WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj też miałam wizytę, mam nawet super śmieszne zdjęcie, gdzie Kropek wyglada jak ludzik z plasteliny. Ma już 3.52 i udało mi się dostać skierowanie na badania prenatalne na NFZ, umówiona jestem na 7 marca. Zaproponowali mi również badania ryzyka preeklampsji i chyba skorzystam, bo to w sumie tylko 170zlotych a jak za pozostałe nie płacę to mogę się skusić.
belldandy, ann2224, nika647, niezapominajk_aa, zosiasamosia, Natka95, juchacha94, Umka lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Jestem po maluch ma 7 cm wszystko w normach i jak pięknie nogi rozłożył będziemy mieli chłopczyka zmienił termin porodu na 31 sierpień
Super wieści 🥰 gratulacje 😊ann2224 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Dziewczyny jak mi ulżyło po tym badaniu i jak bardzo się cieszę że wszystko ok to jest nie do opisania. Życzę wam wszystkim takich wiadomości na badaniach
Wiem:) ja po tych badaniach za każdym razem ryczałam:)Acmvj lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Super Ann, bardzo się cieszę, że Ci ulżyło, po Twoich przeżyciach szczególnie. Ja staram się odganiać złe myśli, ale zwykła ludzka ciekawość mnie już zżera 😀 w ogóle to super, że Twój Syn się tak pięknie pokazał i poznałaś płeć tak szybko
nika647 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:To taki mały bezwstydnik nóżki od razu rozłożył aż się lekarz śmiał czy poznaje co to🤣 ale że starszym dokładnie tak samo było
Super! Ja bym już chciała płeć znać, bo są takie promki na kolekcje jesienno-zimową, że aż żal z nich nie skorzystać.ann2224 lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Super! Ja bym już chciała płeć znać, bo są takie promki na kolekcje jesienno-zimową, że aż żal z nich nie skorzystać.
a co to za promki np? -
Sylv91 wrote:a co to za promki np?
Dużo śpiworków, otulaczy, kombinezonów i innych takich można znaleźć taniej np. W C&A. Niestety ja osobiście będę starała się unikać sztucznych materiałów typu poliester o akrylu nie wspominając, więc ceny ciuszków, które u mnie wchodzą w grę są ciut wyższe.Sylv91 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:To taki mały bezwstydnik nóżki od razu rozłożył aż się lekarz śmiał czy poznaje co to🤣 ale że starszym dokładnie tak samo było
-
ann224 gratulacje chlopczyka!
Ja mam prentalne dopiero 16.03 także trochę sobie jeszcze poczekam. U nas 450 zł, ale lekarz też mimo że chodzę prywatnie poinformował mnie że mogę je mieć na NFZ z powodu poronienia w wywiadzie 🤷 więc korzystam -
Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie? Poprawia się w końcówce 1 trymestru czy jednak niekoniecznie? Ja miałam naprawdę ok weekend ale od wczoraj znowu wrak i zero sił
U mnie prenatalne też dopiero w połowie marca, ale fajnie że już się pojawiają pierwsze dobre wieści -
bebag wrote:Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie? Poprawia się w końcówce 1 trymestru czy jednak niekoniecznie? Ja miałam naprawdę ok weekend ale od wczoraj znowu wrak i zero sił
U mnie prenatalne też dopiero w połowie marca, ale fajnie że już się pojawiają pierwsze dobre wieści
U mnie się poprawiło, wymioty są sporadycznie, mdłości też nie cały czas, więc w porównaniu z wcześniejszymi tygodniami to jest o niebo lepiej 😊 została mi meeeega senność, cały czas bym spała 😅
bebag, nika647 lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie? Poprawia się w końcówce 1 trymestru czy jednak niekoniecznie? Ja miałam naprawdę ok weekend ale od wczoraj znowu wrak i zero sił
U mnie prenatalne też dopiero w połowie marca, ale fajnie że już się pojawiają pierwsze dobre wieści
bebag lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety nawrót mdłosci i wymiotów, a już dłuższy czas był względny spokój. Ogólnie mam mniej siły na sprzątanie czy cokolwiek innego, szybko się męczę, szybko chodzę spać. A na pokładzie jeszcze 4 latka. Póki co nie puszczam do przedszkola, w styczniu po 3 dniach pobytu przyniosła taką zarazę że wszyscy byli chorzy miesiąc ze mną na czele. Dlatego tak bardzo czekam na prenatalne, żeby zobaczyć że wszystko jest w porządku- mam nadzieję -
U mnie nadal brak jakichkolwiek objawów tak jak od samego początku 🤷🙊 -
Ann2224, gratulacje !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 19:08
ann2224 lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Jestem po USG prenatalnym! Wszystko dobrze - serduszko, żołądek, główka, pęcherz, przepływy, kość nosowa, przeciętność 1,5 itp. Stresik był, choć miałam Sanco, ale najważniejsze, że wszystko dobrze i jestem już po 😊 Dzidziuś większy niż z terminu OM o kilka dni. Na USG też lekarz widział chłopca 😉
Z samopoczuciem tez już u mnie lepiej, choć jeszcze mam „gniecenie” w żołądku, ale nie wymiotuję i nie mam już mdłości 🙂 Podbrzusze też rzadziej mnie boli i mniej intensywnie.niezapominajk_aa, Acmvj, nika647, bebag, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość