X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Za którym razem udało się Wam zajść w ciąże?
Odpowiedz

Za którym razem udało się Wam zajść w ciąże?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jak nie udało mi się za pierwszym razem po odstawieniu tabletek, też byłam lekko zaniepokojona, bo ponoć po pigułach to takie łatwe, a w kolejnym cyklu był tylko jeden seks w okolicy owulacji i się udało... choć ciąża niestety obumarła :(

Następne podejście to ciąża w 3cs. Ale już zaczęłam mierzyć tempkę, żeby bardziej świadomie trafiać w te dni i nie tracić czasu na próby. Nie wiem na ile pomagało, ale w tym 3cs postanowiłam poleżeć po... żeby dopomóc robaczkom na dotarcie do celu... Byłam rozbita po poronieniu i przeżywałam jak pojawiał się okres, dlatego tym bardziej się cieszę, że mimo spiny się udało i powoli czekam na finisz ;D

• jenni Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciaza byla nieplanowana wiec czlowiek poprostu zaakceptowal fakt :-) teraz staralismy sie z mezem pol roku, juz zaczynalam sie martwic co jest z anmi nie tak, myslalam ze bede w ciazy juz w pierwszym cyklu. Czy to nie jest zadziwiajace ze wlasciwie szansa na zajscie w ciaze w pierwszym cyklu wynosi jedynie 16%? 30% jesli jest wspomaganie farmaceutyczne ;)

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ