WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
zmieniając temat, jakie macie wózki lub planujecie? mój po 3ce już die nie nadaje, miałam tez dla 3go dziecka dodatkowo stokke v4, ale to była porażka, szybko sprzedałam. A ze spacerówek mam mutsy nexo.
Co jest godnego uwagi, z amortyzacja ? narazie orientacyjnie się rozczytuje , potem planuje obejrzec w sklepie i chyba szukać używanego w idealnym stanie bo dla 4tego i ostatniego dziecka nie opłaca mi się kupować wózka, tym
bardziej, ze moje dzieci jakieś antygondolowe były… chyba ze nic nie znajde to tak do max 3-4 tys .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 16:34
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
ann2224 wrote:Dzisiaj teściowa stwierdziła że będąc w ciąży nie powinnam być matką chrzestną jakiś stary zabobon
belldandy, bebag, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Za wózkiem zaczęłam się już rozglądać, bo mamy jeszcze dla córki spacerówkę Greentom classic, ale gondole z ramą już sprzedałam. Uwielbiam ten wózek bo lekko się prowadzi, jedną ręką. Ale amortyzacji nie ma i na tych naszych kocich łbach w Śródmieściu trochę trzęsie. Więc wymyśliłam że kupię jakąś używkę 2w1 albo z fotelikiem też, byleby właśnie z amortyzacja i może pompowanymi kołami. Więc na razie też się rozgladam, ale ceny takich porzadniejszych używanych wózków na olx mnie przerażają. Wszystko w ciagu tych 3 ostatnich lat tak poszło do góry ze używany kupię teraz z w cenie nowego z przed tych kilku lat...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 16:50
-
ann2224 wrote:A teraz idę na chrzciny jako matka chrzestna i kupiłam taka kieckę w 4 literach mam to że brzuch mi będzie widac 😁https://www.zalando.pl/vila-vipartina-dress-sukienka-koktajlowa-mazarine-blue-v1021c2oq-k11.html?wmc=dis480_rt_spm._6293142381032_6293142383432_6293142491832.&opc=2211
Piękna jest 😍 -
Wózki które kosztowały 3-3.5 tys teraz 5 tys., Te które kosztowały 1600zl - teraz 2,5 (za 3 w1). Za nową tapicerke do gondoli greentom dałam 64 euro na stronie holenderskiej, przyszła dpd, wysyłka za 10 zł, teraz kosztuje 104 euro, no i euro o 1 zł droższe🤪
-
belldandy wrote:zmieniając temat, jakie macie wózki lub planujecie? mój po 3ce już die nie nadaje, miałam tez dla 3go dziecka dodatkowo stokke v4, ale to była porażka, szybko sprzedałam. A ze spacerówek mam mutsy nexo.
Co jest godnego uwagi, z amortyzacja ? narazie orientacyjnie się rozczytuje , potem planuje obejrzec w sklepie i chyba szukać używanego w idealnym stanie bo dla 4tego i ostatniego dziecka nie opłaca mi się kupować wózka, tym
bardziej, ze moje dzieci jakieś antygondolowe były… chyba ze nic nie znajde to tak do max 3-4 tys .
Szczerze ja nie mam pojęcia nic o wózkach 🙈 byłam na takiej grupie na fb gdzie dziewczyny wymieniały głównie wózki typu muuvo quick 3.0 lub roan bloom, oglądałam te wózki ceny są kosmiczne 🙈😅 -
Sylv91 wrote:Dziewczyny, jeżeli któraś z Was ma zamiar robić SANCO to poniżej kod zniżkowy na 10%:
PREGLIFESANCO
Kupiłam badanie na stronie laboratorium Diagnostyka i tam po dodaniu badania do koszyka wpisałam powyższy kod. Normalna cena 1990, po rabacie 1791.
Krew pobrałam we wtorek po południu, dzisiaj rano dostałam wynik on-line - zdrowa dziewczynkaSylv91 lubi tę wiadomość
-
Kupowałam ciążowe spodnie/legginsy w Lidlu, HM, Bon Prix. Sukienki z internetu, niestety nie pamietam stron internetowych. Latem fajnie, bo w sukience nic nie ciśnie 😊 Jak jest chłodniej, ale nadal ciepło, to super sprawdzały się pończochy pod sukienkę i do tego wielkie majtochy 🤪Na szczęście będziemy mieć duże brzuchu latem, więc luźne sukienki czy bluzki jak najbardziej będą się nadawały. U mnie zupełnie nie sprawdziły się ciążowe bluzki, bo tak jak pisały dziewczyny lepiej kupić luźniejsze czy nawet rozmiar większe. Na pewno przydadzą się po porodzie, zanim brzuszek się wciągnie.
Z wózkami jest masakra cenowo. Mam espiro 2w1 i parasolkę do samochodu i do samolotu Kinderkraft. Z obu jestem zadowolona i na szczęście ten wydatek mnie nie dotyczy.nika647 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:A i z innej beczki: smarujecie dziewczyny brzuchy?
ja jeszcze nie będę smarować lub nie ;p jak brzuch będzie rosnąć ;)ale polecam zwykle balsamy babydream z rossmanna
jeśli chodzi o rozstępy, to wedlig mnie kwestia genetyki i ja odpukać mimo giga brzuchów i braku smarowania w 3 ciąży, nie mam ani jednego. Znowu kolezanka mogłaby się złotem obkładac a wyszły jej wszędzie…Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 18:42
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
O ja muszę coś ogarnąć bo moja sucha skóra cierpi, ale chyba właśnie kupię coś z babydream mama z rossmana - ma dobre opinie u srokao i nie kosztuje majątku warto tylko pamiętać ze przed usg przez brzuch nie nakładać balsamu/oliwki - zapamiętałam to z pierwszej ciąży. A właśnie, dziewczyny, usg 1 trymestru to już przez brzuch robią?
-
Acmvj wrote:Też biorę Duphaston 2x1 i taka dawkę mam do 12 tygodnia. Później przechodzę na jedna tabletkę na tydzień i kończę. Tak samo z Progesteron Besins.
Martwię się, że za wcześnie, ale z drugiej strony mój poziom progesteronu był na dobrym poziomie, a duphaston 1x1 biorę na zaś. Pewnie przesadzam. -
bebag wrote:O ja muszę coś ogarnąć bo moja sucha skóra cierpi, ale chyba właśnie kupię coś z babydream mama z rossmana - ma dobre opinie u srokao i nie kosztuje majątku warto tylko pamiętać ze przed usg przez brzuch nie nakładać balsamu/oliwki - zapamiętałam to z pierwszej ciąży. A właśnie, dziewczyny, usg 1 trymestru to już przez brzuch robią?
bebag lubi tę wiadomość
-
Ja to o wózku jeszcze nawet myślami nie sięgam.
Myślę że w drugiej połowie ciąży będę szykować dopiero urządzanie kropka i zakup mu fury.
Mam pytanie do Was. Od 2 tygodni męczę się z zaparciami. Macie też ten problem? Jakieś sposoby, co jecie czego unikacie? -
nika647 wrote:A i z innej beczki: smarujecie dziewczyny brzuchy?
A co do wózków to dla mnie jeszcze bardzo odległy temat :p ale chyba temat wózków, fotelików zrzucę na partnera - on jest gadżeciarzem to myślę, że zrobi dobry rekonesans :p ostatnio pokazywał mi wózek cybex priam - był zachwycony, że wózek sam się kołysze przód - tył i wspomaga podczas pchania :p
-
Hej dziewczynki.
Meldujemy się w dwupaku. Krwiak nadal jest, ale nie zagraża maluszkowi. Wyszliśmy dzisiaj ze szpitala od razu na badania prenatalne
Z maleństwem wszystko w porządku. Ma kość nosową, wszystko jest jak najbardziej dobrze. Pani doktor stwierdzila że mamy piękne dziecko 🙈 ❤️. Wariowało na usg.
Niestety prawdopodobnie będę miała problemy z ciśnieniem w trzecim trymestrze. Robiłam dodatkowe badanie na preeklampsję. Ale tak poza tym to wszystko jest super.Muszka1, nika647, zosiasamosia, Sylv91, bebag, niezapominajk_aa, LILA_33, Konwalia_, Natka95, Sulcia, ann2224, Umka, Katia89 lubią tę wiadomość
-
juchacha94 wrote:Hej dziewczynki.
Meldujemy się w dwupaku. Krwiak nadal jest, ale nie zagraża maluszkowi. Wyszliśmy dzisiaj ze szpitala od razu na badania prenatalne
Z maleństwem wszystko w porządku. Ma kość nosową, wszystko jest jak najbardziej dobrze. Pani doktor stwierdzila że mamy piękne dziecko 🙈 ❤️. Wariowało na usg.
Niestety prawdopodobnie będę miała problemy z ciśnieniem w trzecim trymestrze. Robiłam dodatkowe badanie na preeklampsję. Ale tak poza tym to wszystko jest super. -
bebag wrote:O ja muszę coś ogarnąć bo moja sucha skóra cierpi, ale chyba właśnie kupię coś z babydream mama z rossmana - ma dobre opinie u srokao i nie kosztuje majątku warto tylko pamiętać ze przed usg przez brzuch nie nakładać balsamu/oliwki - zapamiętałam to z pierwszej ciąży. A właśnie, dziewczyny, usg 1 trymestru to już przez brzuch robią?
ja mam macice tylozgieta wiec dopochwowo będę miała -
lepszy obrazAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016