WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ann2224 wrote:Dzisiaj mam prenatalne czekam jak na jakiś wyrok. Jestem tak zestresowana że miejsca nie mogę sobie znaleźć. Przeraża mnie myśl że coś może być nie tak. W ostatniej ciąży właśnie wtedy dowiedziałam się że dzidziuś nie żyje. To czekanie to jakiś koszmar
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ✊😘
Zgadzam się to czekanie to koszmar, ja prenatalne dopiero mam w piątek i też już mam stracha -
ann2224 wrote:Dzisiaj będą mi pobierać
-
Ja mam 1.03 prenatalne .. jeszcze tydzień 🙈 idziemy do innego lekarza niż mój prowadzący, strasznie ciezko bylo sie do niego dostac,mega popularny jest w naszym wojewodztwie...jestem ciekawa czy będę mogła wejść z mężem, mam nadzieję że tak bo z nim mam o połowę stresu mniej, plus on zawsze wie jakie pytania zadać lekarzowi 😅 Więc gdyby nawet któryś parametr był nie taki to wiem że on nie straci głowy (a ja tak)😅
nika647 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja mam 1.03 prenatalne .. jeszcze tydzień 🙈 idziemy do innego lekarza niż mój prowadzący, strasznie ciezko bylo sie do niego dostac,mega popularny jest w naszym wojewodztwie...jestem ciekawa czy będę mogła wejść z mężem, mam nadzieję że tak bo z nim mam o połowę stresu mniej, plus on zawsze wie jakie pytania zadać lekarzowi 😅 Więc gdyby nawet któryś parametr był nie taki to wiem że on nie straci głowy (a ja tak)😅
Ja 2.03 trzymam mocno kciuki za same dobre wyniki -
nika647 wrote:To super że z maluchem wszystko ok🙂 a to dodatkowe badanie to lekarz Ci zlecił?
nika647 lubi tę wiadomość
-
Hej, kciuki dziewczyny za badania. Ja mam prenatalne 2.03 także Niezapominajka - idziemy razem 😉. Zapisałam się najpierw do invicty, ale zaśpiewali mi 770zł za USG i pappe😮 więc poszukałam gdzie indziej i w koncu 470 jakoś zapłacę.
Ja niedzielnego wieczoru chora, dobrze że dzieciaki się trzymają to pooddawane do placówek, a ja się mogę spokojnie kurować. Wczoraj nie byłam w stanie palcem ruszyć, dzisiaj już lepiej.niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Ten rozrzut cen jest niesamowity. Kobiety z większych miast mają jeszcze jakiś wybór, a w małych albo nie ma w ogóle możliwości zrobienia badań, albo są właśnie drogie. U mnie kosztują 700-800zl, miasto około 50 tys ( 3 duże przychodnie ginekologiczne) plus kilkanaście innych gdzie też przyjmują ginekolodzy ale wszędzie tak drogo że szok. Ale u nas wszystko drogie, mieszkania niewiele tańsze niż we wro 🙈, działki, roboty budowlane, wykończeniowka...
-
Właśnie, bo będąc w szpitalu się przeziębiłam.. Oprócz herbat z miodem i cytryna, mleko z miodem etc macie jakieś sposoby na katar i kaszel? W szpitalu olali mnie ciepłym moczem na to przeziębienie bo interesowal ich tylko punkt ginekologiczny.. A ja się męczę i boję że w końcu ten kaszel albo kichanie wpędzi macicę w skurcze
-
juchacha94 wrote:Tak, stwierdziła że moje tętnice maciczne mają predyapozycje i żeby zrobić dodatkowe badanie, to nam da pełen obraz
-
Na katar i zatoki mega pomaga mgiełka zabłocka. Litr kosztuje jakieś 15 zł, jak najbardziej można używać w ciąży, przy silnym katarze polecam inhalacje. Potem umyć koniecznie twarz bo lekko szczypie. Ja nią płukam gardło
nika647, juchacha94 lubią tę wiadomość
-
juchacha94 wrote:Właśnie, bo będąc w szpitalu się przeziębiłam.. Oprócz herbat z miodem i cytryna, mleko z miodem etc macie jakieś sposoby na katar i kaszel? W szpitalu olali mnie ciepłym moczem na to przeziębienie bo interesowal ich tylko punkt ginekologiczny.. A ja się męczę i boję że w końcu ten kaszel albo kichanie wpędzi macicę w skurcze
delikatne parówki z olejkami , na kaszel syrop prawoslazowy.
Wklejam link z różnymi metodami:
https://www.doz.pl/czytelnia/a14172-Bol_gardla_kaszel_i_katar_w_ciazy_Nie_martw_sie_mamy_na_to_sposobyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 10:31
juchacha94 lubi tę wiadomość
-
Do płukania gardła przy bólu - woda utleniona, też rozrobioną z wodą tak 1:3. Jak czujemy że nas zaczyna brać przeziębienie to można też nakropic po 1-2 krople do ucha. To taka trochę metoda "znachorska" ale u mnie się sprawdzala🙂 tylko trzeba uważać aby sobie nie rozpulchnic woskowiny w uszach, bo wtedy się zatkają... Czyli najpierw usunąć kropelkami, sprayem itp
-
ann2224 wrote:Oszaleje chyba miałam na 10 i dalej siedzę i czekam w kolejce po jaka cholerę zapisują co 10 minut jak później opóźnienia są
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że termin na który zapisują to godzina w której pacjent musi się wstawić pod gabinetem i oczekiwać na wezwanie lekarza
Czekanie jest najgorsze, jeszcze jak czekasz na wizytę żeby sprawdzić co z kropkiem to już podwójny stres.
Mi pomaga zawsze włączenie jakiegoś serialu na telefonie. Wtedy jakoś tak szybciej leci i czasami udaje się odgonić źle myśli.
Swoją drogą, oglądacie filmy/ seriale? Macie coś fajnego do polecenia? -
Karola - to na pewno to! Ja też już odnajduje takie tętno 136-145, mierze równolegle swoje smartwatchem i mam 90-100, no i słyszałam bicie, czasem znika i znajduje 1 cm dalej.
-
Zosia - lekarze liczą skończone tygodnie,a apki rozpoczęte. Tak samo z trymestrami, lekarze od skonczonego 12, czyli 12+7 albo 13+0
Na Netflix wczoraj skończyliśmy " kasztanowy ludzik", trochę mocne, ale dobre, duński serial
Podobal mi się też Otwórz oczy - polski serial
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 11:48
-
Jestem po maluch ma 7 cm wszystko w normach i jak pięknie nogi rozłożył będziemy mieli chłopczyka zmienił termin porodu na 31 sierpień
Sulcia, Acmvj, belldandy, LILA_33, Katia89, niezapominajk_aa, Muszka1, nika647, zosiasamosia, bebag, juchacha94, Konwalia_, Umka, Jeffcia lubią tę wiadomość