WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:Konsultantem Wojewódzkim jest prof Preis właśnie znalazłam numer na necie 🤣
Czuję się jak w jakimś filmie normalnie
Ja pieprze... Tkpom możesz pisać książkę o Twojej historii 🤪
Może jutro pojawi się ten zastępca ordynatora? Z tego co pisałas wydawał się normalny z ludzkim podejściem. Tu na oddziale ostatnio miałam dość ordynatora i teraz już mi się odechciewało wszystkiego jak myślałam o rannym obchodzie, ale chyba ma urlop, bo nie było go ani wczoraj ani dzisiaj 😁 Nie mogę narzekać, bo ostatnio bdał o mnie, ale te jego humory... 🙃 -
Nie ogarniam tego, że skoro na ktg skurcze się nie piszą to dla nich nie istnieją. Mi się też nie pisały a jednak ręką nawet podczas dotykania brzucha było je bardzo wyraźnie czuć, siedziałam w szpitalu do skutku, aż nie przestał brzuch się w ogóle spinać.
No właśnie, 35 tydzień to już jest tak elegancko że powinni Cię zostawić na oddziale i gdzieś za tydzień ciąć i koniec pieśni, na co oni czekają? Po co do domu? To jest właśnie to nasze państwo pro - life, wszystko ładnie na papierku...a praktyka taka ze jak zachodzisz w ciążę to z automatu musisz się bać o swoje życie...
Czuje ze ty po tej ciąży to męża w trybie pilnym na wazektomię wyślesz 😅 Każdy by miał dość..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 13:37
-
Masakra Tkpom co tam się wyprawia.....nie pozwól się wypisać...jesteś już w 35tc nosz kurde....I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
I popatrzcie jak jeden lekarz, a raczej jeden imbecyl potrafi zmienić opinie całego szpitala. Jeszcze kilka dni temu smiałyśmy się że też tam chcemy rodzic, a dziś każda by się bała tam jechać... Przez jednego buca. Reszta personelu może dwoić się i troić, ale decyzja takiego jednego pajaca może zaważyć na czyimś zyciu.
-
Co do sterydów to też myślę że w 35 tyg to już większość maluchów sobie poradzi. Chyba że byłyby jakieś problemy wzrostowe u dziecka,jakieś zahamowanie itd.
I z tymi sterydami to pamiętam że jest tak że albo dziecko jest jakiś czas mniej aktywne albo właśnie bardzo szaleje. Moja córka po podaniu właśnie dostawała szajby w brzuchu. Może dlatego nie podali bo bali się o te naczynia? -
Dobra to plan jest taki wpadamy na oddział 4 osoby kradną łóżko z tkpom reszta czyści drogę na salę cięć, ja ogarniam doktorka łapówka, trunki i te sprawy i za 30 min witamy się z małym
🤔w sumie jakby tak zrobić nalot x bab na jednego doktorka to może by się ogarnął?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 14:09
nika647 lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Dobra to plan jest taki wpadamy na oddział 4 osoby kradną łóżko z tkpom reszta czyści drogę na salę cięć, ja ogarniam doktorka łapówka, trunki i te sprawy i za 30 min witamy się z małym
🤔w sumie jakby tak zrobić nalot x bab na jednego doktorka to może by się ogarnął?
Ja mogę od razu wpaść z alko, mamy jakieś 100 butelek, do wyboru, do koloru czego tam sobie doktorek życzy i co lubi 😉 Przy okazji temu porannemu pacanowi od usg można w piszczel jadącym łóżkiem albo butelką po głowie. Tak niechcący, profilaktycznie
-
Wiecie co, to jest właśnie nasza polska patologia. Rodzić, rodzić ile wlezie ku chwale ojczyzny ale o to jak rodzić, czy godnie, bez stresu i o zdrowie dziecka to już martw się sama. O Twojej macicy chętnie zadecydujemy, a reszta to już Twój problem, trzeba było się nie pier***. Czeski film przy tym wysiada.
A tak w temacie wazektomi to mój już zapisany 🫢Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Tkpom wrote:No dzisiaj zostaje bo lekarz poszedł sobie do domu o 14 i nie przyszedł do mnie na rozmowę.
Z tych nerwów to nawet na KTG zapisał się aż jeden skurcz
To mów co cię wku^€&€ żeby zapisało się jeszcze kilka i żeby zainterweniowali
Ehhh dramat jakiś
-
Tkpom wrote:No nic od rana znowu nerwówka będzie co wymyślą do domu nie do domu. Koszmar jakiś mój mąż jest tak wkurzony ze chce rozmawiać z jakimś lekarzem z oddzialu.
Mnie zdumiewa ta dziwna relacja lekarzy normalnych z takimi dupkami. Ja sama składałam skargę na lekarza z naszego przyszpitalnego pogotowia i wszyscy lekarze ze szpitala wiedzieli jaki to buc i nikt nic z tym nie zrobil, jak zapytałam w pokoju lekarskim dlaczego oni sami nie zainterweniują u dyrektora żeby gnoja zwolnił to mi powiedzieli ze nie ma chętnych do pracy w szpitalu, na oddziałach a co dopiero w pogotowiu...
-
Spuromix wrote:Chętnych? Po tym co czytam stwierdzam że pracują tam za karę a nie z chęcią....
Nadziejka30 lubi tę wiadomość
-
Ogólnie tu jest dobrze nie mogę narzekać ale ten debil bo inaczej go nazwać nie mogę poprostu nie nadaje się na lekarza ale ma opinie w necie że tylko swoich prywatnych pacjentów traktuje jak ludzi.
Jak mnie jutro wkurzy to mu wygarnę i poproszę o innego lekarza a już mi mało brakuje do wybuchu.
Ta laska z sali też leży i histerie odwala. Drze morde kij wie o co bo nic jej się nie dzieje. Dziecko zdrowe ciąża wzorowa, już z innych sal zaglądają dziewczyny co się dzieje. A Ci też zamiast psychologa czy ma uspokojenie jej dac coś to ja nie wiem czekają kij wie na co. -
nika647 wrote:A lekarze w naszym szpitalu zarabiają po kilkadziesiąt tys miesięcznie... Pielęgniarki też nie strajkują o podwyżki maja jedne z lepszych plac w pl
Oj z tymi płacami się nie zgadzam 😅 To co mówią w TV a co płaci dyrektor to dwa różne światy. Niestety lekarz najbardziej Ciulowy dostaje za dyżur tyle co najlepsza pielęgniarka w miesiąc. Chyba że kontrakt to jak masz kursy i doświadczenie to w dużych miastach można fajnie zarobić, ale to też nie są kokosy, by mówić, że najlepsze z płac w pl 😉
Chyba że chodziło Ci o ten jeden konkretny szpital. To będę w szoku, że na etacie dyrektor płaci więcej niż ustawa przewiduje 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 17:09
-
Kiarka wrote:Oj z tymi płacami się nie zgadzam 😅 To co mówią w TV a co płaci dyrektor to dwa różne światy. Niestety lekarz najbardziej Ciulowy dostaje za dyżur tyle co najlepsza pielęgniarka w miesiąc. Chyba że kontrakt to jak masz kursy i doświadczenie to w dużych miastach można fajnie zarobić, ale to też nie są kokosy, by mówić, że najlepsze z płac w pl 😉
Chyba że chodziło Ci o ten jeden konkretny szpital. To będę w szoku, że na etacie dyrektor płaci więcej niż ustawa przewiduje 😜