Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby takie słowa mnie pocieszają, dzięki przynajmniej na chwilę ale tych obaw to będzie pewnie tylko coraz więcej wygląd jakoś przeżyję, dużo nie zostało później liczę, że Młody trochę ze mnie "wyjje" obym tylko karmić mogła... ehhh i znów te myśli
-
Ten maltam tak natłuszcza brodawki i myślę że dlatego wcześniej żeby zmiękczyło. Janw szpitalu poszłam do apteki ale właśnie z takich co przed karmieniem nie trzeba zmywać to tylko maltam i im zabrakło wtedy. Ruby myślę że możesz smarować i może trochę hartować? Mięrosić, szczypać wtedy się przyzwyczają do intensywnego użytkowania nie zaszkodzi a może pomoże Ka przy drugim tak zrobię
Kas ja na początku też kazałam 2/3 razy w tygodniu. Teraz kąpie codziennie ale płynu do kąpania dolewam 2/3 razy.
Cynamonku ja pępka nie liczyłam i też szybko nam odpadł, po 10 dniach.
U mnie to nawet niczym przemywać nie kazali, tylko pieluszkę odwijałam puki tam ładnie sucho nie było. A każdy ma gorszy dzień i doskonale wiem co czujesz bo ze mną mąż też później już nie chciał się bzykać.
Ostatnio oglądałam zdjęcia i niby tylko 4 miesiące od porodu minęły a jak pokazałam dla męża siebie to był w szoku że taka gruba byłam. Bo w ciąży na co dzień nie było to takie zauważalne.
Kas wszystkiego najlepszego dla córki :*kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Witam po długim weekendzie:-) w II trymestrze:-))
Milka super, że czujesz już ruchy córeczki, niesamowite uczucie:-)
Cynamonku każda ma takie myśli w ciąży i łapie doła, ja jak przytyłam 23,5 kg w ciąży z synkiem, to byłam pewna że już nigdy nie zmieszczę się w rozmiar 38. I miałam deprechę bo całe życie szczupła byłam.
Teraz też nie lepiej bo 4 miesiac, a ja już jak pulpet wyglądam mimo iż 2,5 kg przytyłam. U mnie odwrotnie m. ciągnie do łóżka a ja mam stracha żeby coś maleństwu nie zrobić...echh...choć ochotę mam:-) muszę jutro z ginką pogadać czy już możemy. Raz poszaleliśmy potem miałam wyrzuty sumienia.
Jak leżałam po porodzie to u nas w centrum mieli taką maść, ale to na miejscu ja robili z łożysk, że smarowało się sutki, pupy noworodkom i nic nie odparzało, mnie położne mówił żeby swoim pokarmem smarować brodawki i zostawić do wyschnięcia.
Ruby no ostatnia prosta:-)
Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnyEjrene to jest szansa że na wiosnę będę wyglądać jak ludź
IR mi się marzy żeby wejśc znowu w 38 na wiosnę... mam nadzieję,że będę wytrwała w ćwiczeniach i diecie bo bez tego pewnie ani rusz człowiek się tak rozleniwił przez te 9 miesięcy , że szok...już nie mówię o dogadzaniu w jedzeniu ale też zero ruchu i teraz na dzień dzisiejszy mam 20 kg do zrzucenia żeby w miarę wyglądać jak dawna Ja
No i odliczam już dni nie tygodnieMilka1991, cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Kurcze ja z wagą też pomalu dość lecę w dół,przytylam 15kg,zostalo mi do zrzucenia 8kg:(
Zamowilam pas poporodowy,bo jednak brzuch miekki po dwóch ciazach,dobrze że zima teraz;-)
U nas była polozna,zwazyla Malego 4080g,waga urodzeniowa osiagnieta,nie trzeba dokarmiac,kamień z serca
Za to namy nowy problem,Mały ma za krótkie wiezidelko podjezykowe i w piątek jedziemy do chirurga je podciac żeby w przyszlosci nie miał problemow z mową.ehMilka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja karmię tylko w pozycji klasycznej,tak mi najwygodniej,rana wogole nie boli.
Przy córce karmilam na lezaco,bo rana okropnie bolala teraz nic a nic id samego początku,ale Ruby po cc to też chyba na lezaco najlepiej? -
hej kobietki:-)
Ja wczoraj po wizycie, dzidziolek okej, bardzo żwawy, oczywiście nic nie udało się podejrzeć więc pewnie na połówkowych uda się zobaczyć kto tam mieszka;-)
Dzisiaj o 11 tej odbieram test pappa i mam stresa..echhh.. co chwilę coś stresującego.
Milka ty chyba jutro masz połówkowe?cinnamon cookie lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnyHej
Róża to dobre wieści a na płeć jeszcze jest czas więc musisz uzbroić się w cierpliwość, przynajmniej po połówkowych to już tak bardziej na pewniaka będzie wiadome bo po tych pierwszych prenatalnych to często pomyłki wychodzą
A ja za 2 dni wchodzę w 39 tydzień! to niesamowite jak pięknie do końca dotrwałam, tak się bałam, że przez to łożysko będę musiała pewnie leżeć w szpitalu a tu proszę, przyjdę tylko na cięcie pewnie to moje leniuchowanie jednak swoje zrobiło, niby jak ma być to coś będzie ale myślę że sobie tym dużo pomogłam
Patrząc i porównując cały czas etapy ciąży z Kas wychodzi na to że 4 kg to moje dziecko będzie miało lekką rękąImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Kas ale to w sumie lepiej,że dała na USG. Będzie wszystko sprawdzone. A co na wędzidełko powiedziała? Mój chyba też miał trochę krótkie ale dała czas czy się poprawi i nic jednak z nim nie robiliśmy. Za to miał przepuklinę pępka i zaklejaliśmy specjalnym plastrem.
-
nick nieaktualnyMilka no to trzymam kciuki za połówkowe i czekam z niecierpliwością na potwierdzenie płci
Ka właśnie co z tym wędzidełkiem? a USG to lepiej żeby było niż nie, przezorny ubezpieczony
Milka skurcze ja mam już od 20 tyg - te straszaki są raz mocniejsze raz słabsze , czuję je kilka razy na dzień ale nie ma to nic wspólnego z porodem jutro lecę na badania do cesarki , a pt już poznam konkretną datę od kilku dni telefon się odzywa i zaczynają się pytania czy już jestem poMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Ruby nie mogę się doczekać!!! już tak mało zostało.... szok to mi uświadamia, że następna w kolejce jestem... ja???
Milka trzymam kciuki za połówkowe i same dobre newsy
Kas to prawda z tym wędzidełkiem, jak trzeba to trzeba a im szybciej tym lepiej..Milka1991, Ruby lubią tę wiadomość
-
Hej
Cinnamon nie martw sie, będzie dobrze- miałam dłuzszy wywód dla Ciebie ale myślę ze bez sensu...poradzisz sobie i bez moich głupich rad.
IR właśnie pokarmem, zupełnie o tym zapomniałam jak tam PAPPA?
Ruby z tymi ćwiczeniami to nie przeginaj, wiesz że nie można sie nadwyrezać przez pól roku po cc? musisz sie dowiedzeć kiedy i jakie ćwiczenia mozna zacząć.
Juz niedługo maluszek na świecie:) cały czas kciku trzymam, by wszystko poszło sprawnie
Kas dobrze że badają, lepiej dmuchać na zimne, będzie dobrze
Milka powodzenia jutro!!! kciuki za malucha!
Ja dzis po lekarzu, za tydzień znów, tak co tydzień mam załamkę z ta pracą...lekarz nalega bym siedziała w domu, a ja na tej gównianej umowie zostanę z niczym...najbardziej sie martwie ze jeszcze tyle zostało, i nawet macierzyńskiego mieć nie będe...nie żałuję ze odeszłam od tamtego psychopaty, żal mi tylko tej umowy..nasze państwo tak dba o ludz- rozdaja 500 na prawo i lewo, wykopują ludzi z grobów h## wie po co, a nie pomyślą że moze są kobiety na śmieciówkach i nie mają co do gara włożyć...sorki ale jestem przerażona.a mam coraz mniej siły by pracować nawet zdalnie w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 21:16
Imię_Róży lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17