X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • strigo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    U mnie w mieście z tego co się orientuje na NFZ ginekolodzy wypisują wszystko i nie ma z tym problemu. Ja osobiście chodzę przez luxmed - nawet prenatalne mam mieć w ramach pakietu :D
    O super! zaoszczędzisz trochę na badaniach <3
    Kiedy masz prenatalne? :)

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    O super! zaoszczędzisz trochę na badaniach <3
    Kiedy masz prenatalne? :)

Będzie na ciuszki hahaha :D

2 marca :D

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Będzie na ciuszki hahaha :D

2 marca :D
    na co by nie było :D to lepiej tak nić płacić za badania ;)
    To też już 2 tygodnie i lecisz na badania !
    Super !!
    Też koniecznie dawaj znać jakie wyniki :)
    Trzymam mocno kciuki <3

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    na co by nie było :D to lepiej tak nić płacić za badania ;)
    To też już 2 tygodnie i lecisz na badania !
    Super !!
    Też koniecznie dawaj znać jakie wyniki :)
    Trzymam mocno kciuki <3

Oczywiście dam znać :) dziękuję! :D

Teoretycznie jest szansa na to, że chociaż wstępnie dowiemy się płci aleeeee... obecny prowadzący ma taką opinię, że póki nie jest pewny to nie powie co się w brzuchu kryje, a ja w sumie bardzo chciałabym wiedzieć, nawet wstępnie kim będzie maluszek :P
    Plus jest taki, że ma 100 % trafność co do płci i wagi z tego co czytała na miastowej grupie mamusiek :)

Jest tu któraś z pomorskiego? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 12:54

strigo lubi tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Katia89, Bebag - dziękuję <3 ogromna ulga kiedy lekarz mówi, że wszystko jest wzorowo, a strzałki w górę czy w dół na wynikach z morfologii są stawiane z automatu nie uwzględniając tego, że jestem w ciąży :)
    Mój lekarz jest raczej małomówny, radości nie okazuje ani trochę. Ale jest za to konkretny i dokładny tak myślę. Polecany jest w klinice gdzie najpierw prowadził nasze leczenie, a teraz prowadzi ciążę z automatu jakoś tak wyszło.
    Nagrałam filmik dla męża :) mimo że jest daleko, niech posłucha serduszka swojego pierworodnego dzieciątka :)
    Dla rodziców zrobiłam skrzynkę z informacją o ciąży :) jak zobaczą to też włączę im dźwięk serduszka :) spodziewam się łez :)

Co to za skrzyneczka? Też się zastanawiamy z mężem jak przekazać informację rodzicom, w przyszły weekend będziemy informować po prenatalnych.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzicie z tym luxmedem też jest różnie bo np w naszym regonie nie polecają wg tego pakietu bo opieka z luxmedu jest tragiczna... prowadzenie ciąży to wg trafia się na 1 lepszego lekarza i nie jest to jeden stały moja znajoma ma ten pakiet i 3 ciąże częściowo tam prowadziła i nie poleca tego pakietu... więc ja nie wywalałam na niego pieniędzy i "odłożyłam" je sobie na prywatne wizyty choć byłam przekonana że chociaż badania będę mogła zrobić na nfz skoro płacę tak wysokie składki....

age.png

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Co to za skrzyneczka? Też się zastanawiamy z mężem jak przekazać informację rodzicom, w przyszły weekend będziemy informować po prenatalnych.

Ja chciałam zamówić krówki personalizowane, ale albo jest za duża ilość, albo nie mogę spersonalizować tak jakbym chciała...

Znalazłam więc foremki na ciasteczka w kształcie wózka, smoczka itd. i zastanawiam się czy nie zaprosić na ciastka i kawę. O ile moja mama jest sentymentalna, o tyle przyszła teściowa nie i co byśmy nie kupili - wyrzuci.

age.png

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a widzicie z tym luxmedem też jest różnie bo np w naszym regonie nie polecają wg tego pakietu bo opieka z luxmedu jest tragiczna... prowadzenie ciąży to wg trafia się na 1 lepszego lekarza i nie jest to jeden stały moja znajoma ma ten pakiet i 3 ciąże częściowo tam prowadziła i nie poleca tego pakietu... więc ja nie wywalałam na niego pieniędzy i "odłożyłam" je sobie na prywatne wizyty choć byłam przekonana że chociaż badania będę mogła zrobić na nfz skoro płacę tak wysokie składki....

Ja jestem dopisana do pakietu, który narzeczony ma w pracy, on ma za darmo ale za jedną stałą kwotę może dorzucić ileś osób. Pakiet był specjalnie tworzony pod potrzeby pracowników całej ogromnej firmy, i mimo małego miasta wybór lekarzy jest ogromny, nawet w ginekologii. Wiadomo, nie każdy podchodzi z powołaniem, ale na dermatologa, neurologa, endokrynologa, ginekologa, urologa, dermatologa i ortopedę tylko urolog się nam nie sprawdził :) w laboratoriach nie ma problemu, i sama mogę wybrać lekarzy, nikt mi nie narzuca z góry :)

age.png
  • Acmvj Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

Jak wszędzie, zależy na kogo trafisz, ja na przykład w swoim mieście mam placówki współpracujące i byłam tam raz i więcej nie wrócę, jeżdżę do Katowic. Miałam wytypowanych 2 lekarzy na podstawie opinii znajomych oraz tych z neta i do jednego z nich udało się dostać. Nawet jak nie ma teoretyczne terminu to lekarz przyjmuje pacjentki, którym prowadzi ciąże na tzw. Wizyty dodatkowe. Dodatkowo podał mi swój numer telefonu, gdyby się cokolwiek działo.
    Mam tez coś takiego jak swoboda leczenia i nawet jakbym chodziła prywatnie to przynajmniej by mi 70% kosztów do 500zl na kwartał zwracali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 13:08

preg.png
  • juchacha94 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała ciąże prowadzę prywatnie i za wszystkie badania też place jak za zboże, niestety. Tyle że mi prenatalne mój prowadzący dał na NFZ i w sumie tyle zaoszczędziłam 🤣.

preg.png
    1 t in vitro 2.05. 22 - nieudany
    2 t in vitro 25.07.22 - poronienie 6t2d
    3 t in vitro 14.12.22 - ❤️
    Przewidywany poród 1.09.2023
  • strigo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Kupiłam coś takiego https://allegro.pl/oferta/pudelko-etui-box-na-plyte-cd-dvd-drewniane-magnes-12346623777?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_media_pla_pmax&ev_campaign_id=17998676602&gclid=Cj0KCQiAorKfBhC0ARIsAHDzsluU2STkjsvQXTbSxudXGRPwsLwLuq4NCFtD7ODB_YmCivM_UcOLHvIaAoz-EALw_wcB
    i pomalowałam po swojemu :) zrobiłam na zewnątrz taki wianuszek ze złotego kółka, domalowałam listki zielone i w środku Kochani Rodzice
    a w środku dałam "jestem w ciąży" i pod górną pokrywką będzie zdjęcie usg (ksero) i podpis "Babciu, Dziadku, już za kilka miesięcy się spotkamy"

Tyle :)

Ale widziałam takie gotowe tabliczki, skrzyneczki, dużo tego jest :) ja postanowiłam zrobić sama ;)

niezapominajk_aa, Katia89, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz przyjmuje na NFZ, i wiekszosc badań mam za darmo, ale zawsze za coś muszę dopłacić, więc chciałam się teraz umówić PZU na te dodatkowe płatne, tylko muszę mieć skierowanie na nie. Więc umówiłam się z lekarzem z PZU na telekonsultacja żeby to skierowanie dostać. Ale nie wiedziałam które badania są płatne a które nie, bo już mi się pomieszało to wszystko. Mój lekarz powiedział mi że TSH i odczyn coombsa jest płatny. Ale wiem że w poprzednich ciążach płaciłam za coś jeszcze. Głupia jestem, mogłam brać z tego PZU na wszystko i byłby spokój🙂

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • strigo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Oczywiście dam znać :) dziękuję! :D

Teoretycznie jest szansa na to, że chociaż wstępnie dowiemy się płci aleeeee... obecny prowadzący ma taką opinię, że póki nie jest pewny to nie powie co się w brzuchu kryje, a ja w sumie bardzo chciałabym wiedzieć, nawet wstępnie kim będzie maluszek :P
    Plus jest taki, że ma 100 % trafność co do płci i wagi z tego co czytała na miastowej grupie mamusiek :)

Jest tu któraś z pomorskiego? :D
    Ja jestem z pomorskiego :D Trójmiasto ;)
    Wcześniej w wątku proponowałam spotkanie LIVE gdzieś po Wielkanocy np ;)

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

preg.png
  • nika647 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój mózg w ciąży pracuje jakby nieco inaczej🤦😂

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • strigo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Mój lekarz przyjmuje na NFZ, i wiekszosc badań mam za darmo, ale zawsze za coś muszę dopłacić, więc chciałam się teraz umówić PZU na te dodatkowe płatne, tylko muszę mieć skierowanie na nie. Więc umówiłam się z lekarzem z PZU na telekonsultacja żeby to skierowanie dostać. Ale nie wiedziałam które badania są płatne a które nie, bo już mi się pomieszało to wszystko. Mój lekarz powiedział mi że TSH i odczyn coombsa jest płatny. Ale wiem że w poprzednich ciążach płaciłam za coś jeszcze. Głupia jestem, mogłam brać z tego PZU na wszystko i byłby spokój🙂
    TSH i Coombsa robiłam w poniedziałek z PZU i nie płaciłam nic, zależy też jaki pakiet z PZU

preg.png

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Ja jestem z pomorskiego :D Trójmiasto ;)
    Wcześniej w wątku proponowałam spotkanie LIVE gdzieś po Wielkanocy np ;)

ooo, ja akurat do Trójmiasta mam +/- 100 km. Właśnie jestem na ostatnim semestrze magisterki w Gdańsku, nie wiem jak ja się zwlekę na zajęcia :P

Jak najbardziej jestem za spotkaniem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 13:15

strigo lubi tę wiadomość

age.png
  • Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was już robiła sobie lub planuje w niedalekiej przyszłości test NIFTY/Sanco?
    Robiłam w poniedziałek Sanco i czekam na wyniki.

Umka lubi tę wiadomość

• strigo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    ooo, ja akurat do Trójmiasta mam +/- 100 km. Właśnie jestem na ostatnim semestrze magisterki w Gdańsku, nie wiem jak ja się zwlekę na zajęcia :P

Jak najbardziej jestem za spotkaniem :D
    O rety magisterka :D kiedy to było ;)
    Powodzenia!!
    Na czym jesteś? :)

preg.png

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    O rety magisterka :D kiedy to było ;)
    Powodzenia!!
    Na czym jesteś? :)

Bezpieczeństwo wewnętrzne, Kryminologia i Kryminalistyka :)

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Bezpieczeństwo wewnętrzne, Kryminologia i Kryminalistyka :)
    Super! Ciekawy kierunek :)

preg.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ