X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Bylam prywatnie wiec zaden problem. Stwierdzil tylko ze macica nie jest rozpulchniona wiec to bardzo wczesnie. A czy brak rozpulchnionej macicy w badaniu swiadczy o czyms zlym?

Mecze Was,przepraszam ale wizyta dopiero 21ego i jakos muszw wytrzymac....
    Nie mam pojęcia :(...też pierwszy raz jestem w ciąży :)Ale 21 w sumie nie jest tak daleko..dasz radę i ujrzysz już zapewne serduszko :)

la_lenka zazdroszcze CXi bo podobno powinno się co najmniej 3 razy w tyg jeść rybe w ciąży :)A jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 22:14

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dziewczyny dziekuje za wszystke gratulacje bo dopiero teraz doczytalam:) chcialabym poczekac do 8 tygodnia ale nie wiem czy dam rade, wiec chyba umowie sie wczesniej, zreszta narazie mnie korci zeby powtorzyc bete :P
    jakis strach mnie ogarnal chyba wariuje:)
    zastanawiam sie tez czy do ginekologa prywatnie czy na nfz. duzo tych watpliwosci :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, melduję się i ja :) Wrzesień 2015, czyli dzieciary do szkoły, a my na porodówę trolololololoooo :D
    Wszystkie badania zrobione, betka rośnie, porgesteron też, ale jakoś tak trochę połowicznie czuję, że jestem w ciąży, bo jeszcze nie byłam u gina, wizytę mam 20.02. Chyba nie bedę wybierać się wcześniej - gin nic nie zobaczy, bo za wcześnie, a ja się tylko zestresuję ;) :P

Sigma, adzia, eM, kasiuleks, Misi@ lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tutaj DŻuls :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

adzia lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    la_lenka zazdroszcze CXi bo podobno powinno się co najmniej 3 razy w tyg jeść rybe w ciąży :)A jak się czujesz?
    Dzięki, że pytasz :* Na razie na szczescie bez zmian, plamienia dziś nie było więc jestem pełna nadziei. Tylko to lezenie w szpitalu mocno mi doskwiera, ale może mnie wypuszcza za kilka dni jak sie krwiak poprawi. Zawsze przyjemniej we własnym łóżku. Bo już zaakceptowalam, że pewnie prawie caly I trymestr bedzie leżący. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka super, że już lepiej:) Ale Ty się pewnie naoglądałaś już w tym szpitalu...Chociaż fajne towarzystwo w pokoju:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Witajcie
    My po raz kolejny termin na wrzesień ok.4.09 :) jesteśmy w 4 tyg póki co tylko nas mdli więc wszystko przed nami :)
    Matylda, nie wiem czy śledzisz ten wątek. Dodałam Cię do przyjaciólek, bo chcę Cię spytać o kilka rzeczy z diagn prenatalną w Trójmieście. Mogę? Jestem z Trójmiasta to dlatego i widziałyśmy się na 35+

adzia, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - bo głód nasila mdłości :) jak zaczyna mdlić, to trzeba zjeść coś leciutkiego i malutko - i wtedy przechodzą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie przywitałam się, sorry
    Dołączam do Was wrześniówek. Jestem świeżynka ostatnia miesiaczka 18.12.2014 termin mi pokazuje na 21.09.15
    20.02 idę na usg

eM, kasiuleks, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

• hakorośl Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,jestem całkowicie nowa. Chciałabym do Was dołączyć.
    Dopiero dzisiaj zrobiłam test, i ku wielkiej mojej radości był pozytyw. Na betę idę dopiero w poniedziałek,mam nadzieję, że będzie ok:)
    Życzę wszystkim spokojnego donoszenia i sobie samej też:)

adzia, eM, kasiuleks, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• adzia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A nie przywitałam się, sorry
    Dołączam do Was wrześniówek. Jestem świeżynka ostatnia miesiaczka 18.12.2014 termin mi pokazuje na 21.09.15
    20.02 idę na usg
    Witaj Dorbie!!! :-)

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Cześć dziewczyny,jestem całkowicie nowa. Chciałabym do Was dołączyć.
    Dopiero dzisiaj zrobiłam test, i ku wielkiej mojej radości był pozytyw. Na betę idę dopiero w poniedziałek,mam nadzieję, że będzie ok:)
    Życzę wszystkim spokojnego donoszenia i sobie samej też:)
    Witaj w naszym coraz większym gronie!!!

3i49df9hy5b5npd4.png
  • pesteczka Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,
    Jak fajnie się robi nas dużo :)
    Życzę dzisiaj wszystkim wrześniówkom spokojnego "bezmłdłościowego" dnia.
    Wczoraj przekopałam internet bo moje dwa jajeczka w jajniku spokoju mi nie dawały , i wywnioskować można że w tym cyklu co zaszłam moje jajniki wypuściły 2 komórki jajowe ale zapłodniona została jedna oby, a tam zostały te ciałka żółte po komórce. bo jakoś innego wytłumaczenia nie mogę się dochrapać. na wizycie jak nie zapomne to się zapytam mojej ginki.

tb73jw4zkn2e67is.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam coś dziwnego. Wczoraj miałam termin @ i od tego momentu przestało mnie aż tak boleć. Tzn piersi mam ciężkie, jak dotknę to czuję, że lekko obolałe, brzuch nie boli, mdłości ledwo ledwo, senność przeszła... Pojawiły się za to napady głodu, io popołudniowe zmęczenie :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddobry

Dorbie jeżeli masz jakieś pytania odnośnie badań genetycznych inwazyjnych to służę pomocą pozdrawiam :)

• eM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Bylam prywatnie wiec zaden problem. Stwierdzil tylko ze macica nie jest rozpulchniona wiec to bardzo wczesnie. A czy brak rozpulchnionej macicy w badaniu swiadczy o czyms zlym?

Mecze Was,przepraszam ale wizyta dopiero 21ego i jakos muszw wytrzymac....
    Nie jestem pewna, ale rozpulchniona to dobrze, bo ona sobie już delikatnie rośnie :) Jeśli nie umiesz wyrzymać do 21 to może wbij tydzień wcześniej? :D Nie pamiętam na jakim jesteś dokładnie etapie, a nie ma Cię na liście :)

Dziewczyny widzę że sporo z nas idzie jutro na wizytę :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty i życzę tylko dobrych wieści!

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ