X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid kochana nie dziwie się że się stresujesz. Jak będziesz miała takie ciśnienie jedź na IP. U nas na kwietniówkach dziewczyna pojechała bo miała też jakoś 150/105 i dostała dopegyt. Ty już go bierzesz więc na pewno coś dadzą innego albo większą dawkę. Dawaj znać i nie czytaj żebyś się nie stresowała jeszcze bardziej.

midnight lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid nie czytaj za wiele,jak.masz wątpliwości to jedź na IP,będzie dobrze :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł;-)...i po weekendzie;-(...

BRATKU witaj:-))) fajnie że się odezwałaś, no domyślam się że już wyzwania inne i czas też nie nieograniczony, wszystko w rytmie maluszka a i burza emocjonalna po porodzie też robi swoje:-)

Ruby super że już w domku:-) po cc dostawałaś morfinę, czy tylko na przeciwbólowych ciągniesz?;-)

Mid kochana nie stresuj się jak coś to wbijaj na IP lub do lekarza bo ciąża najważniejsza:-) daj znać czy już trochę przeszło... ja mam odwrotny problem, ciśnienie jak żaba, ledwo chodzę żeby nie usnąć...

Ja w weekend poszalałam na zakupach kupiłam synkowi kurtkę, ale kurczę chyba ciut za duża, dzisiaj polecę wymienić na mniejszą bo w tej tonie.
    Dzień 5 roboczy .... jeszcze 4 dni do wyników stres mnie zżera:-(

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Tak dziewczyny my już w domku od soboty, ale każdy dzień jak na wariackich papierach :P dzisiaj była położna u nas i 2 h siedziała, ale super babka :)

W szpitalu wszystko super poza jedną lekarką która o to karmienie mnie wkurwiła nieziemsko, na koniec kazała sobie wybierać czy chcę butelkę czy pierś, nie że tylko dokarmianie tylko że niby mam na jedno się zdecydować, debilka. Ale wieczorem przyszła inna Pani do mnie i kazała się nie przejmować i bez problemu dokarmili małego więc był ile dałam radę na piersi a jak krzyczał to go dokarmili...

W domu to w domu w ogóle inna bajka :) ale mały to żarłok, dużo stracił w szpitalu na wadze to teraz nadrabia! nie dość że daję z dwóch piersi to czasem dalej krzyczy po więcej! czasem odciągam swoje i podaję z butli to dałam mu 80 i mówię a jeszcze dociągnę potem i będzie na kolejne karmienie ale skąd że znowu poszło wszystko w mig :P

IR ja miałam morfinę i ketonal na zmianę w szpitalu, w domu na ibupromie jeszcze jadę. Rana dobrze się goi ale pali mnie i szczypie czasem i coś mnie na dole tak ciągnie nie wiem czy to zaparcia czy czasem jakieś hemoroidy się nie robią bo rwie w środku :/

Mid kochana nie martw się na zapas bo się zamęczysz, trzeba wierzyć że ty razem będzie dobrze - musi być, tyle już wycierpiałaś - limit masz już dawno wyczerapny więc tym razem będzie inaczej :*

Bratku witaj ponownie na forum, napisz co tam słychać u was :)twój już duży chłopak będzie :)

A my jeszcze w środę mamy wizytę u kardiologa z małym bo ma jakieś szmery na serduszku, niby lekarz mówił że na pewno nic poważnego że z czasem zanika ale trzeba sprawdzić...no wiadomo stresik jest.

Myślę że teraz już wpadnę częściej , mamy jeszcze sporo załatwień, ale już powoli jakoś to ogarniamy także wracam kochane do was :)

Bratek, cinnamon cookie, Ejrene, midnight, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mnie w szpitalu też wszyscy wkurzali z tym karmieniem,dobrze że jesteś już w domu. Karmisz tylko piersią?

Ja hemoroidy mam małe:( ginka dala mi czopki.

My po spacerze,zimno brr 0stopni ale godzinke pochodzilismy :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bo chłopaki to takie cycuchy są ;) mogą jeść i jeść :P

Mid jak tam dzisiaj u Ciebie?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas karmię piersią + dokarmiam bebiko, raz mam tego pokarmu więcej za chwilę znowu mniej, może się unormuje za niedługo. Położna kazała dokarmiać bo dzisiaj była u nas, w ogóle super babka, taka życiowa i życzliwa nie to co ta lekarka w szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 17:41

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka a jak tam u Ciebie, ruchy już dobrze czujesz? :) ja dostaję już solidne ciosy, niektóre dosyć bolesne :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na później są te plastry silikonowe i maść z macicy perłowej ja stosowałam i została mi tylko kreseczka po cięciu.
    Dużo dzieciaczków ma szmery na serduszku i to przechodzi. Na pewno będzie dobrze.
    Ciach no właśnie ja nie mogę się doczekać ruchów. Coś tam niby jakieś motyle skrzydła czuję albo to jelita

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a czemu dokarmiac kazała? Młody płacze czy słabo przybieral?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się choć trochę na dniach wytłumaczyć... Na tyle, na ile pozwoli mi Młody ;) Inna sprawa, że dużo tego było... czasu sporo upłynęło... a i miejsce publiczne mocno, by pisać.

mid, daj znać, jak się czujesz...

IR - kciuki za wyniki... Już niedługo :-*
    P.S. Pozdrowienia od Niskociśnieniowca ;))))

cinnamon - ha! Szyku się i przyzwyczajaj.... Mój bardzo lubi mnie kopać w brzuch podczas karmienia piersią... Nie ma zmiłuj... B-) ;)

Ruby - jak to kazała wybrać "albo, albo..." Zdoorniała? Zawsze lepiej choć trochę piersią.... Phi....
    Pozdrawiamy od drugiego żarłoka, hihihi ;)
    A z serduszkiem mam nadzieję, że będzie ok. My mamy szmer. Pewnie byśmy się stresowali, gdy pierwszy raz wysłyszała pediatra, gdyby nie to, że już na połówkowych babka wychwyciła, że jest struna ścięgnista. Potem potwierdziło się to w badaniach III trymestru. Btw-pediatra zbierała szczękę z podłogi, że już na USG ktoś to wychwycił :) Czyli dorze wybraliśmy babeczki od USG, uffff ;)
    W każdym razie - efekt taki, że jest szmer, nawet niby II stopnia, ale to jest coś, co kompletnie się zlewa i niczym złym nie skutkuje :-*

No i tyle pisania.... Młody się szczerzy do mojego stanika dość wymownie, paca ręką, a oddech niebezpiecznie przyspiesza... Będzie zaraz płacz, jak się nie udostępnię ;)
    Trzymajcie kciuki za jutro. Idziemy do... osteopaty B-)
    Echhh, byłoby pięknie, gdyby zdołał nam pomóc :(((((

Imię_Róży lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby a czemu dokarmiac kazała? Młody płacze czy słabo przybieral?
    płacze jak ma mało, on płacze tylko jak jest głodny ;) dzisiaj znowu musiałam laktatorem ściągać bo dawałam w nocy bez kapturków i rano i znowu brodawki poranione i bolą jak cholera :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no to trzymamy kciuki z czymkolwiek idziecie tam , aż musiałam zerknąć w google ;) idziecie tam w sprawie małego?
    co do kp to to samo mówiła mi położna , że nawet gdyby dostał ode mnie butelkę dziennie to i tak lepiej niż nic więc nie ma się co przejmować takimi ludźmi którzy tylko potrafią zniszczyć kogoś w imię swoich racji a niżeli pomóc...no ale na szczęście tylko jedna taka debilka się tam trafiła...

• midnight Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

dzięki dziewczyny za dobre słowa...ale i tak będę sie bała..na IP tez troche się boję, bo tak to chociaż wierzę że jeszcze jestem w ciąży a jak mi powiedzą że już po wszystkim...

Róża trzymam kciuki za dobre wyniki! ciśnienie wczoraj ok, a dziś juz od rana 150/100..

Ruby super ze już w domku, i fajnie że mały tak je :) to dobrze że ma apetyt.
    Serduszkiem tak sie na razie nie martw-może jeszcze się unormuje-w końcu dopiero się urodzil, bedę trzymać kciuki by nic złego się nie działo!
    Dzieki za słowa otuchy...ale przy mojej mutacji wyczerpany limit nie ma nic do rzeczy...dopiero teraz uświadamiam sobie , czego się podjęłam...przy tym mi grozi udar, zator w płucach itp, do tego ciśnienie...no i już nie wspomnę co te choroby robią z dzieckiem..

Przepraszam, łapię doła i to bardzo...w pracy już nie daję rady wysiedzieć...a czeka mnie jeszcze sobota pracująca :/ zbliżam sie do II trym., usg dopiero 6, w tym tygodniu nie idę do lekarza..jedynie co pociesza to że idę do pani psycholog w tym tygodniu, i jutro może uda się dostać do lekarki rodzinnej, może coś na ciśnienie poradzi.

Cinnamon dzięki, nastrój jak widać :) a Ty jak sie czujesz? jak bóle?

Zazdroszczę niskociśnieniowcom- dłużej pożyjecie :)

Bratku oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki!!

Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid byłaś u lekarza? Przywołuję Cię do porządku!!! Lepiej zbijać to ciśnienie nie zwlekaj z tą wizytą.

Ruby super,że wypuścili Was do domku. I jak Twoim zdaniem lepiej się rodziło CC czy SN? I ten boli i ten ;-) :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa obydwa fatalne :P

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho?
    Bratku witaj ponownie :) Z masażem mam filmiki instruktażowe które nagrywaliśmy u tej prywatnej fizjoterapełtki. Ale też rehabilitantka mnie dodatkowo szkoliła.

Ciężarówki jak się czujecie? Meldować się raz dwa.

Kas co tam u Was? Wybrałaś karuzelę? Byłaś na wizycie patronażowej u pediatry czy nie musiałaś?

Ruby jak tam u Was ? Dziś Twój synek kończy tydzień a mój dwadzieścia:)

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki :)
    Przygarniecie mnie tutaj do siebie :D

Kas kurcze to ty już masz czterotygodniowe maleństwo? Matko jak to szybko zleciało :D

Bratek, Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wow ale super że Ci się udało :-) bardzo sie cieszę.

Czas przy dziecku leci niemiłosiernie,w sobotę Mały skonczy już miesiąc :-)
    Sporo urósł,widzę po ciuszkach;-)
    Ejrene byliśmy u pediatry po 2tyg.od narodzin. Wszystko dobrze. Karmimy piersią. Usg przezciemiaczkowe wyszło dobrze. Teraz pójdziemy na szczepienie za 2,3tyg.i bioderka do kontroli,na razie szeroko pieluchujemy.

karuzeli jeszcze nie wybralam,kusi mnie ta smoby,póki co zamowilam hipcia z vtechu :-) to taki projektor z muzyczka :-)
    A karuzele na Święta tesciowie kupią tylko mam wybrać,trochę czasu jeszcze mam;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu:-)
    Dzień 7.... matko jak mi się dłuży to oczekiwanie i stres mnie zżera codziennie.

Dzisiaj idę na szoping dla siebie czas najwyższy kupić większe staniki i majtki i obejrzeć kurtkę ciążową, bo w normalnej zaraz mi suwak trzaśnie. Mam nadzieję że to oderwie mnie od głupich myśli. Kjopa podrzuć mi linka do leginsów ciążowych ty kupowałaś, a one są grubsze czy takie cienkie?

No dziewczyny czas leci jak nie wiem, po dzieciach najbardziej widać, faktycznie Kas ty dopiero rodziłaś a tu mały już ma miesiąc.

W przyszłym tygodniu umawiam się na połówkowe, ciekawe kiedy mnie wcisną czy po świętach czy po nowym roku.

Mid jak u ciebie sytuacja z ciśnieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 08:11

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ