WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam wczoraj wizyte i mala wazy 1263gr
Obrocila sie i jest juz glowka w dol, mam nadzieje ze nie zmieni juz zdania co do pozycji
Szyjka dluga na 3,93 , zamknieta, odetchnelam, bo tez mam wrazenie ze sacza mi sie wody... Ciagle biegam z wkladkami, az dostalam podraznienia ostatnio i ratuje sie olejkiem z wiesiolka, przy okazji masujac krocze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 10:28
nika647, niezapominajk_aa, bebag, LILA_33, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Tkpom wrote:Najgorzej że położyli ze mną babkę na sali tylko dlatego że ona źle się czuję psychicznie. Nosz kuźwa to chyba do psychiatry a nie na patologii.
Czekam aż jakiś lekarz przyjdzie na rozmowę bo powiedziałam że chce rozmawiać z innym lekarzem
-
Umka wrote:Mialam wczoraj wizyte i mala wazy 1263gr
Obrocila sie i jest juz glowka w dol, mam nadzieje ze nie zmieni juz zdania co do pozycji
Szyjka dluga na 3,74 , zamknieta, odetchnelam, bo tez mam wrazenie ze sacza mi sie wody... Ciagle biegam z wkladkami, az dostalam podraznienia ostatnio i ratuje sie olejkiem z wiesiolka, przy okazji masujac krocze
-
Tak zarządami oświadczenia że nic nie zagraża życiu mojemu i dziecka.
Ale już wiem że będę musiała iść do psychologa bo głowa mi siada.
Oni myślą że fajnie się leży w szpitalu pewnie ze wolałabym w domu być w zdrowej ciąży i pojechać tylko jak zacznę rodzic. -
Tkpom - psycholog to dobry pomysł, bo teraz trzyma cię jeszcze jakaś adrenalina a potem po porodzie jak to wszystko puści, dojdzie spadek hormonów to może być słabo.
Trzymaj się tam, my Cię tu wszystkie dobrze rozumiemy, pamiętaj że zawsze masz tu wsparcie ❤️
Ja sama się też zastanawiam czy nie ogarnąć sobie jakieś wizyty u psychologa bo moje wieczorne spadki nastrojów trochę mnie przerażają. Nic się w sumie złego nie dzieje. Ta ciąża przebiega najbardziej chyba jak dotąd spokojnie ze wszystkich, a mimo to co wieczór mam taką fazę lęków. Rano jak ręką odjął, a wieczorem wraca... -
Ja w sumie ta ciąże jeśli chodzi o fizyczność też znoszę najlepiej tylko no właśnie ona jest ciężka psychicznie dla mnie i to bardzo. A lekarze zamiast pomoc to rzucają kłody pod nogi.
Procedura miała być inna jest inna z którą ja się nie zgadzam kompletnie.
Kolejny mój wniosek to jeśli nie masz swojego lekarza prowadzącego w szpitalu to mają cie w dupie. Ta co ze mną leżała odrazu poszła na cc bo nie chciała urodzić dziecka 4kg i bez dyskusji ja zabrali. Teraz ta co jest od wczoraj bo głowa nie pracuje też ma swojego lekarza tutaj i jest zupełnie inaczej latają przy niej pomimo iż nic z ciąża się nie dzieje. -
Tkpom, to co opisujesz to jak jakiś marny żart. Ja myślałam że Tobie steryd na płuca małego już dawno podali, na co Ci lekarze czekają?! Niewiarygodne co się dzieje w tych szpitalach i kto tam pracuje
Jeśli chodzi o psychologa to też uważam, że konsultacja to zawsze dobry pomysł, zwłaszcza że teraz jest dużo opcji, można umówić się online. Też się nad tym zastanawiałam. Wczoraj miałam taki atak płaczu, że nie mogłam się uspokoić. Punktem zapalnym było to, że poszłam z córką na lody i złapał nas okropny deszcz, jak wróciłam musiałam zdjąć mokre pończochy uciskowe i to mnie przerosło. Ale mam też strasznie krótki lont, znowu nakrzyczałam na młodą, choć naprawdę nie było powodu do takich nerw. Później mam okropne wyrzuty sumienia, przepraszam ją bo wiem, że powinnam okiełznać emocje
Spuromix, może to jednak pot? Ja się bardzo pocę w miejscach intymnych, przy udach. Bez względu na to czy śpię pod czy na kołdrze. Ale idź do lekarki to skonsultować dla spokoju głowy.
U mnie libido w skali od 0 do 10, jest na poziomie 0 przez całą tą ciążę. Czuję się jak słoń i w ogóle nie mam ochoty na żadne przytulasy, chciałabym już odzyskać kontrolę nad swoim ciałem -
Tkpom jeśli będą chcieli Cię wypisać to koniecznie oświadczenie, że nic nie zagraża życiu Twojemu i dziecka. Możesz też chcieć rozmowy z ordynatorem a nie z jakimś humorzastym pajacem. Słów brak.
My jutro wracamy z wakacji obniż mi się nie chce ba myśl, ile mamy zaplanowane na czwartek i piątek. Powoli zamieniam się dosłownie w ciężarną - co jakiś czas muszę usiąść bo mi ciężko i zaczynają boleć mnie plecy. Ale jak przez tyle tygodni mogłam beztrosko biegać to teraz mogę posiedzieć i poleżeć 😉 -
A co do libido to moje jest 10/10🙈 i korzystamy z tego póki możemy 🤪, w obu poprzednich ciążach miałam na tym etapie już całkowity zakaz.
-
Tkpom poproś położną o konsultacje z psychologiem szpitalnym i o numer do konsultanta do spraw pacjenta. U nas na oddziale takie numery mamy od razu podane i jak coś się dzieje można dzwonić. Jak położna to usłyszy to na pewno po pierwsze da Ci te numery, a po drugie zobaczą, że nie pozwolisz żeby Cie tak traktowali i że coś działasz. Moim zdaniem powinnas mieć podane sterydy i za tydzień rozwiązanie. To już będzie bezpiecznie, a nie jakieś wymyślanie. Jak przyjdzie jakiś lekarz do Ciebie to zapytaj co planują, bo przecież to są jakieś żarty co oni robią...
-
Pozamawiałam w końcu rzeczy dla siebie po porodzie. Chyba już wszystko oprócz płynu do dezynfekcji rany, ale w takie upały wolę kupić bezpośrednio w aptece.
W domu mam listę potrzebnych rzeczy to na spokojnie w weekend zobaczę czego jeszcze potrzebuję i domówię. Moja babcia zaczęła dziergać na drutach kocyki 😁 -
Mam spinający się brzuch cały czas i skurcze tak jeden na 4 h bo zapisuje ale skoro się nie piszą na KTG to dla nich to nie są skurcze.
Czekam cały czas aż łaskawie jakiś lekarz się pojawi na oddziale ja wyszczekana to polecę co o tym myślę.
Położna też rano mi mówi że mam leżeć tylko lewy bok bądź na płasko bo inaczej nie powinnam i że siedzieć tylko do jedzenia inaczej nie mogę.
-
Tkpom wrote:Mam spinający się brzuch cały czas i skurcze tak jeden na 4 h bo zapisuje ale skoro się nie piszą na KTG to dla nich to nie są skurcze.
Czekam cały czas aż łaskawie jakiś lekarz się pojawi na oddziale ja wyszczekana to polecę co o tym myślę.
Położna też rano mi mówi że mam leżeć tylko lewy bok bądź na płasko bo inaczej nie powinnam i że siedzieć tylko do jedzenia inaczej nie mogę.