Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Milka wszędzie jest inaczej. Normalnie to rodzisz bez znieczulenia a jak bardzo boli zgłaszasz,że chcesz znieczulenie. U mnie w samym Gdańsku są 3 szpitale.
W pierwszym musisz być na spotkaniu z anestazjologiem i wtedy mogą dać znieczulenie. Taki ich przepis. Ogólnie cisną na SN i bez znieczulenia.
W drugim w którym rodziłam młodego dają znieczulenie od dawna i bez problemu. Ja też skorzystałam w nocy i nie było żadnego ale,że za małe rozwarcie,za późno albo nie ma lekarza anestazjologa. Mnie już jak przyjmowali na porodówkę to pytali czy będę chciała znieczulenie bo muszą pobrać krew na badanie czy niema przeciwwskazań.
W trzecim też unikają znieczulenia,dawali gaz rozweselający.
Więc musisz się rozeznać gdzie nie będzie problemu. No i prawda jest taka,że po oxytocynie bardziej boli.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Kas gratuluję byłaś dzielna i życzę zdrowia dla synka:-)
Duży synek podziwiam i szacun, że sn, mój dzieć miał 4200 i wykłóciłam się o cc;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:17
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Kas gratulacje dzielna kobitki. Duży synek. A na pokarm jest jeszcze czas, spokojnie rozkręci się. Przystawiaj jak najwcześniej i będzie dobrze :*
Milka i mnie szpital oferujący Znieczulenie zewnątrz oponowe jest jakieś 180 km odemnie a umawiać się trzeba już gdzieś w 32 tyg. We wszystkich bliżej nieba anestezjologa.
Edit. Są anestezjolodzy ale mało, a jak rodzisz a on da Ci znieczulenie to musi być do końca porodu przy Tobie a wiadomo jeden poród trwa 2h drugi 20Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:57
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny:* Mały jest cudowny,rodzice i siostra zakochani.
Pokarm wczoraj się już pojawił,mam nadzieję że się utrzyma.
Milk ja nie chcialam zzo,dostalam tylko coś rozkurczowego na szyjke macicy,a mi wystarczyly tylko dwie godziny skurczy do finalue,więc tragedii nie było. Pocinali mnie jedynie,bo Syn duży jednak i tą pepowina owiniety:/ ale kolory mu wrocily,bo z początku glowka sina troszkę. Przebadany,zdrowyMilka1991, Imię_Róży, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
My dalej w szpitalu:( ja mam anemie a Mały zoltaczke:( bilirubina 13 i jest naswietlany. Mam nadzieję że niedlugo wyjdziemy,wczoraj cały dzień przeplakany:/
-
nick nieaktualnyKa szybko zleci , ale pamiętaj już to masz za sobą! ale ci zazdroszczę, że już po wszystkim
Mnie się dzisiaj śnił Antek, że się urodził i nosiłam go, karmiłam z butli , nawet zdziwiona byłam jak już ładnie główkę trzyma, już nie mogę się doczekać , strach miesza się z ekscytacją
Mid, Kjopa jak tam wasze samopoczucie?
Cynamon jak mija III trymestr ?midnight lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilka spoko nie minie cię to, potem będziesz dzieciaczka uspokajać żeby dało odetchnąć mamie No z tego co powiedział ostatnio to 21/22 listopad, to były jego ostatnie daty, ale tak na prawdę dowiem się jak już dostanę skierowanie. Mam wizytę w środę i przypuszczam , że potem jeszcze ustawi mi na piątek 18.11 żeby dać skierowanie na po-niedzieli tak sobie myślę no
Czuję się jako czołg tudzież słoń, ale jakoś przetrwam te dwa tygodnie
Właśnie patrzę na twoje połówkowe - wczoraj mówiłam m że jakby się miało wcześniej rozkręcić to niech będzie to 17 - bo ta data mi się podobaMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam w trzynastym tygodniu:-)
Kas rozumiem cię kochana mój mały też miał żółtaczkę po urodzeniu i był naświetlany, ja też oczywiście ryczałam:-) ... a tatuś jak przychodziła to się śmiał że mały się do solarki przyzwyczai:-) i trzeba będzie go wozić. Pamiętam, że cały czas sprawdzałam czy mu się te okularki z noska nie zsunęły żeby oczek nie naświetlić.
Spokojnie Kas zaraz będziecie w domku, a mały chińczyk będzie jeszcze żółty przez około dwa tygodnie:-))
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Hej
IR ja brałam ze dwa razy raz z młoda raz chyba ze Staśkiem, ale amotax czy jakoś tak, jeżeli ufasz temu lekarzowi i on mówi że można to można...lepszy antybiotyk niż duża infekcja -zdrówka!! aha kiedyś moja p dr tłumaczyła że penicylina chyba i pochodne są bezpieczne w ciąży
takie cuś znalazłam..
https://portal.abczdrowie.pl/antybiotyki-w-ciazy
Ruby kurcze jak to zleciało 17 ? to byłoby jeszcze 10 dni
powodzenia w środę , ja tez mam wizytę.
Milka lada moment poczujesz ruchy.
A jak się reszta mamusiek czuje?
Ja dzis byłam na usg, maluszek jeszcze żyje ma 2cm i już widać było rączki i nóżki malusiecinnamon cookie, Imię_Róży, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Witam
Kas nie płacz i nie denerwuj się, na pewno szybko się poprawi i wrócicie do domu :*
Ruby a dzięki, ogólnie Ok tylko brzuch dalej boli, trochę pochodzę i już ciągnie... dobrze, że wyprawka praktycznie gotowa bo jestem niezdolna do chodzenia po sklepach zaraz zbieram się na wizytę, zobaczymy co tam nowego ciekawego
Imię Róży ja nie brałam więc nie doradzę nic...
Milka jeszcze troszkę i na pewno poczujeszMilka1991 lubi tę wiadomość