WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj też wieczorem nie znalazłam. Udało się ostatnio i tak jak dziewczyny pisały, nie da się tego pomylić ze swoim. Dźwięk uderzeń jest dużo szybszy. Ostatnio tętno mi nie uciekało i mogłam słychać długie minuty. Wczoraj natomiast nic. Nie ukrywam, że trochę się tym postresowalam.
Dziś prenatalne i mam nadzieję, że nie otrzymam żadnych złych wieści. Oby ten dzień szybko zleciał bo zwariuje do 18
nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Dlatego właśnie ja nie kupowałam detektora - żeby się nie stresować w poprzedniej ciąży miałam zrobione ktg w 27 tc u mojej pani dr i tętno uciekało na naprawdę spoko sprzęcie, bo dziecko było jeszcze małe. Dopiero jak mi zrobili w szpitalu to odczyt był prawidłowy. Także nie denerwujcie się dziewczyny że nie możecie znaleźć tętna, to jest naprawdę bardzo wcześnie. A jeszcze trochę i będziemy czuć ruchy i wtedy detektor nie będzie potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 07:57
nika647 lubi tę wiadomość
-
To prawda dziewczyny, same sobie fundujemy stresy! I ja w trzeciej ciąży🙈🤪 dziś obudziłam się z takimi mdłościami rano... Wczoraj dałam radę na czczo na badaniach, a dziś nadrabiam objawami😉
Tez tak macie że tęsknicie już za wiosna? ja już nie mogę z tą zima, mam ochotę na wymianę garderoby. Już sobie upatrzylam kurteczkę, która może jeszcze wczesną wiosną dopne na brzuszku, a potem będę nosić rozpięta i będzie super na jesień. Buciki też już sobie zamówiłam. A tu chyba zima na weekend wraca😑
wczoraj pospacerowalysmyz córcia po parku, wzięliśmy hulajnogę, córcia była zachwycona śpiewem ptaszków😍
I chyba mam te z wiosną to skojarzenie z poprzedniej ciąży, bo byłam w podobnym czasie, że już po prenatalnych, po pierwszym trymestrze, po objawach i ten spokój🙂 czekam na to jak wariatka🙈
bebag lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze prenatalne ✊✊ czekamy na dobre wieści 😘😘
Katia89, nika647, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Też już się nie mogę doczekać wiosny jak będzie cieplutko, nie trzeba będzie ubierać płaszcza/ kurtki i w końcu będzie możliwość chodzenia w sukienkach. Na szczęście już niedługo. Zawsze czekam do swoich urodzin, bo wtedy mam taki sygnał, że po nich zawsze już jest bardziej słonecznie, ciepło:)
U mnie nastąpił nawrót objawów ciążowych, znowu mnie męczą mdłości, wymioty. Ledwo dałam radę dojechać do lekarza i wrócić do domu.
Podobnie jak większość z Was, nie mogę doczekać się badań prenatalnych.
zosiasamosia- czekam na wspaniałe wieści po wizycie
-
Mnie wczoraj bolał brzuch jak na mega okres 😑 latałam co chwilę do kibelka bo miałam wrażenie że za chwilę zobaczę tylko krew. Przeleżałam całe popołudnie i wieczór.
Dziś już na szczęście trochę lepiej.
Wiosna o tak! Tęsknię już za słońcem. Nie zabieraniem tych warstw ubrań. Dziś u mnie bardzo ponura pogoda, więc nastrój też ponury. -
Też bardzo czekam na wiosnę, w tym roku zima jest jakaś wybitnie ponura, słonecznych dni było jak na lekarstwo
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania
Ja byłam na pobraniu krwi, w związku z moją anemią musiałam zbadać poziom witamin B12 i B6. Wzięłam też dwa dni urlopu, czuję się dużo lepiej jak nie spędzam pół dnia przed komputerem, może nawet ogarnę dziś trochę chatę, bo zdecydowanie by się przydało -
W tej ciąży na początku pobolewalo mnie tak z lewej strony u góry, ale minęło. W drugiej ciąży z córką miałam częste bóle. Bałam się że wróciły migreny. Miałam potworne w okresie dojrzewania. Ale w ciąży pomagał mi Apap więc to nie migreny 🙂
-
Cześć dziewczyny, wracam po kilkudniowej przerwie, miałam gości, wgl odłączyłam się od świata na ten czas.
Rewelacja w sobotę została przekazana rodzicom i siostrom Był szok, łzy i przytulanie
także jest ogólna radość i szok u sióstr są sporo starsze, więc dla nich zawsze będę małą dziewczynką
Miłego dnia Wam życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 10:59
niezapominajk_aa, LILA_33, nika647, bebag, Umka lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Mnie głowa nie boli, po pierwszej ciąży miałam okropne migreny ale jakiś czas temu minęły i na szczęście nie wróciły.
-
bebag wrote:Dlatego właśnie ja nie kupowałam detektora - żeby się nie stresować w poprzedniej ciąży miałam zrobione ktg w 27 tc u mojej pani dr i tętno uciekało na naprawdę spoko sprzęcie, bo dziecko było jeszcze małe. Dopiero jak mi zrobili w szpitalu to odczyt był prawidłowy. Także nie denerwujcie się dziewczyny że nie możecie znaleźć tętna, to jest naprawdę bardzo wcześnie. A jeszcze trochę i będziemy czuć ruchy i wtedy detektor nie będzie potrzebny
Właśnie dlatego ja tez nie kupuję detektora. I tak na tym etapie nic nie jesteśmy w stanie zrobić. A domyślam się jaki to może być stres jak jednego dnia wydaje się, że coś słychać a kolejnego cisza.
-
belldandy wrote:dziewczyny czy boli Was w ciazy glowa?
Ja miałam spokój do piątku… odkąd zaczęły się te wichury i ciśnienie mocno spadło - ciągły ból głowy, budziłam się w nocy z bólem, rano wstawałam z bólem. Po kilku dniach musiałam wziąć paracetamol. W sumie od wczoraj spokój. Podejrzewam, że to od niskiego ciśnienia, ewentualnie biorę jeszcze pod uwagę zatoki, bo codziennie rano mam katar.
-
Sylv91 wrote:Ja miałam spokój do piątku… odkąd zaczęły się te wichury i ciśnienie mocno spadło - ciągły ból głowy, budziłam się w nocy z bólem, rano wstawałam z bólem. Po kilku dniach musiałam wziąć paracetamol. W sumie od wczoraj spokój. Podejrzewam, że to od niskiego ciśnienia, ewentualnie biorę jeszcze pod uwagę zatoki, bo codziennie rano mam katar.
no właśnie, mnie nigdy głowa nie boli, tak raz na rok, a żebyś wiedziala dokładnie od piątku mnie boli, ciśnienie tez mam zawsze niskie 🤷♀️ dziś o 6 wybudził mnie bol, ecxoraj tez z nim wstałam.
na poczatku ciąży miałam zawroty głowy jak wstawałam, w poprzedniej ciąży tak samo plus w 5 tyg omdlenie, nie wiem- czytałam ze to normalne w 1 trymestrze zarówno zawroty głowy jak i bol 🤷♀️
myślałam tez ze dlatego ze odstawiam metformine bo od czwartku/ piątku zeszłam z dawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 11:24
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Co do tego detektora to myślę właśnie że jak już będziemy czuć regularne ruchy to dopiero wtedy będziemy miały potrzebę używania. Ja miałam po szpitalu i podaniu sterydu kontrolować ruchy i zapisywać w takim kalendarzyku. I jak nie czułam nic przez jakiś czas to od razu była panika, więc detektor był w użyciu po 30tyg u mnie prawie codziennie 🙈
-
ja myśle, ze jak są ruchy to nie ma już takiej „ potrzeby ” i parcia go kupować i używać bo czujesz, ze jest ok, namacalnie malucha czuć Twoja sytuacja jest chyba wyjątkowa Miałam w 2 ciążach podane sterydy na płuca jeśli o takich mówimy? i nie miałam ani mniejszych ruchów, ani takich zaleceń żeby sprawdzać serce detektorem tym bardziej ze taki zastrzyk ma największy czas działania 7 dni, a potem już nie.
w ogóle nawet nie miałam takiej kartki ze się ruchy liczy bo dla mojego lekarza to głupota, mówił, ze matka wie i czuje, ze jest tych ruchów np 10 na godzinę, a wie kiedy maluch inaczej się rusza, nir trzeba siedzieć nad karteczka i notować , ale szkoły są różne jak obserwuje na fb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 13:23
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:ja myśle, ze jak są ruchy to nie ma już takiej „ potrzeby ” i parcia go kupować i używać bo czujesz, ze jest ok, namacalnie malucha czuć Twoja sytuacja jest chyba wyjątkowa Miałam w 2 ciążach podane sterydy na płuca jeśli o takich mówimy? i nie miałam ani mniejszych ruchów, ani takich zaleceń żeby sprawdzać serce detektorem tym bardziej ze taki zastrzyk ma największy czas działania 7 dni, a potem już nie.
w ogóle nawet nie miałam takiej kartki ze się ruchy liczy bo dla mojego lekarza to głupota, mówił, ze matka wie i czuje, ze jest tych ruchów np 10 na godzinę, a wie kiedy maluch inaczej się rusza, nir trzeba siedzieć nad karteczka i notować , ale szkoły są różne jak obserwuje na fb.
No ale to liczenie tylko wzmaga stres🙂 ja jestem bardzo aktywna osoba i nie byłam w stanie wyliczyć tych ilus tam ruchow na godzinę, bo sama coś ciagle robiłam i się na tym nie skupiałam, po prostu czułam że jest ok. mój lekarz prowadzący też nic takiego nie zalecał, ale polozne w szpitalu były w szoku że kobiety na oddzale nie prowadza takich kalandarzykow🙈,
a z tymi detektorami jest tak że w większości łapią tętno już wtedy kiedy czuć ruchy...