci dziecka, jak pępek jest otwarty to dziewczynka a jak sie uwypukla to chłopak ale to można w którymś miesiącu zobaczyć, jak to się ma do siebie to niewiem ale może jakaś mamusia powie czy to sie sprawdza?

• eM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wpadłam opisać wam wrażenia z warsztatów bezpieczny maluch :) więc moim zdaniem warto iść, bo ta część o bezpieczeństwie i pierwszej pomocy naprawdę spoko jest :) sporo mówili o tym jak zapinać pasy, nie tylko w ciąży :D trochę zjechali wszystkie Panie które pasów nie zapinają :P potem pokazywali jak pomóc kobiecie w ciąży i naszemu dziecku :) no naprawdę super :) zobaczyłam też ten adapter do pasów z bliska i sobie wypróbowałam i uznaje że jednak pozycja pasa w moim wypadku nie wiele się zmienia więc chyba go kupować nie będę, po prostu moje oczekiwania gdzie ten pas miał iść były zupełnie inne :D aaa i jak się odda ten adapter z besafa to można mieć 150zł zniżki na jakieś foteliki besafa. Co jeszcze? Hmmm reklamówka palmersa i komórek macierzystych - mało ciekawe. Trochę o karmieniu piersią, wprowadzaniu potraw, trochę o mleku modyfikowanym. O fotelikach facet też mówił i to dość konkretnie, na co zwrócić uwagę w aucie, żeby fotelik pasował do auta a nie do naszego gustu, jak zaciągać pasy w foteliku i w okół, choć moim zdaniem o jednej ważnej rzeczy nie powiedział, a chodzi mi o to że czasem kanapy są pod kontem i to sprawia że dziecko ma złą pozycję :) i co wtedy zrobić....
    Tak czy siak moim zdaniem warto iść i mam nadzieje że przyda wam się moja opinia :) buziaki i miłego dnia :D

No to teraz pędzę do dentysty-sadysty :D

Dżuls, chabasse, easymum, 4me, kasig, SweetCherryPie, Anitka201, Sigma, Wonderland lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe warsztaty, a dziś tak smutno, szaro i deszczowo w mojej małopolsce:/ wiosno przybywaj!!

eM lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM w takim razie nie mogę się już doczekać czerwca jak pójdę :)

eM lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM dzieki za info. Wygląda na to, ze warto isc bo bałam sie, ze będzie to bardziej takie reklamowe spotkanie ;)

eM lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Przybyły do mnie spodnie ciążowe :) numer 1 :P ale mam bałagan w domu XD (3 dni na uczelni, i chłopak już sobie nie może poradzić z mieszkaniem) w weekend posprzątam i zrobię sobie sesję zdjeciową i Wam wyślę :) jak wyglądam :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki,
    wczoraj byłam u nowego ginka(przenoszę prowadzenie ciąży w Wawy do Olsztyna) do którego telefonicznie się umówiłam na kontrolę kości nosowej i niestety jestem zawiedziona. Weszłam i mówię o tej kontroli kości, a on na to, że u siebie w gabinecie nie ma dobrego sprzętu USG i może mnie umówić na poniedziałek do szpitala na USG prenatalne(wczoraj był 13 tydz 5 dzień ciąży - helooł? To się wykonuje najpóźniej do 13 tyg 6 dnia, poza tym przez telefon nie wspominał nic, że on u siebie w prywatnym gabinecie nie wykonuje takich badań). Chciałam go spytać o skurczowe bóle jakie mi ostatnio towarzyszą - stwierdził, że on mi nic nie powie, bo nie jest moim lekarzem prowadzącym... No to mówię, sprawdźmy chociaż czy ten dzieciak żyje. USG nie trwało nawet minuty. Stwierdził, że żyje, zmierzył czynność serca i to wszystko. 100 zł skasował i nawet paragonu nie wydał (a już ma taki obowiązek)... Tata niestety nie dotarł na badanie, była moja ciocia, która chłodno podchodzi do spraw macierzyństwa i dzieci (nawet nie chciała patrzeć w monitor USG, bo jej to nie obchodzi). Najeżdżała na mnie potem, że ja atakowałam tego lekarza, że chciałam od niego tyle informacji... Jak tata to usłyszał to dostał białej gorączki, bardzo żałował, że go nie było, bo to po prostu było wyłudzanie hajsu. W sumie to było średnio wydane 100 zł.

in8vzdb.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ