X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    U mnie też mąż robi obiad. Zachciało mi się makaronu ze szpinakiem. Jejuuu jakie mdłości:( Znowu przytulałam się z porcelaną.

Nancy widzę, że we dwie cierpimy identycznie :) Ja prawie codziennie rano przytulam się z sedesem nie mówiąc już po południu. Do tego cały dzień potworne mdłości...
    Przed chwilą zrobiłam sobie herbatkę ze świeżego imbiru...i co :D pomogło. Na prawdę pomogło, pierwszy raz a próbowałam już migdałów, krakersów, małych kanapeczek co 2 godziny i nic mi tak nie pomogło jak herbatka ze świeżego imbiru

Co do poinformowania rodziny, to wiedzą moi rodzice, brat męża i moje 3 psiapsióły :D Szef jeszcze nie wie i na razie się nie dowie. Mam zamiar go poinformować dopiero po 3 miesiącu jak będę po badaniach prenatalnych...

Oczywiście witam wszystkie nowe mamusie :) Coraz więcej nas :D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ćwiczę bo się trochę boję, kiedyś słyszałam że jeżeli ktoś za wiele nie ćwiczy to w 1 trymestrze nie jest to wskazane, ale nie wiem, wiecie dziewczyny ja jestem przewrażliwiona :P w 1 ciąży coś tam ćwiczyłam, znalazłam na youtube różne zestawy ćwiczeń taka dziewczyna to prowadziła, mogę poszukać jeżeli ktoś jest zainteresowany.

Co do basenu to ja też uwielbiam, ale u mnie to niestety często oznaczało infekcję więc zrezygnowałam. Infekcje nigdy nie były za poważne, ale wiadomo jak to w ciąży...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie miałam mdłości do zeszłego piatku. Od piątku mam straszne mdłości i bóle głowy. Wcześniej tylko wrażliwe i bolące piersi. Miłego wieczoru. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczym sie stresowac :( bylam w toalecie na siusiu i jak podcieralam sie papierem to mialma brazowe plamienia :( kurcze nie wiem czy wszystko jest w porzadku :( na dodatek caly czas mi niedobrze

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz wizytę ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda - zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze ja mam wizyte na wtorek i jeszcze nigdy na oczy nie widzialam swojego lekarza tylko gadalam z kobieta na recepji a do niego numer nie mam :(

• eM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Dziewczyny zaczym sie stresowac :( bylam w toalecie na siusiu i jak podcieralam sie papierem to mialma brazowe plamienia :( kurcze nie wiem czy wszystko jest w porzadku :( na dodatek caly czas mi niedobrze
    To że Ci nie dobrze to dobry znak :) znaczy że beta rośnie, a dzidzia wraz z nią :) więc bez nerwów :) Brązowe plamienia nie są niczym niepokojącym, tak długo jak nie są czerwone i nie towarzyszą im mocne skurcze. Więc ciesz się mdłościami, doszukuj się w nich klepania po ramieniu, że wszystko z dzidzią dobrze jak ja :) Ale oczywiście jak tylko będziesz mogła to udaj się do swojego lekarza :) a jeśli plamienia zrobią się czerwone, lub będziesz miała silne skurcze to jedź do szpitala ...

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda - no ale przecież miałaś jakiegoś swojego ginekologa przed ciążą, nie? To może do niego zadzwoń?

Ja jestem za tym, żeby każde plamienie konsultować z lekarzem i nie bawić się w rozróżnienia kolorystyczne - brąz, różowe, jasnoczerwone, ciemnoczerwone, nawet czasem czarne - to jest zawsze krew, tylko w różnym stężeniu i o różnej świeżości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    To że Ci nie dobrze to dobry znak :) znaczy że beta rośnie, a dzidzia wraz z nią :) więc bez nerwów :) Brązowe plamienia nie są niczym niepokojącym, tak długo jak nie są czerwone i nie towarzyszą im mocne skurcze. Więc ciesz się mdłościami, doszukuj się w nich klepania po ramieniu, że wszystko z dzidzią dobrze jak ja :) Ale oczywiście jak tylko będziesz mogła to udaj się do swojego lekarza :) a jeśli plamienia zrobią się czerwone, lub będziesz miała silne skurcze to jedź do szpitala ...

dzieki za wsparcie :) tak tez zrobie poki to tylko plamienie to poczekam do wtorkowej wizyty, mam nadzieje ze to niewinne plamienia.. w sumie nic zrobic nie moge tylko czekac i byc dobrej mysli...

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiaraczynicuda - no ale przecież miałaś jakiegoś swojego ginekologa przed ciążą, nie? To może do niego zadzwoń?

Ja jestem za tym, żeby każde plamienie konsultować z lekarzem i nie bawić się w rozróżnienia kolorystyczne - brąz, różowe, jasnoczerwone, ciemnoczerwone, nawet czasem czarne - to jest zawsze krew, tylko w różnym stężeniu i o różnej świeżości.
    tak naprawde nie mialma swojego lekarza bo ja jezdzilam kilka razy do roznych jak mialma jakies tam infekcje czy robilam cytologie wiec do zadnego numeru telefonu nie mam, zaden z nich mi nie odpowiadal

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    tak naprawde nie mialma swojego lekarza bo ja jezdzilam kilka razy do roznych jak mialma jakies tam infekcje czy robilam cytologie wiec do zadnego numeru telefonu nie mam, zaden z nich mi nie odpowiadal

Jaki jesteś rocznik, bo coś mi się nie chce wierzyć, że nie miałaś ginekologa, przecież to podstawa, każda powinna mieć od kiedy zaczyna się miesiączkować. Moja mama od razu mnie zapisała jak zaczęłam miesiączkować w 2 klasie gimnazjum.

Co prawda od tamtego czasu miałam ich 5 ale to się wiązało z przeprowadzą i złym badaniem, moja teraźniejsza Pani dr jest ze mną już 7 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 17:54

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no, można nie mieć stałego gina, ja np. nie mam stałego lekarza rodzinnego ;-)
    Natomiast dobrze byłoby pogadać z lekarzem. Jeśli nie ma kontaktu do żadnego, to ja bym pojechała do szpitala żeby mnie zbadali, chyba, że plamienie było malutkie i już minęło.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra zgodzę się Sigma, ale każda planująca ciążę, wybiera sobie też gina wcześniej a nie będąc już w ciąży, chyba że to wpadka,
    Może ja jestem dziwna ale mnie się nie mieści w głowie, na szybko teraz wybierać gina, ja przeszłam z ginekologami bardzo dużo, złe wspomnienia, i dla mnie to jest nie pojęte,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jaki jesteś rocznik, bo coś mi się nie chce wierzyć, że nie miałaś ginekologa, przecież to podstawa, każda powinna mieć od kiedy zaczyna się miesiączkować. Moja mama od razu mnie zapisała jak zaczęłam miesiączkować w 2 klasie gimnazjum.

Co prawda od tamtego czasu miałam ich 5 ale to się wiązało z przeprowadzą i złym badaniem, moja teraźniejsza Pani dr jest ze mną już 7 lat

92 :) wiesz ja tez nie mieszkalam ciagle wjednym miejscu poszlam na studia do wroclawia i jezdzilam do ginekologa kilka razy w rodzinne strony ale zrezygnowalam z niego jak zauwazaylam ze mu zalezy tylko na peniadzach a nie na moim zdrowiu jak mnie praktycznie wyrzucil z gabinetu bo siedzialam 10 minut za dlugo, wczensiej bylam u jakiego innego jak jeszcze bylam nastolatka i mialma jakies tam problemy z miesiaczka a ostatnio pol roku temu bylam raz we wroclawiu prywatnie to tez zaplacilam mu 150zl pratycznie za nic nie nie wrocilam wiecej a od tego czasu nie potrzebowalam isc.. teraz przed ciaza tez nie szlam do zadnego bo nie bylo potrzeby jestem mloda zdrowa osoba i czekalam az zajde w ciaze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No dobra zgodzę się Sigma, ale każda planująca ciążę, wybiera sobie też gina wcześniej a nie będąc już w ciąży, chyba że to wpadka,
    Może ja jestem dziwna ale mnie się nie mieści w głowie, na szybko teraz wybierać gina, ja przeszłam z ginekologami bardzo dużo, złe wspomnienia, i dla mnie to jest nie pojęte,

to nie byla wpadka, lecz planowana ciaza ginekologa mam z polecenia od kolezanki co do niego teraz jezdzila cala ciaze a wczenisj nie mialma potrzeby do niego jechac po prostu..

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie oceniam, każdy ma z Nas inne podejście :) ja bym tak nie mogła, jak zdecydowałam się na ciąże z moim facetem, to na wizycie u ginekologa w lipcu zbadałyśmy wszystko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:52

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No nie oceniam, każdy ma z Nas inne podejście :) ja bym tak nie mogła, jak zdecydowałam się na ciąże z moim facetem, to na wizycie u ginekologa w lipcu zbadałyśmy wszystko.

nawet chciałam zrobic sobie badania wszystkie i poszlam do lekarza rodzinnego ale ona powiedziala mi ze jestem mloda zdrowa i mam sie nie przejmowac tylko starac o dzidzisia i jak juz bede w ciazy to bede miala mnostwo badan wiec tez tak zrobilam :) bylam znowu siusiu i juz lepiej na wkladce mam tylko brazowe smuzki, wiec licze ze to przejdzie :)

• eM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym szpitalem to po prostu bez karty ciąży to mogą różnie do tego podejść, dlatego ja bym obserwowała raczej intensywność i kolor. Po prostu pojawienie się niewielkiego brązowego plamienia zdarza się w normalnej zdrowej ciąży. A szpital i zmaganie się z lekarzami to też dodatkowy stres. Wiaraczynicuda obserwuj i spokojnie, bo to najważniejsze :) I daj nam koniecznie znać co u Ciebie i jak się sytuacja rozwija!

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ