X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka urodziła się 35 +1 i nie miała nic na płuca podawane tak więc nie ma konieczności. Mały jak akcja zaczęła się w 32 tygodniu dostał zastrzyki. Ale ja też nie pozwoliła bym się wypisać w takiej sytuacji jak ta.

event.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Konsultantem Wojewódzkim jest prof Preis właśnie znalazłam numer na necie 🤣

Czuję się jak w jakimś filmie normalnie

Ja pieprze... Tkpom możesz pisać książkę o Twojej historii 🤪
    Może jutro pojawi się ten zastępca ordynatora? Z tego co pisałas wydawał się normalny z ludzkim podejściem. Tu na oddziale ostatnio miałam dość ordynatora i teraz już mi się odechciewało wszystkiego jak myślałam o rannym obchodzie, ale chyba ma urlop, bo nie było go ani wczoraj ani dzisiaj 😁 Nie mogę narzekać, bo ostatnio bdał o mnie, ale te jego humory... 🙃

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam tego, że skoro na ktg skurcze się nie piszą to dla nich nie istnieją. Mi się też nie pisały a jednak ręką nawet podczas dotykania brzucha było je bardzo wyraźnie czuć, siedziałam w szpitalu do skutku, aż nie przestał brzuch się w ogóle spinać.
    No właśnie, 35 tydzień to już jest tak elegancko że powinni Cię zostawić na oddziale i gdzieś za tydzień ciąć i koniec pieśni, na co oni czekają? Po co do domu? To jest właśnie to nasze państwo pro - life, wszystko ładnie na papierku...a praktyka taka ze jak zachodzisz w ciążę to z automatu musisz się bać o swoje życie...
    Czuje ze ty po tej ciąży to męża w trybie pilnym na wazektomię wyślesz 😅 Każdy by miał dość..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 13:37

age.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Tkpom co tam się wyprawia.....nie pozwól się wypisać...jesteś już w 35tc nosz kurde....

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popatrzcie jak jeden lekarz, a raczej jeden imbecyl potrafi zmienić opinie całego szpitala. Jeszcze kilka dni temu smiałyśmy się że też tam chcemy rodzic, a dziś każda by się bała tam jechać... Przez jednego buca. Reszta personelu może dwoić się i troić, ale decyzja takiego jednego pajaca może zaważyć na czyimś zyciu.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sterydów to też myślę że w 35 tyg to już większość maluchów sobie poradzi. Chyba że byłyby jakieś problemy wzrostowe u dziecka,jakieś zahamowanie itd.
    I z tymi sterydami to pamiętam że jest tak że albo dziecko jest jakiś czas mniej aktywne albo właśnie bardzo szaleje. Moja córka po podaniu właśnie dostawała szajby w brzuchu. Może dlatego nie podali bo bali się o te naczynia?

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to plan jest taki wpadamy na oddział 4 osoby kradną łóżko z tkpom reszta czyści drogę na salę cięć, ja ogarniam doktorka łapówka, trunki i te sprawy i za 30 min witamy się z małym

🤔w sumie jakby tak zrobić nalot x bab na jednego doktorka to może by się ogarnął?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 14:09

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Dobra to plan jest taki wpadamy na oddział 4 osoby kradną łóżko z tkpom reszta czyści drogę na salę cięć, ja ogarniam doktorka łapówka, trunki i te sprawy i za 30 min witamy się z małym

🤔w sumie jakby tak zrobić nalot x bab na jednego doktorka to może by się ogarnął?

Ja mogę od razu wpaść z alko, mamy jakieś 100 butelek, do wyboru, do koloru czego tam sobie doktorek życzy i co lubi 😉 Przy okazji temu porannemu pacanowi od usg można w piszczel jadącym łóżkiem albo butelką po głowie. Tak niechcący, profilaktycznie

• KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, to jest właśnie nasza polska patologia. Rodzić, rodzić ile wlezie ku chwale ojczyzny ale o to jak rodzić, czy godnie, bez stresu i o zdrowie dziecka to już martw się sama. O Twojej macicy chętnie zadecydujemy, a reszta to już Twój problem, trzeba było się nie pier***. Czeski film przy tym wysiada.

A tak w temacie wazektomi to mój już zapisany 🫢

Muszka1 lubi tę wiadomość

• Tkpom Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj zostaje bo lekarz poszedł sobie do domu o 14 i nie przyszedł do mnie na rozmowę.
    Z tych nerwów to nawet na KTG zapisał się aż jeden skurcz

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    No dzisiaj zostaje bo lekarz poszedł sobie do domu o 14 i nie przyszedł do mnie na rozmowę.
    Z tych nerwów to nawet na KTG zapisał się aż jeden skurcz

To mów co cię wku^€&€ żeby zapisało się jeszcze kilka i żeby zainterweniowali

Ehhh dramat jakiś

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic od rana znowu nerwówka będzie co wymyślą do domu nie do domu. Koszmar jakiś mój mąż jest tak wkurzony ze chce rozmawiać z jakimś lekarzem z oddzialu.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest problem bo Ty też chcesz z jakimś rozmawiać a nie ma już zmiany dyżuru? Nie ma jakiegoś normalnego lekarza teraz?

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    No nic od rana znowu nerwówka będzie co wymyślą do domu nie do domu. Koszmar jakiś mój mąż jest tak wkurzony ze chce rozmawiać z jakimś lekarzem z oddzialu.
    Postaraj sie teraz uspokoic. Siłą Cię nie wyrzucą, a z tego co pisałas to pozostali lekarze rozumieją powage sytuacji i nie myslą Cie wypisywać. Tego lekarza co dzisiaj to pewnie jutro nawet nie bedzie, skoro byl wczoraj i dzis. Ale gdyby jednak był i taki pomysl przyszedl im do glowy to tak jak pisalas zarzadaj oswiadczenia i wprost im powiedz ze bedzie to potrzebne do ewentualnego pozwania ich gdyby cos sie stało. Mam jednak nadzieje ze ktos mądrzejszy jutro będzie podejmowal decyzje i pozostaniesz na oddziale z jakimis konkretymi ustaleniami co dalej.
    Mnie zdumiewa ta dziwna relacja lekarzy normalnych z takimi dupkami. Ja sama składałam skargę na lekarza z naszego przyszpitalnego pogotowia i wszyscy lekarze ze szpitala wiedzieli jaki to buc i nikt nic z tym nie zrobil, jak zapytałam w pokoju lekarskim dlaczego oni sami nie zainterweniują u dyrektora żeby gnoja zwolnił to mi powiedzieli ze nie ma chętnych do pracy w szpitalu, na oddziałach a co dopiero w pogotowiu...

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnych? Po tym co czytam stwierdzam że pracują tam za karę a nie z chęcią....

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Chętnych? Po tym co czytam stwierdzam że pracują tam za karę a nie z chęcią....
    A lekarze w naszym szpitalu zarabiają po kilkadziesiąt tys miesięcznie... Pielęgniarki też nie strajkują o podwyżki maja jedne z lepszych plac w pl

Nadziejka30 lubi tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie tu jest dobrze nie mogę narzekać ale ten debil bo inaczej go nazwać nie mogę poprostu nie nadaje się na lekarza ale ma opinie w necie że tylko swoich prywatnych pacjentów traktuje jak ludzi.
    Jak mnie jutro wkurzy to mu wygarnę i poproszę o innego lekarza a już mi mało brakuje do wybuchu.

Ta laska z sali też leży i histerie odwala. Drze morde kij wie o co bo nic jej się nie dzieje. Dziecko zdrowe ciąża wzorowa, już z innych sal zaglądają dziewczyny co się dzieje. A Ci też zamiast psychologa czy ma uspokojenie jej dac coś to ja nie wiem czekają kij wie na co.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie pomyliili oddziałów? Albo nie uciekła z psychiatryka? Ty to masz same przeboje zamiast leżeć relaksować się i odpoczywać to przeżywasz same trud chwilę i nerwówki

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    A lekarze w naszym szpitalu zarabiają po kilkadziesiąt tys miesięcznie... Pielęgniarki też nie strajkują o podwyżki maja jedne z lepszych plac w pl

Oj z tymi płacami się nie zgadzam 😅 To co mówią w TV a co płaci dyrektor to dwa różne światy. Niestety lekarz najbardziej Ciulowy dostaje za dyżur tyle co najlepsza pielęgniarka w miesiąc. Chyba że kontrakt to jak masz kursy i doświadczenie to w dużych miastach można fajnie zarobić, ale to też nie są kokosy, by mówić, że najlepsze z płac w pl 😉
    Chyba że chodziło Ci o ten jeden konkretny szpital. To będę w szoku, że na etacie dyrektor płaci więcej niż ustawa przewiduje 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 17:09

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka wrote:
    Oj z tymi płacami się nie zgadzam 😅 To co mówią w TV a co płaci dyrektor to dwa różne światy. Niestety lekarz najbardziej Ciulowy dostaje za dyżur tyle co najlepsza pielęgniarka w miesiąc. Chyba że kontrakt to jak masz kursy i doświadczenie to w dużych miastach można fajnie zarobić, ale to też nie są kokosy, by mówić, że najlepsze z płac w pl 😉
    Chyba że chodziło Ci o ten jeden konkretny szpital. To będę w szoku, że na etacie dyrektor płaci więcej niż ustawa przewiduje 😜
    Tak, ja mówię o konkretnym szpitalu - w moim mieście. U nas są pielęgniarki właśnie na kontraktach. Znam kilka pielęgniarek z naszego szpitala. Dwie mieszkają w mojej klatce. Nie narzekają, mają więcej niz te minimalne, nawet po ostatniej podwyżce. Ale pracy chyba też więcej, bo na kontraktach to jest jakoś inaczej (?).

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ