WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nika647 wrote:Dziewczyny wiecie może jakie badania w ciąży ( z krwi) nie są refundowane, chodzi mi o tą podstawę, która robimy na początku,morfologia, mocz, przeciwciała , różyczka, tokso, HIV, hcv?
Co prawda nie korzystam z NFZ, ale z tego co wyczytałam to jak zleci Ci je ginekolog z NFZ to wszystkie są za darmo.nika647 lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:grupę krwi i hiv musiałam zapłacić mimo rzekomych refundacji.... więc ja już nie wiem.... a podobno kobiety w ciąży w polsce mają dostęp do bezpłatnej opieki zdrowotnej nawet nie mając ubezpieczenia
Chore to jest, tyle kasy co miesiąc leci na NFZ a jak masz serio potrzebę to mają Cię gdzies. Ja od kiedy jestem w ciąży znowu zaczęłam korzystać z pakietu LuxMed, na niepłodność niestety mieli wyłączenie, więc przez kilka lat pakiet się kurzyl a teraz nadrabiamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 11:44
-
Acmvj wrote:Co prawda nie korzystam z NFZ, ale z tego co wyczytałam to jak zleci Ci je ginekolog z NFZ to wszystkie są za darmo.
-
Wszystkie pozostałe mam niby refundowane, pamiętam że w pierwszej ciąży płaciłam za wszystkie przeciwciała, toxo, hic i hcv, wydałam wtedy coś koło 350zl. Może lekarze nie wiedzą że to się zmieniło o są refundowane?
-
nika647 wrote:Znalazłam na zaleceniach że płatne mam TSH i odczyn coombsa, zrobię je w ramach ubezpieczenia z PZU, ale to dziwne, takie badania w ciazy też powinny być refundowane. Jak to jest u Was?
Ja dzisiaj wszystkie badania zrobiłam za darmo w Luxmed. Umówiona byłam na 7:15, przyjechałam wcześniej i 7:07 już było po wszystkim. -
Karola1688 wrote:Mam pytanie do dziewczy które wykryły już tętno detektorem ile ono wynosi ?
Zazwyczaj w okolicy 135-145 (ale było tez raz około 180)
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
nika647 wrote:Znalazłam na zaleceniach że płatne mam TSH i odczyn coombsa, zrobię je w ramach ubezpieczenia z PZU, ale to dziwne, takie badania w ciazy też powinny być refundowane. Jak to jest u Was?
-
Jestem po badaniach
Wszystkie wyniki mam perfekcyjne!
serce bije jak szalone i cały kosmita ma już 2,24 cm
Kolejna wizyta 13.03 usg prenatalne i pobranie krwi na PAPPA.
Wdrożyć zestaw witamin, poza tym wszystko super
W sobotę powiem rodzicom i rodzeństwu ale będzie niespodzianka
bebag, Katia89, niezapominajk_aa, zosiasamosia, juchacha94, LILA_33, Kaśik, Umka lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:Jestem po badaniach
Super! Gratulacje! Nie mogę uwierzyć, że już tak daleko udało nam się dotrwać, dopiero co myślałam, że w laboratorium się pomylili przy badaniu bety 🤣
strigo lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Super! Gratulacje! Nie mogę uwierzyć, że już tak daleko udało nam się dotrwać, dopiero co myślałam, że w laboratorium się pomylili przy badaniu bety 🤣
powiedziałam szefowi w pracy, że mogę czasem potrzebować wyjść wcześniej, czy pracować z domu bo jestem w ciąży i pokazałam zdjęcie usg
Powiedział, że się super cieszy i zaraz się popłacze
Także wszystkim życzę takich szefów
Pozostali w pracy dowiedzą się w marcu już po prenatalnych
Ja też mam wrażenie, że dopiero co był wynik I czy II bety i szok, że to już jutro 10 tydzień!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 12:18
Umka lubi tę wiadomość
-
strigo, super wieści! Ja jestem jeden dzień za Tobą jeśli chodzi o wiek ciąży, wizytę mam w piątek i też mam nadzieję na dobre wiadomości i później będziemy mówić rodzinie
Co do badan, ja tez korzystam z PZU, ale wydaje mi że jeśli lekarz na wizycie na NFZ zleca badania to one są bezpłatne…. Tylko może nie wszystkie placówki maja podpisane na wszystkie badania kontrakt z NFZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 12:18
strigo lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Jestem po badaniach
Świetne wieści! ❤️ Gratulacje! Koniecznie daj znać jak zareagowali rodzice i rodzeństwo
strigo lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Dziewczyny wiecie może jakie badania w ciąży ( z krwi) nie są refundowane, chodzi mi o tą podstawę, która robimy na początku,morfologia, mocz, przeciwciała , różyczka, tokso, HIV, hcv?
Ja też płaciłam za HIV i toksoplazmoze grupę krwi w poprzedniej ciąży robiłam też płatna, i różyczka z tego co pamiętam ale to też poprzednio. Takie nasze NFZ -
Mój lekarz na NFZ to wiecznie mi powtarza że nie ma tyle funduszy dla pacjentki żeby źle ic wszystko na NFZ. Dlatego zazwyczaj cześć badań wypisuje mi prywatnie. Za ten komplet badań zapłaciłam coś koło 70 zł bo lekarz w laboratorium ma jakieś duże zniżki. Nie pamiętam które wypisał prywatnie. Czuje tu jakiś przekręt ale nie wnikam głębiej bo jestem zadowolona ze swojego lekarza.
-
Katia89, Bebag - dziękuję ogromna ulga kiedy lekarz mówi, że wszystko jest wzorowo, a strzałki w górę czy w dół na wynikach z morfologii są stawiane z automatu nie uwzględniając tego, że jestem w ciąży
Mój lekarz jest raczej małomówny, radości nie okazuje ani trochę. Ale jest za to konkretny i dokładny tak myślę. Polecany jest w klinice gdzie najpierw prowadził nasze leczenie, a teraz prowadzi ciążę z automatu jakoś tak wyszło.
Nagrałam filmik dla męża mimo że jest daleko, niech posłucha serduszka swojego pierworodnego dzieciątka
Dla rodziców zrobiłam skrzynkę z informacją o ciąży jak zobaczą to też włączę im dźwięk serduszka spodziewam się łezWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 12:36
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z was już robiła sobie lub planuje w niedalekiej przyszłości test NIFTY/Sanco?
Ja w porozumieniu z nowym ginekologiem, robię tylko USG prenatalne bez testu Pappa, a w razie jakichkolwiek nieprawidłowości zamierzam zainwestować w Sanco.Muszka1 lubi tę wiadomość
-
U mnie w mieście z tego co się orientuje na NFZ ginekolodzy wypisują wszystko i nie ma z tym problemu. Oczywiście pod warunkiem, że lekarz ma umowę z NFZ... Ja osobiście chodzę przez luxmed - nawet prenatalne mam mieć w ramach pakietuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 12:44
strigo lubi tę wiadomość