Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello:-)
Odebrałam test pappa, napisane wynik prawidłowy. Brak wskazań do badań inwazyjnych.
No i okej lekarz gadał mi że okej i wszystko cacy ... po czym spojrzał na moją datę urodzenia i stwierdził, że on jednak za względu na mój wiek zalecałby amniopunkcję. I dopisał ręcznie na wynikach amniopunkcja ze względu na wiek. No wkurzyłam się bo bo wyniki prawidłowe, ale on upierał się że wyniki prawidłowe, no ale mój wiek.. noż ku...wa
Napisałam do mojej ginki i zadzwoniłam do m. oboje są zdania, że żadnej amniopunkcji mam nie robić , bo to jednak ryzyko poronienia. Ginka powiedział, że dla mojego spokoju, skonsultuje moje wyniki z genetykiem z łodzi.
Ale u mnie zasiał ziarenko niepokoju, i znalazłam że u mnie w mieście robią testy nifty za jedyne...2300 zł... drogo m. twierdzi, że lepiej na wózek zostawić kasę ale ja bym się uspokoiła... no nie wiem co robić dziewczynki?...
Aha jeszcze mi powiedział, że nie jestem w 13 tyg. tyko w piątek skończę 15 tyg. bo tak wychodzi z usg, że dzidziol jest większy, no to już zupełnie zgłupiałam.
Milka kciuki za dzisiejsze połówkowe:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:46
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnyRóżo jak pappa wyszła ok to moim zdaniem dalsza diagnostyka zbędna...wiek wiekiem ale to wcale nie odzwierciedla formy w jakiej jest nasz organizm...moim zdaniem wszystko jest w porządku. Jeśli Pappa wyszła by wątpliwa to bym szła na dalsze badania ale skoro wyszło ok to myślę , że szkoda zaprzątać sobie głowę tym...Decyzja oczywiście należy do ciebie
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki mój M. mówi tak jak wy, właśnie tak jak Ruby, że skoro zaszłam naturalnie w ciążę w tym ! wieku i pappa wyszła prawidłowa, to koniec sprawy. Milka ten lekarz ze sto razy podkreślił że on tylko proponuje ze wzg na mój wiek... bo ja to trochę jak ta Bridget Jones - ciąża geriatryczna:-))
...ale oczywiście moja główka pracuje i czyta interneta... i M. obiecał że dzisiaj sobie porozmawiamy i jak bardzo się uprę to kasa na badania będzie:-)
Rozmawiałam z babką, jak się zdecyduję do jutra do 12 t test i zrobią w poniedziałek ok południa i za dwa tygodnie wyniki, z określeniem płci i czy dzidziol zdrowy:-) kurcze ale mnie kusi, jednak spokój duch w ciąży chyba jest bezcenny.
Kas super, że werandujecie od ilu minut zaczynasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:05
-
nick nieaktualnyRóża tylko żebyś się bardziej tym badaniem nie zestresowała...przemyśl to
A ja byłam upuścić krwi i mimo, że płytki już miałam poniżej 2 tyg temu bo 140 tyś to teraz poleciały na łeb i szyję bo mam obecnie 117 tyś...mimo że przyjmuję leki które zalecił mi na wizycie lekarz na te płytki
Martwię się tylko jak to się będzie mieć do cięcia.... -
Ruby dlatego się jeszcze waham:-) i ta kasa mnie odstrasza. Z drugiej strony po tym teście wiadomo z pewnością 99 i coś tam , że dzidziol zdrowy albo nie, taka wiedza też pomaga. tu już nie ma gdybania jak przy pappie, choć ona ma wiarygodność 92%.
Ruby a co na to twój gin?, no właśnie jak to się ma do cięcia, może nie jest tak źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:20
-
nick nieaktualnyRóża jutro o 13 mam wizytę z ustaleniem daty cc, zobaczmy co powie...z jednej strony badania super tylko ta kasa...no i pytanie czy jakby jednak coś było nie tak to czy by to coś u ciebie zmieniło? w sensie czy zdecydowała byś się przerwać ciążę...ale opcji że coś nie tak pod uwagę nawet nie biorę bo przecież nawet to Pappa które często gęsto robi kobietom mętlik w głowie wyszło u ciebie dobre u mnie niby dobre wyszło ale też bez rewelacji porównując do innych "dobrych" wyników jednak skoro mój gin się nie czepiał to nawet nie pomyślałam o dodatkowych badaniach
-
Ciążę donoszę bez względu na wynik, tylko ja lubię jasne sytuacje:-) wolę wiedzieć, ale czuję ze wszystko jest okej:-) moja ginka to wściekła się na tego doktorka powiedziała, że będzie interweniować, bo on podważa to co napisane i wprowadza ciężarne pacjentki w niepotrzebny stres.
No ciekawe Ruby co powie gin na twoje wyniki ja chyba do cięcia też miałam jakieś nie za rewelacyjne (muszę odgrzebać te badania), ale poszło okej:-) ... mnie też czeka drugie cięcie (ze względu na wiek:-)), dzidziol już jest większy o tydzień, jak synek na tym etapie:-)
Jak będziesz miała cc przy ogólnym uśpieniu, czy znieczulenie w kręgosłup od pasa w dół, ja tak miałam, a przyjaciółka w ogólnym uśpieniu.
Ruby a co miałaś w pappie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:51
-
nick nieaktualnydwa ryzyka z czterech miałam 1 do 600 z groszami , wydawało mi się że są dobre ale te rewelacyjne to od 1 do ponad 1000 , przynajmniej wtedy jak robiłam to tak dziewczyny miały - takie wyniki, ale te 600 też jest ok skoro dla ciebie to bez różnicy to może rzeczywiście zostaw kaskę na wózek albo coś dla siebie
-
Imię Róży zgadzam się z dziewczynami - przemyśl na spokojnie te badanie, porozmawiaj z mężem, czy na pewno wartp, jednak to dużo kasy... spokój jest bardzo ważny,no ale przecież u Ciebie nie ma póki co żadnego powodu do niepokoju co więcej dzidzia rośnie ponad normę fiu fiu, a u mnie ciągle ok tydzień młodszy wg usg
Ruby czekam jutro na wieści co i jak
Kas a co to znaczy że się werandujecie? sorry hahah ale ja zielona w tych tematach -
Piszesz o ryzykach skorygowanych? bo ja mam trisomię 21 1:737, 18 1: 15311, i 13 1:4096. To też mi się wydaje okej.
I chyba tak zrobię oleję, te testy, dorzucimy 1000 do tych 2300 i kupimy fajny wózek;-))... bo ten po synku to był trzy w jednym i jak dla mnie kaszana, kółka przednie za małe, teraz chciałabym coś innego.
Cynamonku z maluszkiem na początku zaleca się tzw werandowanie czyli, nie od razu spacerki, ale najpierw po parę minut trzymać ubranego maluszka jak na spacer przy otwartym balkonie czy oknie, i tak przez parę dni, a potem już na spacerki:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 17:28
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Ruby z tego co wiem to przy małopłytkowości nie mogą dać znieczulenia w kręgosłup więc może dadzą Ci ogólne. Jutro wizyta więc trzymam kciuki za dobre wieści. A lekarz nic nie mówił,że to może być od Cleaxanu?
IR u nas na kwietniówkach jest dziewczyna która USG genetyczne miała wszystko dobrze ale zrobiła nifty (chyba bez pappa -od początku mnie tam nie było więc nie wiem jak z tymi pappa było). W niftach wyszła wada ale nie zespół downa. Zrobiła amniopunkcję. Kilka tygodni stresu. I co? Po amniopunkcji wyszło,że dzieciątko jest całkowicie zdrowe!!!!! W sumie to nie mogło być inaczej bo wszystkie kobiety trzymały za nich kciuki
Więc ja bym na Twoim miejscu nie zawracała sobie głowy tymi badaniami.Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak Róża to już było skorygowane, pozostałe dwa miałam 1 do 1000 jakoś więc nieco gorsze od twoich, to pewnie przez NT które u mnie było wyższe - 2 mm
Kjopa myślę że na 100 % to od clexane - od kiedy zaczęłam brać to płytki powoli spadały, ale łykałam jeszcze kwas foliowy ten na receptę i ostatnio właśnie już go odstawiłam bo powiedział mi lekarz że mam dokończyć opakowanie i nie muszę dalej brać i od tego czasu płytki poleciały bardziej...dobrze ze to sama końcówka... z kolei jak odstawię zastrzyki to ryzyku zakrzepu wzrasta więc i tak źle i tak nie dobrze
czytałam że poniżej 100 tyś można się powoli martwić aczkolwiek bywa i dużo niżej i nic się nie dzieje, jednak właśnie podobno znieczulenie ogólne może mnie czekać no nic jutro się dowiem co i jak
-
Cinamon tzn.że przyzwyczajamy Mlodego do niskich temperatur na dworze i wietrzymy się w wózku na balkonie 15minut taka rozrywka;-)
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Hello:-)
Milka super, duża dziewczynka już ułożenie to zmieni jeszcze ze 150 razy;-) ja coś pamiętam krzywą ok 22 albo 24 tygodnia robiłam w poprzedniej ciąży:-)
Ruby kciuki za wizytę, i daj znać od razu:-)
Milka wczoraj rozmawialiśmy z m. on jest zdania, że wszystko jest okej skoro pappa wyszedł prawidłowy, ale jeśli mam spać spokojnie przez resztę ciąży i wynik nifty mnie uspokoi to mam go zrobić, kasa jest i w ogóle kasa to najmniejszy problem:-) ...także chyba sie zdecyduję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 08:25
Milka1991 lubi tę wiadomość