X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid ja też błagam żadnego "jeszcze" maluszek rośnie jak na drożdżach :)

IR ja bym wzięła antybiotyk, infekcja gorsza niż samo lekarstwo...niestety jak trzeba to trzeba, to na pewno bezpieczny lek skoro ci lekarz go przepisał :)

Mid 17 to ja bym ewentualnie mogła jakby się samo rozkręciło, jak samo nie zacznie się wcześniej to chyba będzie cc 22.11 :)

A ja dzisiaj dla odmiany czuję się nawet nieźle, jakoś tak mniej ciężko niż dotychczas :P niech tak zostanie na te ostatnie 2 tyg :)

• midnight Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby i tak zleciało :)
    toż to już na dnich prawie

Cinnamon wspólczuję...z młoda nie za bardzo też mogłam się gdziekolwiek ruszac, przez obrzeki...poleż pokorzystaj choć wiem że łatwo mówić ...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby oby tak już było do końca :)

Ja po wizycie, Synio rośnie wzorowo, już 1055g waży :) buzię zakrywał rączką ale jajka chętnie pokazywał :P u mnie szczawiany w moczu więc pić muszę dużo no i plecy.... słabo z nimi, nie wiem jak to do końca będzie, mam się rozciągać na piłce, basen i masaże... basen odpada bo nie lubię i nie ufam :P czas więc odkurzyć piłkę ;) aaaa i 7 kilo na plusie... yhhhhh!

Kjopa3, Milka1991, Ejrene, Imię_Róży lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon świetne wieści :) co do basenu to popieram, jak bym chodziła to pewnie infekcje non stop bym miała, a już wystarczy mi to co było...7 kg to dobry wynik :)

Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas GRATULACJE <3
    MID kibicuje i absolutnie nie pisz "jeszcze"!!!
    Cinamon gratuluję wizyty :)

cinnamon cookie, kas50 lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon super młody rośnie :) pij dużo, a waga..? no nie rań mnie...

ja już chyba ze 3 kg n plusie...a i tak mam duzy nadbagaż sprzed, tylko co mam zrobic jak jestem ciągle głodna, a jak nie zjem to mnie mdli

Agatia jak maleńka Liwia?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:10

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Milka ale Tobie chudzielcu to raczej nie zaszkodzi ;) ja to niedługo się w drzwi nie zmieszczę

Lecę do gina...ciekawe czy kolejna wizyta też za tydzień czy później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 07:03

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    Cynamonku super wieści, synuń to już kawał chłopa:-) Ja też bym wolała piłkę, z basenu na bank jakąś infekcję bym przywlokła:-)
    Mid kciukasy, będzie dobrze, bo w końcu musi być dobrze:-))
    Ja już prawie przygotowana, jeszcze jemy z małym śniadanko i ok 10 jadę na badania...ahhhh... ale mam adrenalinę:-) Dam znać po wszystkim, miłego dnia:-)

cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

IR to kciuki za badania :) na pewno wszystko będzie cacy może przy odrobinie szczęścia zobaczy płeć, ale to też bym na 100 % nie brała aczkolwiek ziarenko może zasiać :)

Mid no w twoim przypadku może być często z tymi wizytami, ja mam tylko łożysko przodujące , a wizyty co 2 tyg, teraz co 10 dni...więc dobrze że lekarz chce cię mieć na oku ;)

A propo wizyt laski to ja też dzisiaj mam na 17.20 :D nic pewnie się nie dowiem, ale obstawiam że za tydzień karze mi po skierowanie do szpitala przyjść :)

Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR, Mid,Ruby powodzenia na wizytach :-)

Cinnamon super,że wszystko ok. Rośnie chłopak jak na drożdżach :-)

cinnamon cookie, Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powodzenia na wizytach :)

Kjopa a co u Ciebie?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:10

midnight lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki:-) Małe ma 7,44 cm jest starsze z usg o tydzień. Przezierność 1,53 mm , kość nosowa widoczna (choć trochę się nagimnastykował żeby małe chciało współpracować, myślałam że zejdę w międzyczasie na zawał), przepływy prawidłowe, ilość wód płodowych prawidłowa, nóżki, rączki okej, kręgosłup i brzuszek też. Serduszko pika 170. Ufff jeszcze stresik będzie przy odbiorze tych badań z krwi, bo ja wiekowa i ciekawe jak tam wyliczą.
    Płci nie znam powiedział, że na dwa razy(haha) także czekamy jak małe wstydliwe sie ujawni na usg. W przyszłą środę mam wizytę u mojej ginki może ona coś podpatrzy:-)
    Termin porodu z 22 maja przesunął mi się na 15 maja.
    Ruby, Mid a co u was po wizytach?
    Milka to teraz czekamy na twoje połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 16:44

cinnamon cookie, Milka1991, Kjopa3, midnight, Ejrene lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje dalej ze szpitala:/
    Mały zoltaczki już sie pozbyl,za to ja mam silną anemie hemoglobina 6,8 i dziś przetaczali mi krew. O dziwo czuję się bardzo dobrze,rana W ogóle nie boli,jedynie stopy mam jak balony:/
    Przy dobrych wiatrach wyjdziemy w piątek.
    Salę mam fajną,jednoosobowa,najgorsze byly te naswietlania,bo Mały za bardzo nie chcial tam lezec,przez co noce koszmarne,dziś już jest ok,mam nadzieję że wyniki się nie pogorsza.

Ruby wow to już sama koncowka :-) super,ale zlecialo.
    Jak po wizycie?

Cinamon super że wszystko ok :-)

Mid,IR jak u was? :-)

Ir doczytałam że wszystko ok :-) super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 16:49

Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ojej ale spadła hemoglobina :( oby wszystko już było dobrze :*

Imię Róży super wieści :) a z płcią na tym etapie to faktycznie takie strzelanie bardziej :) ale co zrobić jak ciekawość zżera ;)

Imię_Róży, kas50 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas kciuki za was, ale już będzie dobrze, w piąteczek do domu, a wiadomo w domku najlepiej:-)
    Wiesz Ciasteczko jak to jest, najważniejsze żeby dzidziolek był zdrowy, ale ciekawi jesteśmy kto tam sobie siedzi...:-) no nic cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:08

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i Ja :)

IR super wieści, no spoko na płeć poczekajmy aż będzie pewniak :) dzidziol ładnie rośnie i to najważniejsze :) parametry super :)

Kas biedaku długo w tym szpitalu siedzicie ale nic nie poradzisz, teraz już z górki, jak tam karmienie? krew się polała?

A u mnie wszystko ok, dostałam dodatkowe tabletki bo płytki mi poleciały w dól, w przyszły czwartek mam się zgłosić na badania do cc i w piątek po skierowanie :) po niedzieli z tymi badaniami do szpitala na cięcie, podobno rano przychodzę i za 30 min będę obsłużona :P także fajnie że jedna noc mniej w szpitalu :) ale to dlatego że jestem jego pacjentką i on mi te badania co robią w szpitalu zleca już wcześniej...co prawda w szpitalu by były za darmo ale te 50 zł to już jest warte tego żeby o jedną noc mniej tam spać ;)

Imię_Róży, Milka1991, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie super,pierwsze doby były trudne,Mały ssal co chwilę,potem ta fototerapia też dała w kość,za to dziś inne dziecko,laktacja unormowana,pije srednio co 2h,większość dnia przesypia. Aniołek :-)
    Aha,mi kazali pić sok z burakow na tą anemie i Mały miał ból brzucha,to był najgorszy dzień ze wszystkich:(
    Ale już za nami.
    Oby.było tylko lepiej.
    Siostra zachwycona,śpiewa mu i opowiada bajki :-)
    Robert ma dużo siły,sam sciagnal sobie tą opaskę z ręki,a ciasno jest wlozona. Córka w tym okresie była bardziej anemiczna.
    No i dobrze przybiera,więc mam nadzieję że i tym razem cycek nam wystarczy :-)

Ruby dobrze że nie masz problemow jako tako z tym lozyskiem. Tu w szpitalu codziennie jest wiekszosc cesarek,mało porodow naturalnych:/
    A na patologii masakra,oblezenie na całego.
    Kolezance wody.odeszly w 6ms:(
    Jak się człowiek tego naslucha to jednak dziecko jest niesamowitym darem :-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no to fajnie że karmienie się powiodło bez większych problemów, u mnie chyba tak fajnie nie będzie, z młodą też szału nie było więc nastawiam się na katastrofę :P

Co do łożyska to o dziwo całkiem nieźle mi to minęło, zero plamień, ciąża prawie donoszona, na prawdę wielkie szczęście i niech tak zostanie do końca:)

Nasze maluszki z wagą szły łeb w łeb więc szacuję że mój też spokojnie 4 kg będzie miał zwłaszcza, że urodzę ponad 2 tyg po tobie więc może mieć i więcej... ale duże dziecko dobrze się ogarnia , nie jest takie wiotkie :D

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ