X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria to też bardzo popularne imię. Ja nie będę kierować się statystykami :-) pytanie, czy dziewczynka, potem nastolatka byłaby zadowolona z tak nietypowego imienia jak Cirianna.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem marzymy o Franku :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy też macie biały, gęsty śluz? Ja od kilku dni ma taki i się nad nim zastanawiam, od początku ciąży jakoś nie zwracałam na to uwagi a teraz jakoś mnie to niepokoi. Co myślicie?

Syn, roczek.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy też macie biały, gęsty śluz? Ja od kilku dni ma taki i się nad nim zastanawiam, od początku ciąży jakoś nie zwracałam na to uwagi a teraz jakoś mnie to niepokoi. Co myślicie?

to jest normalne, każdy przechodzi ciążę inaczej, ja nie mam ale na forum I trymetru jest dział o śluzie i tam jedne dziewczyny mają a inne nie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama...podobno to dobry objaw. Ja też tak mam, ten śluz chroni nasze maleństwa przed nfekcjami :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chciałby syna, bo córę już mamy. Imię dla chłopaka też juz jest i czeka od pierwszej ciazy - Tymon :) Nad imieniem dla dziewczyny jeszcze sie nie zastanawialiśmy:D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorną porą,
    Witam serdecznie nowe mamusie :)
    Pesteczka super wieści :) ekstra uczucie widzieć już bijące serduszko. A fasolka już sporawa :)
    Widzę, że dyskusja na temat imion :D Mi się obecnie marzy drugi chłopak :D Henio (Henryk) a jak będzie córeczka to będzie Marysia (Maria)…imiona są już wybrane dawno, nawet mamy już imiona na ewentualnie 3 dziecko :D
    U mnie dzisiaj po starem, mdłości ciąg dalszych. Plusem jest to, że dziś nie wymiotowałam :D
    Będę was trochę podczytywać ale jednym okiem oglądam sobie filmik z mężusiem ;P

Misi@, pesteczka lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • aneta89 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie to pierwsze dzieciątko , najważniejsze żeby było zdrowe ale mąż chciałby syna a ja córkę ;-) Dla synka wybrane imię Natan , natomiast dla dziewczynki mi się podoba Liliana ale mężowi średnio, mojej mamie Marcelinka i ogólnie przeglądam mnóstwo imion dla dziewczynki ale ciężko wybrać :-)

f2w33e3kc4d16lxe.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjecie...powiedzcie mi czy to normalne caly czas mam tak jakby skurcze zoladka takie jakby lekki stresik i nie umiem sie tego pozbyc. Boje sie czy to fasolce nie szkodzi;( co do imion syn bedzie Szymon a corka Natalka:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy moge pic jakas melise itp...bo to odczuwam jak stres a wogole nie mysle o ciazy zajmuje sie wszystkim innym a mimo to caly czas to czuje!!!

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten gesty sluz jest prawidlowym objawem o ile nie towazyszy mu swedzenie czy pieczenie, bo wtedy mozna podejrzewac infekcje.

My may Ize, ktora ostatnim czasem strasznie che byc Nokola. Raz w zoo pytana o imie z pelnym przekonaniem przedstawila sie tym imieniem.

• eM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melise możesz piś Justysiu w każdej ilości, co do bólu brzucha i lekkich skurczy to jest to dość normalne.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • justysss Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko to ja to odczuwam jak stres takie sciskanie zoladka i smieje sie ze na uczelni przed obrona taki mialam...ale po oberonie znikl a teraz mnie to irytuje i martwi. Podbrzusze wogole mnie nie boli czasami jajnik delikatnie:)

9vk503.jpg
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciesze się, że śluz to dobry objaw. :-) ja oglądam bajkę na tvp 2, polecam ;-)

Syn, roczek.
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także od dawna mam wybrane imiona zarówno dla córeczki i dla syna .Syn Jakub,córka Lena.Ale ostatnio coraz wiecej znajomych zadaje mi pytanie czy rozważam taką opcje ze moga byc blizniaki :-)bo przeciez mój M jest z bliżniaków.Kurcze ale mi wbiły klina?Jego brat blizniak tez zostanie ojcem,szwagierki ciąża jest starsza od mojej o 5 tyg,Ona na bank widziala jeden zarodek.A ja musze poczekac do srody i sie dowiem czy jest jedna fasolinka czy dwie :-)

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziu z tego co wiem to jeżeli chodzi o dziedziczenie ciąży mnogiej to musi być historia u przyszłej mamy, historia u faceta nie ma znaczenia. Sporo o tym czytałam bo marzyły mi się bliźnięta :) ale są też inne czynniki sprzyjające, więc kto wie? :P

adzia lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy miec Nine bo gin mowil ze bedzie dziewczynka ale w 30 tc jednak wyszedl chlopak.Ja chcialam Tymka maz Ernesta a Nikodem wybralismy wspolnie bylo to neutralne imie i nie mielismy z nim zadnych skojarzen. Nie mial miec drugiego imienia ale na sali lezalam z dziewczyna ktorej synek mial na imie Norbert i moj poszedl po akt urodzenia i wpisal drugie imie i jest Nikodem Norbert

powodzenia dziewczyny- wysypiajcie sie bo potem sa juz bezsenne noce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:39

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam bajkę..., wojnę światów z Tomem Cruisem :P
    Mnie się marzy Kuba lub Antek a dla dziewczynki Hania, Zosia lub Marysia :)

Misi@, adzia lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyss ja też mam gęsty, biały śluz od początku ciąży:)
    Dobranoc dziewczynki:) Do jutra:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja z męże oglądam tą samą bajeczkę co Ty Lady86 :)

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ