X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Nie jestem pewna, ale rozpulchniona to dobrze, bo ona sobie już delikatnie rośnie :) Jeśli nie umiesz wyrzymać do 21 to może wbij tydzień wcześniej? :D Nie pamiętam na jakim jesteś dokładnie etapie, a nie ma Cię na liście :)

Dziewczyny widzę że sporo z nas idzie jutro na wizytę :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty i życzę tylko dobrych wieści!
    No wlasnie moja byla normalna, lekarz nic nie czul. Ale to dopiero dwa tyg zycia samego dzieciaczka od zagniezdzenia wiec moze tak ma byc. Wczesniej nie chce isc bo lekarz moze dalej nic nie wypatrzec. A do listy sie nie dopisalam bo sie boje jeszcze.... strasznie nie chcialabym pozniej musiec sie wypisywac. Dlatego czekam na werdykt lekarza ;)

eM lubi tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka na szczescie plamien zero tylko pobolewa, pozatym zmeczenie i w sumie dzis tyle:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam o surogatkach. Fajne bobasy się urodziły:)
    Idę pisać pracę na uczelnię:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Kobietki:)

Dołączam do Was:) Panna B, dziękuję za zaproszenie :*

Wpisałam się na listę i obiecuję zaglądać często.

U mnie dziś lekkie skurcze i nadal bardzo wrażliwe sutki oraz całe piersi, poza tym rewelacja :D

Miłego dnia dla Was!

2nn3yx8dumgvc21z.png

kasiuleks, eM lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kucykowa, kiedy wybierasz si na wizyte?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:52

eM, adzia lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mdlosci nie ma, jak narazie w ogole :)
    a powiedzcie mi mowilyscie juz komus o ciazy?bo my chcemy dzis rodzicom pow bo ja nie moge wytrzymac:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie też dziś mąż robi obiad, będzie kurak z grila z frytkami z piekarnika :) jakoś ostatnio mam najbardziej smaka na frytki, na myśl o ziemniakach, kaszy czy makaronie jakoś mi nie fajnie :D

U mnie na razie poza mężem wiedzą tylko 2 moje przyjaciółki i kolega. Rodzicom jeszcze nie mówiłam, bo czekamy na serducho. Plan jest taki żeby powiedzieć im w dzień babci i dziadka :D zrobię z tej okazji takie expanding box :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:52

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    u mnie mdlosci nie ma, jak narazie w ogole :)
    a powiedzcie mi mowilyscie juz komus o ciazy?bo my chcemy dzis rodzicom pow bo ja nie moge wytrzymac:)

U mnie wiedzą wszyscy,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nie było mnie tu przez weekend bo wrociłam własnie ze studiów, jestem taka zmeczona ze masakra... Wczoraj i dzis straszne mdłosici na zajeciah mnie mulilo dzis rano wymiotowałam i cale zajecia czulam sie fatalnie no ale musialam tam wysiedziec. Teraz szybko na chwile do was wskoczylam i ide sie polozyc :)

U mnie rodzice dowiedzieli sie najszybciej z siostra od razu jak zrobilam test to podekscytowana im powiedziałam. Wiedza tez 3 kolezanki i wkrotce pewnie dowie sie wiecej osob. Sama nie mowie jak ktos pyta to wtedy bo duzo osob wiedziało ze sie staramy i ze chcemy wiec jak pytaja to mowie:)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh.. u nas też najbliżsi wiedzą .. czyli rodzice, rodzeństwo i przyjaciółka z przyjacielem.. Cięźko się wstrzymać z takimi wieściami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 14:55

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wiedzą najbliżsi i przyjaciele. No i oczywiście szef w pracy który wręczył mi wypowiedzenie ale się zdziwił jak je musiał cofnąć i zpowrotem przywrócić mnie do pracy. Chociaż i tak tam nie wrócę, bo mój gin dał mi L4 i powiedział że nie będę musiała oglądać szefa i się stresować.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:45

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:46

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mąż robi obiad. Zachciało mi się makaronu ze szpinakiem. Jejuuu jakie mdłości:( Znowu przytulałam się z porcelaną.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    U mnie też dzisiaj mąż robi obiad, z wczorajszego rosołu ogarnia potrawkę z kury z ziemniaczkami :-)
    Mi na szczęście ciąża służy, mdłości mam lekkie i nie codziennie, piersi bolą, ale jak nie ruszam, to nie przeszkadzają ;-) żadnych omdleń itp. spraw nie mam :-)
    Jedyne, co mi przeszkadza, to silne zmęczenie i senność, trochę mi to dezorganizuje dzień i pracę - a pracy mam sporo, bo zbliża się sesja zaliczeniowa i terminy gonią.

Wczoraj znalazłam fajny filmik na yt z leciutkimi ćwiczeniami dla ciężarnych w I i II trymestrze: https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    Ponieważ moja lekarka nic nie mówiła o zakazie, a ciąża rozwija się prawidłowo, to poćwiczyłam sobie wczoraj wieczorkiem delikatnie, w sumie czuję się lepiej - niby takie ćwiczenia to prawie nic, a jednak nawet troszkę ruchu zmienia samopoczucie i coś już daje :)
    Co myślicie o ćwiczeniach w ciąży? Ćwiczycie? :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej :-)
    U mnie też dzisiaj mąż robi obiad, z wczorajszego rosołu ogarnia potrawkę z kury z ziemniaczkami :-)
    Mi na szczęście ciąża służy, mdłości mam lekkie i nie codziennie, piersi bolą, ale jak nie ruszam, to nie przeszkadzają ;-) żadnych omdleń itp. spraw nie mam :-)
    Jedyne, co mi przeszkadza, to silne zmęczenie i senność, trochę mi to dezorganizuje dzień i pracę - a pracy mam sporo, bo zbliża się sesja zaliczeniowa i terminy gonią.

Wczoraj znalazłam fajny filmik na yt z leciutkimi ćwiczeniami dla ciężarnych w I i II trymestrze: https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    Ponieważ moja lekarka nic nie mówiła o zakazie, a ciąża rozwija się prawidłowo, to poćwiczyłam sobie wczoraj wieczorkiem delikatnie, w sumie czuję się lepiej - niby takie ćwiczenia to prawie nic, a jednak nawet troszkę ruchu zmienia samopoczucie i coś już daje :)
    Co myślicie o ćwiczeniach w ciąży? Ćwiczycie? :)

Myślę że to dobry pomysł, ja nie lubię ćwiczyć od małego, ale lubię pływać :P jak jutro się dostanę do ginekologa, i nie będzie mieć nic przeciwko to pójdę sobie na basen.

Sigma lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pływanie w ciąży jest super zdrowe :-) ja bym się tylko bała, żeby infekcji nie złapać jakiejś na basenie, ale wiem, że ciężarne chodzą, a lekarze to popierają, więc pewnie przesadzam z tą infekcją :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Podobno pływanie w ciąży jest super zdrowe :-) ja bym się tylko bała, żeby infekcji nie złapać jakiejś na basenie, ale wiem, że ciężarne chodzą, a lekarze to popierają, więc pewnie przesadzam z tą infekcją :-)

Ja uwielbiam chodzić na basen, kiedyś pływałam bardzo dobrze, nauczycielka z w-f nie wierzyła, zawsze oceny 2, 3 z skoków, biegów, kosza, siatki, a na basen jak chodziliśmy zimą to zbierałam 6 i 5 uczestniczyłam w zawodach i nawet zdobyłam 3 złote medale :). Kocham pływać, chciałabym urodzić w wodzie, ale to nie realne, na nasze realia polskie, to jesteśmy w tej sferze 100 lat za Europą Zachodnią.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ