X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dziewczynkę ale czuję, że to będzie chłopiec. Mąż za to liczy na chłopca:)
    PannaB witaj:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zawsze dziewczynkę, ale teraz wolę chłopca, małego Nikodema :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • pesteczka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już po lekarzu po USG i jestem mega szczęśliwa całe 2 dni się martwiłam czy będzie wszystko ok no i jest dobrze. Na USG moje malenstwo ma 4,17mm i pięknie bijące serduszko. dostałam l4 i przykaz odpoczynku/ nastepna wizyta 26 styczeń :D
    Z wyliczeń lekarki wyszło to samo co mi na suwaczku czyli 6 tydzień i 1 dzień

Misi@, kasiuleks, eM, adzia, KathleenPL, kasig lubią tę wiadomość

tb73jw4zkn2e67is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks trzymam kcuiki i zniecierpliwościa czekam na wynik Twojej wizyty :)

PannaB witamy :D

Mozjaka super no to czekamy na informację...

Mnie jest obojętnie byle było zdrowe. Mąż jak to facet chce pierworodnego :p teściowa czeka na wnuczkę, już od dwóchlat kupuje sukieneczki i ciuszki dla dziewczynki...ale sie tym nie przejmuje :D Oby dzidzia była zdrowa

kasiuleks lubi tę wiadomość

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odbieracie mi nadzieje :) Ale uparlam sie i pojde jutro :) licze na to ze jednak 23 dni po owulacji cos jednak zobacze :) wystarczy mi potwierdzenie ze pęcherzyk jest w macicy.

PannaB witaj i gratulacje :)

Misi@ lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:
    Witam, ja już po lekarzu po USG i jestem mega szczęśliwa całe 2 dni się martwiłam czy będzie wszystko ok no i jest dobrze. Na USG moje malenstwo ma 4,17mm i pięknie bijące serduszko. dostałam l4 i przykaz odpoczynku/ nastepna wizyta 26 styczeń :D
    Z wyliczeń lekarki wyszło to samo co mi na suwaczku czyli 6 tydzień i 1 dzień
    Zazdraszczam :D
    Życzę spokoju i zdrówka :)
    A miałaś problem z l4? Ja mam mega stresująca pracę i dużo mam delegacji, choć lubię ją bardzo,to wydaje mi się, że skurcze brzucha mam ze stresu...ciągle mam nowe projekty i musze byc bardzo aktywna. W ziwiązku z tym mam nadzieje , że w środe dostane l4. U mnie każdy bierze :)No i w sumie jestem sama na oddział więc pracy mam multum. Kurcze sama nie wiem z jednej strony chciałabym tam byc, ale z drugiej boje się, że coś się stanie, a tego nigdy sobie nie wybacze. Tak długo czekałam na bobasa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Dziewczyny odbieracie mi nadzieje :) Ale uparlam sie i pojde jutro :) licze na to ze jednak 23 dni po owulacji cos jednak zobacze :) wystarczy mi potwierdzenie ze pęcherzyk jest w macicy.

PannaB witaj i gratulacje :)

Z tego co widze mamy taki sam suwaczek. Miałaś wczesną owulację?

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi ostatnia @ mialam 6.12 a owulacje w 13dc, wiec jutro bede w 23 dniu po owu. Z tego co obliczaly mi suwaczki wg owulacji powinnam miec + w 2 dni. Ehh bardzo chce ten pecherzyk zobaczyc :) Tobie tez w srode tego zycze ;)

Misi@ lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo lady my też mamy na liście imion Nikodema, Olafa, Kornela:), a dziewczynkę kiedyś chcieliśmy Maję, ale już dużo tych Majeczek.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ale tu dzisiaj zywo i coraz nas wiecej:) u mnie narazie bez zadnych objawow w zasadzie poza tym ze bola mnie strasznie piersi i zaczely swedziec troche. Dziewczyny a moglybyscie podac terminy waszego zaplodnienia lub orientacyinego zagniezdzenie? Chodzi mi po prostu o informacje co mozna zobaczyc na badaniu w konkretnym tygodniu ciazy ale liczac sam wiek maluszka. Zastanawiam sie po prostu co zobacze za dwa tygodnie u lekarza, porownujac z waszymi liczbami. I dostanie mi sie po glowie od meza jak wroci bo test sobie zrobilam i krecha juz ciemna jak noc ;) wariaci sa wsrod nas a raczej wsrod was ;)

Misi@ lubi tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady oj tam wariaci, każda z nas to ma w sobie małego świra. Ja obsikałam 4 testy :P

Misi@ lubi tę wiadomość

• pesteczka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zazdraszczam :D
    Życzę spokoju i zdrówka :)
    A miałaś problem z l4? Ja mam mega stresująca pracę i dużo mam delegacji, choć lubię ją bardzo,to wydaje mi się, że skurcze brzucha mam ze stresu...ciągle mam nowe projekty i musze byc bardzo aktywna. W ziwiązku z tym mam nadzieje , że w środe dostane l4. U mnie każdy bierze :)No i w sumie jestem sama na oddział więc pracy mam multum. Kurcze sama nie wiem z jednej strony chciałabym tam byc, ale z drugiej boje się, że coś się stanie, a tego nigdy sobie nie wybacze. Tak długo czekałam na bobasa.
    Nie było problemu, mówiłam że mam bóle brzucha i w pracy jak dźwigam to mnie mocno boli, zapytała się czy chce l4 i tyle :)

Ja będę miała dziewczynkę, czuję to i nie ma innej opcji, będzie mała Ala :D

Misi@ lubi tę wiadomość

tb73jw4zkn2e67is.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesteczka zazdroszczę l4. Ja nie wyobrażam sobie wracać do pracy. Nastawiłam się, że dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy:p Jak nie dostanę l4, to się załamię:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest wszystko jedno czy chłopiec czy dziewczynka :) byle by się urodziło i było zdrowe. Choć imię mamy tylko dla chłopca wybrane :D

Pesteczka świetnie że tak dużo zobaczyłaś, ja idę w poniedziałek będzie 6t2d więc powinnam widzieć podobnie, ale czasem się zdarza że nie widać więc się nie zdenerwuje :)

Mnie dziś brzucho boli i mdłości naprawdę się nasiliły, ale mnie to uspokaja :) chcę jeszcze! Cycki lekko bolą, mogły by bardziej :D Zmęczenie straszne odkąd wróciłam do pracy i znów dziś mała drzemka :D

Kasiuleks pęcherzyk powinien już być :) ale jeśli nie będzie to nie schizuj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:04

Misi@, kasiuleks lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ooo lady my też mamy na liście imion Nikodema, Olafa, Kornela:), a dziewczynkę kiedyś chcieliśmy Maję, ale już dużo tych Majeczek.

u mnie chłopak się uparł na Zuzię ;/ ja nie lubię to takie pospolite imię w Poznaniu co druga to Zuzia ;/ u dziewczynek w przedszkolu, każda w swej grupie ma 5 a druga 4 Zuzie ;/ ja bym chciała Cirianne albo Wiktorię, a na Nikodema to mam chrapkę od dawna, jeszcze podoba mi się Karolek i Mikołaj

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:

Ja będę miała dziewczynkę, czuję to i nie ma innej opcji, będzie mała Ala :D

Ja tam mam przeczucie że chłopak

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jak nie dostanę l4, to się załamię:p

ja też :( 12 godzin w Mc Donald, :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:

Mnie dziś brzucho boli i mdłości naprawdę się nasiliły, ale mnie to uspokaja :) chcę jeszcze! Cycki lekko bolą, mogły by bardziej :D Zmęczenie straszne odkąd wróciłam do pracy i znów dziś mała drzemka :D

Mnie dziś strasznie piersi bolą, okropnie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM no jutro sie wszytko okaze :) Mam wielka nadzieje , ze tak bedzie :)

Co do objawow to mnie tylko bardzo bola piersi i od wczoraj sutki. Mdli mnie tylko czasami jak jestem glodna.

Mi tez jest wszytko jedno czy dziewczynka , czy chlopczyk :) Ale mam przeczucie, ze bedzie to chlopiec, aczkolwiek moge sie mylic:)

Misi@ lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiem że to będzie synek Noelek :) Ja tez czekam z niecierpliwoscia na USG a to jeszcze 4 dni :)

kasiuleks, adzia lubią tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ