X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Za którym razem udało się Wam zajść w ciąże?
Odpowiedz

Za którym razem udało się Wam zajść w ciąże?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jak nie udało mi się za pierwszym razem po odstawieniu tabletek, też byłam lekko zaniepokojona, bo ponoć po pigułach to takie łatwe, a w kolejnym cyklu był tylko jeden seks w okolicy owulacji i się udało... choć ciąża niestety obumarła :(

Następne podejście to ciąża w 3cs. Ale już zaczęłam mierzyć tempkę, żeby bardziej świadomie trafiać w te dni i nie tracić czasu na próby. Nie wiem na ile pomagało, ale w tym 3cs postanowiłam poleżeć po... żeby dopomóc robaczkom na dotarcie do celu... Byłam rozbita po poronieniu i przeżywałam jak pojawiał się okres, dlatego tym bardziej się cieszę, że mimo spiny się udało i powoli czekam na finisz ;D

• jenni Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciaza byla nieplanowana wiec czlowiek poprostu zaakceptowal fakt :-) teraz staralismy sie z mezem pol roku, juz zaczynalam sie martwic co jest z anmi nie tak, myslalam ze bede w ciazy juz w pierwszym cyklu. Czy to nie jest zadziwiajace ze wlasciwie szansa na zajscie w ciaze w pierwszym cyklu wynosi jedynie 16%? 30% jesli jest wspomaganie farmaceutyczne ;)

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ