X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..ja dopiero niedawno z pracy...od rana poza domem, chyba za duże tempo, musze pomyślec z tą pracą...bo jakby nie było, do pracy zawsze mogę wrócić luz znaleźć nowa, a dziecka nic mi nie zwróci i nie zastąpi..najwyzej będę żyła o suchym chlebie..

Rożyczka gratuluję :) super wieści

Ruby najważniejsze to mieć ''plecy'' ;)

Kas no oby wyniki juz sie unormowały szczególnie ta Twoja krew, wiem co to siedzieć długo w szpitalu...teskno za domem...trzymmam kciuki by Was wypuscili

Kjopa jak się czujesz?

U mnie...grzyb, dostałam globulki, p dr stwierdził że dobrze to wróży, gorzej ciśnienie, muszę do internisty po pomoc, i znów za tydzień wizyta..krew i siku mam ok, bo yły już wyniki, hiva ani toxo nie mam. I powiem Wam po cichu..tak myślę że może jednak dziewczynka...? bo tak mi się skojarzyło że z mloda chyba grzybka miałam i czesto złe ph, z chłopakami nie miałam takich problemów...do tego ciśnienie-już na poczatku wariuje, z chlopcami nie bylo tragedi, no ite mdłości i ciągły głod no i chęć czesto na slodycze i nabial. wkręcam sobie może, ale w końcu córa jakoś przetrwala- a mutacje leidem miałam zawsze- więc może kolejna córka też da sobie z tym radę? w kocu baby sa ponoć silniejsze..

Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid wkręcasz czy nie ale warto się czegoś trzymać, może ta myśl trochę minimalnie doda nadziei i spokoju ...grzybek powiadasz, ja to znowu czuję podrażnienie i aplikuję natamycynę bo mi została z I trymestru, lekarz mówił że spoko że dobrze zrobiłam...
    Co ci przepisał na grzybka?

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki, :) mialo być do dziewczynek na OF :) już chyba naprawdę zmęczona jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 21:38

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pimafucin, a jak skończe laktovaginal

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid A czemu nie do nas? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka pytałaś o depilatory, ja mam browna teraz leży się i kurzy, kiedyś parę razy używałam, pierwszy raz masakra ale potem już do zniesienia,jakoś mi to więcej czasu zabierało a i tak okolice bikini jadę golarką więc depilator poszedł w odstawkę :P
    A że jak od stóp do głów i ręce, brzuch też plecy też? :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bo do was pisałam, :) chcialam też tam napisać, i poszlo w złe okienko :P

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jaaaaa nie mogę, to już tak blisko!!! :))) dobre wieści przyniosłaś, niech tak zostanie do końca :) u nas z planowanymi cesarkami też tak jest, ciekawa jestem co to będzie u mnie, czy będzie wyznaczony termin czy będziemy czekać do akcji... póki co to za miesiąc wizyta u chirurga, a to też ważne :) a brzuch jeszcze bardziej się obniżył?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid co by nie było i kto by tam nie siedział - trzymam mocno kciuki <3 i wierzę, że będzie dobrze :) a tymczasem kuruj grzybka ;)

midnight lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon a po co idziesz do chirurga? coś mi umknęło?
    Mój brzuch chyba już bardziej się nie obniży :P ciągam go gdzieś między nogami :D gin też się dzisiaj śmiał, mówił "wielki masz ten brzuch"
    stresik chyba zacznie się od przyszłego tygodnia ;)

Mid pokapowałam już o co ci chodziło :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Mid co by nie było i kto by tam nie siedział - trzymam mocno kciuki <3 i wierzę, że będzie dobrze :) a tymczasem kuruj grzybka ;)
    sezon grzybowy od kilku tygodni jak na jesień przystało :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to oby w piątek Was wypuścili. No trochę ta hemoglobina zjechała,ja miałam coś koło 8-9 po porodzie i dawali tylko tabletki a koleżance z sali żelazo w kroplówce.

Mid dobrze,że każą tak często przychodzić. Jesteśmy z Tobą i Twoją dzidzią :-)
    Ja się czuję różnie. W weekend dużo energii a teraz znowu nic się nie chce i też nie chcę się przeciążać za bardzo. Wkurzyłam się w aptece bo Clexane podrożał z 12zł na 36zł :-/ Zmiany mają być co dwa miesiące. Ja rozumiem podwyżkę (refundację) ale od razu o 300%?

Ruby, Ruby już bliziutko. Będzie kolejne dziecię forumowe :-)

midnight lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaaaaaa no właśnie miałam pisać ile zapłaciłyście bo ja dzisiaj zdurniałam, poszłam i za 15 ampułek zapłaciłam ponad 50 zł a zwykle za 20 czyli dwa pełne opakowania ok 25 zł! i już w aucie mojemu mówiłam że chyba coś ta z apteki pobaraniła...

• midnight Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

clexanem tez sie wkurzyłam, 0,8 z ok 3,80 zdrożało do 42...a już sie cieszylam ze chociaż to mi odeszło.. :( jak Bozia da to jeszcze ponad 200 dni muszę brać, jak nie więcej bo po porodzie, a gdzie inne leki?!!! na głowy poupadali, już sami nie wiedzą skąd kasę trzaskać..

A propos porodu- miałam dziś dziwny sen...śniło mi się ze nagle ni z tego ni z owego urodziłam synka, ale był wielki , jak 6m-czne dziecko, i jak go brałam na ręce to nogami sie odpychał do stawania.
    I najgorsze w tym śnie było to, ze ja kompletnie nie przygotowana...zero ubrań, zero pieluch, zero wózka i łóżeczka...i były niby dwa chłopaki-jeden mniejszy i słabszy ale pózniej już go w śnie nie było, tylko jeden...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:-)
    Ruby rany coraz bliżej, to będą chyba najdłuższe dwa tygodnie, ja pamiętam jak mi się końcówka ciąży dłużyła:-)
    Mid sny są ponoć na odwrót, więc może być druga córa:-)Trzymam kciukasy za was, dobrze że wizyty często to i ty spokojniejsza jesteś:-)
    No z tymi grzybkami to faktycznie chyba jesień w pełni, ja mam awaryjnie pimafucort i pimafucin, dla mnie najlepsze:-)
    Oj dziewczynki, wczoraj po dobrych wieściach z usg prenatalnego było pierwsze od testu serduszowanie:-) ależ mi tego brakowało...co prawda ginka kazała nam się wstrzymać do następnej wizyty czyli do przyszłej środy, ale ile można tak o "suchym pysku":-PP
    Cynamonku a czemu do chirurga musisz iść? w związku z cc? kurcze ja nie byłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:24

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu :-) :-) :-)
    Hemoglobina 9,2 :-)

Imię_Róży, Ruby, Kjopa3, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i mam nowe zmartwienie,bo Synek slabo przybiera na wadze:/ ważył 4060g,najmniej mial 3810g a teraz od kilku dni jak go ważą pokazuje 3830-3870g i nie chce rusztc w górę:(
    A niby za tydzień powibien wrocic do wagi urodzeniowej.
    Oj,czuję że trzeba będzie jednak dokarmiac:(
    Za tydzień wizyta u pediatry.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:11

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas całe szczęście, że już do domu :) a jak trzeba będzie to będziecie dokarmiać, trudno, ważne by waga nie spadała jeszcze bardziej...

Ruby ja mam wizytę u chirurga właśnie w związku z CC, ma wystawić mi zaświadczenie... Mam nadzieję, że już się nic nie zmieni, nastawiłam się psychicznie na cięcie, nie wiem jak miałabym teraz myśleć inaczej a poza tym na pewno bym się zapisała na szkołę rodzenia gdybym miała rodzić naturalnie a teraz to już po ptakach :/

Imię Róży a to ile dni postu u Was było że taka wyposzczona jesteś?? :P

Milka dobrze, że wszystko Ok, a jak coś się dzieje i człowiek się martwi to warto sprawdzić :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Kas super że do domu :) wagą małego się nie martw :* przez żółtaczkę mało przybrał, mój miał tak samo. Tylko mój ponad normę w szpitalu spadł bo ponad 0,5kg. Wyszliśmy do domu i przez 10 dni przybrał tylko 70g ale nie kazali mi dokarmiać mm bo dobrze wyglądał. Żółtaczka zeszła i już ładnie na piersi przybierał. Pamiętaj tylko że puki jeszcze sama nie zejdzie żółtaczka trzeba na jedzenie wybudzać w nocy też tak co 3h max.

Ruby ale Ci dobrze że przyjdziesz z rana. Co swoje łóżko to swoje :) mi dzień przed od 22 nie pozwolili już jeść. A pić chyba 8 godzin przed już nie mogłam, nie pamiętam dokładnie. Już niedługo Antek będzie p drugiej stronie brzucha :D a duże dzieci ę też wiotkie ale na pewno łatwiej obsługiwać niż krussynę ;)

Cynamonku myślę że spokojnie będziesz miała CC

My się rehabilitujemy dalej, za tydzień wizyta u ortopedy okaże się czy będziemy musieli poduszkę ortopedyczną nosić. Mikołaj od swych dni posiadł nową umiejętność i przekręca się sam na brzuch. Poleży z 10 minut na brzuchu i już stęka bo ma dość, przekręce go na plecy to on zaraz spowrotem na brzuch i stęka :D

kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ